Бум на нови пенсионери отваря 70 млн. лв. ”дупка” в НОИ

Бум от кандидат-пенсионери отчита Националният осигурителен институт (НОИ) за първите три месеца на годината. Причината е замразяването на пенсионната реформа.

Обратно в новината

Коментари - Бум на нови пенсионери отваря 70 млн. лв. ”дупка” в НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво толкова са се уморили през трудовия си стаж военните, полицаите, държавните служители, че да се пенсионират на 45-50 години, да вземат по 20 заплати накуп, през целия си трудов стаж държавата да им внася осигуровките, да вземат тавана на пенсията? Останалите трудещите като ги водят трета категория, те коя категория хора са, господа тъпи управляващи? До кога?

Преди трета категория се пенсионираха мъже на 57г, жени 55г Имаше и възможност да се пенсионират 3 години по-рано. За 20 години демокрация годините за пенсиониране се вдигнаха с 10 години.

Пенсионер съм,ограбен от най-терористичната групировка БКП=БСП,с 42 години трудов стаж и пенсия колкото са помощите на бежанците.Въпросът ми е:Трябва ли да връщам подаянията които ми подхвърлихте за Коледа и Великден?До кога ще подхвърляте трохи,алчни,ненаситни и ненаяли се търтеи.Вожда ви няма един ден трудов стаж и всеки ден ме убеждава,колко мисли за благоденствието на народа.Грабите като за последно,лъжете и мамите простия народ с разни популистки мерки.Какво като ви изберат?Колко години още искате да доказвате вашата некадърност?България загива заради вас,а вие пирувате лешояди.Ковчезите джобове нямат,а откраднатите пари са прокълнати и за поколенията ви.

Манго Костофф, глупав, той намали два пъти базовите пенсии и вдигна възрастта. Като ти гледам акъла, толкова си тъп, че едва ли си заработил повече от което ти дават.

Аз съм на 53 години и имам 35 години осигурителен стаж. Според прогнозите ще се пенсионирам на 65 години. Колко стаж ще имам, ако доживея 65 г- 47 ГОДИНИ СТАЖ. Вие у ред ли сте бе, ще внеса в системата повече осигуровки за 12 години и после ще ми говорите че имало дупка. Ами запълнете си дупките бе, идиоти. Направете ми лична пенсионна сметка и да видим дали ще сте на + или на -. Нормални ли сте в България жените да работят до 65?! Има производства, в които хората се сдухват при 15-20 години стаж и кой работодател ще иска жена на 60 години да му работи. Нещо от възрастовата психология и възможностите на ума?!

Новите пенсионери в "по-вече" са хора, които по възраст е трябвало да се пенсионират много по - рано и от преди "реформата", но не им е стигал стаж. Просто за доработвали и по възраст превишават посочената за 2014 г. Стига вече сте гледали на кандидат пенсионерите като натрапници. 34 г. и 8 месеца жените са внасяли осигуровки за пенсия, колко години ще я получават - има няма 10-15 години при най- оптимистичен вариант за живота. Защо не споменете статистиката колко пенсионна маса прибрахте от измрелите, така и не достигнали до пенсия. Числото би звучало зловещо, защото държавата прибира тези пари, а не наследниците. Стига апокалипсиси. Най-сетне да се публикува формулата, по която изчислявате, тъпаци такива!!! При 34-36 години внасяне на осигуровки, 50% измрели пенсионери в периода до 10 години от получаване на пенсията, 25 % измрели без да получат пенсия ви остават някакви 25% и вие и тях искате да ограбите. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ!!!

не споменава, че през изминалите две години е бил на плюс, защото не са могли да се пенсионират хора, нормално е сега да е на минус, защото същите хора са придобили права, т.е. се получава РАВЕНСТВО от неравното мислене на квази експертите в БГ

Алоууу партийците, управлеващите демокрадци у бг. пърлъментито, министерскио и пр. държавни лежачи, овенните, пулицейчетата и пр. циганята, кой че ви запълва дупката у НОИ, а?! За Нас и пенсиониране след умиране да ни изгласувате пак няма да ви насмогнем, мърди крадливи, мързеливи!

Пълни глупости! Бум! Всяка година има нови пенсионери. Няма как да е инък. Радвам се,нека има.Не може да ходиш с памперс на работа.Имам 2 колежки пенсионерки,още работят,пълни куковци са вече. Забравят,бавни са.Трябва им заслужена почивка,защото всяко нещо е до време.

За да има работа и пенсии. Първо трябва Германия да построй поне 50 фабрики, второ държавата да подкрепи, новите технологии чрез инвестиране във такива фирми.

Спряхте пенсионната реформа, която беше задвижена, а съпротивата- преодоляна. Сами си създадохте проблем, понеже не Ви стигнаха протестите срещу Вас. Както и да постъпите, протестите са неизбежни. Аз например смятам, че ако не изравните възрастта на мъжете и жените извършвате дискриминация по полов признак, защото жените живеят по-дълго, а ги принуждавате да се пенсионират по-рано! Други смятат друго.Излишно разбунихте кошера, след като ситуацията беше успокоена. Човек, каквото сам си направи, никой не може да му го направи!

Много си нагла, ма! Спрели и били рифирмътъ, дескриминирали я, като искали да я пенсионират, а не можела вечно да си боядисва ноктетата и да взема благодарствени подаръчета чиновничката..."Спряхте пенсионната реформа, която беше задвижена, а съпротивата- преодоляна." Кой е приел "реформата", аз не познавам такъв мазохист!? Ти не се пенсионирай, работи си щом те държат другите луди, ако щеш и до 100 ама без заплата, твоя си работа тъпачке!

А спри се малко че се запени. И аз съм от пенсиония електорат но ми е през крачола:))

Това сме го чували. Кажи какво да правим от сега нататък:)))

Този Peytsch, явно е нещо важно за дираджийте. Много важно се изказва. Ама е от типа едно си баба знае, едно си баба бае. Вдигането на възрастта няма да осигури нормални пенсии ако ще 100 години да е възрастта за пенсиониране. Едни други работи трябва да се направят.

От това злато ли се плащат пенсиите? И между златен фонд което не знам какво значи и златен резерв има разлика!

Ей, с някои опорни точки ти се получава направо като с биткойните. Бравос! Както си тръгнал, май ще успееш да доведеш този който ти плаща да пишеш(Б.Б.) отново на бял кон във властта.

От 01.11.2011. съм пенЦионер на 57:))) Дами и господа,работете здраво.Не искам увеличение на пенсийката,искам да я получавам много години:)))))

Каквито и да са политическите ни пристрастия трябва да е ясно на управляващите, че при продължаване на пенсионната реформа ще срещнат тотален отпор. Т.е. и свети Петър лично да води реформата ще го свалим от власт и ще иде при герберите и кобурга. Червени, зелени и бембени да знаят, че там не се пипа ! Като не достигат пари ще повишите корпоративния данък, ще повишите концесионните такси и т.н. А безработицата се дължи на хилядите регулации, с които са задръстили пространството. Няма безработни лъвове или антилопи - премахнете регулациите и хората сами ще намерят какво до правят !

Мерси, намерих и прочетох... И? доколкото разбирам по това време "Страната обаче не е пред, а във финансов банкрут." Но е спасена по това време.

Всички мяткате по нещо....кажете как да излезем от батака бе .....сърбят ме пръстите но ония смотаняци ще ме изтрият.

Абсурдно е 30% от хората да се пенсионират на 45 години - какво толкова "ги изморява и изхабява" военните?! Повечето от тях са с добре поддържани "коремчета", още като минат 30-те.

Нямаме 30% от пенсионерите да са военни и полицай. Много по-малко са, около 10 пъти.

по малко са ама лапат дълго и по много пък не внасят нито лев в ной

някакво доказателство? Линк не можеш да дадеш , но название на статията?

заемите са си отишли за плащане на лихвите по предишните заеми. Пенсионната реформа - не знам, тока - също. ще видим.Но знам, че сега парите ще отидат и за плащане на дълга на Украйна.

Никога не ми интересуват минуси, но сега искам да знам - защо? Какво не ти харесва? За заемите беше казано - отишли са за лихвите, провери къде са. Всичко е в инета.

политиката е направена така че самo правителстава депутатите и воненните да живеят добре.Oстаналите са роби.последните пенсионери си отиват идват само военните ,които освен че ще ви изядат главите като взимад добри пенсии. здрави и прави бачкат частнo,е затова пари за хората нема а децата ни са безработни.стото бачкаме до 65.

Младите гласуват, като учат английски и работят в зап. Европа, съответно, ще получават и западни пенсии. А червените цигани да ходят в Крим, чу се ,че там вдигнали пенсиите.

Пълен идиот! Какво общо има тук Крим с нашите вътрешни проблеми? Как ще обясниш на майка си след 40 год. стаж, че няма право на справедлива пенсия в ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ?

Има нещо сгрешено с това вдигане на възрастта. Това само отлага разпада на осигурителната система. Вдигането на осигуровките пък е изтупване на брашнения чувал. И той ще пуска до време. Нещо друго трябва да се направи. Ама на тия дето трябва да го направят не им пука дали ще умрете на работното си място или от студ и болести с евентуалната си мижава пенсия. Старците ще работят до смърт а младите няма да има къде да си изкарат хляба. Ненормална държава сме дето избираме такива политици от 89 година насам. До 89г поне нямахме избор.

В момента безработицата сред младите е над 35%. Е, когато се увеличава възрастта за пенсия, нормално е и въпросната безработица да расте. Така или иначе много си бачкат по 10 години допълнително, след като са навършили годините за пенсия. Най-вече в МВР, МО, и останалите сладки държавни службици.

Колкото и нелогично да звучи, пенсионирането трябва да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Навършиш ли необходимите години или необходимият трудов стаж(той не трябва да бъде обвързван с възрастта), пенсия без увъртания!

Та да не би сега да имаме избор?! - кукловодите (ДС-КГБ генералите) се грижат за всичко.Щом определена "политическа" сила не им е вече угодна пускат в действие интригите и хилядите лъжи по адрес на лидери,министри и т.н. от съответната партия и паралелно с това подготвят и/или създават новата партия,която ще дойде на власт.Странно,но само днес управляващите не са били така тотално омаскарявани,както например Ив.Костов и Б.Борисов?!Е.мислете дали ще успеете да се измъкнете от манипулациите и да стане пак това,което други скалъпват,а потърпевшите накрая сме ние,а те продължават да си трупат милионите и да си купуват имоти в други страни...

Ами махнете измислените майчински за втората година, както и мизерните детски. Няма майка, която да не е от 'катуна' и да смята, че 35 лв са от някаква помощ! Ако искат да сменят тези 35 лв с бутилка олио, пакет ориз и 2 кг брашно. Поне няма да идат за ракия!

А най-добре да махнем хора като теб от лицето на земята, че толкова злини докарахте на хората!

От къде ще дойдат новите пенсии, особено след десетина години? Със сегашната политика на комунистите, няма никаква светлина в тунела за пенсионната политика. Проблем .1: ранното пенсиониране (трябва и мъже и жени да се пенсионират на 65 г., както е в нормалните държави). Проблем .2: инвалидните пенсии (има толкова далавера в над 80% от регистрираните инвалиди-пенсионери, че често виждаш здрави-прави яки хора, които ако стиснат камъка, вода ще пусне, а са с инвалидни пенсии). Проблем .3: социалните пенсии, тоест помощи (циганите са вече над 2 млн, изяждат огромна част от бюджета ни, без нито за 5 стотинки труд да са дали). Проблем .4: несправедливите нива на пенсиите (не може да има таван от 700 лв, след като има хора, университетски професори, важни специалисти, хора с отговорни професии, които получават в пъти по-високи заплати от нивото, което определя тези мижави 700 лв, а в същото време се дават пенсии на хора, които никога не са работили). Проблем .5: у нас работят 1.8 млн хора, но от тях само 800 хил са активно трудещите се, и те носят на раменете си 2 цигани, 2 пенсионери и 1 чиновник. Въобще, мъглата с пенсиите занапред става все по-гъста.

Какви пенсии след десетина години? Аз съм на 55. Много познати и приятели вече се споминаха - кой от рак - кой от инфаркт. Който има къде да работи и оцелее до пенсия, трябва да се нарича шотландски боец. След 10 години просто няма да има на кого да се дават пенсии. И все пак няма да сме съвсем без пенсионери. Тези, които умуват в парламента, със сигурност ще доживеят, понеже те морни вода не са пили, както се изразяваше баба ми умря на 94 и имаше само 10 години трудов стаж.

А спри се малко,дъщеря ми е болна от МС,няма и ден трудов стаж,разболя се малко след дипломинането.Знаеш ли колко е пенсията на такива хора???? Колко струват лекарствата им.....здравна каца не дава нищо.....докато е жив тати ще дава...после??? Бах ти държавата.

Минусче,ти си едно от платените дираджии. Ако някой ден имаш дете нека се разболее от МС....тогава да те видя какъв ще го вадиш. Смотани пичлемета.

Да не ти дава Господ да стигаш до ТЕЛК за подобна "далавера"!!! Как ти звучи да намалят ТЕЛК на човек без крак, за да не получава пенсия и да отговорят на изискванията на такива идиоти като теб?! Сякаш му е израстнал нов крак. Инвалидните пенсии са за сериозно увредено здраве, а то е, сериозно увредено защото дишаме мръсен въздух, ядем ГМО и живеем нон стоп в стрес. Скоро целият народ ще бъде категория ТЕЛК. Зарсрами се, защото не знаеш какво ще те покоси утре или някой друг ден и тогава друга песен ще запееш

Няма страшно! Орешко и Чобанчето ще вземат още дълг.... ;)

защо от разпродаденото народно имущество не се възстановят откраднатите пенсионни удръжки?И сумите и крадците могат да се посочат точно ,ноооо е по лесно уродливо да се внушава неуважение .Така ще бъдат откраднати вноските и на следващото поколение.

да сме живи и здрави младите да бачкаме и да плащаме данъци щото явно нов заем ни гласят - те на комунистите това им е тактика - пускат нещо и хората запозват за псуват приказват ден- два а чак след месец комунистите си теглят заема но тогава никой вече не говори.Та да сме живи и здрави а като ни писне и грабнем сопите дано пенсионерите не ни се сърдят щото ще защитаваме живота си

8901

Споко!Др.Съсел и компания щели да си дават евро заплатите за пенсионерите.Така че,другари пенсионери и другари кандидат пенсионери гласувайте за другаря Съси и комания!Със Съси към светлото бъдеще!Това,което Съси обещае никой не може да го даде!

Да, така е, другарят си има достоен учител (премиер на РБ 2009-2013). Ама още не се е научил да лъже на едро като него, има още хляб да яде...

8901

Е те тука не моем да те разбера.Ем казваш така е,ем от думите ти излиза,че не е така.А,че Съслето лъже така, както никой друг не може това просто не се обсъжда.Ей те това сте комундетата - като кажете добър ден хората трябва да се огледат къде е слънцето разбииши. ...Ех, летете ескадрони.... П.С.: Този, от когото трябва да се учи идолът ти др.Съсел,поне не лъжеше пенсионерите.Казваше няма и нищо не даваше и се мъчеше да закърпи нещата според възможностите ни.Съслето прави нещата по друг начин:Дава по 20 лв за Коледа и по 10 лв за Велик ден и веднага след това взема милиарди заеми,които децата ти и внуците ти ще връщат.Но за теб по важни са други неща нали?А кой ли от тия двамата е бил по прав?!

Бумът се дължи на застаряващото население. И по-лошо ще става. Ако ще и на 100 години да направят пенсионирането, това няма да помогне. От 89-та до момента смъртността се е увеличила почти тройно, продължителността на живота е намаляла, раждаемостта е спаднала над 2 пъти, а темпа на евакуацията (емиграцията) се е увеличил значително. Демографската катастрофа е факт, който избожда очи. Над 500 населени места в България са се обезлюдили през последните години. Установи се, че последното преброяване е проведено грешно и с фалшиви резултати, като реалните стойности са, че българското население е под 7 милиона, като от него 2 милиона са роми и етнически турци. Защо се случва всичко това? 75 евро минимална пенсия и 170 евро минимална заплата, и всичко това през 2014 година! Европейски доходи! България вече 8-ма година е член на ЕС! България е най-бедната и най-корумпирана страна в Европа, и на едно от челните места в света по всички лоши статистики! Здравеопазването и образованието са стигнали катастрофални "висоти". Над 50% от българите продължават да нямат достъп до Интернет, тоест до читава информация.

Вероятно ще стане и по-зле. И то по няколко причини: 1. "Сивият" сектор с неговите символични вноски към бюджета (и пенсионния фонд); 2. Тотално сбъркана социална политика - даването на пенсии (от пенсионния фонд) на хора, които нямат и един изработен ден и не са внесли и стотинка; 3. Инвалидните пенсии - публична тайна е, че около 2/3 от получаващите такава пенсия изобщо не са инвалиди; 4. Наличието в РБ на професията "социално слаб" - аз поне познавам такива "социално слаби", здрави и прави мъже, които просто не искат да работят, явно помощите им стигат (не знам как...); 5. "Стимулирането" на раждаемостта (пак от бюджета и пенсионния фонд) - резултата го виждаме - циганите се плодят като хлебарки под крилото на Партията (която и да е тя), а от нашите данъци им се плащат много добри пари за сюриите чаавета; 6. Събираемост на данъците - основна дъвка в предизборните обещания на всички без изключение партии, и отново от всички - забравяно след идването на власт. И още, и още... Начини има, дори в тази ошмулена държава. Това, което липсва, е ЖЕЛАНИЕ! При това без значение дали у Борисов, Станишев, Кобура или който и да е.

От 2. надолу ги има и по развитите държави и се смятат за социални придобивки, а става въпрос за прилични суми. Ти имаш ли идея колко пари се дават на социално слаб в България или на инвалид? Не ставай жалък и смешен, че ако си ми пред очите ще те размажа като гнида! От такива гниди като теб стигнаме до дупката! Доскоро си измивахте ръцете с циганите, а сега с майките, пенсионерите, инвалидите и социално слабите. Истината обаче е, че проблема е изцяло в хора като теб, които трябва да бъдат скопявани, за да не произвеждат повече ялови поколения.

Абсолютно неграмотно изчисление! Ако в НОИ изчисляват така всичко, жална ни майка. Този БУМ на пенсиите се дължи на тези, които (разглеждам жените), които са навършили 60 г. след май 2013 и щяха да се пенсионират след май 2014. По тази причина единственото увеличение на бройките за годината ще бъде от навършващите 60 г. до април 2014. Затова пък догодина през първото тримесечие ще има намаление.

Браво Вальо!- Логично е за тези навършващи 60 години след 1 април,да съм и нужните новите 60 г. и осем месеца,така ,че няма как да нараства лавинообразно тази година пенсионирането по стаж и възраст.Но за сметка на това,ако не измислят поредната мушенгия,след декември,т.е. януари наистина ще има нова вълна!

Кво са 70 млн - нищо! Задават се нови разходи и то доста по-големи и все целеви. Страшният ни враг - Русия, накара НАТО да постанови, че ще трябва да се превъоръжаваме, да увеличаваме екстрено разходите за отбрана, да приемем нови бази на наша територия и войски във вече съществуващите... Това са наистина големи пари. Затова предлагам - за да няма дупки в бюджета и за да се осигурят работни места за младите, направо всички българи, които навършат 60 години и нямат поне 1-2 милиона спестени парици, направо да ги черпят с по едно хапче цианкалий. Отиваш на собствени разноски до гробищата и гълташ хапчето директно пред ямата. Демократично, чисто, евтино и икономически издържано!

65 години са малко... Направете така, че да се пенсионират на 75 и няма да има въобще пенсионери- младите няма да има къде да работят, тези на 75 години ще умрат на работното място, а другите пенсионери ще умрат от размера на пенсиите. Ще останат само циганите и ще се размножават без да имат и един ден трудов стаж, защото са на помощи и са превърнали раждането в професия.,, Хей, живот,здравей, здравей... Ти носиш песен...,,

Странно,но нито един от вас пишещите не споменава как бавно и полека след 2001г. управляващите партии (НДСВ, БСП,ДПС,а сега и останалите) възстановиха пенсиите на активните борци и въобще дадоха най-високи пенсии на своите,макар и мнозина от тях въобще да не са плащали такива осигуровки още от преди 1989г.Друг въпрос е,че не са се плащали осигуровки и върху пълните трудови възнаграждения още от преди 1989г,както и сега става...Всичко обаче се трупша върху масата от обикновени хора...

Тези активни борци са 90 -100 годишни, същите са и в избирателните списъци, явно затова не вървят нещата у нас - чудех се досега...

Откъде пари?? казват ромите стрували на държавата 4 милиарда, за бежанци 300милиона, военните мисии зад граница пак милиарди, за депутати, за партии, представителни, за самолети трета употреба, за френска курвета май беше и .......

Искам само едно - като дойде Боко или който и да е след тези боклуци да остави малоумните избиратели на БСП и ДПС да си получат заслуженото - не е възможно на 100 процента да се отделят те - но до голяма степен ги знаем към кои групи спадат - цигани, турци , едри червени бизнесмени и т.н

Малоумни са избирателите на ГЕРБ. Пълни изроди само могат да подкрепят престъпници. Хоратоа бързат да се пенсионират защото гнусните боклуци от герб ще ги карат да работят до гроб. Никога повече ГЕРБ на власт!

Малоумни сте вие избирателите на Бареков и Станишев, ще ти издам една тайна. Ние младите работим на запад и ще получаваме Германски пенсии, а вие какви, ще получавате питай Станишев.

Пепи направи си един тест за интелигентност и ако не хванеш сто точки си спри нета

Не ГЕРБ а БКП /БСП фалира три пъти държавата преди 89 година и един път след това, не ГЕРБ а БКП открадна парите на спестителите в банките и парите за пенсиите

В подкрепа на Пепи искам да припомня,че ГЕРБ опипваха почвата да въведат ДАНЪК в/у пенсиите .Ослушваха се дали ще мине идеята.ГЕРБ=геноцид.

Не се карайте! Всички сте малоумни.... От 70год. на тази територия, вършее и беснее една, единствена терористична хунта - БКП! Но вие сте идиоти и глупаци.... за да го осъзнаете това! А това - е доказано във времето - не се променя! ГлупакъТ си е глупак за цял живот.......

при тая така наречена 'хунта' маика ти и баща ти са се пенсионирали на 50 и 55 години и пари е имало.честита ви демокрация и живеите в '' затвор без ограда''(хитлер)

МВР, МО и ДАНС бълват ЧИНОВНИЦИ, които се пенсионират на 50, получават 10-20 заплати накуп и пак се бухват в държавната администрация, за са получават пенсия и заплата от държавата.

Това е част от европейските ценности,докато те ограбват искат да се чустваш и виновен. От 25г. ни третират като роби.

Тези дето те ограбват са тези дето винаги са те управлявали. БКП-БСП, петата колона на Путин в Б-я. Отиди за два дена във Виена и тогава пиши глупости боклук.

Твоя господар Б.Б.Тиквоний така ни съсипа,че не може да нръднем от България!!!

Добре е ,че си се научила да пишеш.Научи се да четеш и мислиш-това е разликата м/у роба и свободния човек.Знаеш ли кога пенсионирват един роб?

Това е част не на европейските ценности,а на "ценностите" на ДС-КГБ ,ако въобще може да се каже,че те са в състояние да имат морални и нравствени ценности...

Бум и дупка в НОИ???!!! Нали се пенсионират само редовните, пенсионери без тези "по болест"??!! Какво излиза, че МВР, МНО и другите велики държавни лежачи, които се пенсионират на по 40-50 и никога не са си плащали осигуровките са изпапкали парите за пенсии на 3-тата категория???

40 милиона представителни на 240 депутата срещу 70 милиона за хиляди пенсионери който са си заработили правото да ги получават. Е няма такава държава, а правителството е възможно най-слабото което сме имали. Може да се опукат милиарди кредити за щяло и нещяло но за пенсионерите никога да няма пари и единствено в подходящият момент да се отпускат "бонуси" към определената таргет група...

Червени боклуци. Пак Бойко, ще ви изплаща пенсиите. Но този път, няма да ви се получи. Колкото изкарва икономиката толкова пенсии, ще има. А и като гледам може пак вие да управлявате, няма много кандидати и тогава вече, ще има истинска революция.

Вие герберите сте боклуци. Вие съсипахте за четири години държавата. Жалки долни нещастници.

Пепо,много си глупава. 41 години внасях пенсионни осигуровки в/у заплатата която получавах. Червен, зелен питам къде ми са парите. Знам какво ще ми отговориш но да питам:)

Питай Станишев, до колкото знам по времето на БКП и БСП, Б-я е фалирала няколко пъти.

Тя дупката/ямата в НОЙ си е 60%! Само 40% се покриват от осигуровки! Който чака на пенсия - ще мре от глад! Пенсии няма!

Кой е Ной? Библейският герой ли?

Не е ли правилно на новобългарски да се пише "пенсий няма"?

Не е :)

Днес комунягите раздават утре ще се оправдават с дясно правителство за дупките в НОИ, митниците, НАП, енергетиката, здравеопазването, външният дълг. За съжаление дъвените червени кратуни вярват на всичко, което каже Партията майка. За това няма оправия толкова години!

До кога военните хрантутници, ще се пенсионират толкова рано и лежейки ще ни се смеят , че работим? Не разбраха ли т. нар. политици , че тези хора са паразитите на пенсионната система!

Какво им дреме на престъпниците от БСП и ДПС за бъдещето на държавата. Това никога не е било!

4 м е лъжа. Майка ми чака ГОДИНА. И скапаната държава може ли да обясни как да живее един човек 4 м,в най-добрия случай, без доходи???

Това е още един Пример, колко Неправилна е политиката на Орешарски в пенсионната реформа...!?Иии наплива за пенсии ще нараства с още по-голям наплив до края на годината-особено от кандитати от 1-ва и 2-ра категория труд..!Да му мислят управляващите...!?

Ти виждал ли си при какви условия работят хората от 1 и 2 категория труд???Освен помощите,които взимаш,имаш ли поне 5 години труд???Аман от такива ПАРАЗИТИ като теб??? Между другото съм на 43години и имам 23години труд 2 категория!!!

Колкото си внасял, толкова да ти се дадат като се пенсионираш! Това искаме ние, не да папкаш 30-40 години от нашите осигуровки, а ние да мрем непенсионирани! Нахален глупак, такъв!

Всичко е лъжа защото повечето млади 45-55 кандидат пенсионери или около 30% вече не са между живите,децата им не получават нищо и пак няма ,пълни глупости на крадливите изроди.

ЕМИ какво като се отваря дупка. ще я запълним. няма майките и бащите ни да работят с бастуни на работа а в същото време да се пишат новини, че за младите няма заетост. То на тия новинарски истории не може да се угоди. Егати и просташкия народ сме-честно. Няма други като нас във всяко едно положение.