Арест за капитана на потъналия кораб в Ю. Корея

Южнокорейските власти арестуваха капитана на ферибота, при потъването на който загинаха няколко десетки души, а стотици са в неизвестност, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Арест за капитана на потъналия кораб в Ю. Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има снимки как капитана напуска с едни от първите кораба и бяга от него като мишка, да не кажа плъх. Западните медии днес цял ден излъчват тези кадри. и после бил съжалявал за издавените пасажери..в случая деца най вече.

Тия бездарни драскачи от дирника все пак го КУРигираха от танкер на кораб. Браво льольвци, все пак четете коментарите на некадърно написаните ви теми. Този който е писал статията трябва да бъде наказан за некадърност - слаб 2!!!

На днешния ден един цитат: "Тоз, който не е грешил, нека хвърли камък"

Да се греши, да се греши, па колко да се греши - те не спират да си съдират дирниците от грешки. Някои са толкова фрапиращи, та човек се питай кой малоумник е писал новината. И това е редовно! Ама този път прекалиха - някоя патка са я сложили да си мъчи да пише, за което очевидно не става. ДИР, оправете си екипа с писарите, паденията ви нямат край! Сложете поне някой читав, да не ставате непрекъснато за цирк. То и затова вашите т. нар. "новини" не ги брои никой за нищо....

но в края на краищата СЪС или БЕЗ спасителни жилетки! В първата новина за случая имаше видео, на което ясно се видя, че когато хеликоптерите вече висяха над ферибота (който в този момент беше потънал с крен на левия борд, но 2/3 от корпуса му все още бяха над водата), та пътниците ги вадеха от кораба и ги прехвърляха на спасителния катер, а след като ги разтовареха на друг кораб, СВАЛЯХА жилетките от тях и ги отнасяха пак на ферибота!И накрая, за тези, които не са запознати с корабното дело:НА ВСЕКИ съвременен кораб в горната му част са разположени т.н. "спасителни плотове", разчетени да поберат пътниците и екипажа, като тези плотове се изхвърлят и отварят автоматично,дори и при преобръщане на кораба, но може и ръчно, става за секунди! Някой да видя отворени плотове в новините?Капитана нещо не е в ред и сега шикалкави!

Първо пишеше,че е на 62 години капитана.И не се пише Сока ,а Сок.Това,че при изговаряне слагат окончание не значи,че името му е такова.жалко за децата.Родителите там дават живота си за тях, да ги изгледат, да ги изучат и в един момент животът им бива насилствено отнет. Към този,който питаше за бурното море, там винаги е бурно.

Интересно какво му е било бурното на морето, след като от снимките на спасителната операция се вижда, че морето е тава.

Отначало пише, че бил на 68 години, малко по-нататък - 69... Е, вярно, докато сте си писали статийката, човекът сигурно вече е одъртял... За другите неточности да не коментирам. Вярно, празници са и със сигурност сте махмурлии, но излагате сайта.

Абе тия драскачи от дирника не знаят какво е танкер и ферибот, пълни бездарници! Абе льольовци, научете се да пишете и да мислите!!! Какъв танкер с ученици на борда бе!!! Как може да има такива бездарни драскачи!!!!

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТИЯ ДРАСКАЧИ ОТ ДИРНИКА СЕ ИЗСИРАТ ТАКА!!! Абе вие мозък немате ли да мислите бе! Мисли преди да пишеш, не сери глупости и пътъпотии. Те затова драскачите в бг никой не ги уважава, гледай кви са!!!

последно - ферибот или танкер ?? това дираджиите са големи малоумници

Имало ли е жилетки за всички?

Абе тия "журналисти" четат ли си собствените творения преди да ги публикуват?! Капитанът на "танкера" арестуван за потъването на ферибот...

Обществото се мисли за повече от природата-учене докато си жив,смяна на времето,вдигане на пенсионния праг-68 години,това е дъртак,на когото трябва да му вземат и шофьорската книжка,а не да го държат капитан на ферибот

Е, че царя на колко години беше като управляваше нашия кораб и каза чакайте 800 дни. През тези дни да не умряха по-малко българи и колко се спасиха зад граница.

Много народ като тебе са си казали с чакане ще цъфнем. Само дето човека спомена и за бачкане тези 800 дни!

А бе как нещо което се накланя към носа се оказва с единственото нещо което стърчи.

Стърчи задната част на кила - Кил долната заострена надлъжна част на кораб или лодка.

С цитати от википедията не ставаш по-голям специалист. Ясно се вижда се че стърчи носа, даже и котвените клюзове!

Та танкер или ферибот потъна? Общото е че все плават....

Танкер? Втечнихте се.