Журналисти влязоха в дома на стрелеца от Лясковец

Журналисти влязоха в жилището в Лясковец, откъдето на 14 март 53-годишния Петко Петков стреля и уби командос и рани трима негови колеги.

Обратно в новината

Коментари - Журналисти влязоха в дома на стрелеца от Лясковец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я публикувайте Рипорта от аутопсията - да се види с какъв боеприпас е поразен загиналият.Щот' тез боеприпаси имат едно такова свойство - кат'не отърва на някой да изчезват като вещ доказателство. Както в случая с простреляния БГ часови на пост в тъмното край Пном Пен. 2 куршума в гърба- от камбодж "снайперист". Като се разбра, че местните имат само 7,62, а извадените са 5,45 каквито само БГ имаха,изведнъж веществ доказ изчезнаха. после се разбра, че боецът е дал $3 000 назаем на един началник и ситуацията се избистри. Но боецът остана инвалид. И в Лясковец може да има ШМЕНТА-КАПела.

Хахаха. Полицаите се оплетоха в лъжите си во веки веков. Нали командосът с щит е прикривал колегите си като се оттегляли хахаха беше уж по коридора на блока. Сега се видя, че входната врата е блокирана с пружина! Тогава къде са се оттегляли полицаите? В стая 2х3 метра към прозореца? Бай Петко с чифтето и 3-4 полицаи с насочени оръжия Хек-Кох по 10 000 лева парчето в една стая и се оттеглят -хахаха! Такива олигофренски обяснения могат да се дадат от хора неподходящи за длъжността но намърдали се в цялата БГ администрация. И каква е тази среновековна инквизиция човек в реанимация с белезници да се съди ? Алоуу психолозите и вся астаналая сволач! Сега искате да искарате Бай Петко тралала за да се оправдаете. В полицията няма достойни хота и лъжата е основното им занимание.// В тялото на Чанев убит при Бел бр освен курш от Калаш бяха намерени и от пистолет, а само АК е стрелял!? И после пист куршуми изчезнаха. Що така бе?

При "въвеждане във владение" на майката на Петко от прокуратурата (която отказва да даде разпореждането си) вчера брат й в прав текст заяви пред камерите, че "Петко няма криминално минало и че досието му е чисто като кристал" и че "един шамар не е ударил" някому през живота си! И че ВСИЧКИ ХОРА В СЕЛОТО СА ЗНАЕЛИ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ, ЧЕ СЕ ПОДГОТВЯ НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ НЕГО! С това основното и ключово твърдение на министър Йовчев и главен секретар Лазаров, с което аргументират законността и целесъобразността на планираната и одобрена акция, базирана изключително на изненадата (и "първите 10-15 секунди") категорично се доказва като НЕВЕРНО! Всъщност цялата конструкция, на която ръководството на МВР гради защитата и законността на тази акция се базира на това - по собствените им непрекъснати уверения, че е основана на елемента на изненада, КОЙТО ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНО Е ОТСЪСТВАЛ И Е БИЛ НЕВЪЗМОЖЕН и тези, които са планирали, организирали, одобрили и ръководили нападението на баретите СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА ЗНАЯТ ТОЗИ КРИТИЧНО ВАЖЕН ФАКТ! След като "цяло село го е знаело"!Което за сетен път се потвърждава и много лесно се доказва, и е невъзможно да крият повече! Дори да приемем, че всички останали техни твърдения, доводи, аргументи и обяснения са верни, само този факт сам по себе си доказва неправомерността и несъстоятелността на тази акция ОЩЕ ПРИ ПЛАНИРАНЕТО И ПОДГОТОВКАТА Й!

Или да го поясня съвсем простичко по друг начин, без формули, с достатъчно приближение за онези, които не са се занимавали с комбинаторика, ако от 400 изстреляни куршума 20 са на Петко, тоест 20:400=0.05 или 5%, то ако приемем за еднаква вероятността на всеки куршум за попадение - на Петко и на полицаите, то едва 5% е вероятността куршум на Петко да е улучил всеки поразен полицай (общо 6 без Петко, вкл. убития) и ...95% е вероятността той да е бил поразен от куршум на негов колега. Важно е да се отбележи, че както и експерт отбеляза в студиото на Нова телевизия, явно има (доста) попадения от рикушети, че РИКОВЕТИТЕ СА ОТ ВСИЧКИ КУРШУМИ, ТОЕСТ И НА ПОЛИЦАИТЕ, А НЕ САМО НА ПЕТКО, за които само се говореше, затова е логично да приемем приблизително еднакви вероятности за всички изстреляни куршуми в тъмното онази нощ при безразборната и хаотична стрелба. И така - имаме само 5% вероятност един полицай да е улучен от куршум на Петко, срещу ... цели 95% вероятност да е изстрелян от негов колега! Тоест 45 по-голяма вероятност поражението да е от "приятелски огън"! Но това е само за един полицай! Нещата стават далеч "по-интересни" и категорично красноречиви, ако се вземе вероятността ВСИЧКИТЕ ПОПАДЕНИЯ ДА СА НАИСТИНА НА ПЕТКО! Както казах - опростено просто трябва да умножим вероятността на единия - 5% при Петко, по броя на поразените - 6! И тогава се получава вероятност всичките полицаи да са поразени от Петко като повдигнем числото 005 на 6-та степен, или 0,00000015625, или 0,000015625 % !!! Тоест приблизително 1 стохилядна от процента, което е на практика нула!

вероятността поне едно от попаденията на ранените и убития полицай да е от негов колега (или от самия негов изстрел при рикошет) е ... 100%! И така - въпросът е не дали, А КОГА МВР ЩЕ СЪОБЩИ КОЛКО И КОИ ОТ РАНЕНИТЕ ПОЛИЦАИ СА ПОРАЗЕНИ ОТ КУРШУМИ НА ТЕХНИ КОЛЕГИ, ВКЛ. УБИТОТО МОМЧЕ! Явно е, че засега се опитват да прикриват този факт! И всеки може сам да си направи извода - ЗАЩО! (В случая не са важни дори и съвсем прецизните сметки и цифри, а просто да се види и всеки да се убеди от какъв порядък са вероятностите)

една досадна грешка в бързината - 95 от 5 не е 45, а 19 пъти, разбира се..

С две думи, от вероятностна, лoгическа гледна точка, с използването на малко математически апарат - формули от комбинаториката - е елементарно да се пресметне - ПРИ ХАОТИЧНОТО ДВИЖЕНИЕ И РИКОШЕТИ НА КУРШУМИТЕ В ТЪМНОТО И ЗАТВОРЕНО ПРОСТРАНСТВО - че ВЕРОЯТНОСТТА ВСИЧКИТЕ ПОЛИЦАИ - УБИТИЯТ И РАНЕНИТЕ - ДА СА ПОПАДЕНИЯ ОТ КУРШУМИ НА ПЕТКО Е ...НЯКЪДЕ МЕЖДУ 0,13% И 0,00000156% приблизително, което КАКТО И ДА ГО ЗАКРЪГЛЯШ СИ Е ЕДНА ГОЛЯМА НУЛА! Тоест възможността Петко да е убил и ранил всичките полицаи е на практика НУЛА! И така - всъщност истинският въпрос тук е КОЛКО ОТ ПОПАДЕНИЯТА, РАНЕНИТЕ И УБИТИЯТ СА ОТ КУРШУМИ НА ПОЛИЦАИТЕ? И защо МВР крие тази критично важна информация спoред вас?

Каза се, че са изстреляни над 300 куршума многократно, и никой от МВР не опроверга.. Някои посочиха и по-големи цифри - до 500 куршума. Първоначално се спомена, че освен убития полицай и тежко ранен Петко има и трима други ранени барети, а след това се спомена и за още 3, но по-леко. МВР побързаха да окачествят "акцията" си като успех, а после, под натиска на очевдините факти и разгневеното от лъжите им обществено мнение се извъртяха на 180 градуса и си признаха провала. Сега са в процес на бягство от отговорност и най-лесните им набелязани жертви за набеждаване очевидно са изглеждащите беззащитни - бедни, объркани, ошашавени ОТ ТЯХ Петко и майка му! Чисто логично, математически ако се погледне, там, в този хаос и ужас, който са създали тиквениците от МВР в къщата НА ТЪМНО, ПОСРЕД НОЩ ПРИ ИЗСТРЕЛЯНИ ДА РЕЧЕМ 300 КУРШУМА КОЛКО ДА СА ТЕЗИ НА ПЕТКО? С "манлихерката"! Десет, двадесет? При подобно ХАОТИЧНО - поради рикошетите -ДВИЖЕНИЕ И БЕЗРАЗБРНА СТРЕЛБА и 6 ранени и 1 убит КАКВА Е ВЕРОЯТНОСТТА ВСИЧКИТЕ ПОПАДЕНИЯ ДА СА ТОЧНО ОТ ОРЪЖИЕТО НА ПЕТКО? Аз ще ви кажа - не е трудно и точно да се пресметне - ВЕРОЯТНОСТТА КЛОНИ КЪМ НУЛА!!! Следователно трябва да се иска от МВР да обяви КОЛКО ОТ ПОПАДЕНИЯТА - В УБИТИЯ И РАНЕНИТЕ - СА ОТ "ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН" както и при "Белите брези?

Впрочем спомняте ли си какво стана на "Белите брези" и как ръководители на МВР си пиеха уиски с бандити вътре в апартамента, докато отвън се изпозастреляха баретите? И как после МВР отчете акцията пак като успех, даже "брилянтна" и замаза следите. Тогава понеже нямаше обикновени граждани там, а бандити и полицаи (или по-точно и двете - вътре в апартамента), ръководството на МВР набеди ...ОБИКНОВЕНИ ПОЛИЦАИ И СПАСИ БАНДИТИТЕ НА КАРАМАНСКИ.. Даже при извеждането им от апартамента полковниците Вълков и Ботев са казвали за бандитите на полицаите - "Спокойно, това са наши хора". Като преди това са ги накарали да изхвърлят оръжията през прозореца, а след това с часове са трили кръвта и забърсвали следите със съгласието и участието на военния прокурор, когото са си извикали... За мен тази история в ясна в главното. С две думи -нищо от онова,което казват и твърдят от МВР не е вярно.

Едно обикновено некадърно реалитишоу!!!!!!!

Каквото и да си говорим полза никаква въпреки очевидната идиотщина на лясковската история. Рибата действително се вмирисва откъм главата, но за съжаление в България се чисти откъм опашката. Все пак е интересно защо до момента не се обявяват резултатите от съд. медицинската и съд. балистичните експертизи- измина повече от месец.Това навява разни помисли, които не са в полза на набедени началници.

и трябват повече съвестни граждани като петко за да се оправи .. човека е писал до институциите за безобразията и срещу кражбите на които е подлаган от местните селяндури ,а в замяна го обявихте за луд и му пращат пияни барети да го стрелят . е то ва може ли да е нормална дърява !?!?!

кои е доказал че този човек е убиеца на командоса и е ранил останалите !?!? това е твърдение на овчев и компания но по-вероятно е те сами да са се изпозастреляли . и изобщо докато не се произнесе съд как обявавате никаои си за убиец дори без самопризнания ? нали ревахте срещу цветанов как произнасял присъдите предварително а сега как е ?

Скъсаха се да обясняват, че човека ги бил застрелял на площадката пред вратата. Сега пък се оказва, че полюцаите така професионално са блокирали металната врата, че тя още не може да се отвори. И как е успял да ги застреля през блокирана метална врата?

Баретите са се изпозастреляли сами в паниката!Голям късмет е било , че трима са само ранени.Жалко за загиналото момче, всичко показва, че е загинал от паническата стрелба на колегите му!

което лъже постоянно и безогледно/МВР/,не би трябвало да се оплита като пили в кълчища в собтвените си лъжи.Най-малко това говори за лоша квалификация,

Журналистите влязоха ......... а отрепката Лазаров не можа!

Останалите обитатели на кооперацията трябва да осъдят МВР за причинени вреди от всякакво естество и характер, и да им изпразнят бюджета до края на годината.

Какво изобщо коментирате професионализъм тук бе хора?! Ами в Земеделското министерство като се назначават хора, които не правят разлика между разсад и разсъдък! Във финансовото такива, които не знаят че баланса има две страни! Има доктори които изписват само аспирин и аналгин. Началните ни учителки пишат по-зле и от учениците си! Държавицата ни умишлено се води към финансов и човешки фалит. При цялата ни обстановка да не мислите че баретите ни ще излезнат най-читави? Отишли са гъзарите, най вероятно махмурлии от рожденния ден и са си мислели че ще станат ТВ звезди по ТВ7. Е ... единия отиде при звездите ама без време, завалията ...

По закон двамата /майката и сина/ имат право да откажат съдействие на следствието, когато трябва да свидетелстват един срещу друг.

С НЕКОМПЕТЕНТНОСТА СИ ПОЛИЦИЯТА НАПРАВИ ОТ ЕДИН БОЛЕН ЧОВЕК-УБИЕЦ! СИЛОВО МИНИСТЕРСТВО...АМИИИ МИНИСТЕРСТВО НА ПРОСТАЩИНАТА

ти как реши че е болен?????

ЗАБРАДКАТА ЛАЗАРОВ Е ДЕЙСТВАЛ КАТО ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК...АМАН ОТ ПРОСТАЦИ С ВЛАСТ

деер

8 гилзи!? Това истина ли е?!Какво правят вътре в дома им?

седят на завет, да не ги вали дъжда ... умник

Поздрави на жена ти, предай и че пак ще намина.

МВР има бюджет над 1 милиард, най-големият в страната. Редно е да задели малко пари за възстановяване на щетите по жилището нанесени по време на полицейската акция. Така се процедира в цивилизованите държави!

Ех журналя, ех папараци, вие като че ли не знаете, влизането в апартамент със сила - води до помитане на всичко, изпречило се на пътя!? И нека на всички да е ясно, че майката на стрелеца Петко не е нито луда, нито нищо. Просто е подучена от оня брат лешояд адвоката, който се е появил точно, защото му е замирисало на кяр и пир...Сега ще поиска да им платят и щетите, ама хак им е и на МВР-то и на Йовчев и на всички некадърници организирали и провели тази така наречена спец акция!

И правилно е подучена, шибаното МВР и цялата е.ана държава трябва да бъдат постоянно съдени по всички възможни институции.

лицата, които са причинили това бедствие да платят щетите, но ми се ще първо да се разследва кой, кога и при какви обстоятелства е затрил бизнеса на Петко и го е изкарал луд, т.е. кои са лудите и колко са луди дефакто....,защото определено има спекула с нечия лудост

Поредната провалена акция на полицията!

Причината, поради която тази история в Лясковец събуди интереса ми е, че още в самото начало от действията и изказванията, от поведението на ръководството на МВР лъхаше натрапчивото поне за мен усещане на неискреност, неубедителност, противоречивост, нечистоплътност. Точно това прикова вниманието ми и ме накара да се взра по-внимателно в хронологията на събитията, фактите и изказванията им. Никой не обича да го лъжат - аз също. А колкото повече човек се опитва да разбере истината и да анализира какво точно и защо се е случило в Лясковец, толкова повече се убеждава, че ръководството на МВР с всички сили крие истината, лъже и манкира. Да ви дам още един пример - наглед може би не толкова важен, но заедно с останалите е показателен, според мен. Неколкократно журналисти попитаха Йовчев, след като призна, че акцията е провал на МВР, дали не е удачно и защо ако не и той, то поне главният секретар, който е разписал и разрешил операцията и участието на баретите в нея не си е предложил оставката, дори дето се вика "за парлама" (мисля Сашо Диков го попита така доста наивно). И Йовчев изпозлва веднага даващата му възможност за измъкване формулировка на въпроса и отговори, че той не си падал по цирковете, Лазаров само да си подадел оставката про форма, а министърът да не му я приемел и пр. И с това аз съм съгласен - нагледали сме се на циркове...ОБАЧЕ!

Преди няколко дни чух как Йовчев каза по телевизията, че всъщност Лазаров си бил предложил оставката ВЕДНАГА СЛЕД АКЦИЯТА! И това - независимо от всичко - е една достойна постъпка на главния секретар, НО АКО Е ИСТИНА. Аз обаче имам съвсем основателни съмнения за това и ще поясня защо. И Йовчев, и самият Лазаров обявиха веднага след операцията, ЧЕ ТЯ Е УСПЕШНА, И НАСТОЯВАХА ЗА ТАЗИ ОЦЕНКА ОЩЕ НЯКОЛКО ДНИ - тоест веднага след операцията! Е, тогава защо си е подал ВЕДНАГА СЛЕД НЕЯ Лазаров оставката, както твърди Йовчев? Кой подава оставка ЗА УСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ, при успех не следват ли похвали и награди, а не оставки? Или някой отново лъже?

Има и друго, По традиция ръководството на МВР - и това, а и предишното - много обича да се хвали и изтъква с уважението и близките контакти със западните служби, колко много те ги ценяли и колко добре си работели (съвсем друг е въпросът доколко и дали наистина е така...) Лазаров каза, че са му се обадили американски колеги и са изразили съболезнованията си за убития колега - полицай, и казали, че подобни операции - срещу психически болни, били от най-трудните (или опасните). Това обаче - при дълбоките ми съболезнования за убитото момче и семейството му - са съвсем обичайни, колегиални и човешки думи и поведение. Но и Йовчев, а и Лазаров би трябвало - след като толкова ценят и се позовават на западните, и по-специално на американските практики в тези служби и са специализирали там - отлично да знаят какви са всъщност тези практики там. При подобни слуачи, особено при смърт ОНЕЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО МОГАТ ДА ИМАТ НЯКАКВО ОТНОШЕНИЕ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ СМЪРТТА ОБИКНОВЕНО СЕ ОТСТРАНЯВАТ ОТ РАБОТА - ОБИКНОВЕНО СЪС ЗАПЛАЩАНЕ, ДОКАТО ПРИКЛЮЧИ РАЗСЛЕДВАНЕТО И СЕ УСТАНОВИ ТЯХНАТА ВИНА ИЛИ НЕВИННОСТ! Смисълът на необходимостта от изясняването на цялата истина и обективните факти не е в самоцелно наказание или критукуване, а в това подобни случаи да не се повтарят. Защото ако виновните се измъкнат или набедят други - то каква е гаранцията, че ще постъпват отговорно и занапред? Смисълът е да няма повече подобни откровени простотии, като "акцията" в Лясковец и да не умират или да бъдат ранявани нелепо невинни хора!

по пораженията в апартамента от куршуми -множество дупки на всякъде става ясно че полицаят е убит от приятелски огън а не от ловно оръжие.той е грямнал един път а те са изпразнили пълнителите на автоматите.защо до сега някой не пита имат ли полицаите прокурорска заповед за нахлуване в частен имот преди 6 ч сутринта нещо не ми е ясно

факта си е факт - дела, сериозни дела, се отлагат едва ли не заради хемороиди... а тука се дава прекален зор да се претупа делото, като се форсираше обвиняемия в реанимацията. за 'дреболиите' - дали е било оправдано да влизат такава тълпа, дали е било в законното време на денонощието, защо не са хвърлили димка, евакуирали ли са сградата...

Йовчев и Лазаров казаха многократно, че двамата местни полицаи, които ходили предния ден да снимат и СЕКАТ ДРЪВЧЕТАТА ПРЕД КЪЩАТА НА ПЕТКО, били провалили цялата операция! Че им отнели (липсвали) само 10-15 секунди - тоест елементът на изненада, за да осъществят нападението си успешно. (А Петко и майка му са ходили и изпращали оплаквания и жалби до безброй инстанции - май 4 години...Петко е ходил и да се оплаква на директорката на училището, че децата ги замерят с камъни, че му счупили прозорците, блъскали и драскали по вратата му, псували ги..., за което призна и учителка от училището. Събрали са два кашона камъни от двора си, които са хвърляни срещу тях... Кеворк попита обвинително майката защо е събирала тези камъни и тя промълви че за да се пази от кучетата и не спомена за тези неща, но тя ги е събирала от двора си, никого не обвини, за нищо подобно не спомена, съкрушена - но погледнете на снимките двора и градинката пред къщата, камъните не поникват непрекъснато от земята) И всичко това се знае от хората там, това са много лесно проверими и доказуеми (или опровергуеми) факти! Ами това е - накратко. А всеки сам да си направи изводите - според акъла и морала му!

Правена ли е аутопсия на убития командос, за да се разбере от какъв куршум е загинал? от свой или на Петко?

Господа искам да предизвикам дискусия с която да опитаме да се доближим до истината: Цялата акция е пълна порнография и въпреки , че има поговорка "РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА" не би трябвало да търсим вината в министъра , а в преките началници на така наречените барети, един човек с може би някакви психически отклонения го предизвикаха и той ги изби и рани (елитни части), какво щеше да се случи , ако имаше професионалист - професионален терорист, той щеше да остави държавата без елитни части (БАРЕТИ), щеше да ги избие до крак, но най-напред трябва да зададем въпроса - какво толкова тежко престъпление извърши , че се наложи тази полицейска акция и необходимо ли е даже да бъде съден за това безобидно деяние.

Е добре де, ако е така - това са командирът на поделението - СОБТ и ... главният секретар Лазаров. И тогава възниква съвсем простият и логичен въпрос - ами кой ги назначава и отговаря за тези хора? Не е ли точно министър Йовчев? И като е така - тогава защо Йовчев не обяви вината им, а се опита да да прехвърли цялата вина върху други надолу по йерархията? (Друг е въпросът, че единият от обвинените от него началници - мисля този във Велико Търново е точно негово назначение...)

деер

Така е!! Като не му се носи отговорност да не е ставал министър!! Очаквам оловно харакири от всички началници до министъра включително!

По твоята логика.трябва да съдят някой от подчинени те. а не Цветанов за подслушване то.

кеворкян е платена комунистическа подлога не от вчера и не от оня ден ,самия той се определя приживе като легенда която продължава -легендата продължава-тази мантра се повтаря във всяко негово предаване по няколко пъти-защо се чудите че се опитва да обслужва комунягите та той си е платен агент от време оно -"легендарен" агент и си е свикнал да мърсува с такива гнусни, недостойни и нечистоплътни внушения като инсинуацията да изкараш една бедна старица луда за да крепиш сегашната влас -колко долно и недостойно от негова страна...

между другото тъй наречената старица е негова наборка

А бе пича с цифрите,я ми кажи но така с ръка на сърце.Кои са по големи агенти,днешните или преди 1989 г.И едните и другите докладват.И при едните и другите има стадо и мърша,образно казано.Та питам как да ги познаем, та да се пазим и ние.

трябва да имаш сетива и малко повече умствен потенциал за да различиш едната система от другата, и да не взимаш жена за пич

Българската прокуратура е в агония. Има стотици дела против тях и ние плащаме безумията им. Вещото лице Светла Чакърова има над 1000 дела за 5-6години по 200лв.това са 200 бона! Как се работи по 1000 дела?...Не се работи,а се играе....ИГРАЧ-И

МВР са виновни дори и за техния човек който загина ... и какви са тези барети и този брой изстреляни куршуми срамота е това не са никакви барети - изобщо можеше да не се стигне до престрелка и даденият обект който е уж е тралала да си е на мястото ... то направо е , не е за говорене !!! Ужас !!!

Аз въобще не разбрах.. как вратата не могли да я отворят така наречените барети (понеже е залостена с пружина) а пък Петко ги застрелял в коридора на блока, след като те се изтегляли понеже били ранени от Петко. Петко със съчми през металната врата ли ги е уцелил, или са атакували пре прозорците, защото ако са атакували четирима през прозорците и сам Петко ги е пръснал като Битълсите, то значи баретите са пълни НЕпрофесионалисти, или са надрусани със забавени реакции.. А между другото Петко живее на първия етаж, като изключим вариантите с гранати, куршуми, земетресения и т.н. колко ли е сложно да насочиш срещу него 1 пожарникарски маркуч с 10 бара налягане на водата и на спрян ток колко ли ще издържи ?!

Много коментираш, а си изтървал доста неща, които официално са повторени 10 пъти. Влезли са със стълби през прозорец/тераса. Така че вратата с пружината си е била затворена. Дали ранените са били ранени в коридора на къщата му или докато са били навън вече са подробности, които и аз не съм разбрал със сигурност. За мен баретите са пострадали поради крайна самонадеяност, че отиват да заловят луд и задачата е съвсем проста. Ако с тоя "майсторлък" се борят с наркотърговци и истински опасни престъпници трябва да дават жертви при всяка операция.

Ще се постарая да съм кратък - убития криел с щит 'другарите си' Къде са били другарите по тази логика - вътре в апартамента в посока навън ли ?! АКо са били вътре и искат да ми кажат че 4ма тежковъоръжени с Калашници и МП Хеклер и Кох БАРЕТИ не могат да неутразлизират един човек, извинявай ама тези барети да си сменят занаята.. той единия го смени вече, влезе в разораното на Бояна. И последно - Петко го е убил с гладкоцевно оръжие т.е. пушка със съчми които колкото и да са едри нищо не могат да направят на жилетките най-много да съборят човека, но явно другите трима живи са бягали с гръб иначе не виждам как някой ще извади оръжие и ще го гледат без никаква реакция...

Знаете ли кой е най-лесният и елементарен въпрос към министъра на МВР Йовчев и главния секретар на МВР, според мен, който задължително трябва да им бъде зададен - особено в съда - когато се заведат дела срещу тях? И тогава всички ще се убедят за какво точно става дума: Срещу какъв обект, като срещу какъв е планирана първоначално акцията на баретите в Лясковец - като срещу луд човек ли, като срещу човек с психически отклонения ли, като срещу престъпник ли (и какво точно му е престъплението КОНКРЕТНО, без АКО и ЩЕ...) И НА КАКВИ ЗАКОННИ И ФАКТОЛОГИЧЕСКИ ОСНОВАНИЯ, ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЕКСПЕРТИЗИ, И ОТ КОГО И ОТ КОГА? И един спомагателен въпрос с много силно занижена трудност - ПРИ ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, УБИЙСТВО, ...КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА КРИЕ ИСТИНАТА И ФАКТИТЕ, ЦЯЛАТА ИСТИНА, ДА ЛЪЖЕ - ВИНОВНИЯТ ИЛИ НЕВИННИЯТ? И кой в случая има несъизмеримо по-голямата власт и възможности, ресурси ДА КРИЕ ИСТИНАТА И ФАКТИТЕ?

Добре човече след , като разполагаш с такива "категорични"доказателства за виновност на спецчастите и за невинност на майка и син , защо не отидеш в прокуратурата и не ги представиш там а пишеш тук ????? Имаш прекрасната възможност да го направиш , какво чакаш

Защото нашата прокуратура е пълна трагедия, затова.

Ама чакай малко - аз не казвам нищо, което да не се знае, това вече е публична информация, всеизвестни факти! Аз ли трябва да им ги казвам? Точно МВР, с 1 милиард годишен бюджет и 100 милиона на година само за подслушвания и следене ли мислиш, че не ги знаят тези неща? Аз само показах някои от ФАКТИТЕ И СВИДЕТЕЛИТЕ, които медиите представиха. Включително собственоръчни изказвания и преценки на ръководството на МВР. Ти например не знаеш ли думите на главния секретар Лазаров, че от всички около тази история в Лясковец най-достойно се държала ... майката на Петко? Или че макар и да бил служил в този отряд, той ... нямал добра представа за работата му!?! Че дори Йовчев като го попитаха да коментира думите му се усмете и каза, че не можел да ги коментира! А и в края на краищата тези всичките неща и истината ще излязат наяве - убеден съм, защото вече е невъзможно да я скрият. Ако не другаде - поне в съда. (Замислил ли си се защо толкова припряно засекретиха делото на майката и защо влязоха абсолютно безпрецедентно незаконно при Петко в реанимацията С БЕЛЕЗНИЦИ, да провеждат про форма дело, при положение, че болният е ... В РЕАНИМАЦИЯ!?! Да си видял или чул някога подобно нещо да се е случвало някъде някога? И на въпрос защо тежко раненият е с белезници прокурорът отговаря, че ... не отговарял той за лечението, а лекарите, при положение че белезниците НЕ ГИ СЛАГАТ ТЕ!?!) Точно затова и са им толкова объркани и противоречащи си обясненията им.

Друга констатация на прокурорката и "експертите" е, че "с жалбите си Петко ТОРМОЗЕЛ ИНСТИТУЦИИТЕ"!?! А дори и една от учителките призна пред камерите, че децата са ги дразнели, псували, влизали в къщата, тропали и драскали по вратата, замеряли с камъни - и то години наред! Лъжа е и че Петко изобщо не е излизал, приятелка на Петко каза, че е изумена от разпространените лъжи, че никъде не е излизал, защото го видяла и говорили на спирката, когато се бил запътил в НАП-Велико Търново. Негов дългогодишен приятел - адвокат също потвърди, че е смутен от лъжите на МВР, които се разпространяват. Има и още "странни" неща и явни противоречия в поведението, действията и думите на МВР, вкл. признанието им след тяхна проверка,като това, че и двете решения на главните секретари на МВР били правилни - и това на предния главен секретар, който отменил операцията, и това на Лазаров, който я одобрил! А те са ТОЧНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ И НЯМА НИТО ЕДИН РЕАЛЕН ФАКТ, НИТО ЕДНО РЕАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ СИТУАЦИЯТА Е ИЗИСКВАЛА СПЕШНА НАМЕСА ! НИТО ЕДИН ДОСТОВЕРЕН ФАКТ ИЛИ ПРЕДСТАВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО! А всички сме пределно наясно, че ако имаше - то щеше да бъде представено.

Абсолютно съм съгласен. Това е тъпа и непрофесионална инициатива на МВР да която са си получили заслуженото.

Трето - след като са повече от ясни поне две категорични лъжи на Йовчев и Лазаров, да видим по-нататък - те заедно с прокуратурата се опитаха да запушат устата на единствения жив свидетел без баретите - майката на Петко! Заедно с много масивна кампания по медиите и някои от телевизиите (Карбовски, Кеворкян...) се опитаха да вменят не само вина и на майката на Петко - при положение че при всички факти и положения ТЯ ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВИДНО Е ЖЕРТВА, независимо дали има или няма вина синът й - и да я изкарат луда и затворят далеч от погледите на обществеността и независимите медии. И точно тук вече нещата стават особено гнусни - прокурорката и посочените платени журналисти, използвайки немоща и естествената обърканост и безнадеждност и тъга на съсипаната жена СЕ ОПИТВАТ ДА Я ТРЕТИРАТ ЕДВА ЛИ НЕ КАТО ВИНОВНА, КАТО ПРЕСТЪПНИЦА! Прокурорката си позволява дори и да нареди затварянето и в психиатрично заведение против желанието й, позовавайки се на явно платени или зависими "експерти" - 4 на брой! Забележете обаче какви са официалните аргументи - че показанията на майката на Петко не могли да бъдат достоверни, защото тя приемала НАПАДЕНИЕТО, АТАКАТА НА БАРЕТИТЕ (както и ръководството на МВР я наричат) срешу нея и сина й Петко, тоест срещу семейството й за ... НАПАДЕНИЕ СРЕШУ СЕМЕЙСТВОТО Й!?!?!?!? Нападение, което става от неканени И НЕПРЕДСТАВИЛИ СЕ МАСКИРАНИ И ВЪОРЪЖЕНИ ЛИЦА ПОСРЕД НОЩ В СОБСТВЕНАТА Й КЪЩА, КОИТО РАЗБИВАТ И ОПУУСТОШАВАТ КЪЩАТА Й И ИЗСТРЕЛВАТ НАД 300 КУРШУМА, РАНЯВАЙКИ СИНА Й ТЕЖКО!

Току що ли се разпечатва жилището? Тези гилзи чий са? Това кашонче с жалбите си го държаха на удобно място през нощта. И дали журналята са изненадани от дупките в стените? Миналата седмица на етажа ни един луд направи пожар в 1ч през нощта Добре, че един съсед навреме усетил миризмата. Един час лудият не искаше да отвори вратата. Пожарникари, полиция, линейка, накрая разбиха вратата. Извадиха го в окаяно състояние. Там отдавна няма ток и вода, запушена тоалетна, смрад. А ако имаше оръжие? Целият коридор е в смрад И от пушека, вратата е разбита. Да дойдат журналистите да снимат и да предизвикат общото съжаление, може да му направят и ремонт.

Гледам тук се изказват само "специалисти" по право и парапсихология . Не е истина , колко заблудени и откровнно елементарни хора пишат в този форум . МатрИал достоен за презрение. Защитниците на тезата за невиност на майка и син са изключително смешни в обосновките си в защита на двамата . Боже господи каква чудовишна простотия , останах изумен и развеселен от писанията ви .

Абе умник, отговори направо - "акцията" на баретите в Лясковец - без значение законна или не - НАПАДЕНИЕ ЛИ Е ИЛИ НЕ? И защо - ако прокурорката и "експертите", които искаха да скрият майката на Петко в психиатрично заведение - съдията е отменил това разпореждане КАТО НЕЗАКОННО? И съдията ли не е "специалист", и ако приемем, че е така - не е невъзможно по принцип, особено в България - ТО ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ЕВЪЗРАЗИЛА И ОБЖАЛВАЛА? Дали не е зашото цяла България видя, че майката на Петко - дори и сред този причинен й ужас и безумие от ръководството на МВР е нормална и спокойна, че даже и Кеворкян се учуди...И не употребява никакви лекарства при това! Колко видни професори - и то не измислени "експерти", които крият лицата и имената си, а специалисти с име и реноме, преподаватели и членове и на международни сдружения и асоциации и преподаватели в България и навън опровергаха категорично МВР?

в българия обикновения човек е натъпкан в ъгъла на живота, мачкан , мачкан и мачкан и накрая му изпращат отряда за борба с тероризма за да го досмачкат , но....понякога има божие възмездие -а защо мутрите и групировките са недосегаеми цели 25 години след толкова знакови убийства и кървави екшъни????????

Вижте, ако гледаме обективно, само на базата на известните ни факти, е повече от ясно, доказано, че МВР лъже. Веднага фактите: 1) Те веднага след акцията обявиха, че тя е УСПЕХ! И едва след няколко дни ослушване, след като стана ясна масовата гневна реакция на обществеността, те признаха, че е провал! Добре де, за какво говори тази "грешка" на ръководството на МВР? Не е да се колебае между "пълен успех" или нормално проведена акция, я между двете крайности - УСПЕХ и ПРОВАЛ! От тук нататък следват единствено и само два възможни варианта - или тези са пълни кретени и не знаят какво правят и говорят, вкл. нямат абсолютно никакви реалнии обективни критерии за ценка, или са ... лъжци! Очевидно е, че е второто - лъжат! 2) Министър Йовчев и главен секретар Лазаров обявиха 2 махленски полицаи и някакви началници на местно ниво единствено виновни. Те първоначално обявиха дори, че е имало и съзнателен саботаж... И тук са валидни два варианта - Първият - Полицаите да са проявили самоинициатива; и Вторият - Да са изпратени от началника им, без това да им е работата. Но и двата варианта са еднакво компроментиращи, според мен, защото в първия случай излиза, че началниците в МВР не знаят какво и защо правят подчинените им през работно време, а при вторият - че са неадекватни (което си е същото общо взето) Но ако се вземе предвид, че полицаите не само били снимали в предния ден преди нападението на баретите, но и са разчиствали и секли дървета... той кой идиот ще повярва, че са отишли там по самоинициатива? Защото ако допуснем този вариант, това означава, че в МВР работят пълни кретени!

За твоя сметка...

хм а как ги е застрелял Петко през блокирала метална врата? Че те тази врата така са я блокирали, че още не могат да я отворят? Не е ли по-вероятно един друг да са се изпозастреляли и ранили с рикошети, докато са играели на командоси в бетонната кутия на площадката

Какво още ще скрие ЦЕНЗУРАТА? Досега се криеше, че жилището на стрелеца от Лясковец на практика е на партера!? Барети нападат партерен етаж през метална врата и оставят три жертви... От телевизията се видя, че контролираните взривове на практика са изстрели в стените, за да се заличат следите, а кръвта по масата води до още въпроси.

Майката е съучастник в предумишлено убийството на трима полицаи. Предишните дни е знаела че синът се приготвя за въоръжена съпротива при ареста, не е предупредила полицията за това. В САЩ стават повече убийства на полицаи и никой не подронва авторитета на полицията или подкрепя съучастник в убийство. Някаква целенасочена кампания се води срещу полицията и подкопава авторитета. Съпоставят се жертвите и палачите. Че имало грешки и непредвидими обстоятелства е ясно, обаче да не забравим че те са били там да защитят нас от този потенциален убиец. Едно време когато в подобна ситуация е убит полицай, на место му се присъжда на убиеца.

И защо е съучастник.Видяли са,че някакви снимат къщата и са ги помислили естествено за бандити.

Ушевите да възтановат имота за своя сметка.

Ами, то е очевидно! Нали за това говорим. Някакви смотаняци говорят такива глупости,че просто....

за пореден път се убеждавам че всички командоси начело с Йовчев са за психиатрия.Вратата още била блокирана и разследващи и журналисти минават през прозореца.А бабата от къде е влязла - не се знай.Пълни идиоти .

Така е ,дедо!То за самотата си е така!Както и за старостта-тя е бъдеще на всички.А, за самотата- нали знаеш-Габриел Гарсия Маркез пишеше нещо.Хак да ни е!Затова децата изчезват далече и тук будали ни правят на още по големи от тях будали!

МВР да заплати всички щети! Ако не го направи - министърът в оставка и цялото правителство вън! Ако не искат доброволно - ще ги свалим насила!

Всеки етнически Българин трябва да ИМА ОРЪЖИЕ В ДОМЪТ СИ ЗА ДА БРАНИ СОБСТВЕНОСТА СИ ОТ ЗЛОДЕЙ!

Някак си не мога да я съжаля тази гадина!За да стане синът и такъв боклук, тя е виновна.грам не вярвам, че ще си седи в кухнята, докато синът и избива полицаи. Като майка, би трябвало да му вземе сама оръжието и да го предаде в полицията.Тя му е съучастник.

тя е спала жената в 5 сутринта!Аз незнам как може да има толко малоумен народ в страната ни!!!!!С право си заслужавате управлението и живота мизерен,страната е пълна с червейчета и мижитурки!

По бая убийства и задържания съм бачкал- над 30 години.Повярвайте ми, хора-станалото в Лясковец е плод на неоправдано самочувствие и плашеща професионална неграмотност.Необходима е обективна оценка, без партийни пристрастия ,защото не ни чакат читави неща.Ще има страшни последствия, ако няма правилно решение на подобни проблеми.Доста колеги, някои от които много млади си отидоха, невинни граждани изплакаха сълзи от близките си за глупостите на измислени детективи.Не трябва да е така, все пак хора сме.

този коментар трябва да е 'избран' - най-точно описва нещата.

Повярвай ми това няма никога да се каже, защото истината е много неприятна!