Доходите са нараснали с 11.3% през 2013 г.

През 2013 г. годишният общ доход средно на лице от домакинство е 4 814 лв., което е с 11.3% повече спрямо 2012 година, съобщиха от НСИ.

Обратно в новината

Коментари - Доходите са нараснали с 11.3% през 2013 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

8901

401,17 лв на месец на калпак.Има още много да ги гоним и европейците и хамериканците.

НИКОГА не съм вярвал на този наш институт , НИКОГА! И винаги съм се оказвал прав! Защото това не е независима институция, а всичко е разпореждане от управляващите и стъкмистика!

Ако комунист ти казва, че е дошла пролетта, вади кожуха и стягай кюмбето - иде зима! Никога комунистите не са подобрявали жизненото равнище на народа си - вижте Южна Корея, Русия, Куба и др. подобни "крепости" и си правете изводите колко може да се вярва и на нашите комунисти. Десетки години ни водеха към светлото бъдеще и ни заведоха на бунището на Европа... Последни във всичко - най-бедни, най необразовани, най-болни, с най-малка продължителност на живота... Гласувайте за тях, за да си довършат делото...

Южна Корея си е добре, само днес където стана това с ферибота е гадно.

Предизборно, неусетно дори и забогатяхме! Нещо не ми се връзва информацията обаче....Май някой е забърсал моите 11%! Пак червени близалки-залъгалки.... Предизборни захаросани червени лакърдии.

Доходите са нараснали с 11.3% през 2013 г А бе кажете дали е нараснала покупателната способност на хората, а не дохода.

Моя доход през 2013-та се удвои, защото не чаках някой да ме "оправи", така както чакат пишещите тук.

Да живее стъкмистиката! Благодарение на нея разбрах, че дохода ми се е увеличил, а аз мислех, че е намалял.

"Да , да АМА НЕ!!!"" Депутатите в рамките на 3 месеца си ВДИГНАХА заплатите с 762 лв !?!?? Моята в рамките на "краденето" им до тук с 27-30лв?!? Аз ИМАМ 2 висши обр/я и говоря 3 западни езика--А в Парламента ИМА депутати и БЕЗ средно обр/е??Какви нараснали доходи сънуват тези простаци??

Техните де, техните

Да бе, едни ядат свинско, други кисело зеле, значи всички са яли свинско със зеле!

Истината е,че се увеличава % на безработните,глада и мизерията!

Тръгна национално благополучие! Народните маси организирано се веселят под знамената на партията,която ги наблюдава чрез своите лидери и преди изборите им намигва закачливо. Вие само почакайте след изборите гласът на разума за вдигане цената на тока и парното ще ви вземе акъла! И всичко това се случва без участието на Бойко Борисов!

за ваше щастие, от 23 години на сам, "благоденствието" ви се дължи на пазарната икономика и свободната конкуренция(качеството се повишава а цените падат) ...:)))

И преди и сега, все това ! От къде изсмукаха това увеличение на доходите ! Тези лъжци!

Корабът майка е пуснал чепаре за балъци. Сега се чака да се наловят и да ги турят на проветриво за чироз, защото трябва да има и мезе като дойде големият брат, да има с какво да го почерпят. Ах, партийна идилия.

Така се получава защото родните депутати си увеличиха заплатите значи е нараснала средната заплата в държавата! За едни с 500 лева за други с 5 лева за трети с 0-лева

iq oosh

не е ясно какава част от доходите за които се говори са на заможни хора и колко на по-скоро бедни отколкото средна ръка. при тази огромна разлика в доходите всяко повишаване доходите на имащите рязко повлиява - не е като ч0 лв на пенсионерите. освен това се забелязва повишаване на разходи за здравеопазване и битови нужди като ток - това е индикатор за поскъпване в тези сфери - не си спомням да е отминала кризата в зрдавеопазването или енергетиката - значи повишаването е само поскъпване, но не и подобрено качество на живот

При мен ситуацията е горе-долу така: - Приходи от заплати - 2000 лв. - Храна - 800 лв. - Кредит - 250 лв. - Дрехи, обувки, играчки на детето средно - 200 лв. - Ток средно - 100 лв. - вода средно - 30 лв. - кола - служебна - техника средно - 100 лв. - екскурзии, морета (разбито на месец) - 200 лв. - други непредвидени - 100 лв. - спестяване за ремонти и други 220 лв. С тези пари се живее скромно, особено при липса на друга собственост или допълнителен източник на доходи.

...писах ти минус само заради "перото"...кола..."служебна"...това означава ли,че си водиш децата на училище,жената до МОЛ-а,а целокупно дращите по море,почивки и екскурзии със..."СЛУЖЕБНАТА".... ...Егати и демокрацията... ...Навремето в "прогнилия" социализъм имах служебна лекотоварна кола (бяха с бели номера)...през деня с нея,пътни листове,дневници итн...имахме гараж на края на града и бях длъжен да я паркирам през нощта там и САМО там...всеки ден 10+10 км пътувах от нас до гаража с моята частна,независимо,че повечето от работата ми бе в града... А казват,че соца пропаднал поради разточителност и ...безотговорност... А иначе колата днес е сериозен разход,особенно ако разчиташ за всичко на ..НЕЯ...

Да. Служебната кола се използва и за лични цели, като част от социален пакет на фирмата, в която работя. Мисля, че е доста разпространено като бонус за определен тип служители.

Браво. Де всички българи да бяха като тебе и дори по добре. Нещата щяха да са много по различни. Радвам се когато хората имат по високи доходи.

целият ми доход отива за идръжка на ромите...първо-обложат ме с данък, второ -в сферата на услугите обслужваме само тях, трето-лекуваме ги безплатно, четвърто- пълним им джобовете с пари под формата на помощи, детски надбавки, еднократни помощи, отоплителни помощи...пето- задължени сме да ги интегрираме и да бъдем толерантни-разбирай-да мълчиш и да се правиш на безчувствен за да не си загубиш работата за която чакат поне 10 човека ...да продължавам ли???

аз дори искам да спрат пенсията на майка ми /150лв/ и аз да й давам моите отдръжки от заплатата/300лв/. Така и тя ще е доволна и аз защото няма да храня лекувам и т.н.мързеливи и крадливи ромчета .

къкво ни лъжете доходите ми се сринаха с 50 процента от 2011 г до сега егати стакмистиката

Аз на портфейла ли да си вярвам или на вас ? Идиотията на тройният юрдек секиш и тъпотията на тези ,които ги подкрепят са направо безкрайни

Какво им се връзвате на популистките писанки....непосредствено преди изборите..доходите ни още ще нарастнат....само народът си знае как се живее...от хубаво хората не отоват в чужбина да слугуват на по-тъпи и по-глупави от нас, ама по-богати....

""През 2013 г. домакинствата са разполагали средно на лице с 2557 лв., получени от работна заплата"" ОТ къде тия пари, като масовата заплата в провинцията е 400 лева? И с тия пари живеят двучленно или тричленно семейство, тъй като много често другия родител е безработен заради голямата безработица и липса на работни места. Като махнат сметките им остава по 100 лева на човек за храна...1

Това е годишно ...

Aз не си харча парите. Oкрадоха ми ги партиите ,депутатите, метресите им и циганите. E какви пари да харча?

Станишев и Местан яли пиле, народа ял зеле, общо сме яли пиле със зеле.

не разбрах само, в тия сметки се смятат декларираните доходи на работещите, разделени на всички - деца, бебета, пенсионери, мафиоти и т.н. ли? каква е тая малоумна статистика

смешници

аз за презервативи

тури всичко вътре и да не ти дреме.

Вътре, вътре ама после ще иска да яде.

къде в тази сметка е разходът за автомобили? не го видях?! лизинг,резервни части, бенЦин и прочеее с 400 лв как кола се кара, туй бих искала статистиката българска да обясни ми!

Кола с такъв доход се кара така. Продаваш 300 кг. желязо, вземаш 100 лв. Караш кола за 400 лв.,не плащаш гражданска,винетка,пътен данък, даже може и без книжка.

Така ли? Жив да не съм, кЪ не съм разбрал!

По-тъпа стъкмистика няма. Какви са тези проценти повече бре, като разделиш тази сума на 12 м. какво се получава? 400 лв. на месец, като се има предвид, че поне един работи в семейството, как се изкарва с тези пари 3-4 души? А има семейства и с по-малко пари в месеца. На кого са порасли парите с 11%, какви ги дрънкате бе тъпаци, какво промивате на хората главите, никой не ви вярва. На политиците и мутрите сигурно са пораснали със 100%, но не и на обикновените работници. - баси лъжите....

Сега ти не разбираш...тва сложна работа...тва е икономика...то не е само събиране и изваждане...то пълно с едни понятиия, всеки ден по едно се ражда...за тва глей си там с квото се занимаваш и остай тия работи на крадц...опа икономистите, банкерите и политиците и не се бъркай там дето немаш работа.

Другарю Орехарски, вие пари за крадене нямате ли си, че сте тръгнали по форумите да пишете?

Това увеличение да не би да идва от повишените заплати на държавните служители, например Парламент. В частния бизнес дали има увеличение на възнагражденията?

За ЕдЕньЕ и пиЙнЙе ги арчим , за третото по-малко....

Иииха...11% ...с тая идеология икономиката кви работи можеш да правиш само...каквото ти дойде на акъла това можеш да кажеш и ще е все вярно. Като ония, милионер по документи ама иначе пукната пара няма в джоба. Е те туй е икономиката. Пишеш, бришеш ..бюджети, прогнозни бюджети, тук милион там милиард а кат ти кажат покажи ги тия пари да ги видим бре ...ти викаш ...а това прогнозно бре и статистическо , тва икономика тя тая работа е сложна къде си тръгнал ти може би.

Ето бре, дойде БСП-то и веднага доходите ни се вдигнаха!!!! Направо се чудим тия 11% повече пари къде да ги инвестираме! В хотели на морето ли в планински курорти ли...

ЩЕ ОТИДАТ НА ЕКСКУРЗИЯ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ, ЗА ВЕЛИКДЕН Само бедните червени бабички вият ,че нямат пари и чакат Русия да ги оправи.

Ти наистина ли мислиш, че ходенето за 2-3 дни до Гърция и Турция, при ранно записване, е скъпо удоволствие? Давам ти примерна оферта: Бодрум, 5 нощувки в 5 * хотел, записване през февруари, за 3-ма човека ол инклузив - 1000 лева! Офертата е реална - за Гергьовден!

Е това е пенсията ми САМО за 5 месеца, как да не ги дам, а?

Не ги мисли червените бабички... Те също ще отидат в Турция или Гърция, защото пенсиите са им по-големи от сегашните, защото коректно са плащали работодателите вноските за пенсия. А сегашните пищят, че са им малко парите, защото работодателите лъжат с пенсионните вноски. Та ти дето плюеш, като одъртееш, няма да имаш никаква пенсия и няма да можеш да се качиш и на автобуса даже, но... пък дали ще оживееш до тогава.

Един ходи на опера, друг кърка алкохол. Значи българина СРЕДНО кърка алкохол докато е на опера....

Аз не харча щото нямам.

Тази Институция - СтЪкмистиката не върши никава работа, както повечето други институции... ------------------- "За храна са изразходвани 1480 лв. средно на лице от домакинството. " Това като се раздели на 12 месеца се пада по 123 лева за ХРАНА на месец / на човек от домакинството /??? Някой може ли да каже от управляващите как се живее със 123 лева за храна цял месец??? / Явно трябва да се преселим в друго измерение...

Ето как! Дневна дажба - 2 банички + 2 бози приблизително 123 лева месечно. Че кво друго му трябва на човек! Нали за депутатите е по-важно да има!

Такааа... сега да видим всичко това дали е вярно дето го пишеее... Значи, от идването на власт на партия ГЕРБ досега, 2014 г., заплатата ми се е увеличила с... точно 0,00% (Слава Богу, че все още не се е намалила, както чувам че има и такива случаи!). Няма да коментирам че цените растат непрекъснато (а доколкото разбирам от математика, би трябвало да обеднявам). Постоянно влизам в заеми, парите не стигат, а ги харчим основно за храна, дрехи, консумативи, гориво за колата и сметки. А сметките ни за парно странно защо са винаги доста над максимума, който посочват тук и в други новинарски сайтове. Значи, ако приемем че всичко това което пише е вярно а не е лъжа, и че се отнася за София, където живея, то явно аз се заблуждавам че живея в София. Явно не живея в България а в някоя друга държава-близнак, която много прилича на България. А според мен всичко това което пише са чисти глупости.

Моята пенсия се "увеличи" с 4лв. Депутатската заплата с 540лв. Ами средно това е повече и от 11% бре.

А моята заплата от около три години не се е повишила. Сигурен съм, че не съм единствен в това направление.

зависи куде ще се наредиш да ти подаряват пари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Супер! А цените с колко са нараснали? А, ако не са нараснали, грамажите с колко са намаляли?!?

От месеци сме в състояние на дефлация - т.е. цените на стоките са намалели!

Дефлацията е като свинското със зеле.;о) При дефлация на роялите с 5% и инфлация на някои храни от първа необходимост - например сиренето с 1,2 %, наистина крайния резултат е дефлация;о))

И кои са тези стоки, че не мога да се сетя? В магазините, където пазарувам няма такива. Напротив, забелязвам увеличение с 5-10 ст., и както вече писах НАМАЛЯВАНЕ на грамажа. Или може би имахте предвид пианата и леките автомобили, които традиционно слагат в т.нар. потребителската кошница?

Така ли?? Е, ПРИ ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАРОДА СА НАМАЛЕЛИ. Значи депутатите са вдигнали средния доход. Така де - те ядат месо, ние - зеле, т.е. всички ядем свинско със зеле.

"2013 г.: Доходите скачат с 11.3%, разходите с 10.1%". Това е по-коректното заглавие;о) Т.е. нетното "увеличение" на доходите е 1,2% - трагедия...;о(((

Ма моите доходи не са нараснали. В положение на дълбок зимен сън са от последните години. Какво увеличение на доходи какви 5 лева.

Ти си щастливец, бе човек - моите доходи намаляха!

трагедия.

..ОГРОМНО РАЗЧЕКНАТА ножица на социално неравенство е просто ЦИНИЗЪМ статистиката да работи и оповестява резултати на база ...ОСРЕДНЯВАНЕ... Има лица декларирали милион доход на месец ,хиляди с по няколко стотин и ....милиони с минимални а някои и БЕЗ ДОХОДИ !!!!!

Аз не мога да си обясна как с 4400 на година хората ще могат да си копуват алкохол и да ходят на развлечения, камо ли пък харчове за къщата и дрехи.... Нещо е сбъркана статистиката. Като знам цените на храните, и електричеството.... другото е евтино - телефони, интернтет, телевизия, но и бензина ми се струва скъп, транспорта също. С един билет не можеш да се прекачваш, трябва да купиш друг. Та тия статистики ми се струват криви

4800, объркал съм цифрата... но както и да го смятам, това са 400 лв. на месец, което е нищо. Хората могат да си купуват само храна.. 400 на седмица на човек е приемливо и можеш да си позволиш нещо допълнително, но на месец си е чиста мизерия.

3евзек

Ако ядеш на ресторант, тогава е така.

Докато разходите за алкохол и цигари е колкото за образование няма да се повишат особено много доходите :)

но с уточнението, един си харчи парите за образование, друг- за алкохол. Само дето тези с алкохола все се нуждаят от интегриране, подпомагане и т.н....