Турски министър: ”Южен поток” може да мине през Турция

Турция ще обмисли възможността “Южен поток“, който ще подава газ от Русия към Европа, да премине през турска територия, ако Москва отправи такова искане.

Обратно в новината

Коментари - Турски министър: ”Южен поток” може да мине през Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейският парламент иска Южен поток да не се строи - Е, и какво като иска!!! Аз искам Българите да живеят добре в България - да ама Европейският парламент не иска. Аз искам децата ни да се гордеят че са Българи. Да ама Европа не иска. Хайде сега малко жаргон, за да не се цепим от "колектива" - Е, и кво праим ся???

Жалко ако мине през Турция. На мужиците тръбата щеше да им мине безплатно през България.. :))))))))))))))))))

Pesh0

Според икономиста Орешарски ,ще платим по 7500 евро за метър тръба , и ще вземаме печалба , ако някога газопровода заработи на 90 % . При тези условия , не турция , ами Сащ , дето само печатат кинти , могат да фалират. Да го вземат ювния износ на пари от страната Турция , като се натискат. Ама при тези условия .

този газопровод в България, освен крадливата червена измет, никой друг няма да има полза. Вече се набутахме със 170 милиона, платени за незнайно какво. Стойнев, заеквайки, обясняваше какъв гулем дивидент щяло да има през2020 година и това ползата. А да, забравих, щели да се открият 2000 работни места при строежа. Смях - 170 милиона лева раздадени на тези 2000 работни места прави по 30 хиляди лева на човек за три години. При турците е различно, там са далеч по-почтени и лоялни към държавата, плюс това рушняците наистина ще плащат такси за пренос на газта.

"Европарламентът иска "Южен поток" да не се строи" Ето и как нашите предатели са се осрали: "Българските евродепутати, които участваха в дебатите, бяха на различни мнения за санкциите и за "Южен поток". Илияна Йотова от БСП се размина дори с позицията на социалистите в Европарламента, коментира БНР. Тя смята, че Европейският съюз все още няма отговор на ключови въпроси и че цената на санкциите е само един от тях."

Браво на турците те умеят да си гледат интереса за турците е ясно че южен поток носи пари иса готови да ни прекарат като мине през тях а ние просто не мога да разбера какво защитаваме тея които са против зависимоста от руски газ явно са за зависимост от Турция за газ

Турците и АЕЦ ще построят и Южен Поток ще прекарат, защото имат за депутати и министри политици, а не евтини к.рви като нашите.

Па може да се договорят с условие Турция да не пуска повече кораби през Босфора.

Южен поток на орешарски е като магистрала Люлин на СтанишеФФ. както той откри магистрала водеща в нищото, така и орешарката завари две тръби пак в нищото ... :)

Вместо газопроводът да влиза у нас, и от нас към другите, българомразците като Плевела, герберастите и седерастите ще направят така, че този газопровод да влиза в Турция. И от там ще идва у нас. По този начин вместо да станем независими от Русия, ще станем зависими и от Турция. Да им е честито на националните предатели, дано да дойде време да им потърсиме сметка.

Ами то, това и остава! Докато ние се "дървим" и се правим на мъже пред Русия, Турция ще приеме охотно да лапа кинти от преноса вместо нас. Дали сега, след проявения интерес на Турция, която не мисля, че някой подценява, русофобите-истерици и скептиците у нас ще продължават да твърдят, че проекта ни ограбвал, че не бил от полза за нас и тем подобни простотии и лъжи, в стермежа си да задоволят западните си господари?!

Може, особено ако и Констанца е станала част от Турция.

За България няма нищо по-важно от изграждането на интерконекторни връзки с Гърция и Румъния, с което да се намали съществено зависимостта ни от руските газови прищявки. По въпроса с Южен поток трябва да се подхожда изцяло прагматично. Ние нямаме никакъв интерес да нарушаваме европейските правила - това ще ни донесе преки и незабавни загуби от всевъзможни санкции, докато печалбите от руските проекти са винаги много хипотетични и биха настъпили евентуално след 20-30 години. В същото време, ние нямаме сметка да се отказваме от и от тях, но само при положение, че си изпипаме всичко с ЕС - нашият най-голям донор. Така че, хайде стига вече с тия филски и фобски безплодни емоции, а да гледаме прагматично и да внимаваме в картинката.

От "принципните ти" общи лафове ячсно се вижда, че нищо не ти е ясно по въпроса и изобщо не си в материята, както и че приказваш наизуст научените реплики на лумпенизираните ни политици.... Освен това, ясно се вижда колкоси -фил и колко си -фоб, така че не се прави на безпристрастен и обективен.

Прав си, съвсем ясно се вижда, че съм БЪЛГАРОФИЛ и не го крия, а се гордея с това!!! А като всеки БЪЛГАРОФИЛ аз съм и ЕВРОФИЛ, защото няма как едно дете - България, да не обича майка си - Европа. Слава Богу, ние имахме уникалния шанс да се откъснем от азиатските си мащехи - Турция и Русия, които ни потискаха 650 години, и най-после да се върнем в Европа, която ни е родила като държава преди 13 века. Надявам се завръщането у дома да е завинаги.

Това - такси за пренос, по евтин газ, и хиляди работни места по строежа му, гарантираш ли го? Или само си плямпаш? Един пелтек вече обещаваше 5000 работни места? Само дето не обясни как ще стане? На фронта на тръбата , ще има сигурно 100-200 човека на място? Другите 4800 човека къде ще бъдат? Или са имали предвид ,че в Фирмата ЮП, началниците ще вземат заплати като на 5000 работника?

Технология на газопреносна мрежа си познал в детайли. На входа чичо Иван върти манивелка и на изхода чичо Пешо върти. Това е работни места - нищо работа.

Проблема с руския газ е всъщност украински а не руски .,,Южен поток"го решава но руснаците не искат конкуренцията от Средна Азия да го ползват за износа си. Като искат да изнасят за Европа да си построят свой газопровод само ,че ще им е твърде солено.,,Южен поток "който при сегашните планове не минава през Турция дразни и турците които няма също да стоят на пътя му и да лапат и правят политика от това.Нищо няма да загубим ако нашия шелф се окаже богат на нефт и газ -просто цената ще спадне.Всеки опит да правим сечено на руснаците всъщност е в наша вреда и в полза на Турция.Не случайно те само си мечтаят за тази тръба.Никой истински български политик а не чуждо мекере не би се дразнил заради чужди интереси и против българските с Русия.Това само фанатиците русофоби и туркофилите в България могат да го желаят.Въпросната българофобска фауна сигурно е добре заплатена ако не е съвсем изкукала иначе не би желала да плаща много повече за всичко на което се отразява цената на газа.

"Нищо няма да загубим ако нашия шелф се окаже богат на нефт и газ " Там е работата, че според някои проучвания нефтът в нашия шелф е най на дъълбоко и е свързан с арабския и руския. Първо ще свърши арабския, защото е най на плитко, след томва ще свърши руския, тогава ако сме достатъчно умни - ние ще бъдем като монополисти..... Само начело на България трябват българи а не чужди мекерета, както досега.....

Та каква беше нашата полза? На Турците може да им е изгодно, защото се договарят на равни с руснаците. Обаче нашите управляващи са на колене под масата на Милер ,когато се договарят за тръбата през България.

Защото ЕС консумира газ. България не е консуматор на газ. Европа определя дали ще иска още газ и от къде да минава. Русия не може да се натрапва, още по-малко България.

С дървата заогрев се занимава партньора на ДПС. И другото. Дървата за огрев , въглищата и свещите, не са конкуренция на руския газ. Газ България си има пре-много, разбира се вече договорена. България няма нужда от толкова енергия, колкото руснаците се опитват да ни пробутат.

Да минат и през луната все ми е тая, важното е да бъдат прее--ни боклуците от БСП и да трябва да връщат милиардите комисионни на Руската Мафия

Ти си истински патриот, родолюбец и голям политик и дипломат. Пък за бизнесмен да не говорим. Ако работиш нещо повече от чистач си извадил голям късмет.

Ако "Южен поток" мине през Турция, може да се наложи да купуваме газ и от нея. Тогава обаче пак Русия ще ни бъде крива, защото не сме съумели да договорим с комшиите внос на приемлива цена.

Тъпата пропаганда на мужиците ни внушаваше че сме бедни. Сега опорните точковци продължават в същия дух. Най-голямото находище в света на манган в света е в Оброчище. Вероятно най-големите залежи на нефт са в нашия континентален шелф. От 70 г управниците ни са служители не на България а на Империята. Затова сме бедни....

Вероятно най-големите залежи на нефт са в нашия континентален шелф... Ех дедо дедооо...

Е? И? К-во от това. Халал да им е скъпата руска газ. И без това не сме на сметка от нея, и от потока им.....

А от коя газ ще сме на сметка бе галфон задръстен?

Това добро възпитание в едно имперско посолство ли го получи? България има достатъчно залежи на газ и особоно на нефт във варненския шелф . Ако от 70 г не управляваше петата колона на мужиците у нас, щяхма да сме най-големия износител на нефт в ЕС.

Нас никакви потоци не ни трябват Боко, Роско и Паси ще носят газ от САЩ в кухите си тикви!

На кукуво лято. Запада решава, а не Русия ,или още по-малко България. Никой не иска да бъде зависим от руските алкохолици, които ежедневно са пияни и менят решенията си .

Къде е оня плазмодий дето му викаме президент да го шибат калинките сега!?! Няма ли някои да излезе и да заяви че Ще мине през Българиа газта а Турция ако иска може да си пусне тръба дотука!!! Малоумници ако не сме зависими от Руската газ от коя бе ... оу Американската ли ?!? Все ще сме зависими от някоя само дето от Руската ще изкараме и по някои лев транспортни такси и малко работна ръка. Мезгръбначни микотели такива!

Само ти си безгръбначния в случая. Кога ще ги вземем тия такси? И малко работна ръка? Това ли ти е мечтата? Руснаците ще построят тръбата и няма да ползват никого тука. И ние ще им платим и те ще изнесат 3 милиарда в Русия.

Няма да ги вземем (таксите). Ние. Защото т.нар. БГ-политици вече ги откраднаха (чрез ЕС). Затова за по-лесно нека се пържим в собствен сос (миризлива пот)...

Major Payne, ако не искаш зависимост от Русия сходна с БГ по език ,култура и традиции, ще имаш зависимост от радикален и средновековен мюсюлмански Катар, който ще иска по-висока цена и естествено ще диктува свои условия.

Робството си е робство. Езика няма значение. А те Катар са известна световна сила която репресира съседите си и тия които не и се подчиняват. А май техния газ е по-евтин? Тя и Русия е средновековна и радикална тоталитарна държава.

Имаме продавач- Русия и купувач-Западна Европа. БЪЛГАРИЯ ,УКРАЙНА, ИЛИ ТУРЦИЯ СА ЕДИН ВИД ТРАНСПОРТЕН КОРИДОР. И ако Турция , с мощна икономика и силно вътрешно потребление може да бъде и добър консуматор на газ, то разни държавици като България и Сърбия са последната дупка на кавала в системата и безгласни букви ,разбира се.

Купувача се отказа.

ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС ТУРЦИЯ Е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА И ПРАВИ ТОВА КОЕТО Е В ИНТЕРЕС НА НАЦИЯТА !! КАТО ЕДНА КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ЛИШЕНО ОТ ПРАВОТО НА САМОСТОЯТЕЛНИ РЕШЕНИЯ И СЕ СЪОБРАЗЯВА С ИНТЕРЕСА НА МЕТРОПОЛИЯТА ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛ ЙОТИНГЕР РЕШАВА НЕЩАТА С "ЮЖЕН ПОТОК" ИЗХОЖДАЙКИ НЕ ОТ НАШИЯ , А ОТ ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС !! Време е да осъзнаем в какво робство са ни вкарали господата от ЕС !!! ЗА КАКВА РАВНОПОСТАВЕНОСТ , ЗА КАКВИ ПЕТ ЛЕВА МОЖЕ ДА СТАВА ВЪПРОС В ТАЗИ КОЛОТИАЛНА СТРУКТУРА В КОЯТО НЯМА КОНСТИТУЦИЯ , НЯМА И ЗАКОНИ !!! Единствения действащ в ЕС закон е този на джунглата - ПРАВОТО Е НА СИЛНИЯ !!!

може и да мине Плевню "Матросов" е застанал на амбразурата и България ше види газ само от гъза му )))

От където и да минат тръбите това няма да промени факта, че газта е руска и следователно няма да намали зависимостта на Европа от Русия.

Нали това е целта, по тия тръби да идва и газ от други източници.

Запада има думата, той ще консумира газ, а не тези които предлагат през тях да минава трасето на газопровода. Ако ЕС каже ''ЙОК'', Южен пАток няма да лети над Европа.

Защо руснаците ще строят тръбите на наша територия? Ние плащаме , а те ще я строят. По-добре ние сами да си я построим и 3те милиарда да останат в България. А Европа като иска тръба ,да дойде и да я плати кеш. И ние веднага да вземаме такси от тръбата. Да, ама не , руските подлоги БСП,ДПС,Атака ни продават отвсякъде и то много евтино.

Когато тръбите се амортизират/изтрият и кородират/ ти лие ги подмениш, при това с печалбата от транзита?

Във всеки случай ние плащаме за всичко. Така ,че какво ни пречи да ги подменим? Защо, някой ще го направи безплатно ли?

Който иска да работи търси начини, който не иска търси причини! Та и ние си намерихме причина пак да останем без газ. А защо ли Италия ще допусне вражески газ до собствената си територия. Руски, при това има санкции, които никой няма намерение да спазва! При това никой не се притеснява, че ще остане без газ, ако Украйна не краде от този който се подава за другите след като се намали дебита с нейната квота!

де тоз късмет де

Кой ще притежава българската земя под ЮП?

И какво ще я правиш тази земя лично ти. И сега земята над газопровода се обработва както и преди да го е имало. Само транзитните такси остават и наличността на евтино и екологично гориво!

Колко по-евтин ще е газта отсега? Да не остане съща цената? А то тука пишещите може и да не доживеят такси да помиришат. Тя Украйна е цъфнала и завързала от тия такси. Те таксите мой човек има кой да ги краде, народа ще знае само че има някакви такси.

ВСИЧКИ НИ ЗАОБИКАЛЯТ !! ЗАЩО ЛИ ?! ЗАЩОТО СМЕ ДУПЕДАВЦИ И НА НАС НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА !

Всеки ни диферсифицира откъдето си иска .... От всякъде - от към Румъния, Турция, Гърция .... все сме диферсифицирани

"....все сме диф?ерсифицирани..." Допълвам - все сме диФ(В) ерсифицирани чрез комшиите, но все от руски газ. Той все покрай нас ще минава (не му даваме път, защото е опасен), и ще го получаваме диверсифициран (= безопасен), и за това ще се чудим защо е на двойна цена. Ами защото е втора ръка...

Не се притеснявай, ЕС ще договори единна цена за газта за ЕС. Успокой се.

"Син поток" (към Турция) мина, "Северен поток" (към Германия) мина, само "Южен" не минава... Може би защото и турци, и германци от векове знаят песента на мургавите наши брат-чеди, че "жица, жица, пълна паница..." (т.е. където нещо тече, все има келепир). Ами какво да направим, като сме генетически увредени и продължаваме да си мечтаем за "Солунската митница". Т.е. ние все си стоим на някаква си митница и чакаме някой да мине и да го... Да, но през това време все някой минава и все ни минава... Като във въпроса "Да мина да те взема, или да взема да те мина?)

Отказахме на руснаците минаването на Син поток през наша територия и се смеехме, че са луди и не могат да прекарат тръбата по дъното на морето. Да , ама не било така... И сега ще стане същото. Санкциите господа ще са само за нас!

За какво плачеш, глупчо? На чий гроб? Не четеш ли вестници, че транзитни такси сме щели да вземаме чак след 20-25 гОдин. А ние се умилкваме, т.е. нашите продажници, това да е след 15! И те таксите са символични за земята и правата, които даваме. А ако купуваме газ от нашата си чешма ще е както да ни го доставя Газпром на сегашните цени - най-високите за нас и за Украйна! Да не говорим, че руснаците може да ни анексират по същия начин като Крим заради нещо си свързано с газопровода.

ЕС прави курвенски номера за ла останем без газ статигическа важна съровина Оказва се че само сме глупави и за това бедни А БЕДНИТЕ СА БЕЗ ПРАВО ИЛИ ИЛОТ

Майка Турция пак мисли за нас.Не е като руските агресори все изгода гледат.

икономическо зло за България. В независимите, свободни страни търговските отношения не са гео-политически обвързани!

Кога сме имали независимите, свободни търговските отношения с Русия? Никога. Те знаят само позицията на силата.

Каква "позиция на силата" те пати, човече?! Имаш ли спомени отпреди 1989 г. какво и колко получавахме и изнасяхме със СССР?

Пак сме от "еб..ната страна"! Като нямаме собствена политика в която да е отразен националния интерес всеки ще ни прескача! Задайте си въпроса дали сега Германия ще отреже "Северен поток"?!

е свободна страна! Тя не е слугинаж на ЕС!

Дори Русия да не остави камък върху камък в Украйна, а това определено няма да се случи, алчните европейци никога няма да се откажат от евтин газ от Русия.

Евтин,евтин колко да е евтин? А на кого му е скъпа газта? Щом руската е евтина?

Ivan Nenov

ЦИГАНИ

Като е толкоз скъпа защо я купува цяла Европа !? Напъни ги малко тез мозъчни клетки

Желанието на Турция да влезе в ЕС е парлама! Тя никога не би го направила! Защо да си губи националната независимост!

Геберастите да обяснят защо тиквата пие кафе с дпс дето искали да го убият и защо очерни страната в полза на турция

Ако това, че новината за откриването на гиганско месторождение на нефт и газ, в Астраханска област (Русия) - 300 миллиона тона нефт и 90 миллиарда кубометра газа, е спам, то не зная кой от другите коментари не е ... А също и че Астраханска област е мноооого по близо до Турция от Сибир ... Такива ми ти работи ...

Нищо чудно да стане както със "Син поток"... Нашите тогавашни управляващи работеха против България, сегашните - ще видим.

Как ни е изгодно на нас, обясни? Само на руснаците им е изгодно, но не и на нас. Страшни крокодилски сълзи тука.

Договорено е на българска територия при изпълнението да се ползват само български фирми, цената на газа ще бъде ниска, данъците и таксите от транзита... Сигурно има ползи, щом и други искат да се включат.

най-после стана ясно какво поражда и цели агресивната спрямо Русия политика на протурските ни управляващи. Нещо дето ни беше в кърпа вързано и икономически полезно и изгодно ще бъде отмъкнато от Турция,тя ще намаже а ние отново и за пореден път ще издухаме супата,а тука във форума платените тролчета ще обясняват че сме бедни защото сме били с Русия. Ето сега ще пропуснем възможноста да станем малко по-богати пренебрегвайки я.

Как ни е изгодно , обясни? Само на руснаците им е изгодно, но не и на нас.

като е неизгоден защо турците го искат,едвали е да дотират нещо губещо. И какво е неизгодното да получаваш транзитни такси и цяла Европа да се стреми България да е мирно и спокойно място а това зависи именно от нея.