Стотици се простиха с Борис Карадимчев (снимки)

Стотици близки, приятели и граждани с цветя и венци в ръка си взеха последно сбогом с композитора Борис Карадимчев в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

Обратно в новината

Коментари - Стотици се простиха с Борис Карадимчев (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Светлина по пътя на знаменития творец! Дай Боже на България достойна смяна на великите , които си отиват....

...ЖАЛКО,че България и ние губим поредния Велик Творец,създал Неповторими и ...Незабравими произведения със Сърце и Любов към Хората !!!! Възприемайки неизбежността на житейския кръговрат,през последните години се разделихме и с цяла плеада Истински Български Гении в областта на културата,киното,театъра...музиката....НО с дълбоко СЪЖАЛЕНИЕ констатираме,че зад ТЯХ...остава...ВАКУУМ !!!! Светла ТИ Памет Карадимчев... Оставаш с нас и в нашите души с ПРЕКРАСНИТЕ си мелодии...навяващи носталгия по младостта,но и ВЯРА в ДОБРОТО !!!! Съболезнования към близките и всички негови приятели !!!

Бог да те прости, Боре!

Поклон! Хубавата музика ще остане винаги с нас, "хитовете", "парчетата", "тупалките"... имат срок на годност до 3-4 седмици максимум.

Борето беше високоморален и политически ангажиран човек. Защо никой не споменава химна на демократичните промени у нас "Времето е наше"?

Защото в едно свое интервю тай сподели, че написвайки в еуфорията тази песен, въобще ще се случва това, което е днес. Разочарован беше. Вечна му памет. Не изглаждаше на 80 г.,нито пък болен. Добрите хора си отиват така - неочаквано, без болка и мъки.

Беше наистина голям композитор - винаги ще слушам песните му!!

Поклон!

почивай в мир и нека е цветно на душата ти! мъчно ми е,много ..... :'((((

Не мога да се сдържа да не повторя думите на Алек : "С него си отива още една част от красивата ни и безгрижна младост! Песните му съпровождаха мечтите ни, песните му съпровождаха нашите най-чисти любовни трепети, нашите раздели и сълзи.Сбогом, маестро, светъл да е за теб светът на отвъдното!!!! " Отдавна търся една негова гениална песен от филма "Началото на една ваканция" Има ли я някъде в нета?

Ступел, благодаря! Песента, за която питате, може-би я има в сайта на радио "Отзвук" - в нет-а.Предполагам,тъй като оттам могат да се изтеглят всички български филми, част от тях с музика, композирана от Карадимчев.

Благодаря. Явно, хубавите работи трудно се намират, защото и там го няма. Другите филми на Зако Хеския ги има.

Алек, още веднъж благодаря. Стана малко чудо. След като приключих с търсенето на филма, се сетих, че музиката беше песен и се изпълняваше от Ст. Воронов (светла му памет). По име потърсих и я открих - песента се казва "Довиждане", може би една от първите песни на маестро Карадимчев.

ПОКЛОН ТВОРЕЦО!

Светла му памет! Не мога да повярвам, че е починал......

Светла му памет! Незабравими мелодии е създал и дано да има кой да ги слуша и в бъдеще, за да се помни името му, което той несъмнено заслужава! Поклон!

swetew

Поклон!

Светла памет и мир на духа на маестро Карадим4ев.

Бях от щастливците, които го познаваха лично. Мил, очарователен, с нежна човешка душа. Сбогом, маестро! Боговете сигурно се радват, че се нареждаш сред тях - ще липсваш на нас, които сме тук, на земята. Празнината след теб ще запълва прекрасната музика, която ни остави. Поклон!

С него си отива още една част от красивата ни и безгрижна младост! Песните му съпровождаха мечтите ни, песните му съпровождаха нашите най-чисти любовни трепети, нашите раздели и сълзи.Сбогом, маестро, светъл да е за теб светът на отвъдното!!!!

Поклон маестро! През целият си живот се занимаваше с това, от което разбираше . Не си позволи да се намеси в мръсните игри на политиката. И за това няма лоши думи за него. Лек път! И нека по пътя се лее Бяла тишина!

Песните му са еталон в музиката на България. Достатъчна е и само "Бяла тишина". За мен ще остане неповторим и незабравим ! Поклон, маестро ! Почивай в мир !

Европа почита загубата на творец! Политичестите дописници - "за пет стотинки" - нямат място под тази новина.