Престрелка е избухнала в Славянск (обновена)

Сражение между проруски активисти и неизвестни мъже се води в град Славянск. В Краматорск пристига военният министър, а в Донецк бе превзет градският съвет.

Обратно в новината

Коментари - Престрелка е избухнала в Славянск (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А щабът на българските фашисти е на "Раковски" в София. Разклоненията пък са навсякъде в подземията. А бившите комунисти са лидери на вашите формирования, десни гадове!

Смятам, че левите нямат място в спора между Украйна и Русия. Властите и в двете страни са продукт на преврати, свалили компариите от власт в името на частното предприемачество. Редът, дисциплината, саможертвата на комунистите сега ги няма. Нека сами се оправят както знаят. Мястото ни не е там, защото това е спор на изкуственно създадена буржоазия с мътен произход.

това какво общо има с топлофикация,за измамите и пишете ...

В Кремъл е щаба на новите фашисти(бивши комунисти).

И аз имам чувство, че шефът на ГРУ докато беше в Източна Украйна добре подготви бунтовете на сепаратистите.

Имам чувство, че шефът на ЦРУ докато беше в Киев подтикна управляващите да предприемат по-радикални действия. Вероятно им е обещал и съдействие, но то няма да бъде по-голямо от оказаното на Саакашнили. Вероятно целта е да принудят Русия да се намеси, а след това ще има добри поводи за всевъзможни санкции. Това в края на краищата може да провали плановете на Москва за превъоръжаване до 2020г. По същото време се очаква и Китай да настигне САЩ по БВП. Това от своя страна ще доведе до отказване от долара, а това американците не могат да си го позволят. Подготовката върви отдалеч.

Китай и САЩ държат 47% от световната търговия, Европата 15%, общо 62%! Русия - 0.5%! Квото с Русия, това и без нея! Кво се пуйчи тоя Путин?

"Украинското министерство на отбраната увери, че нито един украински военен бронетранспортьор не е бил превзет на украинска територия." Какво става? Да не би Донбас вече да е руски?

Имат - да върнат Янукович и Донецкия клан на власт и да се прегърнат с руската мечка..... И хоп - да влязат в Империята !:)

Много неизвестни мъже в тая Украйна, много нещо. Сигурно само на мен ми изглеждат известни .

Тези от Киев толкова са изперкали, ЦРУ то и то се изненада и малко от "частната армия на сащ" да са пуснали. ЦРУ е щедро-кеф ти бунтовници в Сирия, охрана в Ирак, протестиращи на евромайдана. То е ясно, че от украйнските военнослужещи никой няма да стреля срещу украинци, руснаци и всякакви местни.

Я да помислим какво би направила Русия ако имаше престрелка в района на Тула, да речем. При престрелка в района на Грозни в Чечня видяхме какво се случи. Демагогията на Русия в стремежа й да завладее Източна Украйна напомня демагогията на Хитлер при окупацията на Австрия и Чехия. Апропо, може би това еистинската причина Сталин и Хитлер да си спретнат едно Договорче за ненападение през август 1939. И да започнат агресията си срещу Полша. А че агресията е съвместна в това няма никакво съмнение. Поляците са си въобразявали че Съветска Русия като славянска държава ще има по-различно отношение. Ама не би. Съвместния военен парад на Червената армия и Вермахта по случай "победата" над Полша е най-яркото доказателство за това че окупацията на Полша си е една съвместна операция на Сталин и Хитлер. Толкова добре регламентирана в Секретния протокол на договора Молотов-Рибентроп. Където с ужасяващ цинизъм е казано че Германия ще си звладява държави на запад от Полша, а СССР - на изток. Нещо, което се случва с следващите две години. Но ония събития са се случили в първата половина на 20 век. Сега, 75 години по-късно да се случват същите неща е не само анахронизъм, а може би опасен рецидив.

"Философе", ти като се прибираш в къщи всяка вечер как го правиш - завладяваш?

ПРИРОДНО БОГАТА НАРОД КРЕПОСТЕН БЕДЕН НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИРОДНО ТЪПИ !

"Подслушани разговори между руските саботьори сочат, че саботажът в Източна Украйна се върши под ръководството на руски офицери от военното разузнаване, които дават цинични заповеди "да се стреля на месо" по украинските военни", твърди в комюнике пресотделът на УСС. Къде са, нали вече всичко става ясно само за минути в мрежата? Къде са тези разговори!

Тея "подслушани" разговори са всъщност запис на радиокомуникацията между наемниците от блякуотъра, новата национална гвардия на крайна "прав сектор" и правителството, изведена за мониторинг към командващия офицер от цру. И.д. Украинско правителство, разбирай американско, към момента не разполагат с нито една записана комуникация на другата страна, защото такава няма!

СМЕЛО И ТВЪРДО !

Стискам палци да се разминат боеве между братя ... особено сега в тези празнични православни дни (страстната седмица). Ето от това ги е страх американците - от високия морал на руския (украинския) войник, особено когато защитава род и родина. Затова и баб Ванга (лека й пръст) все ние напъствала да се държим за Русия, защото там има душа и сърдечност ... има истински хора, които могат да ценят истинските човешки взаимоотношения въпреки, че животът им никак не е лек. Да са благословени всички истински защитници на правдата в Украйна и бог да порази враговете им (е, може и да им помогне те сами да ги сразят). Успех момчета, и да знаете, че много сме с вас и ви стискаме палци (аз съм в чужбина и за съжаление не мога да се включа в реални протести в БГ в подкрепа на правдата).

"Сражение между проруски активисти и неизвестни мъже се води в град Славянск. " Правилно, проруските активисти са известни - руски спецчасти.

....ако ги има... ЯЦЕНЮК ....

Тези турчена и яцето, неразбраха ли че колкото повече се дървят на Русия Украйна по-малка става. Нато нема да велезе в пряк дуел с Русия. Те само надъхват, както в грузия.

имат един да си отзоват армията

Армията в Украйна не е на самозваните метежници. Казвам армия дотолкова, доколкото я има. Армията се финансира от държавата, т.е. работещите руснаци на изток и юг, те са произвели и машините, те са и служещите в армията. Какво ще "изтеглят" от Киев?!

"Сражение между проруски активисти и неизвестни мъже" Е, кои ще да са тези мъже?!

Дрисника много лъжете бе

Няколко пъти вече написах:По официални данни медиите вече са на трето място по средна заплата в страната. Каква информация да очакваме.

Платени журналисти, платени политици, полицаи, митничари, ..... то не останаха честни хора.

.

Ха да престанем да бистрим какво правят руснаците и американците. Все пак конфликта е в Украйна. Нека да видим какво правят украинските управници за народа си.

Надпис на украински танк: Драги украинци, драги сънародници, вие ще бъдете убити с любезното съдействие на Европейския Съвет, на Нато, на Цру и на Държавния департамент на Сащ!

Да, бе и на мен ми е много интересно какво се случва с Дир. Не че някога са били напълно независими, но имаха някакъв криво-ляво баланс. Обаче по отношение на кризата тотална и пълна про-западна дезинформация. Че чак и някакви напълно измислени новини като тази. Защо стана така? Кой им плаща?

Навремето си спомям - когато бях малко дете - как "югославските" четвърта и пета колона бълваха глупости срещу България. Кой им плащаше? Тогава не можех да си отговоря на въпроса. Сега Югославия я няма - разузнавателният щаб на едни наши "приятели" от градове с английски имена използваше Югослявия, докато я имаше. След като Югославия изпълни мисията си - борбата със "социалистическия" блок на Изток, тя бе унищожена. Както се казва, съдбата на нашата страна е в ръцете на нашите граждани.

Поздравления за коментара!!! колко ли хора си дават сметка за тази част от историята и геополитиката?

ЦРУ обучили супер, супер шпионин - перфектен руски език, руска история и култура, начин на живот, начин на мислене и пр. и пр. и го внедрили в СССР. Ама руснаците казали да си прибират супер шпионина веднага, че.... От САЩ запитали "- Как така веднага го разконспирирахте, той беше най-подготвеният ни супер шпионин??!! Руснаците отговорили "- Ами той е негър!!!" "Сражение между проруски активисти и неизвестни мъже " по-точно "и неизвестни черни мъже"

Тоя Яйценук бил супер тъп бе! Трябва да си супер идиот, за да тръбиш че в Донбас е пълно с елитни руски спецчасти и да искаш от армията ти да влезе смело в боя с мирното население. Нали тия войници вече имат едно наум, че ако стрелят, не се знае после кой кого. И се чуди що минават на страната на донбасци заедно с оръжията си.

Путин предлага изгодна сделка, на която не може да се устои. Или Украйна става федерация или Украйна става 2 пъти по-малка. От Запад още се двоумят.

Според мен, това беше "промоция". Вече е ясно - Украйна ще бъде федерация и ще бъде в сферата на влияние на Русия. Украйна ще бъде "разделена" само по диалектен и културен принцип...

БОКЛУЦИ!!!

Погледни за какво става дума в Дневник пък и някои други. Тук направо си е цвете.:)

Все интересни заглавия за търсачката на youtube: В Славянск прибыла военная техника народной Армии Донбасса из Краматорска Такого позора еще не было. Украинские десантники отдали свою технику захват протестующими украинской бронетехники Славянск БМД дрифт ( славянск ) Штурм Донецка/Sturm Donetsk Два ТАНКА в городе под контролем людей/Two tanks in the city under the control of people

Тези дни доста дезинформации се пускат в ДИР-а, само тук съществуват и никъде другаде. Кой ги пише, кой ги поръчва, с коя цел. Никъде не намирам че има престрелка днес в Славянск. Каква полза от тези дезинформации, не се воюва при нас па да се прави такава военна пропаганда.

...спонсорирано от USAID! Кво очакваш?

15:27, Славянск - Силы самообороны Славянска утверждают, что на окраине города идет бой между ополченцами и неизвестными вооруженными людьми. Информации о пострадавших и жертвах пока нет.

КОРЕСПОНДЕНТИТЕ НА КОМСОМОЛСКАЯ ПРАВДА СА НА ЖИВО В СЛАВЯНСК И НЯМА НИКАКВИ ПРЕСТРЕЛКИ ПОСЛЕДНИЯ ИМ ТУИТЪР Е ОТ ДНЕС 16.44 СЛАВЯНСК ТАЙМ = 15.44 ЧАСА БЪЛГАРСКО ВРЕМЕ ... А СТАТИЯТА В ДИР.А БЕШЕ ОБНОВЕНА ПРЕДИ 45 МИНУТИ :))))

ТАЗИ "НОВИНА" ГОРЕ Е ПЪЛНА КАША ОТ СТАРИ ДОПИСКИ - ИНФОРМАЦИИ ОТ РАЗЛИЧНИ ЧАСОВЕ НА ВЧЕРА, ЧЕ И ОТ ОНЗИ ДЕН.

Киевската хунта по нареждане на САЩ провежда психовойна.Всеки ден са заловили руски шпиони.Всеки ден преминават през границата елитни руски подразделения. Самолети и танкове изпращат именно за всяване на страх у народа. Резултатът ще бъде плачевен за тези бандити. Ройтерс съобщи, че Жириновски се е обадил на бандита Парубий, комендант на Майдана, убил Музичко.Казал му е да спре вой ските.Ако ли не - Да помисли за себе си......

Най-малко 20 проруски сепаратисти превзеха градския съвет на Донецк, предаде Ройтерс, като се позова на говорителката на съвета -------------------------------------------- ей простите анализатори направихте ли си правилните изводи на никой не му дреме за яйценюк и компания нито за техните покровители 20 дущи завзеха ...... и това ако не Ви е достатъчно

Жан Виденов навремето от немайкъде подаде молбите за членство на България в ЕС и НАТО. В НАТО работата я уреди Соломон Паси, а влязохме при Симеон Сакскобурггота. В ЕС влязохме при Станишев, в коалиция със Симеон и Доган. А сега бройте - колко от тия са родени в България Българи!

И как точно Жан тогава беше притиснат, като бяхме с голямо мнозинство??? Или войските на НАТО го принудиха? БСП вече е пронатовска и проевропейска партия, просто е за разбиране. Станишев е лидер на ПЕС, а ПЕС не е проруска.

И това според тебе по-добре ли е или по-зле от варианта да действат под натиск?

През втората световна война е имало три срещи между Сталин, Чърчил и Рузвелт. На първата среща последен влеза Сталин с красива лула. Чърчил казва тихо на Рузвелт, че Сталин е с много красива лула. Сталин се е славел със силно развит слух, чул ги и подарява лулата на Чърчил. На втората среща се повтаря разговора и Сталин подарява новата, красива лула на Рузвелт. На третата среща Чърчил и Рузвелт си говорят, че Сталин е много добър и не би ли им подарил Украйна. Сталин ги чул и отишъл при тях и им казал, че ще им подари Украйна, ако познаят кой от трите пръста които им покаже е среден. Показал им палеца, показалеца и средния пръст. И двамата хванали показалеца, но Сталин им казал неее, и си сложил палеца между показалеца и средния пръст. В момента Путин май играе същата постановка с пръстите, показвайки ги на "великите сили".

Чул, недочул.Това е за Крим, а не за Украйна.Става в Техеран. Ленин е бил подписал договор да го даде за Юдейска държава.Троцки като американски евреин изпратен в Русия е дошъл с готов договор за оразуване на тазиш република в Крим. Сталин с гласовете на Белорусия и Украйна изпраща евреите в Палестина. Сталин е попитал-от тези три пръста кой среден.Рузвелт посочва показалец, Чърчил безименен, а Сталин им прави на руски кукиш.Показва палеца. Записано е в стенограмите на срещите.

Типична българска простотия. Аз този виц го знам, ама по друг начин. Сега си наплюнчи хубаво средния пръст, за да не те боли и си го заври отзад!

Украйнската армия с танкове и БТР-и минава на страната на възстаналия народ ! Къде са ви опорните точки платени русофобчета?!

опорните точки са дело на Кутев и сие и се използват от кутевчетата, защото ги повтаряте като папагали. Не знам дали неодобрение на агресия срещу суверенна държава е израз на -фобия.

Аз па от няколко месеца се нагледах на едни и същи опорни точки (буквално копи-пейст), сложени под едни и същи никове на посинели от яд тролчета на усаид хранилка!

Алооо, Правителството с мандат на БСП с акъла си ли е? "НАТО започва незабавни мерки за подсилване на присъствието си в Източна Европа заради украинската криза. След срещата на посланиците на страните членки в Брюксел генералният секретар Андерс Фог Расмусен съобщи, че е договорен пакет от мерки "за демонстриране на колективната ни отбрана и силата на съюзната ни солидарност, които влизат в сила в следващите няколко дни."

Вероятно нашият представител там е бил най-активен. Все пак БСП е европейска партия, а не азиатска!

Истината е, че народът е отишъл в съседната държава, взел си е 5-10 танка и толкова бронетранспортьора и се е върнал в Украйна. В Русия има демокрация и кой каквото иска си взима. В Украйна цари фашизъм и ционизъм и не дават на народа танкове.

май не си прав. Украинските военни и полицаи минават на страната на протестиращите. така че и техниката си е украинска

Много книги си чел за Октомврийската революция .....

Не се кахърете, нали ЦРУ вече имат официална щаб-квартира в Киев и контролират байрама. Дори директорът на ЦРУ ги навестил (самите американци го потвърдиха). Е, цялата дармаданска операция до сега им струвала някакви си $3.5 млрд. долара, ама нали те си ги печатат, на вас к'во ви пука??

Тия 3,5 млрд пък откъде ги измисли?

Ами утре, като обяви правителството, че ще купуваме за 1-2-3 милиарда "поддържани" Ф-16ки от гробището за самолети на щатите, ще разбереш откъде ще дойдат! От тебе и от мене! Няма не искам, няма недей! Демокрадция, бате!

.

и какво ще се случи ако изведнъж военния министър реши стига вече с простотиите време е за спокойствие ще се случи следното - военния министър следващ президент ------------------------------------ тоя ход отчетохте ли го бе анализатори:)

Е те от вчера се стрелят и имаше един убит при опит на украинските войски да спрат колата на местен управник. Вие чак сега ли го научихте?

Гражданската война вече е факт и не виждам как ще се правеждат избори при такава обстановка. Да се молим за по-малко жертви!

Изборите ще пропаднат. Изтока и юга ще ги бойкотират масово. Ако можете са смятате - ще разберете какво значи това. Така че сме далеч от избори... Преди това трябва да има политическо решение. Може би ще бъдат отложени и няма да са на 25 май.

В тези размирни времена, какво мислите за национализацията като средство да се сложи най-после ред в тази "демокрация и ценности". От това ще ги заболи повече натовчетата и вся остальная сволач.Украинците на какъв хал са, а някои със златни тоалетни, някои петролни принцеси. Както след 9.09.1944 у нас. Някои по време на войната са си другарували с германците, натрупали богатства, докато воиничетата от тогавашния набор са служили 5 год ту с тия, ту с ония. Много цивилни са загинали от "братските" бомбардировки в домовете си. След 1989 при колонизирането ни от западняците, пълен геноцид над народа и много, мнооого богати. Ами те ли са най-креативните, най-работните и всичко най. До сега ни убеждаваха, че нямаме врагове и трябва да си унищожим армията. Сега пък се сетиха че сме много заплашени. Явно, че ние вече с НАТО все ще сме си заплашени. Просто ни изтощават още повече, за да им купуваме, КАКТО ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОИСКА, пенсионираната техника. Защита имахме, когато бяхме във Варшавския договор. Който е служил знае. Руснаците за 2-3 часа кацваха. Сега, когато имаме американски бази/руски бази в България не е имало/, ако стане нещо на българо-турскта граница, чувствате ли се защитени. Национализация?

И коя партия ще национализира и ще ни изкара от ЕС и НАТО, като всички са заети да се набутат за големи заплати в европарламента? Имате ли визия? Или дайте да гласуваме за евродепутати, пък после те ще се осъзнаят? Или просто клатим въздуха?

Честно за сега "клатим въздуха", ама ако се сгъсти. Мераклии има вече в цял свят. Не може десетина семейства в света да притежават 80% от богатството му. Незнам само дали ще може някакси без да загиват млади хора това да се случи. Това е въпросът?

Тия отцепници .ако отцепят и 40-50% от украинската армия,кой ще си бие тогава - Blackwater или Whitewater?

в света в последните 2-3 месеца се случиха така(ВИЗИРАМ КРИМ И ТЕРОРИСТИТЕ-ФАШИСТИ ОТ КИЕВ) за да разбера кой кой е! АТАКА показа че е единственната партия която е избрана от народа и казва СВОЯТА лична позиция а не позицията на хамериканското,юдейското или османското посолство!!! Да Живее БЪЛГАРИЯ!!!

Атака да погледне снимката лицата и да каже това миньори ли са или юдеи. Според мене са миньори с каски и стрелящи кирки. И ако съм прав да се извини. За да не ги дам на съд за обида, защото не мога да изтърпя тези мутри от Специални миньорски войски да са евреи. Много ми се виждат тъповати.

Съм ли фашист, ако не харесвам Русия?

ЛЕК ДЕН И БЪДИ ЗДРАВ.

Отрядите за самоотбрана в Славянск, Донецка област, обявиха, че в покрайнините на града се води сражение между техните активисти и неизвестни въоръжени лица - т.е. след като украинската армия отказва да се бие, а една част преминава на страната на протестиращите, тези неизвестни лица остава да се пристигналите неотдавна наменици от Blackwater

Бе много свободно оръжие шета из Украйна, че чак цивилния народ се е въоръжил!? Много интересно от къде е .....

Чети бе, чети поне текстовете на медията, която коментираш! Откъде се били взели?! Ами всеки ден ти пишат, макар и с половин уста, за поредната част (военна или милиционерска), преминала на страната на ХОРАТ и отказваща да изпъняват заповедите на ФАШИСТИТЕ от Киев, поставени там от САЩ!

Неолибералните хамериканско натовски-прасета-убиици да са там нелегално!! НО ЗАПОМНЕТЕ-НИКОЙ НЕ МОЙ СЛУМУ РУСКИЯ ДУХ!!! СТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ И ЩЕ ИМА КАЙМА ОТ ХАМЕРИКАНО ТЕРОРИСТИ-НЕЗАКОННО ПРЕМИНАЛИ ГРАНИЦАТА....

По-сериозно трябва да се пише, другарю! С този хъшлашки език само поощрявате негативно отношение към нашите послания. Показвайте компетеност и тон на загриженост за ръзвоя на събитията! Ние трябва тук да печелим симпатизанти за делото.

Нищо чудно да са "неизвестни" бойците срещу терористите. Прочетете "частната военна армия на САЩ". Ако искате Украйнска армия, сирийски бунтовници, охранители на американски служители в Ирак, протестиращи на Евромайдана, обърнете се към ЦРУ. Те са много, ама много отзивчиви. Насам народе. Нещо, като услуга от жена от древната професия, която ТИ и плаща.

А бе тия в Украйна до кога ще си играят на стражари и апаши?! Украйна ВИНАГИ си е била исконна руска територия!!! Стига вече с този цирк!

Не забравяй и България! Итя е исконна руска територия!:)

1. Олимпиадата мина отлично с пълен триумф на Русия! 2. Параолимпиадата също така мина отлично, при изключително добра организация и триумф на Русия - повече, отколкото е печелила друга страна когато и да било! 3. Референдумът показа желанието на 93 % от населението на Крим да се присъедини към Русия! Международните наблюдатели признаха правилното провеждане и резултатите, които са постигнати! 4. В лудницата по борсите и паниката цените на руските акции падаха, падаха ... а на най-ниските им цени Русия изкупи обратно 30 % от собствените си частни големи компании - по най-изгодните цени! Тоест, Руската държава извърши една елегантна промяна в собствеността, която ще й позволи да има повече влияние при вземането на решения в най-големите й компании и предприятия. Те си остават частни, но Кремъл ще има по-сериозен контрол върху данъците, паричните потоци, социалната политика и т.н. 5. Пак по същото време Русия съумя да изтегли повече от 100 милиарда долара от американските банки, купи злато и се освободи от зелени хартийки, които, както знаем, са без покритие. 6. Вътрешният рейтинг на Путин и одобрението на неговата политика е над 72 % - най-високите откакто е президент! 7. Истерията от заплахи и предупреждения на западните лидери показват, че и международният му авторитет и рейтинг, са нараснали много и за дълго! 8. Рейтингът на Обама падна до най-ниските си нива, по-ниско дори от този на Буш-младши! Меркел също така стана за резил ... в собствената си държава, Бундестага, и по СМИтата ... 9. Авторитетът на Катрин Аштън (ако допуснем, че го е имало някога) окончателно се срина, както и доверието на хората, че ЕС представлява изобщо някакъв фактор в международната политика и може да влияе положително върху някакви процеси ... 10. Лицето на украинския фашизъм вече не е тайна за никого, и неговото подкрепяне става все по-голям проблем за официалните власти ...

И сега каво? Ще видим руски туристи на морето един друг път! Май всички ще летуват на Крим:)

За пръв път се появиха хора, които искат да са не-европейци.А това не е приемливо са ес-то.Обещавахте че ще живеем заедно и в благополучие.Но до тук не живеем заедно, нито имаме благополучие.Та обикновените кримчани не ги интересува вие какво мислите.Както и ние българите.Просто и ясно си наврете тези европейски ценности някаде на тъмно.

Тъпунгер като тебе няма нищо общо с истината, всичко което казваш е долна лъжа. Примерно швейцарците ОТДАВНА не искат в ЕС и ТОВА Е НАПЪЛНО ПРИМЕЛИВО за ЕС. ЕС не ти е обещавало благополучие без да направиш сам усилие. Но статистиката за такива идиоти като тебе е безмилостна.

Айде и рептила застъпи на смяна в отбора на посинелите от яд тролове

аххааххаахах армията го превзе летището ама местните ги понабили и те се оттеглили такъв фарс такъв смях...