Грипна ваканция в Софийска област и Бургас

Грипна епидемия е обявена в Софийска област. Всички училища ще са в 7-дневна ваканция от 21 януари. В Бургас учениците са разпуснати за три дни.

Обратно в новината

Коментари - Грипна ваканция в Софийска област и Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

и къде са скрити болните ???????????????? измрели .... даже изчезнали деца има в Бургас .... но не забранявате Болниците .

Направо е тъжно колко е прост народа ... София град и София област няма нищо общо и едното не се включва в другото. Не се излагайте така... столичани в повече.

Направо е тъжно какви квалификации се правят, когато някой бърка нещо. Ти да не знаеш всичко, та даваш такива класификации? Да, вярно е, че българите са прост народ, само че станаха такъв откакто избиха интелогенцията през 1945, дойдоха привилегиите за каскетите и понеже всички трябваше да са равни- започнаха да се сравняват. А сравнението е сестрата на простотията и егоизма. Така че прости са, но това си има предистория и обяснение. И ти си българин и ти го показваш с твоите оценки за околните.

В България има 4 американски бази,не са на Нато.Договора за тях е подписан от Калфин 2006 год.Извършват ли се тайните въздушни операции, чрез които в атмосферата по целия свят се разпръсват високо токсични и радиоактивни вещества и вируси.Според информация от Интернет ,чуждестранни журналистически разследвания и любителски видео материали и филми свързани с темата КЕМТРЕЙЛС такива операции се провеждат усилено от близо 5 години насам във въздушното пространство. Според тази информация дългите бели следи, които толкова често сме виждали по протежение на цялото небе, не са следи от изгоряло самолетно гориво, а специални аерозолни смеси, съдържащи изключително вредни за здравето на човека вещества и биологични компоненти.Тези следи не се разсейват в пространството, а се разстилат по небето, образувайки често пъти плътен воал от изкуствени облаци, които скриват слънцето, дори и в най-безоблачните дни.

по-долу има коментар за това

Колко е прост народа! Само за твое успокоение и над САЩ самолетите оставят след себе си бели следи.

това е някаква измислица официално не е обявено никъде прегледайте сайта на МОН

Има грипна само за София - област ,а за София-град пишеше,че до края на седмицата може да бъде обявена. Иии разликата между София-област и София-град е ,че първото се отнася до областите извън столицата.България обхваща различни области.София-област обхваща някои градове,намиращи се в непосредствена близост до София,без самата нея.А София-град е самата столица...

шопа грип го не лови,фаща грип само от роднини-свински грип:)))))

шопа само дървояда го лови

Ти като си циганин кво те лови? Само въшки. Пали манг*л.

РОСЕН

абе селски боклук:)само селяните се връзват на майтапите ми

Болно време. Комунистите са на власт.

изтъркано остроумие ..

не важи за София град, само за София област :-(

Грипна епидемия в София ,Русе и Бургас, стойте си у вас и маайте чесън ,вино,праз!!

сигурни ли сте че софия град спада кум област софия

Kalin

Последно има ли такава ваканция или не и кво разбирате под цяла област?!Това е тъпа журналистика или пишете нещо точно и ясно или не пишете въобще!

Мъглата натисна всички боклуци и зарази към земята. Ако погледнете на какво приличат София, Пловдив и др. големи градове ще се уплашите от саждите и мръсотията на въздуха. Друг е въпроса, че трябва да се знае какви мизерии пръскат в небето.

в софия град и софийско подсмърчат и пърдят като за световно:)софия град с най-много професори,доктори и най-много болни:))))поийте селско топло млекце и яжте чесън и лук,никой няма да забележи,нали ползвате най-много вода,ще са ви чисти зурлите:))))

чесну, многу си тъп

Умопомрачителна статия. Един господ знае дали София влиза в това число. В класа на детето обаче до сега няма нито едно болно, а и в другите не сум чул да липсват особено много деца.

Данните за София - град все още не са с епидемични стойности, каза пред БНР главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Да бе! В София е най-голямото стълпотворение и навалица и точно София е остров, изолиран от грипа - пълни глупости. Аз вече се тръшках една седмица и сега му влача "опашката" и това ще продължи поне месец. Кашлица и сополки. Грпа е отвратителен. Инкубационният му период е около 48 часа \зная точно кога и къде се заразих\, започва с болки в носоглътката и кашлица, хремата напада след това.

Kalin

При сина ми са 8 от 24 и то вече от седмица е така.Да не говорим че и аз и жена ми цяла седмица бяхме така.

Заради грипната епидемия, обявена на територията на София-област, всички училища на територията ще са в 7-дневна ваканция, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Грипната ваканция е в сила само за училищата в София-област, но не и за тези в столичния град. Покачване на заболеваемостта има почти в цялата страна, а в 5-6 области стойностите са близки до нужните за обявяването на епидемия.

В София ще чакаме децата да се изпоразболеят, та да напълним аптеките на Марешки.

Pesh0

В Бургас болни деца няма . Просто не искат да топлят училищата . Сина ми имаше рожден ден и разпитах 10 ина ученика , от различни училища и различни класове . Всички казаха че в техния клас няма болни.

След Чернобил грип ма на фаща.

Дир-а,ами София-град???

Няма да чакам ваканция детето да се разболее.

Уточнете София-град влиза ли малоумници!!!

Защо да са малоумници? Когато попълвате документи не пишете ли: гр.София, област София и после адреса в София? ГРАД СОФИЯ СЕ НАМИРА В ОБЛАСТ СОФИЯ. От това следва, че ако в област София е обявена грипна епидемия, то тя е обявена И В ГРАД СОФЯ!

София област граничи с областите Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град. Вероятно ще ходят.

Да, ама не!

Не говорете глупости.

Мойта противогрипна рецепта е такава, тлъста домашна пържола, за гарнитура туршия или кисело зеле и един буркан вино от бурето. Това се прави 3 пъти дневно. Изпитана лично от мен, половин век не съм боледувал.

А София-град,не се ли счита?

Има ли ДАНС в тая държава? Работата на тази агенция е да проверява за бръмбъри в тоалетната на Борисов или да провери с какво ни пръскат американците, на които ние така гостоприемно им предложихме военни бази на наша територия? Защо дреме главнокомандващия и не обяви военно положение, а противовъздушните установки не излязат от хангарите?

а да ви е минавало през акъла, че лошата хигиена, ниската култура и топлото време, че допринасят за разпространението на вируса гарниран обилно с бактерии.

Когато вечерям,на трапезата ми присъства чесън.Отдавна не съм се разболявал.Мисля, че културата ни изисква да възпитаваме децата си в това да ядат чесън.

ПОДКРЕПЯМ .. ЯМ ГО , ХАРЕСВА МИ .. АМА -ГЛЕДАМ ДА Е ПРЕД И ПРЕЗ УИКЕНДА.. ИНАЧЕ-КОЛЕГИТЕ МИ "СБРЪЧКВАТ" НОС - ... :)) ЗА ЖАЛОСТ .. ИНАЧЕ - ИМА НЕЩО ВЯРНО И ИСТИНСКО В ЛЕГЕНДАТА ЗА ЧЕСНОВИЯ ЛУК ..КАКТО МУ КАЗВАТ ЛИТЕРАТУРНО У НАС :)))

Мисля, че трябва веднага да си отиваш на село, да си закусваш с една връзка чесън, а на вечеря - една връзка лук! По средата - зелев сок с праз, че да смажеш малко! Така и дяволите ще изгониш, и духовете, и самовилите, и всичко живо, и няма да имаш никакви вируси и грижи до края на живота! И кривата на щастието така ще ти се изправи, че ще се изпружиш като нов!

А , аз пък ще споделя една моя тайна : " докато бях в България"- поне три пъти в годината боледувах "тежко"- и поне два пъти - минавах на "антибиотици"... а сега- ами , откакто си пребивавам в чужбина- само първата година преболедеувах само един път , .. и това бе .. сега- нито знам какво е болест .. нито ваксина .. нито лекарства... - ама има значение - и живота .. реда , спокойствието , чистото и здравословно ядене .. редовен режим и спорт .. ами- с една дума доволен съм от живота си .. - хей хоора- и да не вземе да ми се ядосате ..и да ме 'оплюете сега" :)) ..просто- всичко има значение ... специално- високите температурни аплитуди- съчетано със много ниската влажност на въздуха ...- са страшно голям стимул за всякакви инфекции , бацили и вируси в страната ни .. за жалост- не може всичко там да е на "6"/... малко ли е - че имахме най-плодородната почва.. най- хубавото и слънчево лято за цяла Европа... , най-хубавите крайбрежни ивици-подходящи за курортен плаж през лятото.. а бе-имахме-и си имаме -много неща.. ама немаме си политици -патриоти които да са с акъл .. ЗА ЖАЛОСТ /... МАЛКО ОТ НАС , ГО ОСЪЗНАВАТ ТОВА :)))

е- няма да отварям дума пък например за нашето "омайно" здравеопазване... Такива лекари и лекарства - май няма никъде по света ..:(((((

Жив и здрав да си и от здраве да не от рвеш, ама четеш ли какви простотии пишеш? Какви са тези "високи амплитуди"? Освен това не ниска, а висока влажност е благоприятна среда за развитие на болестни микроорганизми. И не ми обяснявай за здравословнтата храна в чужбина, защото аз още като заживях \началото на 1990 г. в средна Европа\, бях неприятно учуден от изкуствените и безвкусни продукти, а сега вече същите боклуци са и в България. Колкото до културата на населението в условия на епидемия от вирусни инфекции, не виждам никаква разлика. И едните и другите масово се влачат по два-три дни на работа и публични места докато ги легнат, което пък е условие да заразят маса народ около себе си.

ПИЧ .. НЕ СИ ДОБРЕ С ГЛАВАТА СИ ... ЩЕ ТЕ ОБРАЗОВАМ ,ВЪПРЕКИ , ЧЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ "ПРИХВАНЕШ"... 1)- ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРНИ АМПЛИТУДИ В РАМКИТЕ НА ЕДНО ДЕНООЩИЕ.. ПРИМЕРНО- АКО ПРЕЗ ДЕНЯ - Е 2- 3 ИЛИ 4 ГРАДУСА- ПРЕЗ НОЩТА/и най-вече -рано сутринта../ ТЕМПЕРАТУРИТЕ "падат - примерно- до минус 8- 10 и повее.. на това- старите хора-му викат- "суа студ'... Характерно и нормално е затова - при по меко време - зимата -и по студено време - лятото - да има болести и епидемии.. Така се получава - зароди "изтощаването на организма -от " многото топло" и "многото студено" .. и милионите бактерии и микроорганизми -които задължително присъстват у всеки един жив организъм - се "АКТИВИЗИРАТ"-ПРОСТО. силата на ИМУННАТА СИСТЕМА - "СПАДА" ПРИ ТАКИВА СЛУчАИ.... Колко ли пъти- сме се оплаквали- от "пролетната умора"... а бе - що ли се опитвам да разсъждавам .. едва ли ще прочетеш и ред от "обясненията ми".... ПРОСТО- ЗА ДРЕБНИТЕ ДУШИЦИ , КАТО ТЕН - Е НОРМАЛНО И ВАЖНО ДА "ПЛЮЯТ" -И ТО- БЕЗ ДА МИСЛЯТ-И БЕЗ ДА ЧАКАТ СМИСЛЕНИ ОБЯСНЕНИЯ ... 2)- и второ- поинтересувай се например - в централна северна и голяма част от средна Европа- какъв е процента на влажност на въздуха ..- там -където аз живея- рядко влажността е по 90 процента ... обикновено е между 92 - 98................................... Колко простота /или простащина и неграмотност има още по този свят боже...

А в София-град какво се случва? Изчетох новината по всички медии и не мога да разбера децата в град София утре да ходят ли на училище или да си спят сладко до обед :)

София област граничи с областите Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град. Вероятно ще ходят.

Гошо , взе ми думите от устата. София-област и за София ли е? Гледах навсякъде.

Бойко е виновен,точка по въпроса

много болни по шоплука бе,нали са най най....един грип ги събара,що си не вземете ваксини бе отворковци?

щото най-мнооо пътуват и донасят чужди "вируси"... :)))

Ей, ДИР, умирам от любопитство да ме осведомите какво е казал днес Маймуня от Банкя!!! А вие ме занимавате с някакви си грипни епидемии...

Абонирай се за Фейсбук профила му и ще знаеш.

Ей, не обиждай царя на тиквите- големият тиквон!

Всичките тия щамове на гриповете познайте откъде идват -от братския САЩ .Всичко това е политика на фармацевтичните компании ,Неслучайно на небето над София хвърчат разни самолетчета и ни пръскат отгоре с вируси . И който е с по- слаба имунна система се разболява . Това е доказано , а не е конспирация , както някои си мислят . Братята хамериканци на които толкоз много се кланяме искат да ни претопят .

Прав си. Тия гадове мерканците никога не боледуват. Префърлят всичко на нас. Ето го - СерГейчо, комунде създадено от парче човешко месо, жертва на американското генно инженерство.

През 1931 г. д-р Корнелиус Роудс под егидата на Института за медицински проучвания Рокфелер инокулира ракови клетки в хора. По-късно същият провежда серия от експерименти с облъчване на американски войници и пациенти без тяхното знание. През 1947 г. ЦРУ започва експерименти с психотропни вещества, като например ЛСД, с цел да ги използва в подривната си дейност. Като опитни зайчета са били използвани военни и цивилни граждани със или без тяхното знание. Армията също провежда подобни експерименти в периода 1955-1958 г. През 1950 г. Министерството на отбраната на САЩ планира да детонира ядрена бомба в пустинята, след което да изследва за заболявания и смъртност хората, живеещи в близките градове и села, намиращи се по посока на вятъра. От 1951 до 1969 г. Министерството на отбраната прави изпитания на открито на болестотворни вируси и бактерии в различни населени области на САЩ. През 1953 г. военните изпускат облак от газ, съдържащ цинково-кадмиево-серни съединения, над няколко големи града във Вирджиния, за да придобият представа за токсичността на разпръсквани химически агенти. През 1977 г. на слушания в Сената се потвърждава, че 239 населени области в САЩ за периода 1949-1969 г. са били подлагани на целенасочено биологично заразяване.

Ако си мислиш, че пък тук е по-различно ... Идиотията на жадните за власт е безкрайна.

И други държави имат фармацевтични компании, както дори и България. По-скоро корпоративното лоби е зад цялата работа. А това със самолетите на мен лично ми се струва като измислица на болни мозъци, щото и в САЩ ги има, така че явно и сами искат да се претопят. Има ги и в Русия, явно руското ПВО не ги лови.

Има международно съглашение за това на найвисоко и секретно ниво! Например самолети на Русия пръскат над Европа, европейски - над САЩ, американски над Русия и т.н. Според самоубит участник в програмата става дума за опит за контрол на климата, но с токсични вещества, разпръсквани в атмосферата.

Търсете в Гугъл "КРАЯТ НА ИГРАТА - План за световно поробване".

А според мен са виновни комунистите! За всичкото зло, както и за двете световни войни, както и за предстоящата трета, са все виновни комунистите! И то най-вече българските комунисти!

Пуснаха вирусите и бацилите от гардероба.