Институт за модерна политика: 5 партии влизат в НС, ако изборите са днес

Пет политически сили биха влезли в парламента, ако изборите биха били днес, според социологическо проучване на Института за модерна политика. Това са БСП, ДПС, ГЕРБ, Реформаторският блок и коалиция между ВМРО и "България без цензура".

Обратно в новината

Коментари - Институт за модерна политика: 5 партии влизат в НС, ако изборите са днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да намаляват паразитите в България,те ги увеличават.Не измислени институти,а работещи фирми са необходими на тази нещастна държава.НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕЖДА ЗА ДА ИМА КАКВО ДА ЯДЕМ.

Колко ви плащат от правителствената коалиция за този резултат и колко вземате от спонсорите на Капута?

На платените проучвания вече им се вика модерни. РЕАНИМаторския блок 8% и кусур,мечтайте си драги модерни,мечтайте си.

Значи истинските изборни резултати няма да са такива .Това е манипулация!!!

Този институт от кога се появи? Модерните паразити, които живеят от бюджета, т.е. харчат парите на все повече намаляващите данъкоплатци. В България има повече от хиляда института, агенции, комитети и пр. които източват парите от държавата, като повечето изобщо не ходят на работа - т.е. сладка работа

лъжци, лъжци, манипулатори

Нищо интересно, освен че научихме нова бъларска дума - респонденти.

Това не е българска дума и си има наистина български думи, не една , за този смисъл! Тези , които замърсяват българския език са за обществено порицание и не трябва да им се дава думата!

8901

За да не се случи това трябва да се промени цялата избирателна система.Според мен това трябва да се иска от сегашния парламент и нищо друго.Иначе пак ще се радваме на същата ситуация и същите играчи.Народът трябва да посочва кой да влезе вътре в парламента още на ниво предизборни листи,а не да гласува само за готови такива.Сегашните само гледат как да избегнат тази промяна и ни забавляват с митинги и други разни измишльотини.

нема как да стане промяна, в българия най-готината професия е депутат - нищо не правиш, имаш имунитет, охрана, топъл безплатен офис, секретарка, висока заплата и какви ли не още екстри, партийни субсидии, далавери... не им е изгодно да сменят системата, искат само да се намърдат в нея

Като гледам резултатите се чудя -Борисов с кого ще управлява- или пак ще ВДИГА ПРОТЕСТИ.

Значи пак същите партии,със същите лидери, със същата политика и олигархични интереси. От къде ще се появят спасителите на България с новият морал. Зад океанските кукловоди обаче са замислили по друг начин да поставят на власт своите хора удобните им олигарси-с едни по сложни маневри,но ще се получи.

Ех сега Мира да изпрска едно проучване та да видите. 100% за герб 101% за реаниматорският блок. Поддръжка за олигофренската(студентската) окупация 200%.

"Кажи ми кой плаща заплатите на института, за да ти кажа колко ще повярвам на проучването му." А иначе българина си е стадо. Не пречи пак да си избере същите на власт. Срещу едно кебапче.

"Институт за модерна политика" да прави такова проучване е все едно да го прави списание "Блясък". Соросови фондации, които си умират да се кичат с думата "институт" в заглавието. Има ги няколко такива.

Всъщност големите пaри сa в Реформaторския блок. И в него освен пионки има рептилии.

Образователен - основно образование. Възрастов - 65 години Удостоверение за платени данъци и осигуровки.

Забрана за политическа дейност на всички партии и лица от т.нар. "преход", който по същество е национална катастрофа и геноцид 60 000 избиратели, по териториален признак, избират най-достойния сред тях да ги представлява. На 6млн. избиратели това прави 100 народни представителя. Избирателите от избирателния район имат право да отзовават своя избранник по всяко време с референдум. Референдумът може да се инициира с подписка от 6000 души.

Какви са тези глупости, които си наблещил? Нали така ще реабилитираш куклите управлявали тези забранени партии и вместо да ги изправиш до стената, ще им изпишеш вежди. Имаш прекрасен пример с предрешената БКП в БСП. Абе защо не мислите малко с главите си, ами само повтаряте разни клишета?

Клише твоето отрицaние, Чоки... или това ти е работата? или

"модерната политика",колко модерна?създадоха проекта герб,костов,какво искат още? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам да има здравомислещи хора в тая държава, които да гласуват за това недоразумение, самоназовало се "реформаторски блок". Сбирщина национални предатели, недокрали си, недоизпълнили поръчките на чуждите разузнавания, където са на щат, недоразсипали държавата. С Куневица и Корман начело, тоя сбюротък дори не може да се позиционира политически. Може би крайно ляво, повечето нихилисти и анархисти са там. Как социолозите решиха, че ще съберат 8%, да не са се объркали и да е 0.8? Нито има толкова евреи в България, нито могат да си купят толкова цигани. Макар, че ако са си намерили спонсори, последното не е толкова сигурно. Само, че горко и на държавата и народа, като тръгнат да плащат лихвите по спонсорството - я още някой реактор закрит, или целият АЕЦ, я още няколко стотин хиляди цветни емигранти внос. Сериозно, кой е толкова прост, че да гласува за това извращение в политиката ни? Нагледахме се и наслушахме на такива фалшиви, антибългарски проекти. Коригирайте си процентите и не правете реклама на тия. Знаем как работи манипулационната машина в условията на "демокрацията" ни и как прогнозните резултати се оказват почти идентични с реалните, като последните са прилежно стъкмени с колкото трябва, напечатани бюлетини.

В пустинята петима чернокожи остават без храна и вода!!! Към крайя на мъките си са,когато намират лампата на Аладин! Духът им казва че ще им изпълни по едно желание.Тогава последният прави предложение да искат-наред-храна,вода,превоз,гориво и лекарства...но другите не искат и да чуят...първият пожела да стане бял-и готово!Вторият също и т.н.т. Доиде ред на петия,оглежда ги злобно и рече:направи ги пак черни!!!!!!!! Та така и с политиката.Фирм....ъъъъ партиите се сменят,ние се надяваме да станем бели,и се оказва че в последния момент,все по черни и по черни ставаме!!!!! Ама явлението взе да става световно......

Темата с проучванията е винаги най:) Е, от утре ще започнат и другите агенции и Мира:) Единственият проблем е, че парламентарни избори не се очертават скоро:)))

Вярвам,само на Юрий Асланов,който е доведеният брат на Съсела и данните му са напълно обективни.Често данните са ,БСП печели навсякъде със 108 %.Имам чувсвото,че се върнахме с поне 30г.назад,когато по същият начин се манипулираха хората. След избори се говореше,как народа с радост е гласувал и избрал с 99,9%някой си другар. Изпълнили сме петилетка,за три години. Как народа е щастлив и доволен,само че не ме питаха дали е така,говореха за мен,казваха ми колко добри неща правят,пак за мен.Само че не ме пускаха в чужбина,следяха ме да не влизам в църква,подслушваха ме денонощно,отваряха ми писмата идващи отвъд железната завеса. ВСИЧКО,което прилагат днес,другарите са наследили от бащите си,които им завещаха България като наследство. Най-големите лъжци сега са социолозите,защото са платените слуги на властта.

по бнт са си харесват Билбо Бегинс. някой ще подскаже ли кога бяхме дотам и обратно и кой я преведе книгата. аз помня че бях млад и не плащах данък бнт.

нищо им не разбирам от песничките. ей са в 22 46 по бнт1. май трябва да чукам някоя нежно за да има бебе от друг.

изобщо интересува ли се от политическите програми на партиите, или водещо е кой ще краде по - малко, или кой ще даде повече? Как нито веднъж не съм прочел коментар за или против определена политика. Онзи англичанин ще излезе прав, че няма по прост народ от българския.

Кой като краде ще ти даде на тебе. :) След големият грабеж на 90-е години, когато зарибяваха хората с някакви притчи за светлото бъдеще, народа така обедня, че се наложи да стане и той малко от малко тарикат. Дянков с неговата "постна пица" сякаш фокусира мислите на милиони хора : "къ да земем от тя пиза, ух чий малка, по-глема бепе, ама сичко унищожиха като термити да ги е.. в. .. . . . ..." :)

Не ни интересуват! Те въобще не ги изпълняват.

"окупацията на Ректората се е превърнала в един от въпросите, които разделят и поляризират общественото мнение" Това е и единственната им цел!

ОКУПАЦИЯТА ПАДНА! ТОКУ ЩО! Остава окупирана само една аудитория! От утре всички студенти от СУ Св Климент Охридски ще имат възможност да учат!

Това агент Павел ли ти го подшушна??? Нали твоят шеф - Болният Сидеров си е дружка с него....:-)

Държанката на престъпника ибрик Пеевски - Бюреков ще замени догановата държанка Доленка

Какъв е смисълът от такива проучвания ? А ако изборите не са днес ?

Как какъв е? Целта е да се манипулират хората относно политическата обстановка в страната. Внушават им, че това е единственият избор и други партии нямат шанс, и няма смисъл да се гласува, тъй като няма надежда. Как така НФСБ имала само малко над един процент като на изборите реалният им вот беше около 8 процента, но резултатите бяха тотално фалшифицирани. Оттогава насам към тях се вливат и по-малки патриотични партии и симпатизантите им се увеличават ежедневно. Вместо това се лансират някакви кухи структури, съставени от политически трупове и мърши!?

Е, до 2017-та много социологически проучвания още ще има, много вода ще изтече. Едни ще влизат според проучванията в бъдещия парламент, други ще излизат и т.н. Нали и социолозите требва да вземат некой лев!

Не споделям оптимизма ти, за избягването на предсрочни избори. Но, ако наистина следващите избори са през 2017 би следвало да има затихване на политическата активност. няма как да я карат 3 години в кампания - скъпо е, не друго.

Ами то на практика приключи. След големото съботно мерене на пишките, само наркоманите в Ректората останаха. Ама и те ще разтурят скоро седенката. Е, ще има некои и друг перформанс с режисура на Иветка от време на време, ама там не е от партийните субсидии. Там друг плаща!

Някакъв напълно неконфликтен пост пуснах, пък ме налазиха злобни спамерчета. :)) Защо глупендерчета? нямате с кого да се заяждате, или нагазих нечия директива? Или само от5читате дейност, колкото да си падат 20-е стотинки на ред ли, пост ли, както са ви уредили "у клуба" :))

Аз съм с теб! Те са само двама:) Даже вече съм сигурен, че не им плащат. щото глупостите им са отвъд границите на тъпотията на Герб, респ. на БСП:)

Предизвиквам ги да разкрият картите, че доста трудно се вдяват глупоститие им. Всъщност, точно на такива плащат по 20 сотинки. И за тая работа трябват някакви връзки, за това и резултата е слабичак. :)

ти и дърваря сигурно ли е че сте двама?

"и коалиция между ВМРО и "България без цензура" Питаните сигурно са чули ВМРО....но такава коалиция няма

ivo10

Благодаря за тази реплика.

Сам си говориш .

БЕ СЕ- ПЕ завинаги!

ivo10

Завинаги в миналото.

Ха ха - времето е твое нали ? Тях ги има от сто години и от толкова време слушат крадливите псевдодемократи като теб как щели да изчезнат, но пак са на власт ... Жалка картинка ...

ivo10

Крастава куха лейка, ти може и да го хванеш наистина. За теб ще е кеф.

ivo10

Не съм аз. Това е моята дубльорка от БСП Крастава куха лейка. Опитват се да ми затворят устата, но няма да стане.

Ти си, ти сиииии, познахме те! Червено провокаторче! Ха-ха-ха издаде се без да искаш, забрави да си смениш ника, нали?

Няма ги "реалните" социологически изследвания на Мирка Радева, да ни светне как ГЕРБ ще съберат 65 %, а БСП-то едва 5%! Брадърът и изпи мозъчето (кокото го имаше,де)!

Изследването опитва да даде отговор на въпроса "ако изборите са сега..." Те обаче няма как да са "сега". Първо трябва да се насрочат и да мине битката наречена кампания. А една предизборна кампания би размесила сериозно картите - първо заради дебата по въпросите, от които обществото се интересува (бтв тези въпроси скоро ще минат по-важност , дори фенските чувства на твърдите ядра), но също и заради новата поредица сделки, сделчици и обещанийца, които трябва да се направят и сключат. Едно е ясно РБ ще влезе в НС, защото хората искат партия с техния профил. Другото ясно е че има празно пространство за нови политически формации и точно в това празно пространство се опитват да локализират Бареков и ВМРО, но съм далеч от идеята, че вече работата им е "сигурна". Все още може да се създаде формация от протеста, която да пласира депутати или да влезе в коалиция, също така Атака и НФСБ си имат своите шансове. По всяка от тези теми може да се дискутира по отделно... освен това , едва ли има сериозен политически субект, който да се влияе от социологическите проучвания пускани пропагандно за народа. В ерата на информацията, най-логичното е сами да си правят и поръчват проучвания и ако не им хареса резултата да си платят за пропагандно проучване.

"хората искат партия с техния профил"!?! Е, моят профил със сигурност не съвпада с "лопатаджийския" профил на Пръмова и кухите и приказки!

Отчитам мобилизацията сред техните потенциални гласоподаватели... Добре е да се има и предвид, кой със сигурност би спечелил от нов вот. За вслучай че ешим да направим вероятностно подреждане на събитията след новите избори.

се разбира че сме в робство или поне диктатура. я си мени ника на оплаквача. ако твоя профил понася моя профил може с и чадо да се сдобиеш.. дерзай, жабе с червен ооо отзад.

Какво по-точно трябваше да разбера от репликата ти? Не съумявам да видя връзка между нито 1 твоя дума и моят пост. Дори връзката между отделните думи в твоята собствена реплика не се открива лесно. Напъни се малко и може да стане ясно защо ривеш :))

Няма никакъв смисъл от харчене на пара за нови избори. Комунистите са доста, а за герб все по-малко гласуват. Само ДПС е с постоянен електорат. Те отново ше се коалират с първите, само и само да влязат във власта. Вече не ме интересува никва политика. Мразя и политици и протестиращи.

Нови избори ще постигнат това: 1. Ще имаме предсатвителство на десните партии в НС. За тях има смисъл да натискат за избори. 2. Ще прекрати виковете "оставка". След новите избори, който почне да натиска пак за оставки, значи се обявява директно против представителната демокрация. 3. Вероятно ще създаде ново мнозинство, по-стабилно от сегашното. 4. Ще изчисти партиите - в различните лагери лъснаха двойни и тройни агенти на политическите опоненти - няма как, явно ще ги кандидатират на последните места в листите :)

Забравихте за февруарските протести как падна правителството на Бойко протестът беше от ултраси и агитки и имаше истинска война с полицата но тогава им отърваше това поведение на протеста а сега искат без провокации другарите ,но докога 160 ден е вече според мен трябва с техните камъни по тяхната глава в противен случаи ще има мирни протести и1001-ви ден и тн. и тн. Те си го местят от единия крачол в другия и затова само повтарят без провокации.!!!! а бареков си е капут отвсекъде и да го слагате и да него слагате по рейтингите той си е лайно и то много миризливо!!!

а бе ясно е, че ДПс няма да иска нови избори, защото най-верният им съратник, партия атака няма да влезе в парламемта. Няма кой да се върже на ДПС и Ат5ака да се плюят и в същото време да са верни шприятели.

За т.нар. Раноплатени: Повече от половината анкетирани 54.1% посочват, че одобряват техните действия. А 35,5% е делът на респондентите, които заемат противоположната позиция, тоест не одобряват окупацията на университета.

боко vs дудука И двамата имат еднакви "прически". И двамата имат "характерната стойка" на "застраховател" от близкото минало. И двамата имат "високо-интелигентен" поглед на "раздразнен" ЕРД. И двамата използват приблизително един и същ речник(малко "надигам" боко, ама от мен да мине). И двамата си мислят, че големите пари на "менторите им" могат всичко. И на двамата не им се иска да повярват, че са обикновени маши в ръцете на един и същ кукловод(някъде там по високите етажи на глобалната власт). Имат и малки разлики разбира се: Едната е в първите цифри на ЕГН-то. Другата е в килограмите(за сега). Третата е може би в IQ-тата(не повече от 10 - 15 ед.), но не съм убеден. С две думи: Като че ли един баща ги е .."раждал" след порядъчен запой! Хайде със здраве и УМНАТА!

Само не и Бареков, милост към България с такива боклуци на каишка на олигарсите.

каква е разликата между Бареков и Плевнелиев? Може би, че Бареката е на "каишка на олигарсите", а Плевнята - че самият той е олигарх!?!

Плевналиев е единствен мажоритарно избран представител на власт в държавата! ЗА ДА ОЗАПТИ КОИТО ТРЯБВА. Нещото, което не прави. Партии и НС станаха смешки по новини. Народа глозга кокал, ползван от приятелки на еничари руски. МОЖЕ ЛИ ТАКА? В РОБСТВО! РАЯ?

ГЕРБ е поне 35% и нарасства.

ТИ ЖИВЕЕШ В НЯКАКВА ИЗЧИСЛЕНА РЕАЛНОСТ НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ

ivo10

Сам ще видиш. Няма да те убеждавам. Отново ще има правителство на ГЕРБ, но в коалиция.

А НФСБ май не я броите. Ама много бивши симпатизанти на Атака ще гласуват за НФСБ

Личи си по погромите над тяхно движимо и недвижимо имущество, и по комплотите към някои от служителите й. Ако започне "прилепване" на различни други формации и се получи ОФ, то и червените бабички ще гласуват за офето, дори БЕЗ ПАРИ или Коледни надбавки. Както писа един съфорумец за софиянци, че мразели безплатно, то в провинцията и с пари също обичаме да мразим. Както и да го усуква Олигарски, с митинги за подкрепа, с ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БОЙКО, СПАСЕНИЕ ЗА олигарсите, масоните и мутрите ще има само в ЦСЗ, ако не се стигне до "технологията" на Пиночет. Чака се само КРАХЪТ на Империята на ДОБРОТО, смъртта на "зеленият й гущер". (07.02.2014)

Бареков ще е срам за парламента ако влезе този слуга на олигарсите.А ГЕРБ ще спечели доста повече.

и на предните избори чакахте поне 45% за ГЕРБ-ът, но нещо не се получи!Самозаблудата е голямо нещо, също като ръкоблудството!

в парламата срам нема!

БСП, ГЕРБ, АТАКА надоле, но остават. Реформаторите ще са на цикъл на Пръмова. - нея може и да мушнат там. заслужила е от честно присъствие на почти всички секции за неверни избори. Бареков ще го оставят отвън, още трябва да ближе сладоледа - да плюе срещу ББ. Ако депутатите са в пропорция с избирателите, без да крадат гласове на нехаресващи ги или правила за избори - ще са около 46 депутати.

Значи Реформаторския с 8,2 % ,а Атака с 1,6 % . Това пък кой го измисли ?!

Ви атаглистите го измислихте като се обрязахте. Квичахте срещу турците и Доган, бихте се пред джамията, бяхте най-върлите националисти и след това предадохте властта на ДПС. Вие сами си избрахте тази роля да се настаните в националистическата ниша. И сега прошка - няма. Деня на откриването на новия парламент беше шок, скандал и срам за обикновения български гражданин. Този път дори и късопаметността на българския избирател няма да ви спаси, след каквито и да било манипулации. Много политически к*рви обичат да се извъртат на 180 градуса, да са и така и вака и да лапат при всички правителства, но на вас просто няма да ви се удаде. Няма "План Сидеров" сега, защото сте лакоми и искахте в парламента още сега.

АТАКА отдавна се е наакала.Тя съществува ли още?

Станишев и Борисов необратимо откачиха, жалко, че покрай тях и Соц. агенциите и върлите им защитници във форумите- също. Театрото става истинска комедия:) Димитър Рачков- Президент!!!

Не ви ли е срам социалисти, че винаги управлявате България с турците. Лидера ви се прегръща с тях. Два влака натоварихте на ДПС и множество автобуси на комунягите, за да ги изсипете като чувал с картофи в София. На някои от снимките, макар и умишлено не на преден план, се виждаше ордата многоуважавани ромляни, която изтипосахте тук. Хора, които са неграмотни и дори не могат да прочетат какво пишеше на лозунгите, както и заблудени старци, със спомени от соца, които грешно припознават БСП като лява партия. ДПС отцепи цели райони от България и ги превърна в свои - те им дават работа, от тях зависят, всичко живо говори на турски и когато кажат - "строй се, преброй се, товарим ви да ви изсипем в София" и те слушкат. Ето това сте вие. И сега пак разни типове като Бареков ще ви спасяват на едни нови избори. Ще се обрежат и те като атакистите.

това със строй се, преброй се, защо ми напомня много на събирането на 15 хил. души в "Арена армеец" през май т.г.? А ти се сети за кого (кои) става дума!

всеки знае че ако бсп има пълно мнозинство на избори ще си управлява сама. никои не иисака да си разделя делаверите. ама не им се получава мнозинството и затова се налага с турците. п.с.- виж какво стана в германия на тези избори и каква идиотска коалиция направи меркел само за да е на власт пак.

Дадена е команда да се оттегли Волен и да излезе Бареков.Волен сви перките и не ходи по улиците като преди.Бареков ще е новото лице, ама той като е дупе не знам как ще стане лице.

При такава конфигурация, ясно се очертава ибрика Бареков да изземе ролята на патерица от "Атака" в сегашния парламент и да определи кой ще управлява - БСП и ДПС или ГЕРБ и Реформаторския блок. При все негативното ми отношение към герберасти и псевдореформатори, обективността изисква да кажа, че Бареков си е ДПС подлога и ще се обреже и той.

РБ в лицето на Мигленчето Куневото никога няма да се сдуши с Боко, тя самата го заявява съвсем открито! Нали не си забравил, че тя е комунистическа снаха!Бъркотията ще стане още по-голяма, но студентчаата пак ще ни оправят, "като му дойде времето"!