Данъкът за колите ще е обвързан с екостандартите

Данъкът за автомобили вече ще бъде обвързан с екологичните стандарти и ще има два вида отстъпки за различните превозни средства. Собствениците на част от колите с катализатори ще плащат по-високи данъци.

Обратно в новината

Коментари - Данъкът за колите ще е обвързан с екостандартите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... ей ти сега 250 000 000 000 000 работни места .... от турчин, комунист и фашист какво да очаваш освен да те пркарат и тримата по няколко пъти ....

Решението е просто и печелившо! Режеш катализатора (и без това ти увеличава разхода) и за него взимаш около 700 лева и след това не плащаш никакви данъци ! Борбата с политическите извращения е тотален отказ на обществото да плаща данъци!!! Не знам дали и тогава ще се осъзнаят, защото са много прости и дебелокожи кратуни.

значи първо те дето го мислят го правят за тях си не мислят за народа изобщо те могат да си позволят такива коли и толкоз а хората да си правят квото искат .ми даи те ни като ващи заплати и нии ще сме саглсни.при положение че средно човек взема по з50лв кви ти данаци.те дето махнат данаците те още дигат.те знаят че тези които карат стари коли са мишки и нищо немогат да им направит а патронти кадето имат нови коли за тях добре няма кои да ги закача за тва им се подмазват да ги тарпят

Абе пичове (сини и червени), като не можете да си платите увеличението на мизерния данък от 25-30лв на 60-70лв вземете си идете на село па карайте каруци по къра. И аз карам 15 годишна кола, но това увеличене се явява поносимо предвид международните стандарти, които някак трябва да догоним. И на мен не ми е кеф нито тая мярка нито оная дето се забрани пушенето, но всичко това все за добро го правим. Айде със здраве да си караме трошките, па дано като ги оставим да се качим в нов опел поне.

Това е най-голямата простотия, която може да направи това правителство, работейки против себе си. То между другото, не правителството прави законите, ама нали трябва за нещо да се караме по форумите- това е новина в аванс, която услужливо разлайва кучетата.

Дали искахте червените на власт на ви - махнаха данъка върху парите -ама забравиха -слагат по голям на колите -тоя х.. за вас....

Само глупости прави това правителство,а после след като го притиснат се извиняват,но с тези обещания откъде да вземат пари,ако не от данъци,след като икономиката ни е под всяка критика.

Евро стандарти - сомалийски заплати? На къде отивате бе господа-другари. Дъжд чакахме от вашите обещания, а градушка ни бие. Работа шеше да има за 250000 от нас, а не се вижда. Караме 20 годишни коли защото нови не можем да си купим, а сега заради данъци и от тях ще ни лишите! Току виж, че данък магаре въведете защото към магаретата ни тласкате. От нашите пари в бюджета нито осветлението е като света нито дупките по улиците ни са запълнени освен тези в центъра? Сега като увеличите данъците може да остане някой лев и за нашата улица, но като останем без коли и улици не ни трябват - една пътечка стига!

Изменят наредбата за да уредят някоя наша фирма за удостоверяване и издаване на евро сертификати, а за кола на пропан-бутан никакви отстъпки -не е ЕКО?

Какво ЕКО ,какви Евростандарти,какви конски сили?На техн.преглед се измерват газовете и като са в норма караш,ако не, спираш от движение до влизане в норма!Данъкът няма нищо общо с тези показатели ,които се изтъкват!Може би трябва да зависи от цената!!Подобен тъп подход има и с боклука и много други!Бих искал да добавя ,че моята кола е с катализатор и газова уредба ,но е 1999!От това кое не е ЕКО!

Не се ядосвай защото екологичното министерство с всичко свъразно с корупция е на ти, само истинските проблеми на екологията не решава. Сегашните решения са по каприз на скрападжиите обединени в звучното словосъчетание Българка асоциация по рециклиране ( БАР ). И тази асоциация, разбирай монопол, олигархия или обикновена организирана престъпна група командва това министерство. 1 милион засегнати автомобила, от тях 500 000 бракувани съотв 500 000тона скрап с бонус цветни метали. Това е същността на тази "екологичност" Но ние сме тъпи, че не разпространяваме истината и не протестираме за връзките с олигархията.

пак некоя умна глава се е събудила сутринта, плеснала се е по челот и казала, а сега да видя какво да измисля, таааа неразбрах, кой, къде и кога ще установява тези въпросни еко...

Ами всички Вие се изморихте от протестите, стана Ви студено и съвсем изчезнахте от площадите и булевардите. Значи вече сме овладяли положението и ще правим каквото си искаме. Парички трябва да трупаме щото ни е за последно. Не сме като атака - каквото изчукаме да го изпукаме. Трябва да скътаме и настрана нещо...

Какво ЕКО ,какви Евростандарти,какви конски сили?На техн.преглед се измерват газовете и като са в норма караш,ако не, спираш от движение до влизане в норма!Данъкът няма нищо общо с тези показатели ,които се изтъкват!Може би трябва да зависи от цената!!Подобен тъп подход има и с боклука и много други!Бих искал да добавя ,че моята кола е с катализатор и газова уредба ,но е 1999!От това кое не е ЕКО!

Какво ЕКО ,какви Евростандарти,какви конски сили?На техн.преглед се измерват газовете и като са в норма караш,ако не, спираш от движение до влизане в норма!Данъкът няма нищо общо с тези показатели ,които се изтъкват!Може би трябва да зависи от цената!!Подобен тъп подход има и с боклука и много други!

Геноцида върху българския народ продължава с пълна сила! Изключвам мутри, олигарси, политици и крадци - измета на държавата! Тези боклуци да ни направят заплатите европейски, а после цени и данъци!

Според същия проект от 2015 г. такса смет ще се определя според количеството изхвърлен боклук, а не според различни оценки на имота. Кой и по какви критерии ще определя количеството боклук? Ще сложат боклукомери на кофите ли? Или по един кантар и чиновник зад него до всеки контейнер? Е те така може и да създадат 250000 работни места.

Най-много ме дразни това "наливане на пари в пясъка"! Добре, майната му на цвета на правителството, обаче всички са такива! "Ще постъпят повече пари в общините!!!" Е,и? Първо, хората са без пари, България е в тежка криза, хората излязоха през февруари, защото не можеха да си платят сметките. Какво се е променило в положението - повишиха се доходите на хората, спадна безработицата или държавата "дръпна" напред? Второ, какво ще променят тези повече средства в общините, защото това е главното оправдание? Тази дупка на асфалта пред блока ми, няма да се "изкърпи" по-добре от тази година. И през следващата година ще бъде същото, но с повече пари. Къде е логиката! Ще се строят, примерно, детски градини! Ами, те и сега, с тези данъци, пак се строят! Ще се построят два пъти повече ли!? И, те така ... Никой не ни брои за сливи, трябваме им, на всички, само по избори.

.... що бе Петров, ГЕРБ какво ти направи, нещо прекара ли те? ... ей ти сега 250 000 000 000 000 работни места .... от турчин, комунист и фашист какво да очаваш освен да те пркарат и тримата по няколко пъти ....

Има доста хубави пътища вече и ограничението на скоростта по магистралите се вдигна нагоре, но има разни бедняци и старци, които се мотаят из краката на богаташите и не им дават да си карат спокойно луксозните си колици. Абе я хайде на боклука бедните. БСП трябва да се грижи за олигарсите и другите богаташи от по-малък калибър, чиито интереси защитава.

Да вдигнат първо доходите и после да пипат данъците!

Обратното е по-лесно

Прави ми впечатление, че всички "мерки", които се взимат, са някак разделени: онези, които са свързани с бързо събиране на пари от и без това бедния българин, влизат до една от, най-късно, 1 януари 2014, а онези, които са свързани с даване на пари (по-високи заплати, решение на проблемите със здравеопазването и т.н. и т.н. и т.н.), ще влезнат в сила, ама ... друг път (от втория мандат, да речем, звучи добре, какво ще кажете). Ами защитавайте си ги, търпете си ги, пак си ги избирайте, подкрепяйте ги, давайте им 10ти шанс да поработят (ама не в наш интерес), така сме вече 20 и повече години, докога ще ги търпим - всичките, не само тия!

Е, до тук със "социалноангажираното експертно" правителство! Халал да ви е!

Социално ангажирани са, но само към себе си. Ангажимента им е как да се нагушат. Това е тяхната социална ангажираност. Докато управниците не тръгнат с обществения транспорт на работа и имат различни привелегии така ще бъде.

Не съм 100% убеден, но мисля, че във Великобритания примерно колите с LPG система (газ) плащат много по-малки данъци. Вероятно така е и в повечето държави от ЕС? А в България?

тия данаци са от неграмотност и безумие,ей какви ни управляват некадърници

Това се нарича политика на растежа. Бръкват му на българина в джоба с милиардче за Орешарски, бръкват му с данък върху лихвите за Дянков, бръкват му с данък върху колите, а той си мълчи... Дълбоки джобове.

Другари подкрепящи Правителството - Да ви е честита промяната за данъците на колите! А сега идете и крякайте в подкрепа на тези престъпници!

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, САМО СОПИТЕ ЩЕ ОПРАВЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО, ЗАПОМНЕТЕ ГО!!! НА АЛЧНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА НИКОГА НЕ Й СТИГА!

моя автомобил е с Евро 5 и е на лизинг, но конските му сили са точно 101. Ако щете вярвайте. Голям майтап. Но съм на мение, че преди да се корегират данъците, трябва първо да се вдигнат доходите. Това за мен, на този етап си е една репресия над хората с малки доходи, иначе на кой не му се шофира нов автомобил? На хора със ниски доходи, ги съветвам да подпишат една декларация, че не желаят отстъпка на данъка, но да им дигнат доходите. За пример ще дам че моя автомобил чисто нов, плащам 350 лв данък а е купен за 33 000. На мен не ми пречи да си плащам 350 лв данък.По добре да оправят пътищата, защото на 3 месеца давам по 2000 лв за ремонти.

Хахаха ... да ти имам и новия "автомобил". По-евтино ще ти излиза да ползваш кола под наем.

така не мислиш като си го купиш а просто желаеш нещо ново. Да се почувстваш бял човек. После идват нервите и псувните. Дълбоко съжалявам, че се набутах. Що теми съм писал по форумите... Беше си ми добре с Маздичката мх-6. Тая кола за 12 г. не ме остави беднъж и съм сменил един шарнир само, но от спортното окачване, из тези дупки ти падат бъбреци и топки. Те колите не са виновни а това, че плащаме данъци а улиците са ни като на луната. За това по добре доходите да вдигнат, пък нека не намалят данъци и тока.

Много е просто!! Представяш им фактурата за 2000лв те си прихващат 350лв и ти връщат остатъка за да си поправиш автомобила заради некачествените им услуги!!!! Както е при електро разпределителните дружества бе майна.. Пускат бекачествен ток, гърми уред и ходиш да ти платят... АБСОЛЮТНО същото е!!! И да вземат да екипират всяка дупка с гражданска отговорност, че ми писна дупки рецидивисти да се разхождат по улиците без гражданска и да ми трошат колата безнаказано!!! Няма ли гражданска глоба и да си я прибират на момента!!!!!

в наща държава няма нищо нормално.

Всъщност идеята ти е гениална. Може да излезе материал за съдебно дело. Браво! Народния гений е жив!!! Браво!

А защо като сме еко, да няма намаление за автомобили с газови уредби. Нали на пропан-бутан изхвърлените газове са много по-малко.

Да направим сравнение с една европейска държава- Германия. Тук данъка се определя първо от кубатурата-за бензинови коли по 2 евро на всеки 100 см3 + 2 евро за всеки грам над определената норма вредниемисии(за момента нормата е 119гр/км, но от следващата година става 95 гр/км).при дизелите схемата е същата , но там се плаща 9,5 евро на 100см3. Актуализацията на вредните емисии не влияе на данъка на вече регистрираните автомобили.

Ташак ли си правиш?? 3000 кубика 30x2€ = 60€ Тука за 1.5 само на метан дето се и води по екологична от нисан лиф (само на ток) ми искаха май беше 160тина кинта.. Не ги почня щото им казах да ми се обадят като ми дадър преференцйи и ми е 0 данъка!!!

Това е реалността, но сметни след това и вредните емисии- един двигател 3000 см3 колко отделя? В момента минимума е 109гр/км(вчера съм се объркал). Ако отделя 159гр/км това са 50 гр отгоре по още 2 евро за всеки грам и стават 160 евро данък и то за бензинов автомобил.

Sm3hurk0

Всичко е шментикапели ! Трябва да се почне от някъде... Трябва да престанат и кражбите на катализатори от автомобилите. Нека хората от МВР да кажат, колко кражби на катализатори са регисрирани. Аз лино знам за десетина случаял в който човек се качва в автомобила, пали и изпада в ужас, като чуе как работи колата му. Оказало се, че през ноща, някой легнал под колата и му отрязал катализатора. После, човечеца отива на първото място, където правят гарнета и му заваряват една тръба вместо катализатор. Колата, ако по-нов модел - не върви като хората, понеже електрониката от ламбда сондата отчита грешка. Отива и си купува емулатор за 50-100 лева и си решава проблема, вместо да си купи нов катализатор. Тези от общината не ги интересува, колата има ли реално катализатор или не и какво се случва с околната среда. Те питат, колата има ли евро 3,4,5... клик, клик и готово - 150 лева. -Моля, следващия клиен... да кажете... Най-вероятно не знаят какъв е този стандарт евро 3, 4, 5 ....

Много лесно се разбира дали има катализатор колата или не- на ГТП се отчитат вредните емисии и се знае -има или няма катализатор. Отделно има шофьори които си махат сами катализатора защото се увеличава мощността с 3-5 к.с.

Sm3hurk0

Катализаторите се махат само и единствено, когато са увредени от калпаво гориво, което в България е често срещано явление. Много са малко случайте, в които с цел повишаване на мощноста са били премахнати. А за техническите прегледи - всеобща тайна е, как кола на 20 години може да се направи да е в норните на стандарт ЕВРО 10 или Евро 20 и да се окаже, че колата не отделя вредни емисии, ами даже при работа на двигатела се отделя кислород. България е страната на Микимаус. Тук всичко е възможно !

Най-голямата простотия е че в различните градове данъка е различен...АМА НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА. ЗА недвижимостите съм съгласен че имат различна цена в различните райони, ама за МПС-тата...НЯКОЙ ДЕН И ЗА ТОВА ЩЕ НИ ГЛОБЯТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!!!

Е, може ли нещо умно да излезе от БСП?Не. В държавата с най ниски доходи, се увеличават данъците на бедните, под разни благочестиви предлози....Баста!!!!

Абе направо върнете акциза за над 163к.с. майка ви триглава!!! Трябва да има заварено положение!!! Който си купи от както влезе в сила да си направи сметката. Това да се вбете като банките и да вдигате без да ме питате дали съм съгласен може да си го заврете някъде.

Те приятелю, вече почти 60 години го завират.. В народа- в майка ти, в баща ми.. във всички наши близки си го завират, а ние им позволяваме. Яки шутове на шибаните комунистически министри и това е. Як пердах за триглавата змия.

Пореден бляскав ход !!! Значи за да стимулираме екологията - махаме данъчното облекчение за катализатори - ноооо не намалваме данъците за по нови коли , електо-автомобили и коли на алтернативно гориво.. Това е все едно ако искаме да увеличим потреблението на домати , да вдигнем цената на бракуваните димати за консерви.. Абе страшен е Орешарски - още по страшни са човекоподобните които още го подрекпят и вярват на "социалните му мерки "

А ТЕЗИ, КОИТО КАРАТ НА ГАЗ И МЕТАН КВО ГИ ПРАЙМ?!

Е как кво!? ПАК СЪЩОТО, важни са кинтите, майната и на екологията.................

За тъпите комуняги са важни кинтите, а не, че колата ти,карана на газ, изпуска ВОДА и CO2! Майка ви мръсна, червена, изродска! Няма живот в тая гнусна кочина!

Да караш на метан не е същото като на газ. Даже се чуваше,че ще го забраняват из европата.

Но, другари, заплатите няма да бъдат свързани с евростандартите!!!

Ревльовци,като нямате пари за данъци ,няма да карате коли и ще ходите да протестирате че заплатите са ви ниски ,а не срещу 30 лв. за тоя или оня

И като протестираш 4-ти месец, какво постигна бе тъпанар!? Може да протестираш срещу скалата, биейки си тиквата в нея, НО може да грабнеш един чук и да я направиш на сол.... ТИ КОЙ ВАРИАНТ ПРЕПОРЪЧВАШ???

ЕМИ КАТО ГЛЕДАТЕ ЕКОЛОГИЧНИТЕ СТАНДАРТИ ГЛЕДАЙТЕ КОЛКО ЗАМЪРСЯВАМЕ, КАТО СМЕ НА ГАЗ И МЕТАН.... ТЪПАЦИ

Олигарски: какво свършихме Продажба на златната акция на БТК Одобрение на по-високия акциз за метана Никой вече не се страхува от ГЕРБ Свобода на словото ама само в Нова Телевизия или ако управляваш негорими автомобили Вдигнаха данъка върху старите автомобили

За метана май не си прав!

Прав си - не е прав става дума за акциза - справка:" Кабинетът одобри 6 пъти по-висок акциз за метана с надеждата Брюксел да го отложи 25 септември 2013 16:42 "

35 милиона лева повече в хазната означават, че тези пари са извадени от нашите джобове.До сега подкрепях правителството на Орешарски, но от утре съм при протестиращите, които искат да го свалят.С този ход управляващите забиват още един пирон в ковчега си!!!!

аааааа ... Сетила се мара да се побара , ама не ке падне дувара! Нали го крепят олигасите - онези с мангизите окрадени от народа през последните 30-тина години!!!

подкрепял си правителството досега??? Баси олигофренааа!

Вие сте си виновни бедняците пак ще духат супата на богатия му е през...... напускайте да командват ренсионерите.

А кой е казал, че автомобила е основно човешко право и, че тия с по 300 лева зяплата имали право да не плащат данъци щото били бедни но имали право да карат мръсни и опасни коли? По тая логика направо спрете да си плащате тока и водата, че да ви останат пари за вили по морето и крви. Аман от магали! Първо се научете да си харчите парите разумно а след това дръжте сметка на държавата, че сте бедни!

Пено ма, май отдавна никой не те е уважавал, ми се чини!!! Много си нервна и напрегната! Щото иначе може би, би могла да се замислиш, че не е сега момента да увеличаваш данъка на НАЙ-БЕДНИТЕ и освен това не е характерно за Социалистическа партия!!!

Напротив! Сега е времето да се краде от най-бедните - нали на власт са Руско-Турски Национал-социалисти! Да му е честито на заблуденото стадо новото заколение!

Аз като съм на газ Винаги трябва ли да ми приспадат като вредните емисии са по малки от нова бензинова ,дизелова Има ЕВРО4 а колата е 1999 г

Ми да след като маите изпокрадоха катализаторите на колите. Редно е да ги считаме за коли без катализатори. Ама по-уместно ще е да си приберете данъка от манте.

Ха-ха! Искрено се радвам как го зачукват на редовия си избирател комунягите! Туй Белене трябва да се плаща, ей!

Ами вие кво мислите.Само ще ви раздават пари.Никой не дава без да си вземе.Безплатен обяд няма.На ви на всички бетонови глави сега

Започва се! Пари трябват на тази власт! Има да се пазаруват много народ

е щото па предишните бяха цвете...)) айде стига се превземахте, едни и същи говеда са Чудно ми е по какво различавате "добрите" комунисти на герб, от лошите на бсп

По това, че едните ..... са добри, а другите лоши, което никак не е малко

айде пак поредно обвързване с , екостандарти, еврпороекти и става все по-скъпо за обикновения човек А доходите кога ще обвържете?!

Да, Great Wall, дето реално са Евро 3, но по документи са Евро 5 ще плащат по-малко. Карайте китайското!

Документа е важен, ей! Документа! ....мента...мента...мента (каза ехото)

И тези кретени трябва да ги изметем като бате бойко , който ми въведе данък върху лихвите от влоговете в банките.

Предпочитам данък лихва по 5 лв да давам отколкото тия турци да ми взимат парите и да ги дават на мургавите и на вампирите. Харен беше Брат Разбойко крадеше от богатите и на никой не даваше за него всичко си оставаше. А тия крадат от бедните и на банките ги дават заем да изплащат изроди.