Аналоговият ТВ сигнал спрян окончателно, 100 000 са без телевизия

Аналоговият сигнал в София бе прекъснат окончателно на тържествена церемония малко преди обяд днес. Така в цялата страна вече може да се гледа само цифрова телевизия. По последни данни обаче около 100 000 души нямат тази възможност.

Обратно в новината

Коментари - Аналоговият ТВ сигнал спрян окончателно, 100 000 са без телевизия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето решение на проблема: Технически грамотни работници със списъци предоставени от социалните служби наминават по домовете на тези хора,които не могат да си настроят телевизорите и им ги настройват безплатно,на доброволни начала.2.Там където няма сигнал:2-та сателитни оператора заедно с дарители събират стари приемници и чинии и им ги инсталират безплатно да си гледат хората.Не знам как очакват 80-годишни хора да разбират от цифрова телевизия тези малоумници в БНТ.А и покритие нямат.Нека проявим малко солидарност и да се организира кампания за това.БНТ използва бюджетни средтва и е длъжна да се включи активно.

А кой ще им плати на тези хора за труда ?

Ами то е едно и също както с цигарите - ще пушиш ама където ти кажем, ще пушиш ама електронни цигари, сега и с телевизията - ще гледаш ама ако си купиш нашия декодер. И утре ще е нещо друго. До кога?

Много повече от 100 хиляди сме без телевизия. Но не е важно колко хиляди сме останали без телевизия. Нали вие там горе се налапахте, хайде сега връщайте по-бързо аналоговия сигнал!!!

Ужас! Това съвременните БЪЛГАРИ са нацяло изперкали и зомбирани. Кански реват че не искат комунизъм,социализъм и т. н. А искат всичко да е безплатно, равни пенсеии/на калпак/ модерни коли ,безплатно отопление осветление телевизия. Търсят работа/без да се работи/!!! Остава и жените да са общи И КВО ПРАИМ?????

Нищо не искат хората безплатно.Бюджета на България се формира на базата на БВП и данъци налози,такси и други подбни.Срещу тях какво получава обикновенния българин/96% от българите са това/?Получава едно голямо НИЩО.Какво получават останалите 4% -престъпници,политици,банкери и "бизнесмени"? Поличават възможност да откраднат всички натрупани през годината редства,да се обкръжат с безплатна охрана за наша сметка,да ползват всички блага,които ни се полагат по право на нас като произвели ги,чрез труда ни и отгоре на всичко да теглят и пари за сметка на бъдещите поколения българи,чрез увеличаване на външния дълг.Еее такива измислени герои като теб с комплекс за малоценност пък се правят на умни тук и хората сам им виновни.

едно имасе безплатно за бедните пенсионери и него им го взеха - големите хуманисти - самунисти - продажни паразити - това бесе развлецение на наи-бедните - как не ви е срам бе утрепки ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи с извинение, да го духа министъра и всички в неговото обкръжение, как сте дали 19 милиона За една реклама при наличието на толкова бедни българи. Нечувано и позор!

а нямат пари да покрият цялата огромна ,безкрайна шир България

а нямат пари да покрият цялата огромна ,безкрайна шир България

Е, поне няма да гледаме Люба Кулезич, Кеворк и Сашо Диков с тяхното бойколизане.

Ами гледай си Бареков........

Смешници. Защо заблуждавате хората? Лишените от достъп до телевизия са повече от 1 000 000.

вместто да дава държавата толкова милиона за безсмислена реклама, за да обогатява определени групировки,можеха да се купят декодери безплатни на цялото население и на половин Гърция като екстра.

То пък една телевизия!

Бе така и така разгеле попаднах на вас, а тръсех ВиК и токаджийте, па и на вас да саем да си ..... ....... !

...май към средата на 90-те имах два руски електрона. Общо взето бях доволен, минах няколко ремонта, лошото че тежаха по тон, добре че имах домашен майстор. Та по това време, без предупреждение и реклами, съветските тивита заработиха на чернобяла картина. Оказа се, че били проектирани на соцпрограма СЕКАМ, а западна европа гледала ПАЛ. Пак сме изостанали. Трябвало приставки, настройки и прочие. Метнах ги на боклука и купих корейски. И така до ден днешен, когато се оказа, че пак сме назад с аналоговата. Аз отдавна съм на кабел заради дискавъри, хистори и английската лига и не ми пука. Но понеже има недоволни, се сетих, че преди 200 години индианците се опъвали срещу пекарването на жп линии през прериите им. То обаче е било едно време, сега е друго време, технологиите се развиват шеметно. Нали самите ние често възкликваме-как е възможно това, сега е 21 век.

Голямо обяснение направи :) Подробно и пълно ... Какъв извод трябва да си направим от твоя житейски опит :)

...питаш, ако искаш, прави си изводи.

Честотния спектър отдавана е препълнен, радиозамърсяването (честотният шум е фактор) всяко едно WiFi интернет устройство отделя такъв . Уплътняването на тв. програмите е наложително , лошото е че много от хората имат плазми и други хубави телевизори е декодиращ MPEG 2 , което означава ,че и тези хора ще трябва да купуват тези устройства . Много европейски държави са на MPEG 2 . защо избраха MPEG 4 при положението ,че населението е купувало масово MPEG 2 и аз не го разбирам .

Вихър Киров

Защото за да гледаш HD , трябва да е MPEG4 поне.

На тези хора им е променено ДНК-то (науката е много-много напред в някои неизвестни на публиката сфери) и затова не се усещат, не могат да си дадат сн/ка, какви ги вършат .Вж. ги тези в НС какво поведение и изказ имат, и е достатъчно да се досетиш как стоят нещата. "Фауст" от Гьоте прекрасно обяснява това в худ. форма!

21 часа съм без българска телевизия. Чувствам се отлично. Днес един циганин ми предлагаше декодер за 40лв, но го напсувах. Получил декодера, като социално слаб, но имал сателитна телевизия и гледал само турска тв.

...чаткаш на компа, не ти трябва тв.

Ама Ти се майтапиш на комп. да гледаш тв. си е наказание или да си купи монитор 42 инча? Та нали и това е пари ?

Егати цицията си, като нямаше декодери гледаше а когато трябва да си купиш се скръндзиш ! Ама Ти си задминал и циганите "бивш" . Днес без тв. утре без ядене ... И какво искаш да кажеш , че циганина е за 40 лева ли ? Та какво са 40 лева, 2 вноски на циганина за сателита . Будала цигани няма турски филми по българските телевизии колкото щеш и то с превод на БГ:)))

Пич щом ти предлага декодер искаи и гаранциона карта щото утре ще го изхвърлиш и ще отидеш да си купиш друг. Всичко е далавера не се връзвайте. На циганин не му ВЧРВАЙ.

Най-обичам да гледам ноща след изборните пресконференции тогава българите лъжат на поразия(и не само българите) не ,че през другото вереме не ни лъжат !Пишеш разумно тв. може да се гледа и на смарт телефон с увеличително стълко от опера !Продават се смарт телевизори а не комп .телевизори . Имам всички глезливи неща , мобилини - таблет и смарт телефон като и смарт тв . 20 и 21 век са векове на комуникацията и информацията . Да седана пред компа с циганетата да гледам телевизия , та нали ще ме изядат с парцалите . Мързи ме да включа компютъра -моя е без дистанционно:)))и преглеждам директно от телевизора , на таблета пък му е малък дисплея и не ми е гот . По телевизията няма само манипулируеми новини и турски сериали има и доста добри попадения като новите български филми .

Няма нова няма стара ВАФАН КЛО това на италянски означава ебете си майката.

Ето сега имате възможност да си починете поне една седмица без телевизия и да се сеферясате, т.е. да се осъзнаете каква е ползата и вредата от стоенето пред малкия екран. Посветете на това занимание достатъчно време, за да има нужния ползотворен ефект. преди да се решите какви действия да предприемете, ако вече не сте го направил, де!

ний в дир ника тв не гледаме. днес при цветков некви не били доволни от банките, в лице в лице янето каза рецепта срещу парламент тъпкан през комин и мазе.. само фесбук да се знае кой от къде е и де е тръгнал напреки на миналото най бързо богато.

нужниците са по на 200-300 метла от собите, щото канализация нема и нема и да има, ама кога ме прихване напънат най се дразнех, че не мога да видя какви ги е думи издумала Мая Манолова днеска,щото се налага да съм отдалечен от телАвизора! Но.... доживехме Продадох кравата и си взех един Самгсунец S4 на примоция, после харизах 50-60 лв за антеница и те така... сага си я гледам у нижнико и съм 100% в час. Това при аналоговата телевизия немаше как да стане, ако не бях прибегнал до безименни китайски телефони, ама къ ще ида с такъв един телефон у кръчмата! АбсурТ!

Дайте карта на покритието!

..поне милион още един

Това има своите много добри страни. Просто не слушат и гледат лъжливи и манипулирани медии. Аз такова чудо не ползвам от близо 30 години и се чувствам добре.

някакви си 100 000... плебеи! Пингвинът Георги Лозанов рече, щото е хубаво, че не сме последни. У цифровизацията де... и се размечта за обратна връзка... та ще трябва бабетата скоро да се заимат и с излъчвател, та да си поръчат Сънчо on-demand. Господи, пази ни от идиоти! PS. инж по електроника съм и зная какво приказвам, поне тук

Хм, не съм инж. по електроника, но си мисля, че обратната връзка си я имат - не знаят ли на коя програма ти е включен декодерът?

недалечното минало:"България-нация техническа,нация -комунистическа"!За щастие-валиден и за днес,въпреки че ни се натрапват ,някакви си "промени"!

Тъч скрийн , пиано лак , лампов с енергоспестяващи крушки , тонклони БАНК АНД ОЛУФСЕН , цИФРОВ ТУНЕР ЗА 2 КАНАЛА , много екстри ! Цена 200 лв. Тел.за връзка ТАП - 57

Аааааа, от очилата ми било :)

цифровизицията умишлено я закъсняха политиците....

ами вместо големите реклами 1 година и повече-можеха да дадат на всички по един декодер еи така....амаа...

Абе какви декодери да раздават. Не е в това проблема. Проблема е в условията, в които се прави промяната и в резултата .

на вас все трябва да ви се раздава нещо. нали комунистите са на власт, що не ви дават?

у нас почти никой не гледа телевизия. всеки грабнал по един лаптоп и по мрежата. едвам се събираме за някой филм. сложих им сиплтв, махнах го - никаква реакция..

Бройката на безработните ,е в пъти повече !

Три телевизора имам,какво да ги правя,нямам свободни пари.Поемете разходите на вси1ки

"Опера"-ааааааа, върнахте ме в детските години! Благодаря!

Е ГОЛЯМА РАБОТА ЖУРНАЛЯТА ПАК НАМЕРИХА ТЕМА ЗА ПИСАНЕ .КАК ПЪК ГИ ИЗЧИСЛИХА НА 100000 НЕЗНАМ .

И как се случи това в толкова силна "икономически" страна като България?! В държавата в, която хората все още живеят без канализация, без средства, без нормални пътища, някъде дори и без ток и без още толкова неща нормални за цивилизацията, не смятам, че на някого му прави впечатление, че стотина хиляди ще останат без телевизия - просто още една крачка назад. Мизерията е голяма.

Ще се качи мизата на гласовете по изборите с един телевизор на семейство.

Norton

Хората без телевизия са в хиляди повече защото при цифровата телевизия или има сигнал или няма. Предвид особено нагънатия терен на България представете си колко ретранслатора още са нужни за покритие на територията. Втория момент идва с цената на декодерите от 60+лв . Лично аз не мога да ги отделя. Третия момент е в кой джоб ще влязат всички тия милиони декодери и ново закупени телевизори :)

Цецо Василев продава декодерите:))), чрез К и К електроникс:)))) От цифровизацията печелят той и другия олигарх - Краси Гергов:))) Не, че не трябва цифровизация- трябва, но тя отново е по български ;))))

Техномаркет е на Пеевски.той е един от 2-та доставчици на декодери,спечелили търга.

Не разбрахте ли, че това момче е само подставено лице, за да не се разбере движението на паричните потоци. Като в ам. филм - един от гл. герои произнася "култовото" изречение: следи пътят на парите и ще стигнеш до кукловода.

Малко преиграваш точно ти, с това, че не можеш да отделиш 60 лева. Имаш Компютър, монитор, лаптоп и т. н. и плащаш за Интернет. Но факт е, че наистина има много хора, които не могат да отделят тази сума. А и декодерите бързо се развалят, които е бил до сега на цифрова телевизия знае това. Поздрави на правителството и на облажилите се от т. н. цифровизация, личи си, че сте много горди от факта, а бедните хора кучета ги яли. Всички сме ла.на в тази държава, всички до един щом всеки ден ставаме свидетели на подобни факти и ги приемаме.

Но комунистите на това разчитат - да плашат, след като вече не могат да убиват.

Нововъведението, което ще ни кара да се освободим от зомбиращия ефект от нац. телевидение. Интернет+качествен ПС е достатъчен ресурс (ако човек няма проблеми с езиците - чуждите...не е бълг. трябва да се подценява), за да е човек в час с нещата. По подобен начин бяхме благодарни на лицето Дянков, че увеличи цигарите, което беше достатъчен мотив да приключим с една дълга кариера на пушачи. Въобще да живее диалектическото начало на битието!

Че тези декодери са поредната п лява и измама. Повечето пенсионери не могат да се справят с тях. Не се знае догодина кое слънчево изригаване няма да доведе до нови тех. нововъдения, и накрая ще се окаже , че сме в ситуацията на "1984" от Оруел!

100000 по-малко облъчени.

Сега трябва да се повиши производството на кебапчета по изборите. Иначе хората как ще бъдат убеждавани за кого да гласуват.

Да и според мен е по-правилно, заглавието да е - "Телевизиите останаха без 100 000 зрители". То и аз много не гледам ...

Поредния абсурд в България наложен ни от Европа. Добрата новина е че ще има 100 000 зомбирани българи, по-малко.

И във връзка с декодерите и новете телевизори искам да припомня на любителите на социализЪма един спомен. През 80-те години цветен телевизор съветско производство струваше 870 лв, родните 21" бяха по 1350 лв, а по-големите 27" бяха по 1650 лв. Какви бяха заплатите тогава ? Един телевизор излизаше 5-6 заплати. А сега 21" тв с цифров тунер може да се намери за 300 лв. т.е почти колкото минимална. Онези години купувахте соц боклуците и мълчахте, а сега ривете по форумите. Айде, у лево !

сравнението ти- говори единсвено за НЕВЕЖЕСТВОТО ТИ ... НИТО "ТОГАВА'- НИТО 'СЕГА"- СТЕ БИЛИ ..ИЛИ СТЕ ДОБРЕ ДРАГИ МИ СМЕХУРКО..... И ЗНАЕШ ЛИ ЗА КАКВО ..ИЛИ ЗАЩО.... ЗАЩОТО- СИ НЯМАТЕ РАБОТОДАТЕЛИ И ВЛАСТ - КАКВИТО ИМА ПО БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ..ИМАТЕ СИ ЕДНА ИЗМИСЛЕНА 'ДЕМ9ОКРАЦИЯ'- ОТ ШЕПА ДАЛАВЕРАДЖИИ-КОМУНДЕТА ...-И НЯКОЛКО МИЛИОНА ИДИОТИ-КОИТО ИМ ВЯРВАТ НА ТАЯ ШЕПА ЧЕРВЕНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ... p.s. ПИЧ- ЕЛА В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ-ПОРАБОТИ КАКТО СЕ РАБОТИ..ПОЖИВЕЙ-КАКТО СЕ ЖИВЕЕ...И МИ ГОВОРИ И ЗА "ПРЕДИ'..И ЗА "СЕГА"... А - ДОТОГАВА .. СИ ТРАЙ , ЧЕ РАЗСМИВАШ ДОРИ И ДЕЦАТА .. С ТЪПИЗМИТЕ СИ ...

А нещо невярно ли прочете бе боклук? За руски боклук майка ми изплащаше по 1 година, майка ви да еба комунистическа

Вихър Киров

Разбирам те. Поста ти е в стила на стар кадър от ДС: 1,Изместваш темата. 2, Нападаш личността 3. Държиш се надменно 4. Осмиваш опонента Ти не си в чужбина, а някъде в партийните централи на БК/СП.

Преди 5-6 години една плазма беше 5000 лева, сега е 1000. Значи, при Тройната коалиция е било 5 пъти по-скъпо, отколкото при ГЕРБ. Става ли?

а става ли така , примерно - преди 5 години- аз бях в България- вземах 450 лева - от които харчех всичките-и дори не можех да си платя всички сметки.. а за плазми , LCD ..i lLED i 3d ...- дори не можех да си помисля...- а сега ... гледам "метровка"- плазма ...?плазма а не LCD... а бе с една дума ... забогатели сте вие в България ...-но само 2-3 процента .. нема и толко...-а останалите - се палехте от радост и щастие ...

100 000 без TV, 400 000 без работа, 2 000 000 000 нови заеми, няма реформи, няма нищо......и сирене икашкавал няма - окрадоха го. Има нови съкращения, безработицата расте, парите свършват. Няма Белене, и Парламент даже няма. КАКВО ИМА - РАЗРУХА И МИЗЕРИЯ. Лъч в тунела ли? Вятър и мъгла и малко червени тъпанари.

А моля моля, тъпанарите, дето вечер бият с тъпъните пред Народното събрание не са червени. Но пък пак са си тъпанари.

А БЕ СПОКО БЕ ПИЧ..НАЛИ СИ ИМАТЕ "НЕГО"- ВЕЛИКИЯ БУДА ТИКВЕНЯШКИ!!! ' "ТОЙ" - ЩЕ ВИ "ОПРАВИ"... НЕ БОЙТЕ СЕ "ДЕЦА"- ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН- ДРУГАРЯ БОЙКО КИРИЛОВ БОРИСОВ / който е всъщност и до днес член на бкп и е комунде закърмено от бай Тошо и ДС - .../ ЩЕ ГО ПОМНИТЕ ДОБРЕ ВИЕ ДЕМОКРАТА ОТ НАЙ-ЧЕРВЕН ПРОИЗХОД - ВАШИЯ ВОЖД И УЧИТЕЛ - ПОЖАРНИКАР И ФУТБОЛИСТ НА ВЕКА - ДРУГАРЯ БОЙКО КИРИЛОВ БОРИСОВ !!!

Вземи се образовай малко бе тъпанар. Още имената не знаеш, ама плюваш като за световно. Гаден Комунистически Боклук

Тиквата е методиев, не кирилов.

Задавали ли сте си въпроса - защо БСП никога не може да спечели в София. Като си отговорите на този въпрос, ще разбете, че ако останалта част на България достигне софийския стандарт, то БСП и ДПС ще изпаднат от Народното събрание.

за да имате този стандарт 20 процента от населението прибирате 75 процента от инвестициите. На БСП и трябва просто модерна лява партия и загива.

Селяндурите, гласуващи за БКП/БСП/Дпс няма да гледадат ТV! Да си гледат портретите на Т.Ж., ленин, сталин, тито и димитров и бодро да крачат към местните гробища!

Хората в повечето места където няма тв може би изобщо и не гласуват. От къде тази злоба към бедните граждани, не всеки може да си позволи да плаща кабелна телевизия. Но явно човек, който си има всичко смята, че бедните са бедни защото са глупави. Е, не е така

Милото добро! От днес нямам телевизия и не ми и трябва. Тъкмо няма да гледам Тройката на разсъмване - Станиш баба, Местан ага и Болен ефенди, че ми се повдига от наглите им нахилени физиомутри!

Айде, Бате, ела тук, шъ ти прудам един нов дикодър, взех си го от социалните, но на теб шъ гу дам за 30 лева. Аз си имам жица и си гледам от чинията на колибата ми. Нямаш прублем, шъ ти кажа как да гу вържиш...

Досега с аналоговата покритието беше пак около 95 процента. Пак глупави журналистически измислици.

не се прави на умен.

днес хванах жена си със съседа,,,

Да ,ама съседЪ има ---циВрова ТВ!

моя съсед го нямаше, ....пихме кафе и толкова.

На българина 96% са му малко. Иска 200% и лично премиера да му подари телевизор, млада булка, 1000 литра сливова и 100 000 евро за мезената и салатки. Цървуланска работа :)

Ако ЦвъЙо беше казал че ТВ Операможе да приема новите програми, да му простиш някак си - прост милиционер ( милиционер си беше, милиционер си остана). Но някакъв "специалист" да се изцепи че ТВ без дециметров обхват може да лови нещо, което се конвертира САМО в дециметров обхват е или много тъп, или е кандидат за Нобелова награда. Така, както гледам в БСП-то няма много кандидати зяа лауреати на Нобелова награда, Освен ако не се учреди такава за постижения в областта на съветските униформи и историята на БКП. Така, поредният "отговорен" другар казва поредната тъпотия, породена от неграмотност, съчетана с малоумие. "Ама как да го свържа, бе момче?" - пита дядото "Амо много просто - отговаря момчето. Кабела от едната страна, ТВ от другата. Това е" Да, ама не е. За рекламата за мобилния телефон става. Ама за ТВ не що не се получава. ЦвъЙо о компания бодряшки ободряват електората. Ама точно тия хора от електората на БСП ще бъдат лишени от ТВ. И не са 100 хил, много повече са. Тия 85% покритие по население показват че поне 1 млн няма да имат цифрова ТВ. А една част от тия дето уж ще я имат ще е с такова ниско качество, та няма накъде. при аналоговата имаше "снежинки" при лош сигнал. Тук има прекъсвания. Ха да ви е честито, както би казал Т. Живков.

Много глупости се казаха за цифровата телевизия от "много знаещи люде". Истината е че това е най-новата технология, която завладява света. Тя предлага много възможности на телевизионните зрители. Вместо 1-2 канала зрителят ще има възможност да гледа много безплатни канала и то с високо качество само с една антена. 30-40 лева за декодер не са чак толкова много. Помислете си един пушач и един любител на пийването колко пари харчи на месец.

Хората се оплакват, че от днес нямат нито цифрова, нито аналогова, нито кабелна телевизия. Това е проблемът.

И защо да нямат кабелна? Който си е имал - пак ще си има. Ако поначало не са имали, това е друго нещо.

Я като много знаеш ми разясни какво ще дават по тия многото канали и най-вече кога?!Те 2 години само за цифровизацията ми говорят ,а още немогат да я оправят,та канали ли да пускат?! Какво ще дават по многото канали?То за пепел от рози и листопад ,,стигат и две телевизии? Да не би Дискавъри в БГ вариянт да направят или ще има 10 канали на Пайнер и още толкова на Планета.

Как ги сметнаха тези 100 000??? Ние сме 7 000 000 грубо, ако са покрити 96.2% от населението значи остават 3.8% * 7 000 000 = 266 000 души? От друга страна пък тези хора без покритие сигрно са в отдалечени райони, дето и досега е нямало покритие и те така или иначе гледат с чинии. Та, не ми е ясна много сметката.

В политиката има само калинки ,..няма да те разберат ! Въпрос:Колко е на 1 000 ,половината ? Оказва се че не е ---500 !За един е 700 ,за друг е 100 ,за трети --300 !

На 1000 едната половинка е 10, а другата е 00

Покрита е 96,2 % от територията, не от населението. Това, че някой не знак как се пише статия е друга тема.

Направо ти казвам как са ги сметнали 100000 х 60 лв ваучер = 6000000 за наши хора. Предните пари да ги бяха дали на български завод да произвежда смотаните декодери хората в някой регион щяха да живнат, ама пусто му кокала пуска ли се