Как да се посрещат мюсюлмански туристи

Новоиздаден електронен наръчник съветва специалистите в туризма как да посрещат мюсюлмански туристи в общества с християнска култура.

Обратно в новината

Коментари - Как да се посрещат мюсюлмански туристи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фондацията Анна Линд е на бивш министър и евродепутат. Работи основно в мюсулманските държави по средеземноморието. Има пари за усвояване и готово. Като ги знаме шведите че са и хомосексуалисти и изповядват разни секти няма ккаво да се чудите защо е избрана другата еврейска фондация за защита на природата.

Живея близо до двете джамии в Пловдив, всеки ден виждам как чужденци вместо да се качат в Стария град за да снимат и видят архитектура и култура, снимат джамиите и римските археологчиските разкопки на центъра и нищо повече. Явно добре върви пропагандата. То между другото джумаята е бяха описали че е била създадена още преди да я има България.

Първо туристи, после борци да права и свободи, после джихадисти.

ако наистина в българия всички са равни трябва да се напишат наръчници за будисти за мурмони за католици а не само за ибрици

Това изглежда много лош сигнал за България, целящ промиване на мозаци безплатно. С цел успешно заселване на България с мюсолмани с любезното съдействие на холандска фирма!

В този наръчник за дистинация БЪЛГАРИЯ напишете, че по принцип БГ е Православна държава и тука мюслюма не е добре дошъл.

по правилно е когато мюсюлмански турист игва в БГ да се запознае с БГ традицията. когато съм ходил в турция примерно, никой от дъртите турците не знае за маята култура и какво ми позволява тя, реторично ще попитам защо да ме болЙ мен за какво то и да е????

с ибриче топляа водичка

Румъния и Унгария!

Той нека носи 10000 долара, па ако иска и свинята ще му заколим.

Е - главният посрещач да е Болен Сиктироглу и да е с ибрик в ръка за да им мие задниците!

сбъркал си "драги" главният посрещач ще е бате бойко, станишката и останалите педали, които ходеха да докладват през месец в турция и поздравяваха турската армия с "мараба аскер" разбра ли Дрисльо!

Шибаните мюсюлмани нямат работа в християнска Европа! Най-добре да бъдат посрещани с куршум в главата и после още един контролен в тила!

Ма много си прост бе Саша...

ти си толкова Християнин, колкото аз съм Будист, а че не трябва да има никакви преференций към каквито и да е било туристо , без значение дали са рязани или не , тук е България и всекикойто идва трябва да се съобразява с това а не ни е да се съобразяваме с каквито и да е било дошляци!

ти си толкова Християнин колкото аз съм Будист! някой ти плаща за да компрометираш Християнството!

Ами вместо да взимаме ислямисти защо не вкараме малко бедни молдовци или беларусци 100 пъти по добре ще се разберем и няма да се колим и да се треляме а тия са някви болни мозъци тука ще ни сменят езика, ще искат в училищата на турски да им говорят, партии на етническа основа само ядове ще имаме с тях.

Зависи какви са мюсюлманските туристи-докато палестинецът се чуди как да кара на хляб и мащерка,шейхът от Катар ще купи хотела за да не му гледат жените,ислямският свят далеч не е монолитен, да четем Корана не е нещо лошо,,както се казва опознай туриста за да го коментираш,а на този с голямата грешка - в Индия практически няма будисти,а изповядващи хиндуизма,мюсюлмани и сикхи,както и местни племенни култове.Вярно е обаче,че исторически будизмът се е зародил в Индия

с автомат калашников?

ззз

Аз знзм със сигурност че в ресторантите като има мюсулмани им пикаят в яденето. Това е нормална практика.

.

Всичко е на принципа на реципрочността...обикновено.Я идете и проверете в мюсюлманските страни когато посрещат християнски туристи дали техните туроператори се съобразяват с християнските ценности и религия.Дали и там би имало такъв наръчник за посрещане на християнски туристи.Дали техните бизнесмени от туризма биха се ръководили от такива напътствия за да им е добре на християнските туристи.Не вярвам!!! Такъв наръчник мюсюлманите биха го изгорили --- публично !

аз съм християнка, живееща в оае, имаме си църкви, имаме си барове,дискотеки, концерти, на коледа никога не съм работила,по моловете има колоедна украса във всички хотели и молове, работодателите ми винаги са ми давали почивен ден, работила съм и във фирма на шейхове и там задължително са ни давали почивка на коледа и велик ден, хората са изключително приятни и толерантни.

ОАЕ са нещо по различно - не може да се сравняват с останалия мюсюлмански свят.

Бъди сигурен,че там четат подобни наръчници спрямо Християните. Начина по който се държат с туриста е повече от показателен.

тези от дир-а са платена медия на дпс, от дни вече се опитват да наложат "нормалността" на бежанците, онзи ден модераторът отговори, че надписи булгаристан в българия били нормални, изтриха цялата статия за бунта на бежанците, като хорат взеха да се надъгат малко, сега други провокации..въобще не им пишете хищо под поръчковите статии. сега дир-а, ако пак ме изтриете ил блокирате..

"повечето туроператори не знаят, че трябва да се спазва дистанция между мъжете и жените". а самите мъже араби знаят ли, че трябва да се спазва дистанция между тях и жените в европа или това тук са говеда пък арабките са жени?

Не знам за жените в Европа,но ти се паказа като говедо.

Г-жа АладжАм, заповядайте у нас на гости, обещавам ви/умишлено малко "в"/ посрещане, което и д-р Енчев няма да може да поправи!

как да ги посрещаме... ? с бутилка джак даниелс и свинска пържола, как? те и без това си го правят това даже и в сауди.

По-двулична религия от исляма. Мюсюлманите си дават с/ка затова, но нищо не могат да направят, защото това им е природа. Знате ли впрочем, че най-черните и гнусни магии се правят м/у мюсюлмани? Онова синьо око, което го продават с/у уроки, е ислямско изобретение.

да, една приятелка живее в бахрейн и каза, че всички мюсулманки се занимават с магии. предимно за любов и богатство, но пък мъжете им обожават лондон и ходят там по 5 пъти в годината да правят секс, да пият от бутилката и да си харчат парите.

на запад семеиство араби започва работа, арабката ражда едно и остава у дома, произвеждат още 5-6 и арабина остава у дома и живеят на социaлни, марзеливи, нагли, нахални, безочливи фанатици

Говориш, се прави умишлено и по план; същото нещао се случва в Белгия, Холндия, Франция, Германия! Целта: унищажаването по "мирен" път на християнската цивилизация от пълчищата ислямска сган. Въпросът е обаче кой вдъхновява всичко това?

не само арабите го правят това, и индийците. плъпнали са навсякъде и се роят.

Какви мюсюлмански туристи, бе ?Какво е това чудо? Видяхте го един такъв да се разхожда напред-назад в чакалнята на летище Сарафово!

Тая работа с гледането не е като оная работа с виждането...

Изявление на епископ Лука, йерарх на Антиохийската църква във връзка с нападения на "въстанниците в Сирия" :Човешкият живот за тях не представлява никаква ценност. Нима ще пощадят нашите светини? Палят, събарят стените, грабят нашите храмове, щетите са огромни. Всичко случващо се придобива законен статус, тъй като има въстание и никой не протестира, отбелязва православният архиерей. До настоящия момент от домовете си са били изгонени 138 000 християни, успоредно с това системно се разрушават християнски храмове. В град Хомс беше устроено масово избиване на християни, загиналите наброяват стотици души, многобройни са изнасилванията. Нашите предци са се заселили в тази земя много преди тук да се появи ислямът. Множество светци, проповядвайки любовта, са приели на тази земя мъченическа смърт, отбелязва еп. Лука, който въпреки описаните ужаси, продължава да нарича мюсюлманите братя, тъй като православната вяра отхвърля омразата към религиозните убеждения на другия.

Благодаря, че ни ограмоти! В Сирия Е имало, в мин.вр. - християни. Това са били предимно заможни хора-търговци. Но те отдавна са се изселили от Сирия, няма да се върнат тук. На мен не мие известтно българи да са се заселвали в Сирия! Говориш фантазии.

На теб неса ти зивестни много неща още,но това не означава че ги няма!:)

Българката ! Не става въпрос за омраза или любов, а за това, че В България ИМА МИЗЕРИЯ, НАШИТЕ ЦИГАНИ, СТАРЦИ И БОЛНИ. Ние не можем да си позволим ФИНАНСОВО !!! Циганите у нас гладуват, мизеруват и си трепят децата.

Да се махат откъдето са се домъкнали.

Кои цигани мизеруват - помощи за тях, получават под формата на детски и майчинство суми по-големи от брутната ми заплата, пълним ги с храни и дрехи под формата на помощи. Ако мизеруват е само защото не умеят да си разпределят парите, а помощите продават. Така, че те не трябва да се посочват като пример - виж за другите групи съм съгласна.

Преу3дсказано е в Библията, че в края на временат (т.е. днес) ще има гонения с/у християниете в св. мащаб. Не си ли задавет въпроса, защо Обямбото в Белия дом не обелва и дума с/у тези ислямистки изстъпления в Сирия, а се чуди как да манипулира обществото с тези газови атаки, за които има неопровержими доказателства, че ас извършени от "опозицията"?!

Как да се посрещат? С китка, хляб и сланина с чесън. За да бегат другаде. Щото накрая българите ще бегат от циганска България.

и без фереджета

"Как да се посрещат мюсюлмански туристи..."С разкопчави панталони, ибрик и тубичка вазелин, как иначе, нали сме си дали гъзовете под наем???

Точно така е. И тук ни е хванал стокхолмският синдром. Лека полека ни влиза и ние се правим че не усещаме, дори ни било хубаво...

Когато човек е в мюсюлманска държава трябва да спазва мюсулманските обичаи по закон. Та същото трябва да бъде и тук. Да спазват обичаите на страната или за се пръждосват откъдето са дошли. Болни терористически настроени от религията мозъци, които не могат да оценят обичаите на една страна и се мислят за голяма работа след като само използват напредъка на християнския свят не ни трябват. Между другото би било добре да се възприеме такова отношение и към други, немюсулмански самозабравили се туристи.

да а преди 1 година не стига че разрушиха посолството на щатите и убиха посланника им , ами го и нае*баха посмъртно......що за психика ? това не са хора това е малоумно племе....а наи-накрая онова видео дето колеха един че приел христянството....и не само че го колеха като дарто агне ами го и даваха публично по тв-то...споменати ли са вапроси в нарачника за които не трябва да питаме тHе муслиим братерхоод?

Посрещаме ги с много пиене и курви те затова идват)))))))

То хубаво, съгласен съм че трябва да има толерантност по принцип, но въпроса ми е, аз като посещавам ислямска страна, ще ми предлагат ли свинско понеже аз ям и ще ми пазят ли тишина ако времето им за молитва съвпада с времето ми за почивка, та така ...

Срамна работа няма и какво от това че работех в офис трепериш кои олигофрени ще дойдат на власт и ще те уволнят за да си сложат техни хора а и не ти плащат изобщо много гнила система и да миеш тоалетни но те не са мръсни като наще тоалетните им са по хубави и чисти от нащр офиси

Абе много сте интересни. Мрънкате и се възмущавате, но тък става дума за туристи, които идват тук на почивка и оставят пари при нас. Затова трябва да се направи така, че а искат да се върнат отново. Българинът иска печалба, но ако може без да прояви каквото и да било усилие. И в интерес на истината по курортите не знаят как да се държат не само с туристи изповядващи исляма, а с туристи по принцип.

Част от печалбата я оставиха едни мюсюлмански туристи, миналата година в Бургас........

Досега голяма част от заетите в туризма гледаха на туристите като на навлеци, дошли да им развалят спокойствието. Та не ме учудва, че вече ги броят и за потенциални терористи. Проблемът на голяма част от българите е, че не са пътували никъде (не на гурбет или в командировка, и не организирано, а с раница на пътешествие по света). Затова света за тях е едно страшно, изпълнено с враждебност място, в което човек оцелява по чудо. И това се отразява в отношението им към хората, които са направили голямата грешка да изберат България за туристическа дестинация.

Те така стават нещата -стъпка по стъпка-като не ядат това или онова си е тяхна работа но да им се кланяме и да им строим джамии до всяко барче защото не се знае къде ще се случат като им дойде времето да бият чела пък и да си купуват минерална вода за подмиване като нещастните българи дето ни затварят чешмите ,че да се харчи бутилираната.Скоро ще се превърнем в по -суха пустиня от тяхната само ,че от бетон и стъкло.Защо не направят и един такъв справочник за тях как се приемат не мюсулмански туристи?

Хора, това е нищо! Работил съм известно време на Запад. Там в болниците имат инструкции как да се посрещат пациенти мюсюлмани!

Точно. Чел съм я. Първа точка. При оказване на бърза помощ трябва да се консултира стриктно с упътването дали терапиите, които не са стриктно животоспасяващи се финансират от застраховката им. Второ: за всяка терапия или медикамент ако той не е изрично посочен като такъв който се плаща от застраховката се приспада от кредитната му карта. И подобни. Не се оказва помощ на жена пред мъжа и, особено ако в екипа има мъже. При наличие на белези от насилие и побой в/у жената се пита дали мъжът и не я бил (това е законно съгласно исляма). И пр. и пр.

Ти, който четеш това, спомни си за едни 500 години от нашата история, години на геноцид, физическо и духовно унищожение, на разруха и позор. Спомни си още кои бяха тези, които ни клаха като животни, избиваха децата ни и се гавриха с жените ни. Ние сме длъжни да помним това. Те винаги ще бъдат нашественици тук. Гости - НИКОГА!

Българите свободно са пътували и търгували по Европа, пращали са децата си да учат в Париж, Женева, Хайделберг... Ако в България са живеели като роби, ЗАЩО СА СЕ ВРЪЩАЛИ?

Най голямото пътуване стана в Батак!Направо за оня свят! Колкото до останалото-относно тогавашната свобода-ако не можеш да направиш разлика между българин и доброволна рая,тогава твоите родители,щеше да е по добре да не се бяха срещнали!

jizast

Връщали са се заради силните родствени връзки. Тръгвали са с помощта на баща си, с ясното съзнание, че ще се върнат и ще помагат на рода. В онези трудни времена и патриархално общество родствените връзки са били много силни. Не случайно на такива които бягат от отговорност към своите възрастни родители са им викали "нехранимайковци" - не храни майка си.

Единственият компромис с мюсюлманските туристи, който трябва да се прави, е да им се предлага и храна, на която ясно да е обозначено, че няма свинско вътре (между другото и евреите не ядат свинско, и съм гледал как в 4-звезден хотел в Барселона млада еврейска двойка викна на закуска управителя на ресторанта да посочва на шведската маса, в кое точно няма свинско). Останалото са глупости - дошли са в друга държава, така че да свикват, че жените са с равни права, и сами да си пазят дистанцията. Ако искат да се молят, да бъдат така добри да предупредят гида предварително, а не да очакват, как всички ще се нагаждат спрямо тях (между другото според един български тълкувач на корана аллах ще прости, ако мюсулманина е възпрепятстван от обстоятелствата, гледах го по телевизията по повод на двете моничета преди няколко години, които искаха да ходят със забрадки на училище). Да не говорим, че е подигравка фондация да финансира този наръчник в Европа, нека първо го предложат в Саудитска Арабия и тогава. И интересно как от всичките религии единствено исляма се дразни - шиити, сунити, будисти, те що не врякат като откачени, че им се нарушавали религиозните "възгледи"?

Кога с лансира тази идея за за този тур. наръчник: В момента , когато общественот мнение в България се обяви против пристигащите мюсюлмански бежани от Сирия. И за дауспее планът за наводняването на България с ислямисти, оп обявяваме ги за туристи и нещата стават О.К. Хм, някои хора само стоят и мислят как да вредят на другите в изпълнение на. Тезибежанци-туристи в един момент ща се превърнат в троянски кон за осъществяването на плана за отцепването на югоизточната част на Блъграия, под претекста , че там и ма предимно мюсюлмани. И понеже последните правят това, ккоето им каже хождата и нямат собствено мнение по никакъв въпрос, който не е осветен от него. Така се превръщат в послушна маша в ръцете на всеки , който има интерес да ги използва за користни цели.

Трагичното е, че българите сами си обезлюдяваме територията, като бягаме да мием чинии и да пасем овце в чужбина, щото тука ни е срам. Вече сме най-рядко населената държава в Европа, и е въпрос на време тази прекрасна земя, с най-плодородната почва и най-благоприятният климат, да бъде населена от азиатци и африканци. Ние като не искаме да живеем тук, те ще поискат, и няма как да ги спрем, както не ги спряха Франция, Германия, Великобритания...

Трябва да се позамислиш и ще видиш , че това обезлюдяване много фино, и не чак толкова, се "окуражава" именно с цел един ден нашите наследници да идват в България едва ли не с визи!!!

Днес твоята легенда да се представяш като Българин ли е????

С по една СВИНСКА ПЪРЖОЛА.

Странен върпос ,как да бъдели посрещани мислиманите туристи в България(че и не само)....единствен отговор аз виждам в незабавното инвестиране в новата руска ПВО система С 400,предвид факта 9/11 и другия че те,мислиманите идват със самолети...за тези с автомобили мисля и РПГ-та ще свършат работа,може и миниране на дадени участъци Чест и и почитания драги мислимани,стойте си дома,видяхме ги тия "туристи" какво направиха в Бургас скоро,мерси от такива

Ана Линдт не беше ли някаква скандинавска благородничка, заклана от сърбин преди няколко години ?

Чета предишните коментари и виждам противоположни мнения. Искам да обърна внимание на няколко общи въпроси.Затова няма да си направя труда да отговарям на някой некадърни агенти(като `Атанасов`)на чужди разузнавателни служби.Дори,за да се разбере колко са лицемери, ще се съглася с тяхната логика. Първо да уточня че нямам нищо против,да се знае че не трябва да им се сервира свинско.Както и че туристическите програми трябва да се зачита време за тяхна молитва.Пък как самите те ще се държат с техните жени, си е техен въпрос.Но да ме превърнат мене в мюсюлманин за да не се обидят,просто няма как да стане!Няма аз да гледам на земята когато говоря с туристка мюсюлманка,да не би мъжът и да помисли нещо.....а и как би могло ?Щом от тия забратки,фереджета,мрежи и прегради въобще не можеш да разбереш-става ли или не става...ако ме разбирате. Затова предлагам да направят и те един наръчник за държави като Саудитска Арабия,Афганистан,Пакистан,Йемен и.т.н. който да обяснява пък на тях,че аз закусвам всеки ден със свинска сланина,и да не закачват жената ако-по време на почивка там-ходи без забрадка и фередже, и ако се разхожда около басейна по ц..ци и по прашки!`Щото и аз се обиждам!Така че съм съгласен но на избирателен принцип.За Турци,Египтяни,Иранци(да правилно четете)Ливанци и.т.н. където нашите жени могат да ходят както си искат,да уважим техните искания.Другите да духат супичката!!!!!!!

Няма да забравия,кадрите от Либия,след екзекуцията на Кадафи. Част от Либийците празнували по улуците.Камерата хваща една жена,облечена като космонавт(или астронавт-за да не ме помислите за предразположен към комунистите)цялата в челно(дори с черни латексови ръкавици).Единственото непокрито пространство-това около учите. И скачайки-радостно-вика......... Сега съм свободна.... Сега съм свободна..... Коментарите са ваши.

да а преди 1 година не стига че разрушиха посолството на щатите и убиха посланника им , ами го и нае*баха посмъртно......що за психика ? това не са хора това е малоумно племе....а наи-накрая онова видео дето колеха един че приел христянството....и не само че го колеха като дарто агне ами го и даваха публично по тв-то

Посрещат се с мехлемче да се смажат анално преди истинското посрещане .....

Ислямът, както и християнството в определени свои периоди е политика, а не религия.Като съдържание, той е опит за ъпгрейд на християнството, но не с религиозна, а с политическа цел. Целта е обединение на разединените арабски племена и създаване на идеологическа платформа за завладяване на нови земи и образуване на стабилна държава. За да бъде атрактивен и удобен за употреба в политиката, ислямът е най-монотеистичната религия с неопределен и неясен образ на върховния бог Аллах.Той е обединението на светия дух и отца от християнството, а за сина е отредена само ролята на месия и е принизен до обикновен човек. Въздействието на енигмата Аллах е чудесно върху нискообразования -лесно, бързо и завладяващо.

Преди да правиш такъв "задълбочен" и претенциозен коментар , не е лошо да се просветиш (има в мрежата чудесни материали с фактология, анализи и прр) както как възниква слямът, кой е всъщност Аллах, как е написан всъщност Корана и пр. Когато става дума за религия, особено за исляма, нищо не трябва да се приема за дадено (особено това, което се дава в медиите), защото манипулацията е огромна. Освен това, ако не си бил и живял в мюсюлманска държава, значи нямаш право да се изказваш толкова категорично и "компетентно" . за десерт ето един цитат, койътож се приписва на Наполеон Бонапарт, сле дприключване на египетската му кампания: "Там в Изтока цветят не миришат, жените са без срам, а мъжете без чест." Тъкмо пораде тази причина ислямът представлява това, което, за да отговори на нуждите на това население, чийто "уровен" , битие в С.Арабия дори и в момента е такъв, че просветените араби от другите страни около тях говорят с презрение и отвращение.

Нищо от това, което пишеш не противоречи на моето мнение:)))))А, това, което пиша е след разговор с високопоставен и образован мюсюлмански лидер в арабска държава:))))Ти просто описваш битовата страна и едната от вратичките на тази религия към душата на нискообразования:))) В едно учение, каквото е и религията се гледа резултата:)) резултата от възникването на исляма е предимно политически, а не духовен:))) Конструкцията на учението е категоричен ъпгрейд/или опит/ на християнството, както и всичко останало, което съм написал.ако ти е много претенциозно-сори:)))Доста претенциозен беше и разговорът ми с въпросния мюсюлманин:))) Образованите мюсюлмани съзнават и оценяват тези факти, множеството вярващи е без значение - те са аналог на електората в демокрацията и са само инструмент:)))

Май твоят мозък има нужда от апгрейд?!

Мозъчния ъпгрейд е постоянно усилие и цел при мен:)))) нямам идея как е при теб,дерзай!

Въобще да не се посрещат в България!!! Имат си "гьолове" - да си скачат в тях.Религия,която насърчава смъртта, няма място сред нас.Дори да оставим ралигията - душите им са двулични,ехидни и подли.

А ти кво търсиш всяка година в Анталия?

Ти по банския ли ме позна,фес?!?Не искам и няма да поискам да чуя за тази Ана-ала-балая...

Е създадена точно като за това население, където се заражда, т.е. правена е по мярка само за тях! За нещастие на другите хора се разпространява , тъкмо поради своя характер, сред най-изостаналите и примитивни човешки групи. Основната причина за това е, че предлага нещо много просто...и гениално?! - остави всичко в ръцете на Аллах, той знае най-добре, и не се претеснявай за нищо, той ще се грижи за теб , сокато слушкаш и изпълняваш. Т.е. освобождава човек от грижата и отговорността за собствената му съдба и я предоставя в ръцете на божеството. От това по-удобно нещо не може да се измисли. Затова и исляма продължава да процъфтява там, където човешкат цивилизация е на най-нисък уровен. Прогрес, духовност, култура, еволюция и пр. понятия за мюсюлманите нвямат никакво значение, защото тяхното самосъзнание е закърняло вследствие на вековно промиване и манипулация. затова и физ. им облик е толкова примитивен. В погледът на мюсюлманвина няма и искра от от самосъзнание и свързаната с това способност за самооценка и критично възпроемане на обективната реалност. Положението е трагично и безнадежно. И тъкмо поради тази причина ислямът е удобното оръжие на определени кръгове в света за преследване на користните им политически и икономически интереси.

Напълно вярно - в Израел разликата между арабите християни и арабите мюсюлмани е просто космическа.Християните са образовани,културни и с обноски.Макар,че ми е трудно да възприема съчетанието - арабин християнин...

много ме изкефика французите като забраниха бурките на обществени места. нас как ни съветват да се покриваме в арабските държави!