Собственикът на мина ”Ораново” се яви на разпит

Четири дни след фаталното срутване в мина "Ораново", собственикът Красимир Михайлов се появи с адвоката си в полицията в Благоевград. Не съм се крил, но нямам работа там, само ще преча, заяви той.

Обратно в новината

Коментари - Собственикът на мина ”Ораново” се яви на разпит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати наглия мангал !!! Кой му даде собствеността !!

А някой разправяше, че нещата се били променили...... Единственото, което се е променило е, че богатите станаха още по-богати, а бедните още по-бедни. И докато няма гражданска война така и ще бъде в Бг. Това е единствената истина.

ПАРГОВ И ГЕРГОВ ЕТА АДНО И ТОЖЕ - ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КРИМИНАЛНИЯ ПРЕХОД !!! ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЗИ ПРОКУРОР НЯМА ДА СЕ СПРАВЯТ С ТЯХ !! НУЖНА Е ЗДРАВА РЪКА!!! МИНАТА НА ТОЗИ ПАРГОВ Е ПОДХОДЯЩО МЕСТО ЗА ПРЕКАРВАНЕ НА ОСТАТЪКА ОТ ЖИВОТА НА ТАКИВА КАТО НЕГО И ГЕРГОВ !!!

Ей това врябва. Диктатура. Як бой и затвор по путински. Смачкване на протестиращи, бандити и вся остальная .......Следва атака отевропейски и презокеански "благодетели", за които хаоса и бедноста е желаната ситуация в България.

Господа протестиращи, до преди 20-тина дена развявахте лозунги с въпроси. Кои дърпат конците на управляващите? Кои са кукловодите? Кои са господарите на "избраните"? Отговорите ви гледат от снимките на точно такива статии.

има още един отговор-такива от снимката са си чиста проба комунисти ,а биснесмени са станали с нашите пари пре3 89 година

Защо криете истинските имена натози престъпник бе господа управляващи !!!!!!!!!!!!! КОЙ Е КРАСИМИР ПАРГОВ - СОБСТВЕНИКА НА МИНА ОРАНОВО И ТЕЦ БОБОВ ДОЛ ????????? ТОВА Е ЕДИН МАНГАЛ НА КОЙТО ДЪРЖАВАТА Е ДАЛА БАДЕВА НЕ САМО ДЪРЖАВНИ ИМОТИ , НО И ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ !!!!!!! ТОЗИ ПРИСТЪПНИК УЧАСТВА В КРИМИНАЛНИЯ ПРЕХОД ДОВЕЛ ДО ФАЛИТА НА ДОБРУДЖАНСКА БАНКА !!! ИМЕТО НА ИЗРОДА Е СВЪРЗАНО С УМИШЛЕНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО !!!!!! КОЙ ДАДЕ МУ ДАДЕ ТАЗИ ВЛАСТ ??!!!!! КОЙ ГО НАКАРА ДА СЕ СМЯТА, ЧЕ СТОИ НАД МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И НАД ЗАКОНА !!!! ТАЗИ ГАД ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ВЪДВОРЕНА В СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН !!!!

ЕТО И КРИМИНАЛНОТО ДОСИЕ НА ТОЗИ ЦИГАНСКИ ПРИВАТИЗАТОР : Племенник на издирвания дни наред собственик на мината - убиец Красимир Михайлов се появи в рудник "Ораново" и се представи за собственик на мината. Младият мъж на видима възраст около 35 години, обаче не показал пълномощно, с което да докаже собствеността си !!!! Т Според официалните данни на Търговския регистър, Красимир Михайлов ПАРГОВ сочен за собственик на злополучната мина Ораново, е едноличен собственик на Балкан МК и МЕК Балкан, с предмет на дейност добив на въглища. Посочените адреси на почти всички негови фирми водят до мястото, на което се намира Месокомбинатът в Перник. Михайлов бе един от собствениците на свинекомплекса в благоевградското село Зелен дол, и от тогава хората в региона го познават. Свинекомплексът бе едно печелившо предприятие, което за кратко бе полуунищожено . Справка показва, че Красимир Михайлов ПАРТОВ бил председател на съвета на директорите на Добруджанска търговска банка, която фалира. Името на Михайлов скандално се появи в медиите и през 2000-та година, когато като президент на футболния клуб Миньор Перник името му беше замесено в скандали с уреждане на мачове, От 1996 година Красимир Михайлов бил известен като фуражния крал от Радомир. Хора от село Прибой разказаха, че Михайлов е скандално известен в региона със свинефермата си, защото не допускал хората да преминават през земите му !! КАКВО ЗАСЛУЖАВА ТОЗИ ПРИВАТИЗАТОР - БИ ПОПИТАЛ НАРОДА СЪДИЯТА ВОДЕЩ НА ПЛОЩАДА ПУБЛИЧНИЯ ПРОЦЕС !! Зная какво ще каже народа - НАСОЧЕН НАДОЛУ ПАЛЕЦ !!!

КТ Имуществена отговорност на работодателя при смърт или увреждане здравето на работника и служителя Чл. 200. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 01.07.2009 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2010 г.) За вреди от трудова злополука или професионална болест, които са причинили временна неработоспособност, трайно намалена работоспособност 50 и над 50 на сто или смърт на работника или служителя, работодателят отговаря имуществено независимо от това, дали негов орган или друг негов работник или служител има вина за настъпването им. (2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят отговаря и когато трудовата злополука е причинена от непреодолима сила при или по повод изпълнението на възложената работа или на каквато и да е работа, извършена и без нареждане, но в интерес на работодателя, както и по време на почивка, прекарана в предприятието. (3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят дължи обезщетение за разликата между причинената вреда - неимуществена и имуществена, включително пропуснатата полза, и обезщетението и/или пенсията по общественото осигуряване. (4) (Нова - ДВ, бр. 83 от 2005 г.) Дължимото обезщетение по ал. 3 се намалява с размера на получените суми по сключените договори за застраховане на работниците и служителите. (5) (Нова - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 83 от 2005 г.) Получаването на обезщетение по предходните алинеи от наследниците на починал поради трудова злополука или професионална болест не се смята за приемане на наследство.

Аз ли не разбрах, или ... Щом е на загуба мината, значи не му пука за хората ! Какво са виновни хората който му работя дали печели или не?!

ТОЙ НЕ БИЛ ВИНОВЕН !!!!! ТИ ЗАКОНА ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ ЧЕЛ ЛИ СИ БЕ БОКЛУК : Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа. !!! КЪДЕ СЕ КРИЕШ МЪРШО ТАКАВА КОГАТО БЪЛГАРИТЕ УМИРАТ !!! ЗАЩО ОЩЕ НЕ СА ТЕ ВКАРАЛИ В ЗАТВОРА !!!

Тука в тая държавица, колкото си по-прост, по-нагъл, по-безскрупулен и по-голям измамник, толкова повече пари въртиш. Хора огледайте се - ако си нормален и квалифициран специалист не можеш да си докараш нищо повече от една "добра" заплата (под добра заплата имам предвид 3-4 пъти минималната заплата) месечно. Каквито и умения да притежаваш си обречен на фалит, ако спазваш законите и си почтен. Вижте само фирмите: Хлебозаводи - мутри - тук в този бранш последните 3-4 години фалираха всички, които работеха нормално без наливане на пари отнякъде! Мелничари - и тук има доста мутри! Земеделци - вече и там мутри, Хотелиери - мутри, Заведения и дискотеки - тук пак мутри. ВЕИ-та: ха - пак има мутри! Вижте и другите отрасли - климатици и отопление в повечето фирми собствениците и "специалистите" им са хора без нужното образование практикуват професии, продават стоки и консултират клиентите. Автомонтьори - тука са само "специалисти"! Строителство - тук коментарът е излишен! Писна ми да изброявам. Някой ще каже като си голяма работа защо не си направиш и ти фирма да видиш как се изкарват заплати. Отговорът ми е елементарен: Не мога да лъжа и да крада и следователно ще фалирам. Не мога да продавам стока с изтекъл срок на годност и без документи. Не мога да продавам разредено с разни "добавки" горива, не мога да доставям хляб по 40ст на магазинера, не мога да продам счупена стока и да излъжа, че е истинска или да извърша услуга и да взема пари без да съм свършил нищо и т.н.

Аз опитах два пъти....Че нямам пари и да закрия фирмите....А си имам няколко образования и професии, та сега си работкам за безмозъчните. Поне ги респектирам и не могат да тъпчат... Ама си го изкарват на всички ни - детето ми не е вече тук...

ЗАЩО ТОЗИ ОЩЕ Е НА СВОБОДА !! Да не представлява и той интересите на тази организирана престъпна група ДПС !!!

ЗАРОВЕНИТЕ В ЗЕМЯТА БЪЛГАРИ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО !!! От какво е породена тази расова омраза в този РОМ !! Защо в този мангал има чуството за БЕЗНАКАЗАНОСТ !!! Не е ли време да го набутаме в ГАЛЕРИЯТА и да не види бял свят кокато не изрови НАШИТЕ БРАТЯБЪЛГАРИ !!

Ако е акционерно дружество...кого ще търсят като собственик?Не искам да го оневинявам...но оперативното ръководство трябва да си носи кръста и само ако собственика е пречил-тогава да му се търси отговорност!

Е ЧИСТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РОМСКИЯ ЕТНОС !!!!! ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА, ЩОМ БЪЛГАРИ СА РОБИ , А СОБСТВЕНИЦИТЕ НА РУДНИЦИТЕ СА МАНГАЛИ !!!!

КАКВО Е CV -то на този МАНГАЛ - ПРИВАТИЗАТОР !!!!! КОЙ МУ ДАДЕ НЕ САМО МИНА ОРАНОВО , НО И ТЕЦ БОБОВ ДОЛ ??!!! НЕ БЕШЕ ЛИ ТОВА ТРОЙКАТА - БОЙКОВ ЦАР , СТАНИШЕВ , ДОГАН ?? КОЙ ОТ ТАЗИ ТРОЙКА Е БЪЛГАРИН Не изпитват ли и Кобурга и Станишев и Доган САДИСТИЧНО удоволствие от това БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ да работят в условия на труд подобни на тези от времето на РОБИТЕ по време на ЕВРЕЙСКИЯ ЦАР СОЛОМОН Не се ли опитва КОБУРГА да направи това което неговия предшественик е направил с робите в Етиопия ??

ЗА МИНА ОРАНОВО НЕ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТРАГЕДИИТЕ СТАВАЩИ ТАМ! СОБСТВЕНИКЪТ Е ТРЯБВАЛО ОТДАВНА ДА РЕКОНСТРУИРА МИНАТА - А НЕ САМО ДА СЕ ВЪЗПОЛЗУВА ОТ НЕЯ - ДАЖЕ ДНЕС ПОТЕЛЕВИЗИЯТА БЕШЕ ИЗКЛЮЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ И АРОГАНТЕН! ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА !

Аз искам само да попитам,този собственик на мината Красимир Михайлов циганин ли е,или не?Очевадно,че не е!Защото някои драскачи тази сутрин,щом се появи новината,че се е повил въпросният собственик,веднага побързаха да политизират случая и да кажат,ч е е бил мангал. Просто отвратително и гнусно да се възползват някои от трагедията на хората за политически цели!

Тренчев действай докторе не си мълчи само лесни казуси решаваш , а за тези си мълчиш защо се съгласи така да ограбят държавата и да продадат сигурно и ти си намазал ,а се правиш на бизнесмен в Америка хайде защити ги миньорите -траете си Защо ли ....май някой вие платил в тази мина май няма синдикат и колективен трудов договор и

Откъде били милионите... Абе защо не си зададете този въпрос с постоянната професия протестиращ?! Вземате си надницата всяка вечер след протеста... А дали се питате откъде са парите?! От юргана на властта...

Циник нещастен с мозък на амеба! За хора става на въпрос, бе ей, хора, които ти изкарват милионите! Тия като умрат, ще вземеш други, сякаш простосмъртните сме носни кърпички. По-долен си и от благородното ми куче, съжалявам те! Изобщо не знаеш за какво си се родил и защо си живял, отходна тръба елементарна!

тоя късметлия, ако беше роден в нормална държава щеше да събира фасовете на някое летище или да чисти кенефи в някое село. Бахта и държавата, бахта и депутатите, бахта и бизнесмените.

къде са синдикатите стачки ще ли да организират ,ако при миньори и не знам какви си енергетици им намалеят заплатите , а в тази мина синдикат няма ли трудов договор и прочие

Аз не мога да разбера защо държавните органи търсят отговорност от собственика, като у тях е цялата власт! Защо не са го затворили временно, докато не се отстранят нередностите! Сега друг бил виновен!!!! Отвличане на вниманието! Иначе жалко за хората. Дано другите двама са живи и здрави!!!!

егати безочието!!този човек е за съд!или може би го е било страх да се появи веднага ??!!!защото има една дума -REVENGE!!!!

НЯКОЙ ,СЕЩА ЛИ СЕ ,КАКВО СТАВА --24г.,в Бг????? ----СПОРАЗУМЕНИЕ ,ИЗВИНЕНИЕ и УСЛОВНО--- ЗА БЪЛГАРИТЕ ,САМО: ----ЗАДЪЛЖЕНИЯ И УНИЖЕНИЯ!---

Чат-пат катарзис!

Какъв ти ..Красимир,какъм''Михайлов'',като е : Бат Сали-2???? А.ДОГАН ,...го е ''назначил'',този ''бизнесмен! САМО в Бг ,стаАт такива неща !

ще бъде интересно какво ще пише в обвинителния акт от благоевградската прокуратура.моля дир.бг да го отпечата, когато бъде предявен.

Е откъде ги взе тия 20 милиона милия че да ги инвестира? Що не инвестираме ние? Нечия подлога си ти маймуно нагла ама нейсе. Олицетворение на падението до което сме стигнали. Родните бизнесмени. Ще ви дойде и на вас ден за равносметка.

100 000 лв можеше да ги вложи в безопасността на хората, но какво му пука за някой си там ...

Само му вижте физиономията....Това са бълрските "бизнесмени"!

Много, ама много КУХА не лейка, а Блейка! Запази минута мълчание бе, човеко! Запзи и смирено наведе глава над трагедията, без да злословиш с тая своя пещ, дето мяза на....аре да не казвам кво. Просто момче си остана

Това положението - няма хуманен капиталист - печалбата с цената на всичко.Най-незначителното за него е човешкият живот на роба. Питам къде са синдикатите? Къде е инспекцията по труда? Сега може да даде по 50 бона на осиротелите, а условията на труд нали са под земята - няма значение какви рискове крият. Готов да подари мината - защо не - той да не би да я купил със спестените си закуски?

wenci

Комисия разследване, съд, национализация. Щом е готов да дава по 50 000, значи много е оср_л позишъна...съд.

Забрави да продължиш. Комисия, разследване, съд, насионализация, фалит, 250 симитлийци безработни, 250 семейства гладни. Не си прави илюзии, че след национализация нещата в рудника ще се подобрят. Колкото в Сопот.

е най-калпавия работодател. Сещаш се защо нали?

Истината е, че българската държава е най-калпавият работодател. Защото липсва система за контрол. А ако има контрол, то той е като в онова тефтерче на мургавия гений и с препоръките на барбарона И.Ф. И защото българинът няма чувство за мярка. Като види келепира, чадъра над него и че е влезал в Задругата, няма спирачка. Краде като за световно.

А има ли съд?Това не е държава,нямам думи.........

sKORO I NA DRUGI MESTA. OPITYT MI POKAZWA CHE NAWSIAKADE SE PRENEBREGWAT IZISKWANIQTA ZA BEZOPASNOST. OT TAM SE PESTI NAI LESNO.

на български.не на тази шльокавица

При частника е така, на първо място е печалбата и увеличаването и чрез съкращения на разходите, особено материалните където влиза и сигурността. Някъде на прая от приоритетите е "човекът" като изпълнител и нищо повече. Като гледам сградата на мината , май е така от откриването й.

Дай,г-н Михайлов ,като ни е горещо под краката да обещаем,пък като мине времето да духат супата,нали?Винаги така се случва в тая скапана държава - ще пазаплашим тук,ще понабием там и пак ще сме на далавера.ГЛУПАК!!!Въгледобива бил от национално значение.Ами защо го дадоха на тебе бе...Ти ли си държавата?

Аз и Партията ми също подаряваме ВСИЧКО, което не можете да ни вземете!

Този е чист като Бат Сали!!!!

ТЕЗИ ГИ ОБЯСНЯВАЙ НА БАБА МИ !! ЗАЩО СЕ ОПИТВАШ ДА СКРИЕШ ИСТИНАТА ЗА ТОЗИ МАНГАЛ БЕ НЕБЪЛГАРСКИ ЕЛЕМЕНТ !!

Че как може ка е толкова нагъл този бизнесмен няма го в момента не идва на мястото не се явяна никакъв това значи че него го интирисувват само ПАРИТЕ но не и хората ами защо не помисли че ако не са тези хора той какво ще прави сам пък и аднокат си взел че защото му е 50000х муха го ухапала та те имат застраховка и би трябвало по вече да изплати на семействата горките хора бог да ги прости

МАНГАЛ МРЪСЕН !!! ПРЕВЪРНАХТЕ НИ В РОБИ В СОБСТВЕНАТА ДЪРЖАВА !! ДА ИЗМЕТЕМ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА !!! С ВАС ЩЕ СЕ СПРАВИМ БЪРЗО!! ЩЕ КОПАТЕ ВЪГЛИЩА ТАКА КАКТО КОПАХА НАШИТЕ БЪЛГАРИ !! НА ХЛЯБ И ВОДА !!

Още един горд циганин...

И защо с адвокат бе сатрап?

То бива идиотизъм, но този местен велможа надминава себе си по наглост. Да бе какво щял да прави там? Обеси се бе наглец, обеси се, та да си починат хората от теб и от рода ти. Колко още миньори трябва да умрат та да излезеш от летаргията, в която си изпаднал. Само с актове за нарушения не става - загиват хора. Къде е прокуратурата, кой го разследва?? В час ли са разследващите или и те са калинки??? Докога-а-а-а???

не само мина ораново да подаряваш ами и конфискаця на цялото имущество и марш при цар киро

НА КОЙТО МАЙКА МУ Е ОТРЯЗАЛА МАЛКИЯ ПРЪСТ ЗА ДА КРАДЕ ПО ЛЕСНО !! ТОВА СА ПРИВАТИЗАТОРИТЕ ОТ ОРГАНИЗИРАТАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ДПС !!!

Само да те поправя, палеца пречи да бръкнеш в джоб, а не кутрето. Ела в Сл.Б. да видиш точно как става, че ми писна да ги гоня само аз :)

БЕ МАНГАЛ, ДАЙ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ТЕ НЯМА ПЕТ ДНИ КОГАТО ХОРАТА УМИРАТ БЕ ИЗРОД !! ГОВОРИШ ЛИ БЪЛГАРСКИ ИЛИ НЕ !!!! КАЗВАЙ !!! НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОБИ НА МАНГАЛИ КАТО ДОГАН И ТОЗИ ОТ СНИМКАТА !!

За справка, може да се прочете в интернет информацията за собственика на мината и много други обекти:"Красимир Михайлов-Паргов се държи като феодал, хората в Радомирско са пропищели от него"

Нали застраховка Живот била в размер на 50.000 лв. Какво ще даде тоя боклук?

Наяла се въшка, па излязла на челО!