Президентът назначи служебното правителство и насрочи изборите

Президентът Росен Плевнелиев издаде днес указ за назначаването на служебното правителство със служебен министър-председател и министър на външните работи Марин Райков. Това съобщават от прессекретариата на президента.

Обратно в новината

Коментари - Президентът назначи служебното правителство и насрочи изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Указа за изборите НЕЗАКОНЕН. Кадрите на ГЕРБ отново показаха своята НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Издадения вчера от Президента Указ за насрочване на изборите за 12 май не е съобразен със съществуващия Изборен Кодекс. Изборен Кодекс: Чл. 10. (1) Изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България се насрочват от президента на републиката не по-късно от 75 дни преди изборния ден. Смисъла на този текст е, че датата на издаване на указа не може да бъде по късно от 75-я ден преди изборите. Този дълъг срок за насрочване е съобразен с крайния срок в който могат да се регистрират Партиите и Инициативните Комитети. Изборен Кодекс: Регистрация на партии Чл. 82. (1) Не по-късно от 60 дни преди изборния ден по решение на централните ръководства на партиите, компетентни съгласно устава, се представя в Централната избирателна комисия заявление за регистрация. ............... В предвидения от закона 15 дневен срок, ПП и ИК следва да извадят и подготвят необходимите им документи, както и при отказ на ЦИК поради нередовни документи , да обжалват отказа пред нея и внесат коригирани такива. Сега ако в петък 15.03 в деня на излизане на Указа, някоя ПП реши да се регистрира в ЦИК, тя не може да го направи тъй като вече ще е изтекъл 60 дневния срок.

В това правителство трябваше да бима : половината икономисти и половината юристи- не от нивото на фидоска ..Става дума за ИЗБОРИ, за функциониране на АДМИНИСТРАЦИЯТА - за 3-4 месеца и за ..ЗАКОННОСТ... Толкова , за толкова време.. Празните приказки на Плевн. или на радко НИКОЛОВ- потомствения - са въздух под налягане ..) в стил - осмата или деветата петилетка от строежа на комунизЪма ..)

Човек който държи имотите си в чужбина и стотци хиляди евра в Дойче Банк И Банк Аустриа и е акционер в монополистите, които ограбват България не е никакъв български президент, а марионетка и резидент на чужди интереси.

Въпрос към 'пазителя на КРБ'- президента - КАК ТЪЛКУВА ПРАВНИЯТ ВИ ЕКИП ТОЗИ КОНСТИТУЦИОНЕН ТЕКСТ И КАК ГО ТЪЛКУВА КС?:) За импийчмънт , сте драги!КРБ Чл. 18 (4) Със закон може да се установява държавен монопол върху железопътния транспорт, националните пощенски и далекосъобщителни мрежи, използването на ядрена енергия, производството на радиоактивни продукти, оръжие, взривни и биологично силно действащи вещества. ТОВА СЪВПАДА С ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА "НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ" НА БДЖ, ВМЗ, ТЕЦ, ЧАСТ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА И Т.Н.!!!!

Гледах ги днес по тв-то. О, ЧУДЕСА! И НЯМА НИТО ЕДИН С БРЪСНАТА ГЛАВА!!! Дали пък не дойде края на Мутроглавите? А на калинките? --- Пожелавам им УСПЕХ!!!

Цялата работа е да се осигури време за да може Плевнелиев да се измъкне с оставка от кашата.

на другите бандити от борисовото правителство.

Това правителство не само нищо няма да направи, а и ще замаже и прикрие безобразията на събратята си от предишното.

е време да си ходи.

Не помниш, или не искаш да е така. Но истината е че това правителство единствено има доблест да си подаде оставката! И ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ПРЕДАВА ВЛАСТТА ОФИЦИАЛНО И ПО МИНИСТЕРСТВА т.е. поема всички активи и пасиви Не се скриха като МИШКИ от предишното при всичките крясаци за многото оставени пари. Мислете - ЗАЩО?

Ей, писна ми от клакьори! Да ти припомня ли че всички правителства съставени от пишещи се видни демократи не изкараха цял мандат? И то е ясно защо. Те са демократи колкото аз съм от луната! Оня видния, където сега не можеш му затвориш устата, нали преподаваше политикономика на комунизма? Е как стана демократ? За мен по-лошо от комунист е само пребоядисал се комунист! И то се вижда защо!

Братя българи, пак сме опитни зайчета в лицето на новия кабинет.Всички до един са поставени да ни заблудят и да се продължава проамериканската политика у нас.И те са пушечно месо на тази политика тъй като са също нямат време да се запознаят помежду си, а да не говорим , че ще извършата чудеса.Цялата игра е да се отхвърли руското влияние у нас и да се наложи американското властване.Доказателство за това са взетите решения през последните часове на народноти ни събрание , с които се отказваме от Белене и от Нефтопровода.В същото време всички концесии за добив на нефт в шелфа ни в черно море са предадени и след няколко години ще започне масов добив в акваторията ни.И разбира се братята американци искат да налапат тази плячка, като изгонят руското влияние.

През последните 23 години ЕДИНСТВЕНИТЕ ! Политически сили в България са ДВЕ: 1) Партията на Живковистите, създадена от Милко Балев - в момента на власт , преди на власт чрез Буда и Царя "Обединител" 2) Партията на Превратаджиите създадена от Андрей Луканов - с представители БСП, СДС, Костов и ДПС - в момента в опозиция .... Олигарсите и Мутрите също са разделени по тези линии ... КОЙТО ВИ КАЗВА НЕЩО РАЗЛИЧНО ЗНАЧИ ВИ ЛЪЖЕ! ... А ако питате за Атака те са си клиничен случай

Сега протестите трябва да престанат, за да се даде възможност служебното правителство да РАБОТИ! Винаги може да се възстановят протестите! Защото иначе излиза, че протестиращите искат хаос, падане на валутния борд, обезценяване на лева в пъти и печалба на мафията, т.е. на тези, срещу които се протестира!!!

Не съм съгласен! Докато в парламента се правят, че са от друга планета и продължават да си гласуват закони каквито им се кефят на тях, само и само да не гласуват тези, които хората искат, значи че трябва да има протести и то да се увеличат!

Научих, че с промените в политиката естонците са наложили изискване за всички кандидати за работа в администрацията -владеене на английски и компютърна грамотност. Така са изчистили автоматично съветската администрация. Ако това се направи и у нас, 90% от герберчетата веднага ще си заминат и ще работят това, което могат, без прекалени амбиции.

Естонеца, това при нас не важи. Веднага след промените най-върлите комунисти пратиха децата си да учат на запад! Справка Станишев знае перфектно английски! Така че не се пробвай с тези ! Затова сегашното правителство много ме издразни. Защото са мой набор а по мое време никой обикновен човек не можеше да учи в чужбина! Само най-голямата пребоядисала се номенклатура, които и преди и сега си живеят добре!

Станишев е безродник, до вчера беше руски гражданин, а и потеклото му е от най-закоравялите комунисти..... Това е най-ноторно известният премиер на БГ за всички времена!

Мила Роси,не мога да разбера за какво в момента обвиняваш Станишев? Да не би/по твоя информация/,той да е назначил новото правителство?А на теб то навярно не ти харесва?Ей този Станишев!Ами,че той цял дядо Господ,бе!Всичко умее!Завиждам му!

Още един път и още много пъти ще казвам, това е болестно състояние на ББ!!! Браво Сергей, гордея се, че те познавам!!! С твоето име ББ ляга, с твоето име става. Като "Отче наш" си станал за него, тоя паляч или много те обича или много го е страх от теб!! Интересно, За това говори и едно изследване на БАН където е установено, че в 50 изречения на Бойко Б. се повтарят 11 пъти България, 768 пъти АЗ и 698 пъти Станишев!!!! Е, като е така, кой в действителност управлява републиката ни? ББ или споменът му за теб? Евала ти казвам, Сергей! Няма по мъж от теб в тази държава! Няма по-силен човек от теб!

Не обиждай толкова жестоко "асфалтиралия лунната пътека"... :))) Все пак е болнав и трябва да го пазим... :)))

А какво ще кажеш за асфалтовите пътища от 6400км, по изказване на Станишев! Верваш ли???

Клонинги!

Според Марин Райков всички министри били безспорни???? Айде моля ви се, адва ли Владо Пенев, пък и другите са толкова безспорни.....абсолютно спорни са всичките!

Служебно правителство се прави когато трябва да се свърши мръсна работа и никой друг не иска да я направи. Каква ли мръсна работа трябва да свърши това правителство? Може би да вземе заем, след като на ГЕРБ им свършиха парите?

По повод новото правителство и бъдещите избори: Конституционно Управление на Републиката срещу Политическо Управление на Тарикати за Комунистическа Алтернатива. Четете внимателно първите букви!

До като си поставяте ''исканията'' същевременно знайте, че нещата винаги могат да се усложнят десетократно. Да, повтарям с големи булкви ДЕСЕТОКРАТНО. Дори най-бедните, могат да бъдат десетократно по-бедни. За това мислете когато правите каквото и де е. Само с емоция вече не става.

Ще се радваме да прочетем, че поне един от новите министри е освободил част от администрацията си и е сложил нови хора. Поне да се освободи от тъпите калинки. Така поне малко ще започнеме да вярваме, че нещо ще се случи.

А какво пречеше на предишните да строят в далеч по добри времена и условия?Но продаваха детски градини, училища, градини, предприятия и т.н. Обясни защото освен за кражби друго обяснение нямам.

Най-жалкото е, че това е кабинет, който по скоро да пази гърба на Плевнелиев от колкото гърба на тези които имат нужда от грижа т.е. останалите ок. 7,5 милиона българи.

Малеееее! Ма тоя новия е бетер стария бе!

и беснея. Пак се хвали, но не само това ДАДЕ НАРЕЖДАНЕ И НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Какво да правят и какво да не правят. А те -някои от тях- се хилят задоволено като пу///тк....и на тъпите му приказки и безмерни хвалби. Новият мин. председател обаче НАДМИНА ВСИЧКИ- подмаза му се достойно. Бил не силов, а силен политик. Нтге не е силов, а безсилов-затова ПРЕДИЗВИКА ПРОТЕСТИТЕ. Именно неговото управление.

И мен ме е срам като го сулшам, дано е за последно. Дано хората да мислят много по-дълго от един ден за размисъл преди гласуването, не бива такива хора повече да ни управляват. Само недоучили, полуинтелигенти и самохвалци, не искам такова безмислено управление, трябва да мислят за икономика и работни месат, след това другото само ще дойде!

Не ме вълнува кой ще управлява-за нас обикновените хора е важно :-да няма безработица,-да има качествено здравеопазване,-доброа образователна система/не като сега 54 висши учебни заведения/,- достойни старини за родителите ни . Българина е работлив и скромен но му омръзна 24 год. да го лъжат!

В това служебно правителство само седесари и гербаджии! В България не живеят ли и други хора, а Г-н Президент ????

Другите си имате бантустан на Бузлуджа ,вън комунярите от българската земя!

Боже, дано ГО слушам за ПОСЛЕДЕН път. Пак се хвали пак магистрали, спорни зали и детски градини. Хвали се сякаш той строи България от нищото. Боже дано ГО слушам ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ. Даже не намери за нужно да се обърне към присъстващите, както изисква НЕ протокола, А ВЪЗПИТАНИЕТО. Простак и мутра.

Ееее Гражданко, и аз не харесвам много-много този президент, но ти съвсем се оля - всичко друго е, но не е нито простак, нито мутра. Не го бива особено, но като го сравнявам с предишния, все пак е една голяма крачка напред за България.

Разбра се, че симпатизантите на герб няма с какво да мислят, но имало и още - не могат и да четат и да разбират прочетеното!!!

А какво пречеше на предишните да строят в далеч по добри времена и условия?Но продаваха детски градини, училища, градини, предприятия и т.н. Обясни защото освен за кражби друго обяснение нямам.

Това което не попречи на Борисов да доразпродаде остатъците от енергетиката и да доведе до фалит и разпродаде на безецница оръжейния бизнес и БДЖ!

Особено ме кефи спортният министър - никъде не открих информация за образованието му, да не говорим за някакъв опит като мениджър, организатор или администратор на група от барем двама души... Ето един блестящ пример за Принципа на Питър в действие. Особено ако за зам.-мин. бъде назначен Йордан Йовчев. Не мога да си представя, че и най-незначителната частна организация би ги назначила на подобни ръководни постове. Това назначение удари в земята избора на Камата за треньор на нац. отбор и може да се сравни само с произвеждането на един ефрейтор-жиголо в генерал!

Никой, ама абсолютно никой, включително и БСП , ДПС и Атака, не казват как реално може да се ''развърже възела'' на бедните хора. Обендянване има, което не е толкова голям проблем все още. Казвам все още, защото обедняването все още е поносимо , но става вече тенденция, която ако не се спре доняколко месеца, наесен или най-късно зимата наистина в държавата ще стане ''страшно''.

ББ може да почне да реве .... СТАРТ.

Състава на този кабинат вкл. и т.н. президент, са с парите и имотите си в чужбина и извън ЕС, акционери са на същите тези монополи, които ограбват страната. Поради тази проста причина няма как да правят каквото и да било с/у собствените си вложения в чужди банки и фирми. Тези хора нямат нищо общо с България и българите.

Страхотна снимка, страхотна любов!Какво достойно поведение за президент! Да подскачаш като куцо пиле, да се хилиш като пача! Да бълваш глупост след глупост съчинени от самия теб! Аха да се целунат, и некой ги прекъсна!

Пожелавам им успех!!! Не знаех че финансовият министър освен заплата като министър получава и заплата от БНБанка??Явно щом за задълженията съгласно щатната таблица за длъжност може да се получават 2 заплати скоро няма да станем европейци!

Който ще да управлява . Само да не са партиите на украинеца Станишев и турчина Доган.

И най-вече на мутрата РАПОН-БУДА...!!!

ако не се обединим, за да решим проблемите си България е на път да изчезне

Щом БСП ,ДПС и Атака в затрогващо единомислие плюят служебния кабинет, значи има надежда. Това са правилните хора.

Не мога да разбера, защо след оставката на герберското правителство, не си подава оставката и герберския президент Плевнелиев, пряко виновен за кризата в България. Какво се прави на разсеян, няма да му се размине, какво чака да го изгонят хората на сила ли.

А защо Г-н Първанов не си подаде оставката когато дойде ГЕРБ? Отговори си на себе си?

Защото правителството на БСП не бе изгонено с камъни от народа, както изгонихме герб!!!

А ти защо не си на магистралата?

От магистралите са събирани само кадрите на ГЕРБ.... :))))

Ах каква радост струи от тез юнашки гърди!

Каквото и да се каже срещу герберастите от "новото"-старо правителство ще е малко....!!!! Затова да използваме единствено църковното: АНАТЕМА !!! Отлъчване на мутромилиционерите и мутроолигарсите от управлението на България.... !!!

Змията Герб е жива и здрава и даже много ухилена, но до време.

А червената бабичка е грохнала и изоставена, без бъдеще, стара съсухрена и миришеща на разлагащ се труп.

Защо се кри досега , Юнако?

Всеки нормален човек в България иска да спре тази анархия по улиците. Ако някой протестира, нека да си каже исканията, но и да знае, че няма как 50 човека като поискат ''исландски модел'' това да се случи. Затова правителството да предприеме действия с които да спре анархията и истерията.Това очакваме вички.

Кажи си "Всеки", от "здравите" сили на ГРОБ ли си? И знай "Всеки", че не сте навеки...!!!

Ейй стана, най накрая стана... отървахме се! Да благодарим но Бога! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ОТИДЕ В ИСТОРИЯТА...... Днес е "Хубав ден за българската демокрация", днес българите отвоюваха държавата от БУДИСТИТЕ и МАФИЯТА.... Радвайте се българи!!

Я се огледай....! От кого си се отървал? Не виждаш ли Будистката сянка, зад всеки от "новите" министри? -((((

България днес има спешна нужда от работещо,умно и професионално Правителство,макар и служебно.Сутрешната карикатура-"кажи им го дипломатично,пари няма",е право в десетката."Резерв"....2.7млрд.!!!!Това е наследството,което завеща "финансовият тигър"Симеон Вдянкофф,под премъдрото ръководство на бистришкият такъв.И куп неразплатени сметки.Къде са парите на строителите на последния ЛОТ от АМ Тракия?Къде са 2млрд.лв.от Здравните осигуровки?Няма никакво време за губене,страната е пред фалит.Такива,онакива,каквито са-такива.Въпросът е да работят и да опитват,да решат някои проблеми сега.Дано да успеят.Дано имат воля и успех.Защото противното означава тотален колапс на Държавата.

Защо не прочете данните на БНБ и МФ? Подвеждащи неверни данни.

Правителството има определени пълномощия,коитов никакъв случай не са повече от това да подготви изборите!По-важното е :Какво след това?ГЕРБ или сръчните крадльовци на ГЕЯ и Чалмата?Среден път няма!Ако изберета гей-чо Сръчното да не плачете след това,че всичко е много по-лошо отколкото при Борисов?А и липса на национално достоинство е да те управляват украинци и турци!

Абе от тия БУДИСТИ по големи калинки, крадци и некадърняци не е имало .... Искам да ми е лошо както при Станишев, по 2 пъти годишно да ми увеличава пенсията и да дават по една пенсия и заплата за Коледа

бе глупак:При Станишев Европа и светът не бяха в криза,а тъпанара за да няма базработица,съсипа морето,като го циментира!Я мисли с кратуната си,ако има в нея нещо ,а не с частите ти ниско под кръста!

да вдигнат пенсиите поне с числата на хер флик, да се разплатят държавните задължения към фирмите и да подготвят изборите- ако свършат тези неща ще е голяма глътка въздух за населението.

българите си оставате прости и разединени и това ще ви погуби

ти да не си фес!

Хора, още ли не разбрахте, че котаракът Боко и вълкът Гоце са от един и същи отбор чрез ' котараците ' и ' надините ' ? Вижте в Чичко Гугъл за кръга ' Котараците ' и ' Надин ' и сами ще се убедите кои и как правят финансова империя през последните 4 г. ! А има ли смисъл да говорим за Емо Фаса, Цеко Минев, Вальо Нафтата , Цв. Бориславова , ТИМ, СИК ? Българският народ повръща от марионетките и кукловодите на ДС ...

Ти си олицетворение на бай ти Ганя: "всички са маскари", само народа е ОК. Плужеци, без нито един ден трудов стаж - това си ти и такива като теб. Само искате, хякой да ви храни, без да си мръднете дебелите задници.

мамоооо , дават ме по телевизора :))))))))))))))))))))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вички хвалят новите министри,че са образовани,учили....,да не стане инак пак като досегашните без дипломи,имам предложение отрано: още днес да публикуват копия на дипломите на всичките,защото то на приказки лесно,а от вчера пак чакаме дипломата на оная с цигарите......

jingiby

На малко прасе и на нов началник не се радвай, защото не знаеш каква свиня ще излезе от него! Народна мъдрост

Имайки в предвид досегашната практика мога да кажа:Знаем,знаем.