Шефът на Комисията за защита на потребителите получил 500 лв. сметка за ток

Ако в срок от 30 дни трите електроразпределителни дружества не започнат да променят нищожните клаузи по договорите си с потребителите, Комисията за защита на потребителите ще заведе колективни искове срещу тях. Това обяви нейният председател Веселин Златев. Той също се оплака от висока сметка за ток.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Комисията за защита на потребителите получил 500 лв. сметка за ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предлагам, към ел.таблото на една жил.сграда да бъде монтиран уред с индикатор /свързан с наличните електромери/, който да отчита качеството на подаденото електричество и ако то не отговаря на необходимия стандарт електромера автоматично да спре да отчита консумацията на енергия.

ВОДИ МЕ ПАРТИЙО! Аз крача с крачките ти бойни. Приел съм ги като съдба Измервам твоето достойнство По свойте собствени блага Туптя със пулса ти неравен - Взаимно вкарваме си плът Оправям те и ме оправяш За туй е кървав твоя път Води ме, Партийо, води ме По келепира на деня Маскирана под твоя символ Е моята човещина От твоята морална сложност Не знам в какво да вярвам днес Чрез твоя андрогин Серьожа Се чувствам пес, членуващ в ПЕС Кат мутрите ти се мутрея и плащам щедро всеки пост че ти си мойта Дулсинея А аз съм твоя Дон Кихот Мен хулите не ме смущават отдавна станахме за смях по важно е какво ми дава властта на всеки олигарх Ти тясна си, но си широка за моя тесен светоглед и да се луташ без посока ще съм наведен все отпред Тъй както някога при Тато от пленумите окрилен туптя в идейното ти блато което сътвори за мен че ти десница ми подаде да взам дан от всеки труд да кича своята бездарност с талантите на някой друг Купи ме, Партийо, купи ме под бойките си знамена Все да подхвърлиш нещо имаш - Не знам ли колко откраднА? . И ако нявга се забавя на време да се издължа не ме разстрелвай! Аз тогава децата си ще разпродавам имотите си да спася! Аз не горя, ала живея Тъй никога не бих живял с мой собствен ум, борба, идея и за това съм маргинал. При теб, като в заложна къща разменям личност за пари та бездуховната ми същност да метне гъз в луксозен джип Купи ме, Партийо, купи ме Макар да струвам две пари Та под червеното ти име Грабежа да узакониш.

А, сети се Мара да се побара!

Не само голяма сметка за ток може да бъде надписана. Моята много проблемна сметка е 38 лв. и това е за селска къща, в която няма никой. Работи един домашен фризер.

Г-н Златев, ако милеете за интересите на потребителите направете едно нещо: Инициирайте ЗАБРАНА ЗА ПРЕКЪСВАНЕ НА ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО ПРИ НЕПЛАЩАНЕ. Така ще изтръгнете най-силния коз на монополиста - принудата. И без това има категория български граждани, с интензивен слънчев загар по рождение, които черпят тази ЕКСТРА с пълни шепи. Така клиентите ще могат ефективно да принудят монополиста да осъзнае откъде идват доходите му и чии интереси са на първо място! Ако не им харесва - прав им път!

този е наш отговорен другар

Не разбирам защо при толкова подготвени български кадри за тая дейност, тя е дадена на чужди фирми, които не работят за интереса на България, а за чужд и техен интерес. Взимат громни заплати, а нашите специалисти са безработни. Не трябва ли да се потърси отговорност за антидържавна дейност от виновните за това.

Сега вече ще се види дали са кирливи ризите на ГЕРБ.

По принцип тук повечето домакинства не се отопляват на ток, а на газ или са с централно отопление. Но дори и при това положение - аз например съм на парно и плащам за 100 квадрата апартамент 11 евро ток на месец. Та въпросната дама от Люксембург е възможно да плаща 50-60 евро и да се отоплява на ток.

И ние сме на природен газ. Отоплявам 1 стая през деня и една стая през нощта на газ. Топлата вода и готвенето са също на газ. Сметката е 189 лв. миналия месец и 181 лв. този месец. В същото време електричеството е 59 лв. - това за хладилник, пералня, 2 компюръра, хладилник, енергоспестяващи лампи. ТВ не гледаме.

Трябва да отпадне тасата от 40 лв. за откачане и закачане при закъснение на пащането на тока.Потърпевши са хората в затруднено положение с ниските пенсии.

След като споделих по-рано колко "по-скъп е тока във Франция",сега споделям коментар на моя позната,която живее в Люксембург: "na6ata smetka tuka e 56 evro za apartament 120 kvadrata i ne pestim ot ni6to,a na brat mi e 350 lv v bg za 60 kv ??!?!?!? WTF"

тока във Франция е 0.0828 евро

Нека да се махнат всички ЕРП-та, всички! В Швейцария си купуваш ваучер с предплатена електроенергия и няма инкасатори, които да засичат електромери. Колокото си платиш, толкова ще ползваш! Да има референдум за това!

Може,но първо трябва да обявим неутралитет,после да изхвърлим повече от половината си депутати като бройка.Сетне да въдворим върховенство на закона,но не само на книга,и да съдим всички национални предатели от последните двадесетина години.Едва тогава може би.......ако изобщо е необходимо.

Всички от ДКЕВР особенно комисарите да си подадат оставките и да останат без работа и им желая да платят сметки за ток от 700лв на месец. Смятам, че са много ,много корумпирани всички от ДКЕВР.

има 3 мандата кмет в Шумен - СДС, независим и ГЕРБ. Него и 5000 на месец не го събарят. Има си хотелчета по морето и т.н. Предал е и партии и Шумен и хич не го е еня за народа. Този е типичен кариерист корумпе дето се лепи от пртия на партия за келепир.

калкулазиж на зената на тока 2% за симеончо и сие 3 % за р овч и сие имного други знаини и незнаини воини за правда и честност в новиж свжт на дивиж комунистически капитализам йоутубе видео цонвертер *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

падар без пушка - и чий го крепат тия в тая комисия като никаква файда от тях . за какво взимат заплати всеки месец по хиляди левове

тоя калинковец е бил 3 мандата кмет на Шумен и е завлякъл предостатъчно бе човек. Той си има и хотел на морето и т.н. Каква заплата бе - той заплатата сигурно я дава за храна на кучето си. Ако не знаеш да те светна за кадрите калинки малко.

500лв да но на шефа,а на обикновения човек.колко е неговата заплата ?

не е на заплата като нас. Работата му е за престиж и за награда от ГЕРБ.

Предната година бяхме с приятелката ми в североизточната част на Франция малко под Кале в тристаен апартамент(малко под 80 квадрата) на вариант печка,бойлер,отопление-на газ,а всичко останало-на ток при цена 50 евро за газта и 20 евро за ток.Според мен ориентировъчен пример за 80 квадрата(както бяха 80 квадрата старо строителство) е около 80 евро общо.А тази година съм в двустаен апартамент в Централна Франция,но с доста големи стаи(малко под 70 квадрата) и всичко е на ток-бойлери,котлони,печки,отопление... Тази година сметките до декември бяха 52 евро,а сега са 69 евро. Надявам се да е достатъчно ясен примера ми,макар че при други хора може да е различно,това е само частен случай.Не се ограничаваме,камо ли да мизерстваме,стоим си с приятелката ми по къси ръкави,даже аз си се разхождам по шорти,а апартаментите нямат изолации или подобни неща.Миналата година бяхме на втори етаж и с три външни стени от четири възможни(на калкан),а тази година сме на първи етаж и с две от три възможни външни стени. Родителите ми плащат в България 250 лева при условие,че се ограничават...

А честито :)

От тая малоумна статия рабрах само че никои не е в състояние да промени нищо... щото нямало механизъм... има наричасе САП от лопата! А ЗАКАКВО ТИЯ ТЮФЛЕЦИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ?!??! и то какви ... За да препращят на тоя и на оня сигнали... Комисия за защита ОТ потребители. Комисия за защита ОТ конкуренция ДКВЕР - Държавна комисия за Воден и Енергиен РЕКЕТ. И още знайни и незнайни комисийки,агенции и потайни сговори за обир и рекет.

Абе няма ли адвокати да започнат да учат хората как да съдят ЕРП-тата ? При тези огромни сметки - половината да им дадем на адвокатите - милионери ще станат за по-малко от година! Все има вратички в закона, та да осъдим гадните и крадливи монополисти !

всичкото адвокат в Булгаристан е бившо ченге, прокурор, следовател, съдия или общо казано доносник. То няма интерес да хапе ц.и.ц.к.а.т.а дето го захранва цял живот. Не е необходимо вратички в законите - само да се приложат стига. Но никои от тия тюфлеци няма интерес да си развали рахатлъка и цуцането.

Това не отговаря на истината! Имам поне двама колеги, които се занимават единият - само с ЧЕЗ ; другият - с ЧЕЗ и топлофикация.Май бъркате адвокатите с магистратите...Има много адвокати, които НИКОГА преди това не са били магистрати.

Има начин за контрол.Просто НЕ ПЛАЩАМЕ.

Това за по-дългите периоди на отчитане и темподобни е пълна простотия. Да не лъжат хотара. Едната моя сметка е за период 11.11.2012-12.12.2012 и е 270 лева. Следващата сметка е разделена на две - 12.12.2012-31.12.2012 и 01.01.2013-13.01.2013 и е на стойност 570 лева. Нека да ми обясняват, че периода бил по-дълъг и времето било по-студено. Все пак още помня, че през декември не е било -100 градуса. Изхода е национализация на ЕРП-тата и достъпа до крайния потребител да се дава под наем на фирми, които купуват ток на едро директно от централите и го продават на крайния потребител. За да мога аз да си избирам доставчика и да ползвам отстъпки за срочни договори, обеми консумирана енергия и т.н. Ако настоящия доставчик не ме устройва - поскам си му предизвестието и го сменявам.

ЕНЕРГО ПРО са най-наглите ,но аз ще ги осъдя,и за стари грехове,за изгорели уреди и токови удари,само такъв момент чаках,на протести и негодувания ,защото досега никой не ни вземаше насериозно,съд до дупка на тези извънземни за всеки токов удар и повреден уред,хайде с дела да им беме майката и боклуци

Полека да не осъдиш ТИМ във Гагаузландия... УСПЕХ.

Защо във Варна изобщо не получаваме сметки за ток (или поне аз) Трябва да отида като тъп платец, лишен от разсъдък и да им плащам, НИХНАТА ...

Може да нямат пари за хартия,имаш нет защо ти е хартия така мислят сигурно,питай ги.

Тази вечер къде ще има протести?

ета така се измества основния проблем, а той е: ценообразуването.Всичко останало е смешно маловажно.

Малко са му.

"...не започнат да променят НИЩОЖНИТЕ И НЕРАВНОСТОЙНИ КЛАУЗИ ПО ДОГОВОРИТЕ СИ с потребителите..." АААА- ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ВАШАТА ЛЕЛЯ:) Чак сега ли се сетихте за наличието на "нищожни и неравностойни клаузи" - нещо, което го вижда всеки юрист с минимален опит в материята?

Браво.

чакаме този да защитава правата ни на потребители тежко ни и горко