Проверяват сметки за ток след вълна от протести

След тридневните протести в Благоевградско срещу високите сметки за ток, от ЧЕЗ обявиха, че ще разгледат всички жалби, а фактурите, в които се установят нарушения, ще бъдат коригирани. Същевременно десетки граждани от Велико Търново се оплакаха, че са получили завишени сметки за ток за януари, а от "Енерго Про" обещаха съвсем скоро да представят пред медиите доклад с подробна информация за фактурите.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват сметки за ток след вълна от протести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И питам:(само дето не зная кого...) -има ли друга държава в ЕС с подобни (като у нас-в България) търговски взаимоотношения: ДА НЕ ВИЖДАШ КАКВО СИ ПОЛУЧИЛ, А ДА ПЛАЩАШ КОЛКОТО НЯКОЙ ТИ НАПИШЕ ????

Не мога да разбера защо всеки ми обяснява ,че завишените сметки се дължат на по -големия период.Защо не се обърне внимание на начина по който се формира ЦЕНАТА!!! При готови електропреносни системи- Цената за пренос е три пъти по голяма от цената за производство на самата ел. енергия.

Не мога да разбера защо всеки ми обяснява ,че завишените сметки се дължат на по -големия период.Защо не се обърне внимание на начина по който се формира ЦЕНАТА!!! При готови електропреносни системи- Цената за пренос е три пъти по голяма от цената за производство на самата ел. енергия.

Не мога да разбера защо всеки ми обяснява ,че завишените сметки се дължат на по -големия период.Защо не се обърне внимание на начина по който се формира ЦЕНАТА!!! При готови електропреносни системи- Цената за пренос е три пъти по голяма от цената за производство на самата ел. енергия.

И не е вярно, че периодър на отчитане е по-голям!!! За точно 31 дни имам 3 пъти по-висока сметка при равни условия!!!! Излезте хора и ги изгонете!! Народе събуди се!

Нека ги изгоним тези дружества, които точат кръвта на народа чрез кражби!! Виждате че крадливите политици няма да ни защитят. Да излезем на протест и да ги изхвърлим от държавата ни, да си ходят в европейския съюз да крадат там!!!

Въпреки узаконеното незаконно присъствие на чуждите разпределителни крадци,допускам че сметките са големи поради неточното снемане на цифрите/данни/от електромерите...т.е.писането на "магия" цифри от предния месец,или предхождащите...това се прави или от мързел или преднамерено....с цел в края на годината добри премии...извинявам се ако греша...поздрави!

И в софия е така ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ ПРОТЕСТИРАИТЕ СТИГА ВЕЧЕ СА НИ ОГРАБВАЛИ

къде да си изразим недоволството?ходих до евн казаха че единственото което може да се направи е да си подадем молба за проверка на електромера.днес идваха и всичко било нормално.и сега накъде

При по-ниско напрежение електромерите отчитат по-високо потребление! ЧЕЗ сваля напрежението от 220 волта на около 180 волта след 6 часа вечерта. При експеримент с климатик при напрежение около 180 волта уредът е работил с 1,5 киловата, а не с 1 киловат, както при 220 волта напрежение. Има служители на ЧЕЗ, които скоро ще проговорят и ще кажат как компанията ги е карала да намаляват напрежението, за да се отчита по-висока консумация.

Хора, ние всички спим-дайте да направим нещо.Иначе ще си плащаме кото поп...

След като задължиха дори количките за пуканки да си свържат отчетните уреди с НАП, смятам че е напълно логично и редно държавата да изиска от ЕРП-тата да свържат всички електромери с НАП и всяко начислено ВАТ-че да се отчита в реално време. Държавата трябва да направи това по същия начин както го направи с дребните търговци, т.е. без да се интересува колко струва на търговеца и дали е изпълнимо в зададения срок. Тогава мисля че ще има достатъчно пари и за пенсии по 700лв. и за инфраструктура....Хайде г-н Дянков дадох ви "ноу хау" ДЕЙСТВАЙТЕ !!!

Пълна глупост. Електромерите трябва да се свързват единствено с домашната мрежа на абонатите, защото това са ЛИЧНИ ДАННИ! С НАП да се свържат единствено касите на ЧЕЗ! Предложеното от Вас е абсолютно незаконно!

Само така абонатите могат сами да следят кривите си на натоварване, тоест потребление, и самите те да оптимизират консумацията си, което е и целта на програмите за Енергийна Ефективност на ЕС 2020. Обаче личните данни са си лични данни и попадат под Законите за защита на тези лични данни. Затова ЧЕЗ и другите са крадци не само на пари и на ток, но и на лични данни. Сезирал съм нужните евро-организации и комисии.

И вероятно според вас в НАП не разполагат с вашите лично данни :)))) Не ставайте смешен/а

Сгрешените ни сметки са 54-наполовина на Топлофикация! Вместо да ни благодарите... :)

без революция няма оправяне трябва да избиеме комунистите както те са избивали интелигенцията нашите деди и бащи.

На някой направило ли му е впечатление най отдолу на фактурата пише че държите неустойка от 0,14ст от датата на издаване на фактурата ,въпреки че срока за плащане е през следващия месец и фактурите се получават в началато на следващия месец.Напълно незаконна лихва!Когато попитах в ЧЕЗ служителката замълча и не ми отговори нищо.Вие си направене сметка колко незаконна печалба е това ,ей така за тоя що клати гората.И аз подадох жалба но май ще чакам от умрял писмо по пощата.Вече наистина започвам да вярвам че манипулират електромерите когато си поискат.

И Софийска вода начисляват така лихвите. Обаче ако сте надплатили и фактурите са ви с МИНУСИ, тогава лихвата, която Софийска вода следва да ни дължи е НУЛА! Прокуратурата, КЗП, КЗК и други да се самосезират!

За декември платих 152лв. За януяри сметката е 348.48лв. От 24.12 2012г до 05. 01. 2013г отсъствахме от Пазарджик. Как сумата скочи почти двойно??? Предлагам най-после държавата да се намеси и да извърщи ПЪЛЕН одит на ЕВН !!! Получаваните в дружеството заплати са огромни в сравнение с изпадналите в бедност клиенти!! Ще спра да плащам!!!!!

сложих два контролни електромера след основния на ЕНЕРГО-ПРО.Разликата е винаги налице.При399лв от основния електромер,сумата от двата контролни ми дава 240лв.Смених контролните и пак разликата е фрапираща.

Защото ти ги карат от Чехия, техният стандарт сигурно е друг, не е като българския... Аз мисля да си вземат уредите и да си ходят и те откъдето са дошли! Заедно с Белгийските кърлежи, които ни вадят и изнасят златото!

Масово НЕПЛАЩАНЕ! Това е единственото решение.Това са бившите МУТРИ с узаконен рекетьорски бизнес.От мен едно голямо ДГД!!!

Моята сметка миналият месец бе 93лв,новата сега е 280,всяка година през декември се повтаря това с завишените сметки,време е вси4ки да севдигнем единно на протести,не само тук, там,и защо е този регулатор,той не регулира цените надолу,само се съгласява с

EVN също дерибейства с двойно по-високи сметки! Който е потърпевш, нека изрази недоволството си. Има инициативи. Който не е потърпевш, нека бъде солидарен с потърпевшите, защото утре ще дойде и до неговата глава.

"В случай, че има допуснато непрофесионално или недобросъвестно изпълнение на служебни задължения, виновните служители на ЧЕЗ ще бъдат наказани... " - те виновните са вашите шефове в Чехия, от които е дошла заповедта за надписване на сметки. "Участвал съм като бригадир в изграждането на електропроводите от Козлодуй до Мездра, без пари - за едно ядене. Сега съм похарчил 70 лв., а ще плащам 210 лв., защото някой е дошъл наготово", каза един от протестиращите 76-годишният Йордан Венев, цитиран от БТА. - ето тази хора построиха България през соц-а, та вече 20 години само се краде и приватизира и още има за крадене.

Цената на сметките са завишени защото има добавени киловати от предния месец към новата сметка,която е с новото увеличение от 01.01 освен това като се добави преноса на енергия,зелена енергия и ДДС за това сметките са големи. Реално потребителя трябва да плаща само изразходваните киловати. Всички други добавки към сметката са незаконни и измислени с цел по-голяма печалба от паразитните събирателни компании...

Господине ти си енергетик колко баба ми е футболист.Преноса на енергията е поти равен на производството. В него влизат експлоатация и поддръжка на хиляди съоръжения, трансформатори, подстанций далекопроводи, диспечерски служби и дежурен персонал на непрекъснато работно време и хиляди други неща докато дойде електричеството до твоя дом.Причината за това че изнемогвате е в тия които ви плащат.А за зелената енергия питайте на ББ приятелката.тя ще ви обясни.

А пък ти си / с извинение/ ненормален! Абе човек, я се позаинтересувай колко километра нови жици са опънали тия кърлежи към ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАЩАТА към момента на тяхното идване в БГ ел мрежа? отговор - най-вероятно около 1, колкото да изкърпват скъсаните "проводи" от време, цигански набези и т.н. Е обясни ми тогава моля те, аджеба на какво точно основание ще ме цакат с такса пренос на високо, че и ниско напрежение /примерно/? Това е просто един ПЛАДНЕЖКИ ГРАБЕЖ! Личен пример - за периода 15.12 - 15.01 имам реално изразходван ток 58 лева. С добавки, надбавки и ДДС - 143 лева.??????????????? Хайде със здраве!

Ивчо, мама, когато един доставчик на услуга иска да продаде услугата си - той си търси начина да стигне до консуматора! Щото по твоята логика, сега ще надигнат главици всички мушмули - и ВиК дружества, и мобилни оператори и всякаква сволач! И де се чуло и видяло цената на услугата Ток да е по-ниска от цената на "съпътстващите доставянето му услуги".

ИЗГОНИХА ГИ ОТ НЯКЛКО ДЪРЖАВИ ,ДА ГИ МАХНЕМ!!!!!!!!

Ч Е З , ДА СЕ МАХА

ЧЕЗ на пресконференция казаха, че имали мизерни печалби след разходи и данъци от само 20%. При отсъстващи инвестиции и подарени ЕРП 20% е огромна кражба от хората, но за тях е незначителна! 20% печалба и 20% ДДС и ако се замислите по веригата още колко паразити има и ще ви заболи главата, не само джоба!

ЧЕЗ отчетоха 243% увеличение на печалбата за 2012 година в сравнение с 2011 година.

Някой беше писал,че гадните чехски евреи са изнесли печалбата си и по този начин са допринесли да се увеличат пенсиите на тяхните пенсионери.Ако това е вярно,много жалко за нас.ДА са живи и здрави, за да могат да харчат парите на нещастните българи.

Трябва да си бая смотаняк, за да не можеш да си изчислиш сам сумата която ще платиш ,след като на старата фактура ти е показано как става.На електромера има брояч ,ако не знаете вече да го знаете.Сигурно знаеете и кога засичат показанията на електромера.ИЛИ САМО ЗНАЕТЕ ДА РЕВЕТЕ

Бая смотаняк си ти! Като установиш нередност започват да ти мънкат че една сума била за нам ко , друг са нам що си, пък можело и да има грешка, ама ти си плати и после чакай да ти връщат. Ти като си платиш сметката - тръгни ги съди да ти върнат левчетата, а ако не я платиш - стой без ток. Толкова ли си МАЛОУМЕН, че не разбираш - обикновения човек не е в равнопоставено положение с МОНОПОЛИСТИТЕ. Виж ако хората протестират заедно - нещата леко се поизравняват.

С прискърбие съобщавам-правителствато на ГЕРБ си заминава бутнато по елементарен начин от Енергограбителските дружества...вот на недоверие ха ...ха енергото им свърши мръсната работа.

Е, защо не протестират срещу Костов, който продаде ЕРП-тата?! Защо не протестират пред министерството и НС?! Единствено, нашите институции са отговорни за контрола над дейността на "богатия чужд инвеститор". Протестиращите, какво очакват от някакъв си офис в Благоевград?!

А какво очакваш ти, като си седиш вкъщи и даваш акъл? Те поне правят нещо, а ти си обикновено мрънкало.

Ами, каквото имам, това давам - акъл! Съжалявам, но хората в Благоевград правят едно нищо и половина! Те бъркат адреса.

вълната да обхване цяла България и да изгоним чуждите мръсници от тая система да останат само българските мошеници - на бунт братя българи на бунт ;не плащайте ток докато не махнат тия простотии зелена ,червена , измамническа енергия на бунт

Уважаеми сънародници,крайно време е да изметем тази паплач от чехи,австрийци и всякакви кръвопийци.С тези електронни електромери/тяхна собственост/ на които им е баяно за тяхно здраве/_на електриджиите/ се отчитат такива суми, че ти идва да дадеш някого на късо.През рекордоман от 6 квадрата получихме сметка за 603 лв. и за има няма 3200 квтч за 25 дни в които е имало някакво присъствие в имота ни.Готвим на газ и се отопляваме с камина с водна риза на дърва.Тези ни взеха за пълни идиоти и считам , че е крайно време да се обединим срещу гадните монополисти.Нито Комисията за защита на потребителите,нито ДКЕВР ,нито който и да е в тази държава защитава правата ни.Да последваме албанците.

Вече се съмнявам дали тия от ЕРП-тата не манипулират електромерите, като навъртат и надписват киловати,които не са разходвани. Предишния месец при намалена консумация спрямо същия период от миналата година платих доста повече. Ограничих потреблението този месец почти до нула, за да видя какво ще стане и сметката върви към 160 лв. Просто човек се чуди как се навъртат тези киловати???

приятели, монтираите си контролни електромери и ще ги хванем в крачката!

Показанията от контролния няма да свършат работа, защото не са от компанията - няма да важат пред съда.

Щом за необитаема къща само с един хладилник в нея са начислили 50 лв., какво да коментираме!

Ще го осъзнае БиБи как му се клатят краците - основното нещо в кампанията му преди четири години беше борба с корупцията - сега тя се шири навсякъде... Не само остави да си правят каквото си искат тези и други крадци, ами и ги подпомага!

не е само в в.турново и благоевград,,,сметките са завишени и вув варна,,и аз имам ''отгоре'' едни 200 лв, не смятам да ги плашам,,трябва да се обеденим всички булгари,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

CEZ вече ги изгониха от Албания, сега трябва и от българия да бъдат изгонени! Това малоумно правителство, не разбра ли, че докато се изнасят парите ни навън вечно ще се чудят от къде да попълват бюджета и как да оправят БВП.

Енерго Про в Добрич ни дерат като за последно. Гадното е че в Добруджа сме такива овце че това заслужаваме.

Електронният електромер може да се програмира да отчита и 2кВ при 1кВ потребление. Скъпи сънародници, просто си плащате за всички загуби и кражби по електропреносната мрежа. Не могат да вдигнат цената на доставка тока, затова ви завишават киловатите.

Не протести, не горене на обирджийски фактури, а цепеница по главите на бандитите от Чехия, Австрия и където и да е! 23 години терор на мафията стигат! Вместо да узапти крадците, мутрата Буда заплашва честните антикомунисти с разследване и терор! Това е невиждано нахалство дори за сталинисти! Време е да защитим себе си и децата си от мизерията на това диво котило ГЕРБ!

Смених електромера за втори път. Миналата година за декември -януари -120 лв, тази година при същите мощности и потребление -221 лв... а де?!?

Tук,във Bарна положението е същото - кошмарни сметки и в домакинството ми и във фирмата. Tова е масово. Hовите от Eнерго про остраниха голям брои обслужващи фирми. Ho резултат пак няма и вече е нетърпимо.

ЧЕЗ ще проверява себе си, резултата е ясен: Плащайте! Проблема е в ниската цена на труда в БГ. За това никой не трябва да приема работа под 1200 лв. чисто на месец. Иначе колкото и да се гънем, прокопсия няма. Да се преборим за живота си!

Знаеш ли колко си прав.........

Сметката ни стана двойна след подмяната на електромерите от ЧЕЗ, при същото потребление, същите уреди.

абе то и аз се зачудих какъв е този напън за подмяна на електромерите досега старите си вършеха работа сега изведнъж нови

някои може ли да каже на какъв принцип работят и дали могат да се манипулират от отчитащите?

Надписването се осъществява от ЧЕЗ чрез новомонтираните незаконно електронни-манипулируеми електромери, притежаващи отворен оптичен порт за влизане в електромера от служителите на ЧЕЗ. Дори и при свален бушон отчитат консумация!

viktor

служители на ЧЕЗ ще бъдат наказани.ха ха ха-дали си нямахме държавно енергоснабдяване и нямаше проблеми.хора надигайте се и да ги изгоним.

Нека ЧЕЗ и ДКЕВР да разяснят на всички свои клиенти как цената на активната енергия ,ползвана от потребителите от 0,0788лв става 0,1998..-за дневната и кой от двете институции НАДУВА цената на 1квт/ч за сметка и на гърба на всички българии..!?!?!?.Не ги е СРАМММ...!

Приятели, в Холандия правителството намали цените на токща и газта! Същите елетро фирми ,които са в Холандия са и в България без ЧЕЗ. В Холандия живеят 16милиона население! В България 6-6,5милиона! Печалбите им в България са по високи от колкото в Холандия! Киловат час там е 6-евро цента с ДДС ,което е 19% а у нас 20%.Минималната заплата в Холандия е 1150 евро(беше до миналата година).Нашите управляващи се подиграват с Българският народ!ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ!!!!!

а фактурите, в които се установят нарушения, ще бъдат коригирани. Колко великодишно .. А после албанците били тъпи и диви ?

Напълно подкрепям хората в Гоце Делчев и Благоевград! Надписването се осъществява от ЧЕЗ чрез новомонтираните незаконно електронни-манипулируеми електромери, притежаващи отворен оптичен порт за влизане в електромера от служителите на ЧЕЗ. Отделно през този порт се крадат лични данни, електронния електромер е незаконен, защото снема консумацията ежеминутно, като ШПИОНСКА КАМЕРА следи всяка секунда какво прави абонатът(ите) в домовете си. Подкрепям напълно неплащането на незаконните сметки, самият също не плащам незаконни сметки базирани на незаконни електронни електромери! А когато и ако ни спрат електроподаването, призовавам да унищожим тези техни електромери, така както ЧЕЗ унищожиха нашите собствени механични електромери при "подмяната" им с тези незаконни.

Тия електромери ако са НЕзаконни-имаме ли Държава, която да Защищава своите граждани от чужди манипулатори и крадци..!?В ДКЕВР защо получават такива големи заплати-да поощряват и узаконярат грабежа ли...!?

Да, незаконни са.

Да, незаконни са. За сега не мога да Ви дам конкретни данни, не защото ги нямаме, а защото искаме да постигнем максимално силен удар в нужния момент.

ЧЕЗ ме окрадоха. После ми изключиха тока, защото отказах да плащам незаконните фактури на електромерните крадци! Баланса на задълженията винаги е бил в моя полза, откакто ЧЕЗ ми гепиха електромера, той струва много повече от фалшивите им фактури. След това ми угасиха и тока и оттогава ми задлъжняха с 50 лева на ден, До момента над 6000 лева ми дължат. Терористите им от Фронтекс ми звънят ежедневно до 3-4 пъти на ден и се държат адски нагло, боклуците, така са обучени. Въпреки че ги предупредих, че за съучастие в Организирана Престъпна Група могат да получат лишаване от свобода са срок от 3 до 5 години. Ще отправя един призив, Хора, ЧЕЗ нарушават минимум 15 закона и евродирективи! Да не плащаме масово и да ги изгоним! Аз няма да платя нито стотинка, на терористите от Фронтекс и от ЧЕЗ, докато ЧЕЗ не ми се издължи до края за всички нанесени вреди, стрес, главоболия, отнетото и загубено време, трудности и терор и репресии! Търся добър и надъхан адвокат! :) Надъхан като мен поне :) Всеки телефонен разговор от Фронтекс го записвам и ще бъде публикуван с имената/псевдонимите на телефонните измамници и терористи! Благодарности на последните- така усърдни, постоянни, ежедневни, системни и методични, така добре ме надъхват, че просто представа си нямат :) Ако съм на мястото на Петър Докладал отдавна щях да си бия камшика за Израел.

Израел ли каза? Ако това е родината му, то вече става ясно откъде идва тази безкрайна наглост и мошеничество.

Г-н Борисов, Може ли някой да зададе въпрос в парламента, кой поръча и кой одобри продажбата на бълг. енерго дружества на чужди такива?! Благодаря...

Костов беше ... И реформата а здравеопазванетое негово дело .. ще спра до тук .

А ако знаеш колко хора тук във форума едва ли не му правят фелацио на Костовия рептил, и не се усещат , че този човек е най-големият провокатор и мошеник на прехода!

viktor

ее как щеше да вземе комисионни.

Руми

Проверка, която всеки може да си направи сам: поглеждате си електромера и си записвате показанията за нощна и дневна тарифа в момента. Сметката Ви за ток е изчислена по показания, отчетени на по-ранна дата и това, което на нея е написано като "ново показание" трябва да се изразява с число, по-малко от това, което сте отчели на електромера в момента. Ако това не е така, значи очевидно е допусната грешка при отчитането! Освен това, цената на електроенергията е повишена с около 13% от 1 юли, 2012г. И още: от 13 декември до 18 януари са 36 дни, а не 30!Това също има значение за големината на сметката.