Български строители посрещнаха Коледа във фургони в Израел

Около 100 български строителни работници посрещнаха Коледа в ужасни условия в Израел. Те са там по силата на спогодба между социалните министерства на двете страни, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Български строители посрещнаха Коледа във фургони в Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

холокост а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То българите вече всички ни лъжат, та точно евреите ли очакваме да са честни със нас? Това звучи като някаква първоаприлска шега :)

Защо да не излъжеш, българчето, като то самото само това прави лъже и гледа да гепи.И не са виновни израелци за тежката му съдба виновен си е само той и никой друг,избира си или комунист или мутра за управник те го изработват и той почва да вика че евреина му е виновен.

бг фирма ли е посредник? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблемът е, че не нисичкото момче с мустачките загуби войната, а онзи с големите мустаци не успя да спечели войната. Ако беше спечелил, нямаше българи да режат дърва в Коми.

Имаш голям проблем, да отидеш да се лекуваш.,въпреки че съм убедена че от завист и гаднярство не се лекува.

защо а коментираме ние, не четем изявления на премиертъ-слънце и министъра на външн.работи, а има и неправителствени организации, но явно като става реч за българи - вълци ни яли...

Къде се е чуло и видяло еврейн пари да дава път и голяма заплата.Ей хора не знаете ли че това са най-бедните хора в света.Те са свикнали на тях да се дава всичко без пари.Въпрос защо са им големи носовете?Чичко гугъл.А защо ли цял свят ги мрази защо не се запитате.

Ей,има още кретени,които не са разбрали,че еврейската страна бе осъдена да върне милионите за БАЛКАН и то от американския съд с окончателно решение.Така лъжите с/у Костов се спукаха като Бойковите обещания за небивалото благоденствие на българите.Къде е сега бабаита Бойко да се застъпи за българите в Израел?

Грешиш! Баш арбитрарния съд в Париж осъди България да плати още $10 млн на Гад Зееви. Преди година две.

Обърнете внимание, че са изпратени от ДЪРЖАВАТА! Г-жа Лозанова вместо да ги съветва да звънят по упорите, да си прекъсне отпуската и да помогне на хората. Това е задължение на управляваната от нея Агенция по заетостта. Уважавай хората г-жо директор.

Днес имаше и статия за "Окаяното положение на българите в Манхайм ".Абе тия там защо не се обаждат по BTV и не се оплакват ,че им е лошо,а ?

Ей пич - ти пак си объркал хапчетата!? Да не сте ги разменили с аркадаша от съседния апартамент?

АБЕ ТИЯ ЖУРНАЛИСТИ КАКВО РАЪЛАЙВАТ КУЧЕТАТА! ДА НАПИШАТ КОЯ ФИРМА ГИ Е ПРАТИЛА ,А НЕ ДА ДАВАТ СЪВЕТИ,, ЗВЪНЕТЕ НАСТОЙЧИВО,,.ТОЗИ ТЕЛЕФОН МОЖЕ И ДА НЕ Е ВАЛИДЕН ВЕЧЕ

Уважаеми журналисти,всяка най малка градинка в Израел има име.Няколко обитаеми фургона вече образуват селище със СВОЕ ИМЕ!Та кое е това селище без име до Тел Авив,до което се стига по черен път?От години живея в Израел,а за режим на тока не съм чувала,освен прекъсване за час по технически причини.Минимална работна заплата в Израел е около 800 долара.При 1800 долара и добро желание 3 ма души могат да живеят в апартамент при добри условия.А това,че някои строители си носят и копърката от България да им излезе по евтино.....

Става дума за караваните на "Цурго " в Ришон ле Цион в които преди години живееха българи,румънци,молдовяни ,а след това там бяха и китайците ."Откъснати" от света са 200-300 метра от асвалта!!!

Щом живееш в Израел сигурно ти е ясно, че тези строители никога няма да видят 1800 долара. И точно пък еврейка да обяснява българи как си носят копърката. Стой си там по чукарите като ти харесва и няма какво да ни обясняваш колко ти е добре, че става съмнително.

проста сметка !! работят по 10 часа на ден/неделя,понеделник,вторник,сряда,четвъртък/ и петък по 7 часа . умножаваш по 27 шекела на час/ 1 щ.д=3.74 или 1 евро=4.94 и се получава 230 +28=258. 27=6.966 Има и такива които работят на акорд . Връзва им се около 9700-10000 шекела . Разбира се ,че това се отнася за тези които могат и знаят да работят !!За съжаление има и "строители" ,които са общи работници и "разбират" от всичко !!Такива като тях бяха общаци и по обектите в Европа и инфлацията ги върна в България . Сега отидоха и в Израел на "гурбет" да видят как е " кьоравото ".Да , ама НЕ !!

копърката е хубава за ядене,ако намекваш ,че са скръндзи то по-големи от евреите няма...два остри камъка брашно не мелят :д

Какво коментирате като не знаете. Пускат ви журналетата един фъндък и лапате кукичката. Утре ши поместят опровержение...колко пъти е било така. Защо журналиста не носи наказателна отговорност за материала който пуска

Благодаря Ви ! ... Да !, точно си позволих да кажа нещо-и-друго относно Словото на Бенедикт ( Не Тери Бенедикт де ;-) (Аз-лично се загубих да си призная.)

+++

Още веднъж весели празници, и по-малко самота на всички (има и хора заслужаващи внимание до вас; позарежете компа днес). До скоро

Ама той и той да не е евреин?? Боже опази!! :-))

E, няма що, много изгоден договор е сключил г-н Пу..ьо Младенов

Радост е да Ви чете човек, Колега !

Освен това, тези хора (повечето от тях безработни), преди да заминат на гурбет, трябваше да се изръсят с доста пари - освен с разходите за медицинско, превода и легализацията на документите, на 2-3 пъти ги разкарваха до София - за изпит, за някакви информационни срещи, а накрая си платиха и билета до Израел.

Ами да !!Част от контингента се оказаха туристи или " строители" работили последните 5-6 години по борсите на труда !! Вие ,ако бяхте на мястото на строителната фирма на обекта на ,коятоте са показали "чудеса от геройства" щяхте ли да им платите билета до България !!

Ами който вярва на евреи, осланя се на договори подписани от български отрепки и мафиози, тръгва без мисъл като патка във вонящата им обетовена земя, мисля си е сам виновен! Или??

+++

Много благодаря за съветите, последен въпрос за днес - какво кара старите хора да се посвещават на форуми на Коледа?

+++

Весела Коледа, и весело прекарване! Тук при мен е вече време за лягане, но съдба...

хората са заминали по спогодба между министерствата...ега ти спогодбата, почиваща само на "обещания за добри условия" Такива впрочем са и " спогодбите" с други страни-Испания, примерно..хората отиват на работа, а се озовават в каторги.. Измислено министерство с измислен министър и измислена дейност..Крайно време е това министерство да бъде закрито, напълно безполезно е, а често даже-вредно!

Изтърсил се от... :-) ..Дървосекачът и подхванал (За кой ли път !) онова-там : - Звън-звън-звън ! ( и нали Е Коледа - звънчетата станали камбанки...а камбанките - Камбани)

+++

Кат не си намерите общата приказка, как я укротявате таз млада газелка? Чини ми се, че е способна и да се поразвърти (повечко) като не й отърва...

Г-н Бойко Борисов, крайно време е министър Тотю Младенов и онази м..галка от Видин - г-жа Лозанова, шефката на Агенцията по заетостта да си ходят. На последната доста конфузни ситуации й се събраха тази година

Тече международно състезание кой да прекара най-много българи. Като се има предвид, че на повечетонашенци кратуните им бият на кухо, това не е толкова трудно.

Прекарвам през Бродове дори Най-Адски. Хора . ( , не добитък) ------ Колкото за цитирания от Вас факт - очаквайте резултати в най-скоро Време. Обратни разбира се ;-)

+++

Не сте лош човек вие Макси, но твърде професионално ангажиран. Зарежете ги тия форуми-моруми, гледайте спокойствието и старините!

Работи в България за себе си а евреин да работи за теб!!!Весела Коледа!

За Кауза съм ги Виждал как-точно работят. Предполагам и Ние-Всички. ... Но ако Говорим за Работа между Хора - то Е Винаги 'с / със '. Ама се Искат Топки, а не фффастъци. И то - да Гледаш Право в очите. Т.е. - наравно, като най-Обикновен човек от Тази Планета. Каквито Сме Всички.

Абсолютно прав си!!

+++

А съпругата къде доработва, то си требе за помади, жакузита, излизане по дискотеки чат-пат? Да не би не дай си боже, а?

Е какво искат??? Щом спогодбата е меьду социалните министерства значи ще са като на социални помощи там. Иначе как да НЕ ги обичаш евреите, такъв прекрасен народ, всички за тях са гои!

+++

И колко ви е Интернета, парното, тока, киселото мляко? Или веч пенсионерите не са това което бяха със 145 кинта?

Ей,мисленето е за ЧОВЕКА-не за ПРИМАТИТЕ!Алчността/в случая/,убива.

+++

Бре г-н Макс, как намирате време да се из()казвате на всеки 30 минути? На щат ли сте или що?

Та излиза, че Тотю Младенов е изпратил българските строители в адски условия. Уж има договор, има обещания за нормални квартири и заплати, а то измама. А иначе с Израел сме ОК, ама само на приказки. Нали сме ги спасявали от геноцид, сега трябва да спасяваме работници от ада.

Хайде сега да видиме аджеба,след тези сигнали,дали ще се намери истанция,която да провери и санкционира агенцията по заетоста,и да даде отговор,кой е виновен за несъответствията в междудържавния договор и какви действия ще бъдат предприети!Ха да видиме има ли държава и държавност или само грачим,хвърляме прах в очите на хората и режем лентички!Грижа за народа!

Притеснихте мен-сиромаха. Взех та звъннах нервно на чичо-Ни Моис. И хубаво, че не започнах да гороломнича от Вратата.... -Защото се Оказа, че т.нар. договори са с Българска фффирма (Всъщност - комай фьiрма) - Защото се Оказа, че посред Празници - Хората там са Скочили Веднага да помагат - Защото се Оказа, че Въобще не може да се разбере коя аджеба е таз кккомпания, дето е осигурила входа там (митнически/трудов) Което по-Горе мойта-скромна-милост би обобщила : - Някой Отново вика 'Дръжте крадеца !' и то - Отново на Наш Гръб . Че и за Наша сметка !)

Хайде сега да видим аджеба, след тези сигнали, дали ще намери основание министър Николай Младенов да се намеси? ДА, ама НАДАЛИ!

Да си призная - просто му дръпнах една. Че и жица дори. (Комай се посъбуди. ... И той като Симеон - заплес. Плъховете купон си правят всеки ден на Наш гръб - те двамата се блещят и попочесват. ..И все чакат небето да падне, или да скайфолира. Ама то тъй Днес просто Не Става.)

божко, каде са твоите еврежски приятели ? само те използват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ИМАМ МНОГО ПРИЯТЕЛИ В ЧУЖБИНА И ВСИЧКИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ЗЛИНИТЕ НА СВЕТА ИДВАТ ОТ ИЗРАЕЛ.

Аз несъм един от твоите приятели но живеяа в чужбина и потвърждавам че евреиите са зган виновна за повечето беди в света

Лъжеш разбира се и почти съм сигурен ,че го зноеш.Имам много приятели евреи , те са прекрасни хора,много се шегуват със себеси,винаги ще се притекат на помощ.Всичко друго е средновековие и "разделяй и владей " ,всяка нация си има и добри и лоши,хората сме различни и е доста тъпо да се твърди друго.

Спогодба между социалните министерства на двете държави... Не може да се каже, че не е спазен договора от страна на израелската фирма. Според подобни договори става въпрос за условия за работа и живеене на РАБОТНИЦИ. А ние сме само евтина работна ръка. Не е едно и също. Нашата държава няма граждани, селяни, работници. Има евтина работна ръка. Която служи за разменна монета за всичко. Може да бъде разменена и срещу благоволението на богати израелски инвеститори да купят евтино и на едро от българската земя.

Не само луд, но и неосведомен. Това е междухправителствена спогодба, а не междуемигрантска.

Повечето от тези"работници" са абсолютни туристи.Част от тях обиколиха Гърция,Испания и Франция където спяха под мостове, по 12 човека к каравани и мазета.Там сами си търсиха работа,сами пътуваха до работата,а за мед.застраховка и не бяха чували.Сега когато строителите в България, а по Европа нямат работа и Израел даде шанс да работят и печелят, шепа паникьори си искат"куклите и парцалките" !!! Ами те май не знаят,но в тези каравани живееха българи, румънци и молдовяни! !! Голяма част от работниците живеят в квартири при отлични условия ,работят и получават заплати около 2000-3500 бълг.лева.

Слушай бе трефата,ако ти си мизерник,който прави гурбет на п...ката си майна за 2000лв.,спиш по фургони с по 10 човека и се храниш,като клошар и при тези условия си доволен,това си е лично твоя работа!Аз съм бачкатор,който работи за по добра заплата,при положение ,че прави гурбет на хиляди километри и желая,след като работя много,то поне да мога да се храня нормално,да се къпя и тоалирам в нормални санитарни възли и мястото в което живея и почивам да е сносно и прилично,като за бял човек!Давам ти примери,как се прави гурбет в белите европейски държави!

Абе прав си сякаш, но я поясни какво значи глаголъта ( според логиката на текста в коментара ти е глагол) " тоалирам"! Щото то чистотата на работнит отношения започва с чистота в отношенията. А за това се иска и чист,ясен език

Къньо,мъньо какъв гурбетчия си ти бе путьо! ! Какъв бачкатор си като сигурно още бръмчиш по обектите с онези теслички и освен да вадиш пирони за друго не ставаш! !! Ако си работил в Слънчев бряг в кой хотел спеше бе охлюв,ако си бил в Испания или в Англия по колко човека спяхте в еднс стая бе отворко?

Затова имаше изискване за кандидатстващите за работа по тази спогодба, да не са работили досега в Израел. Щото който е работил там знае че това е първата им работа на работодателите - да те пробват колко издържаш на работа и на мизерия. И като вдигнеш врява, ти викат - добре бе, спокойно, грешка е станала, ще оправим работата, само не се сърди...

Който е тръгнал от евреи пари да печели нещо му хлопа в главата. Представяте ли си докъде са докарали арабите, та да тръгнат да се взривяват.

Простете - ама тез Вашите краставици дори некраставичар не би купил. Особено по Празниците !

Защо така ЕВРЕИТЕ постъпват с нашите строители в Израел??? Може би от благодарност, че сме ги спасили през ВСВ ?

Честита Коледа на тези измекяри. Българските строителни работници са най-големите нещастници. Заслужават си го на 1000%. Хайде сега да ги видя,как си знаят правата. Да се оплачат на Цола. Хохохо.