Не идва краят на света нито на 23-ти, нито на 21.12.

Огромен дялан камък на маите от 669 г., открит в началото на 20 век в Мексико, е в основата на мита за предполагаемо пророчество за край на света през декември 2012 г., съобщи Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Не идва краят на света нито на 23-ти, нито на 21.12. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

znaete li zaslujavate zatvor ama do jivot kak moje da stresirate taka horata niamate mi milost evrei li ste ??? ne ste balgari za6toto balgarite sa umirali za Balgaria i narodasi a vie kakvo pravite? sadisti sramota sramuvam se da kazvam ot koia strana sam zaradi takiva .....

Тея на луди ли се правят или са вярно много тъпи... Сериозно ли ни мислят за слепи и тъпи та да не виждаме какво се случва!? Отворете си очите и вие вижте истината на предшестващите събития . И Алена по бтв каза че няма нищо вярно и че през 2012 всичко ще е наред и ще живеем в любов и разбирателство и няма да има никъде по света протести и недоволство... Сами си правете изводите ако имате поне малко логика в главите ви .

Краят на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Ще се отработва на 5 януари 2013 г.

СПОКО! Краят на България вече се състоя.

Ааа, това ще е демо на новия Windows на Microsoft. Явно ще е 3D. Хммм, cool... А ти си виж доктора преди да е дошъл края на света или новият ти Световен ред, че тогава ще е късно. Нищо лично, но ако не прекаляваш с алкохола и дрогата и вярваш в такива неща наистина си за помощ...

Айде образовайте се малко преди да пишете. Той никъде не бил споменал в официалните евангелия. Какви са тия глупости бе, кога е живял Исус, кога са писани евангелията, кога е открита Америка.

Благодаря! Не си разбрал, обаче, смисъла на ентусиазма ми! Просто нещата се движат по план и възможността за станем свидетели на това вече ни изпълва с въодушевление, че ще сме сред присъстващите от толкова поколения , минали през земята.

Поздравявам те за коментара ти преди няколко дни (или седмица) по повод изцепките на макетата! А знаеш ли всъщност какво представлява мормонството, т.е. разклонение и наследство на какво е? Ако прочетеш книгата им ще се досетиш (ако вече не си я чела)?

Аз го очаквах, защото виждах (т.е. чувствах, че нещата са стигнали предел и повече така не може да се продължава).

Още през 1974 година, преди да почине Волф Григориевич Месинг е казал за СССР, че ще властва 73 години и 3 месеца, т. е до: 1991 г. Държавните глави на Русия, Украйна и Беларус подписват споразумение за разпускане на Съветския съюз и създаване на Общност на независимите държави. /уикипедия/ Кой някога вярваше на Вангелия Гущерова ,че Барак Обама ще е чернокож ... и последен американски президент?!

ДО 2012 Ето, до Великият парад на планетите останаха 29 дни и 55 минути към този момент. Но нека доживеем до тогава, за да видим. Общото във всички сценарии за които ти подсказваш, е че България я чака бляскаво бъдеще с настъпването на "Златната ера" на Водолея. За тези, които са запазили своето достойнство, ще има просперитет. Останалите, да му мислят, защото ще се въртят из "чистилището" поне още 26 хиляди години.

Друг е Божият план, иначе си прав за проекта! Но няма да се получи и скоро сам ще разбереш ЗАЩО!

Ха дано, че иначе са подготвили нещо страшно

ОСРАХТЕ НАЙ-ХУБАВАТА НОВИНА ДНЕС. (с коментарите си ;-)

Нещата общо взето стоят по начина, който си ги описал. В това отношение България е пример парекселанс. Само си изпуснал да споменеш (нещата никога не са еднопосочни и еднополюсни), че не всичко е изгубено: Съществува и обратната тенденция на ставащото и тя е Онзи горе, който няма да позволи сценарият да се разиграе по този начин. Да си пожелаем да станем свидетели на волята на провидението, защото такъв шанс досега не е имало от зората на човечеството.

Обещавам ти ЛИЧНО да видиш, краят на ИГРАТА! Но не се радвай особено, ВЕДНАГА ЗАПОЧВА СЛЕДВАЩАТА!

Страшничко. ...Ами да Се поприготвяме тогаз ! (Пък все Ще му намерим колая.)

Секач, явно си разбрал посланието на Дон Разобличителя:) Я дай, ако обичаш за нас по- простичките едно резюме, че този ферман...., а и трибагреник, лелеее

Най-накрая една адекватна статия относно календара на маите. Преди 2 седмици бях в Чичен Ица и имаше местен екскурзовод, който доста задълбочено разказа за посланието на календара. Новият цикъл е било като прераждане за тях. Когато настъпи такъв цикъл, маите са имали традиция да започват всичко отначало. Изгаряли са дрехите и къщите си и всичко се е строило отначало. Много може да се говори по темата, но нека оставим празните приказки на драскачите, пардон - журналистите

Оффф, знам, че не идва края на света, ама имам чувството, че е така, когато мойта е пред нов цикъл!

:) Това е нормално. Нарича се ПМС.

Дано за цялата фашистко-червена напаст, дето се изреди в парламента, наистина да настъпи края на света! А стане ли, голям курбан давам!!

Дай Боже този нов цикъл да донесе на България и българите нов живот - пълен със здраве и благоденствие!!!

...ама надали... Тая работа нито е на дедо боже, нито на некъф нов цикъл-цъкъл-мотоцикъл (ако сте чували нецензурната руска песновка), а на Българите, разбрали, че викането на Неволята не спасява давещите се.

Уви, не по-рано от 2017 г., ако сме все още в това измерение! ТЪРПЕНИЕ И ВЯРА!

КАКВОТО И ДА ИДВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ,ЗАЩОТО В ПРИРОДАTA ВИНАГИ ВАЖИ КАКВОТО СИ ПОСЯЛ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ! ХОРАТА ИЗБРАХА ДА ЖИВЕЯТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ,ДА БОГОХУЛСТВАТ И ДА СЛУЖАТ НА ДЯВОЛА,ХОРАТА ИЗБРАХА ДА ГИ ВОДЯТ ТЕЗИ,КОИТО СА ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ,НЕ НА ИСУС!ХОРАТА СЛУГУВАТ НА ПАРИ, НЕ НА НА ЦЕННОСТИ;ХОРАТА ТРЪГНАХА СРЕЩУ ПРИРОДАТА ,А ТО Е ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ОБЪРНЕШ СРЕЩУ СЕБЕ СИ!ХОРАТА СЕ ОМАЙВАТ И ЦЕНЯТ БОГАТИТЕ МАКАР ДУШИТЕ ИМ ДА СА ТЪМНИ И СЕ ПРИСМИВАТ НА БЕДНИЯ,НО СЪС СЪРЦЕ!ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕМ КОЕ Е ЦЕННОТО В ЖИВОТА НИ И ДА ПОПРАВИМ ГРЕШКИТЕ,КОИТО НИ ДОВЕДОХА ДО ДНЕШНИЯ ДЕН ДА СЕ ПИТАМЕ:'ЩЕ БЪДЕМ ИЛИ НЯМА ДА БЪДЕМ?';'ЩЕ НИ ИМА ЛИ ИЛИ НЕ?

КАКВОТО И ДА ИДВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ,ЗАЩОТО В ПРИРОДАДА ВИНАГИ ВАЖИ КАКВОТО СИ ПОСЯЛ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ! ХОРАТА ИЗБРАХА ДА ЖИВЕЯТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ,ДА БОГОХУЛСТВАТ И ДА СЛУЖАТ НА ДЯВОЛА,ХОРАТА ИЗБРАХА ДА ГИ ВОДЯТ ТЕЗИ,КОИТО СА ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ,НЕ НА ИСУС!ХОРАТА СЛУГУВАТ НА ПАРИ, НЕ НА НА ЦЕННОСТИ;ХОРАТА ТРЪГНАХА СРЕЩУ ПРИРОДАТА ,А ТО Е ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ОБЪРНЕШ СРЕЩУ СЕБЕ СИ!ХОРАТА СЕ ОМАЙВАТ И ЦЕНЯТ БОГАТИТЕ МАКАР ДУШИТЕ ИМ ДА СА ТЪМНИ И СЕ ПРИСМИВАТ НА БЕДНИЯ,НО СЪС СЪРЦЕ!ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕМ КОЕ Е ЦЕННОТО В ЖИВОТА НИ И ДА ПОПРАВИМ ГРЕШКИТЕ,КОИТО НИ ДОВЕДОХА ДО ДНЕШНИЯ ДЕН ДА СЕ ПИТАМЕ:'ЩЕ БЪДЕМ ИЛИ НЯМА ДА БЪДЕМ?';'ЩЕ НИ ИМА ЛИ ИЛИ НЕ?'

КАКВОТО И ДА ИДВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ НАШИТЕ ДЕЙСТВИЯ,ЗАЩОТО В ПРИРОДАДА ВИНАГИ ВАЖИ КАКВОТО СИ ПОСЯЛ,ТОВА ЩЕ ПОЖЪНЕШ! ХОРАТА ИЗБРАХА ДА ЖИВЕЯТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ,ДА БОГОХУЛСТВАТ И ДА СЛУЖАТ НА ДЯВОЛА,ХОРАТА ИЗБРАХА ДА ГИ ВОДЯТ ТЕЗИ,КОИТО СА ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ,НЕ НА ИСУС!ХОРАТА СЛУГУВАТ НА ПАРИ, НЕ НА НА ЦЕННОСТИ;ХОРАТА ТРЪГНАХА СРЕЩУ ПРИРОДАТА ,А ТО Е ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ОБЪРНЕШ СРЕЩУ СЕБЕ СИ!ХОРАТА СЕ ОМАЙВАТ И ЦЕНЯТ БОГАТИТЕ МАКАР ДУШИТЕ ИМ ДА СА ТЪМНИ И СЕ ПРИСМИВАТ НА БЕДНИЯ,НО СЪС СЪРЦЕ!ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕМ КОЕ Е ЦЕННОТО В ЖИВОТА НИ И ДА ПОПРАВИМ ГРЕШКИТЕ,КОИТО НИ ДОВЕДОХА ДО ДНЕШНИЯ ДЕН ДА СЕ ПИТАМЕ:'ЩЕ БЪДЕМ ИЛИ НЯМА ДА БЪДЕМ?'

Еми да, то в тая криза какъв край на света?!? Явно се отлага, ще чакаме по-добри времена за тая работа. Те маите като са го дялкали тоя камък, не са предполагали, че ще настъпи такава криза и затова така, ама сега хората се чудят как да отцелеят и кой ще ти се занимава с организацията по края на света, няма кой! Има време, някой ден и това ще стане, живот и здраве !...

Научете се да питате правилно и ще получите вярните отговори. Няма по-голямо от човешката глупост.

Много знаете какво идва. Идва глад, студ и мизерия. Ако продължат да идват на власт такива изедници, продажници и крадци като всички тези от последните 23 години !!!

..не знам, но 1908 пада Тунгуския метеорит. Наречен така заради района на р.Тунгуска в Сибир. Ако беше улучил Айфеловата кула, едва ли сега някой щеше да му вика Парижкият метеорит. Слава Богу, че не е така. Имал е капацитет на 12 мгт атомна бомба. Затова и има хипотеза, че е било изкуствено тяло, кораб, и е бил насочен към необитаемо място. Колко са прозорливи маите не е ясно, но не са се предпазили от инвазията на испанците, тръгнали подир Колумб да откриват Новия свят.

Малка подробност: по времето, когато испанците идват в Новите земи, маите отдавна са угаснала цивилизация. Да не бъркаш ацтеките с маите? Или инките с маите?

...справка чичко Гугъл-уйкипедия-маите са индиански народ, живеещ в Юж. Мексико, Гватемала, Белиз, Хондурас. В началото на 21 век броят им е 6 милиона.

нека бог да ни пази иначе народа си мисли е няма да се слъчи но както казват ръс наците\"поживуом ъвидим\" и все пак мислж има тарговска цел заредете се сас вода и консерви ами зачо не? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Разбрах само, че когато е дялан календара върху камъка, царицата на маите е била в цикъл.

на 21.11.2012 завършва настоящият цикъл, а новият започва 2-3 дни по-късно. Интересно е какво ще се случи през тези три дни.

е как каво, курбан баирам :)

...грешка! Ще се случи на морето...дупка! Сега дупката е на небето, после в морето. Е-ех, защо не съм толкова умен като тези от Вип-брадъра? Никакви дупки нямаше да ме вълнуват, освен...женските!

Нищо видимо веднага! Просто започва новата епоха. Истинските събития ще са едва след 22.03.2013 г.!

Глупости! Краят на света за нас започна, когато си въобразихме, че БКП е паднала от власт. Тепърва има да се нагледаме на Българския Апокалипсис. Догодина, след изборите, не на коне, а на мерцедеси, в парламента ще влязат четиримата конници на Апокалипсиса - Бойко Борисов, Сергей Станишев, Ахмед Доган и Меглена Кунева. Останалите слуги на Ада ще вият отвън и ще чакат да им подхвърлят нещо за доубиване.

СТИГА С ТОВА БКП И Т.Н. ИЗКАЖЕТЕ СЕ ПО ТЕМАТА НА СТАТИЯТА, А НЕ ДА БЪЛВАТЕ ВСЕ ЕДНО И СЪЩО. НА ВАС ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН. АМИ КАТО НЕ ХАРЕСВАТЕ БКП И ВСИЧКИ ТАМ ДРУГИ, ОПРАВЕТЕ ГИ....

ИЗБОРИ, няма да има! Няма да изтъквам причините, казвам само резултатът! И ВСИЧКИ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО!

Прочетох за маите - интересно! Прочетох коментарите - удивително! Колко много ограничени в мисълта хора има в България . Ужас ...

Ми твоята мисъл ако е безгранична- въобще не личи! Напиши нещо гениално- писна ми от констататори!

Определено коментара и констатацията, която написах е отправена към хора като теб.Смятам автора достатъчно точно и ясно е представил новината , за да се правят каквито и да било предположения и препрадки от др. източници .

Малкото ти име е ясно, фамилното Фандъкова ли е?

Това не е социална мрежа ...! Към госта без име !!!

за края на света незнам но за края на бсп е другата година

Не само на БСП брато, а на всички партии и ще бъде доста забавно, уверявам Ви!

Да, разбрах . След 21.12.2012 започва ерата на падението на Б.Б. То и без маите си е ясно :)

да бе, на глупаците всичко им ясно:)

Е, това за новия цикъл не стана ли ясно на всички, все си мисля, че тази тема се изчерпа.

Оставете ги маите и разни пророци - не, че не са уловили (подсказали им са) правилно очакваните промени; достатъчно е да наблюдавате и да сравнявате (тези над 50 год) пътя, който човечеството измина и промените през последните 30 год. Светът няма да изчезне - напротив! но се извършва една трансформация на всичко, което е върху планетата. От неорганичния до органичния и разумен свят. Обърнете се назад и вижте какво правихме преди 30 год - образование, идеали, стремежи, възгледи (най-вече) и вижте кде сме сега. Всичко излезе наяве (както е казано в Св. писание) и всички заблуди, лъжи, илюзии паднаха. В момента нищо вече не се случва (причина и следствие са едно), а само вървим към един предел и праг (на който Страшния съд е само метафора), към една нова "вибрация", която вече всички я усещат, но не могат да си я обяснят. Хората се пробуждат (болезнено) за веригите, в които са държани досега; но не могат да се приспособят адекватно и затова има толкова много агресия и, извращения и безумия от всякакъв род (но за всичко това е писано в Библията). Така че не губете надежда - идват по-светли времена, но промяната няма да бъде безболезнена. Казано е: Най - тъмно е на зазоряване!...

Я я знам тая вибрация от вибратора! Малиии, що вибрации си изпонавибрирал по темата!

такава интерпретация няма на библията

Щом казваш, сигурно е така...

Честита или не, или последна, според световната мълва? За първи път не ти се вижда края, обвит в догадки и мъгла. И стъпили като незрящи войни върху минирани полета, теб, скандалната две и дванадесета очакваме в дванадесет без пет.

Я пак! Това стихотворение е за миналата Нова Година! В дванадесет без пет очакваме 2013- та!

Добре сте схванали:за миналата Нова година е,т. е. за новогодишната нощ срещу 1.1.2012. Тя все още е актуална, както и темата за края на света според календара на инките. Тук само два стиха от Новогодишни земетръси. Новогодишни земетръси. Но това са подробност

kgb777kgb

Хора научете се да мислите и четете , много четете !!! Древните са знаели много повече от нас / защо ли ? / и съвсем правилно са написали- " Начало на нова епоха " / грубо преведено / , но при толкова милиарда тъпаци , винаги се намира някой да обяви края на света, апокалипсис и естествено да му повярват !!! Нова епоха значи край на старата , но не значи край на света , може би ще е по-различен , но какво толкова купона продължава - Наздраве на всички които Потребяват , аз ще почакам до довечера !!!

Ами гътни се сам, защо трябва да разваляш рахата на другите?

Е сега се разбра що са изчезнали Маите. Това било техния 10-ноември

Маите никога не са казали, че ще свършва света. Измислиха го журналисти преди десетина година с цел сензация и лесни пари, продавайки си глупостите.

Както всяка информация от този род и тази е безпочвена. Ясно е че няма как и от кого да е предупредено човечество за природни катаклизми вкл. и края на Земята.

На 21.12.2012, в 11:11 ч.(UTC) е зимното слънцестоене. Какви владетели, какви 5 лева?!?

А бе то и Земята е от женски род и като я гледам каква е огромна кой знае какъв ще и е цикъла...

Какъв ти нов цикъл.Света така е зациклил,че скоро ще заприлича на ад.

Я не ни разваляй купона! (още едно мрънкяло ;-)

ПОЗНА! ЯКО ЩЕ ВИ СЕ СТЪЖНИ!

Ей учените,защо разваляте предновогодишното настроение на пенсионерите! Някои от нас, тъкмо се зарадвахме,че ще спестим гладната и студена зима,като отидем на по-добро място.

Развали най-хубавата новина за деня. (ама то все някое дърто мрънкяло ще се намери ;-)

Кои от Вас? Които лев не сте заработили. За мен е по-добре да Ви няма, защото си скъсах задника да работя, а сега ми вземат половината от полагащата се пенсия да Ви хрантутят. Че и не Ви стига наглостта да ревете за още.

Я малко по спокойно , едва - ли вярвате в писаното от вас самия

ЕВАЛА, ИЗБИ РИБЕТАТА :-)))

Такъв камък ми падна от сърцето, ама ми заседна в бъбрека ;(

Е, ще го изчишкаш ;)

И жена ми така казжа :)))

блазе ви за дамадзанката и сланинката,тука такива деликатесчета няма!аи,наздраве,зиви и здрави! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Брато, да не си в панделата? Не се коси за Коледа сме ти на свиждане, шъ са облажиш }

С тая транслитерация по ми звучи на Созополски ....нали знаете: "За зестра давам два цувала цирози и два декара цисто море..."

И на теб добър гъзмет и гивот!:)

Не било компоти а компУтри. Сички учени под ножа и тва е!

Вероятно е печатна грешка на издателя. Новото начало се очаква след 11.2013.

Ама тогава ще си зависи само от Нас, не от маите...