Венета Марковска подаде молба за пенсия и се отказа от КС

Съдия Венета Марковска е подала молба за пенсия. Тя няма да встъпи в длъжност и на конституционен съдия.

Обратно в новината

Коментари - Венета Марковска подаде молба за пенсия и се отказа от КС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един пенсионер, трябва да се прибере и да прави баница, да плете терлици. И без друго внуците им са по високите етажи. Стига толкова.

Умно решение

Кой ли дипломат че даде фира?

Сигурно са и предсказали бъдещето! Тормоз на нея и нейните близки! ПРовокации и заплахи!А може би и нещо още по-сериозно!

Не трябва ли предложението за нова кандидатура да е от квотата на Нар.събрание ?

Сигурен съм че си е докарала пари като за 3 живота. Струваше ли си от лакомия да се омаскари на края на кариерата си. Казват, това което не те убива те прави по-силен. Добре че този скандал я уби иначе съвсем лошо ни се пишеше.

това преминаване в пенсия малко понамирисва на бягство от прокуратурата..

Оказа се че след като си е подала молба за пенсия и разследването срещу нея се спира?! Не ми стана ясно само защо? Бабата се усети и хукна да бяга! Някой юрист да ни осветли как така?

Ми след тоя тънък президентски намек, накрая и тя разбра.....

Колко брутни заплати ще прибере тоя корумпиран бабишкер, като се пенсионира?

Не само тя, а и другите, които се заклеха, са за пенсия. Тя просто не е била удобна за другите. Затова не работи съдебната система, със стари кадри от миналото нова система не се създава.

Това трябваше да се случи още първия ден на шумотевицата. Права или не тя трябва достойно да се оттегли, а след това нека се доказва, че е чиста. ТАКА ПРАВЯТ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ - ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ.

Така както тази жена е на възраст за пенсия, а искаха да я оставят още девет години да лежкуни като конституционен съдия, същото е и положението на П.тьо Стоянов. Вместо и той да си дочака още две години в чужбина и после да поиска пенсиониране у нас, ще бъде оставен цели седем години на пенсионна възраст да получава дадените му доживотно огромни средства на бивш президент, голямата заплата на конституционен съдия, с привилегиите за тази длъжност. Този никой седесар не го припознава за свой човек. Това са измекярите, които герб използва.

Добре е разкараха тази баба. И П.тьо Зъбльото ще лапа, но явно това са му заслугите за прехода. Сметка: Колко струва един съдия 9 год. по 12 месеца по 7 000 лв. + перснонална кола (може бо мерцедес) без другите законни и под масата

В случая по-важното е, че всички видяха в цял ръст що за комсомолско нищожество замърсява българската президентска институция.

Защо трябва непременно да се плюе човек само по слухове? Всеки е невинен до доказване на противното. Просто е неудобно да се четат коментарии на хора, паднали до уровен на някои простаци.

Бе ти наред ли си? Може би ти си простак. Слухове, слухове ама се знае тази какви подкупи е взимала чрез поставени лица, само че не може да се докаже. Нали знаеш каква дейност е вършила в последните 20 години? Не знаеш? И аз не знам. Знам само че назначи Румен Миланов, помогна Велчев да бъде избран и т.н. Значи тези слухове са стигнали и до Е.К. и са пуснати от хора в системата. Бабата 2 пъти излъга, и това е достатъчно да си ходи в пенсия.

Пиша извън коментарите, които баха излишни, преди неината молба за пенсиониране! Венета Марковска показа отново своята добра казусна логика, и следват още по-силни плесници за този, който лови бика за опашката, без да има предвид, че бека рита жестоко.

деер

Тя да си подава документите където си иска!! За мен е важно , да се разбере истината - а тя е Марковска в затвора или президента възстановява от личните си сметки резила и с референдума избираме нов такъв и нов парламент! Какво сега театърът влезе в трето действие!?!!!

Защо депутатите от ГЕРБ първо гласуваха за това бабче, а после ЕлПрезиденте сътвори този цирк.

На такива като нея БЕЗ ТАВАН НА ПЕНСИИТЕ. Трябва да има разследване подробно. Като е запалена да изгори до край за назидание и пример на останалите.

Айде, бабееее! Вземи да си одиш, че сума ти време загуби и ти на държавата, а току-виж и еврофондовете ще вземат да ни спрат! Дето на тях се крепи цялата ни бойкономика. Много сме цъфнали и вързали, та сега трябва цял месец да се занимаваме с една корумпирана съдийка! Че и на любовница ми се прави, дъртицата ниедна!

Много се е уплашила от разследване и най доброто решение е да се пенсионира, с това слага точка на всичко и няма никой да я разследва, на нея и е ясно че иначе ще има съд и присъда, а в затвора за такива като нея не е никак лесно.

Стои си още там!

На много от елита пенсията трябва да се изкарва в Сливен или Софийския.

Дали е виновна или не това трябва да го каже съдът ,а не тя.

Логичен край! Като й гледам манталитета/интелекта се чудя как е стигнала до тук. Или пак така - с натискане. Но в един момент писва на някого.

Стига колебание! Или Венета, или Виолета! Изберете си кого ще пенсионирате и стойте на позиция! А не като овча опашка да се подмятате на "Дир"ника ...

Со кротце, со благо и со малко кьотек.

А ЗНАЕТЕ ЛИ СИНЧЕТО И КЪДЕ Е ЕДИНСТВЕН НОТАРИУС В КАВАРНА ПРИ ЦОНКО КМЕТА

И веднага може да си представите какви далавери и измами се въртят с недвижими имоти в тая община. Но едва ли ще се сети някой да ги поразбута тия боклуци.

Но предсрочното прекратяване на мандата е допустимо по изключение и само при настъпване на такива обстоятелства, които обективно отнемат възможността да се изпълняват задълженията, възложени с мандата, както и при подаване на оставка. Тези основания обаче не могат да се различават от основанията, при които би могло да бъдат освободени предсрочно лица на изборни длъжности с определен мандат, като конституционните съдии чл. 148, ал. 1 от Конституцията.Във всички тези случаи основанията за предсрочно прекратяване на мандата са обективни причини - смърт, влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление, фактическа невъзможност за изпълнение на задълженията за определен срок (включително тежкото физическо или психическо заболяване, последното водещо и до поставяне под запрещение) или пък подаване на оставка. От посочените по-горе текстове на Конституцията се установява, че конституционният законодател, отдавайки необходимото значение на мандатността, е ограничил максимално основанията за нейното предсрочно прекратяване.

Венета Марковска, мандатът на съдия в Конституционния съд се прекратява САМО в съответствие с чл. 148 от Конституцията. Прекратяването на мандата по чл. 148, ал. 1, точки 2, 3, 4 и 5 от Конституцията става с решение на Конституционния съд. Прекратяването на мандата по чл. 148, ал. 1, точки 1 и 6 от Конституцията се обявява от председателя на съда. Публичноправният мандат, за разлика от гражданскоправният, не може да бъде оттеглян по преценка от лицата (органите), които са го предоставили. Той е свободен, а не императивен - т. е. характеризира се с приоритет на обществените интереси пред интересите на възложителите на мандата. Ето защо лицата, получили такъв мандат следва да отстояват и изразяват държавните интереси. Затова и при тълкуването на съответната норма (чл. 148, ал. 1 от Конституцията) предсрочно прекратяване на мандата на изборните и назначаеми членове на КС, не следва да се излиза извън рамката на основния принцип за максимално ограничаване на основанията. Всяко разширяване на тези основания трябва да се възприема като нарушение на КОНСТИТУЦИЯ на Република България и на закона за КС.

Два модела императивен мандат и свободен мандат. Ясно искам да заявя, че член на Конституционния съд няма императивен мандат. Свободен мандат се базира на идеята за общонационално представителство и избраният член на Конституционния съд е представител на общия интерес. Указанията на избирателите тук са нищожни. Тук не съществува право на отзоваване.Мандатът за конституционното право е осъществяване на властнически правомощия (пълномощия, ако се акцентира на предоставянето на власт от възлагащия или учредяващия тези правомощия) в област от трите власти - законодателна, изпълнителна и съдебна, за определен период от време (срок). Двата елемента - пълномощия и срок, дават характеристиката на мандата. Първата е съдържателна, втората - времева. В чл. 147 и 148 от Конституцията относно мандата на Конституционния съд е определен срокът на пълния мандат и в шест точки основанията за предсрочно прекратяване на мандата на конституционен съдия, като в чл. 149, ал. 2 е изрично изключено да се дават или отнемат правомощия на Конституционния съд със закон.

ВЕЧЕ СЕ ОБЪРКАХ И НЕ ЗНАМ КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ.

Мястото й е в затвора, не в многобройните й имоти като пенсионер!

А по нейния пример - следващият да е Цветанов. И той се нагуши с не по-малко имоти!!

При сегашното положение г-жа Виолета Марковска утре би могла да положи клетва??? Тази Виолета Марковска само депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров или съпругата на ефрейтор Димо Гяуров, която работеше в президентството по време на мандата на Петър Стоянов явно я познават. Да не е някоя от модна агенция Визаж ?

Виолета Марковска е българска актриса. Младата звезда от сериала Столичани в повече. Съпругът на Виолета е Ивайло Ангарски - проспериращ финансист и син на Красимир Ангарски.

Вместо пандела - пенсия. Няма да се оправимЕ още дълго време така....

еми, изгърмя бушонът Марковска

Ето една добра новина .

Властта и медиите да престанат да ни занимават с тая жена. Първо властта, както винаги, сглупи със своя избор и неразбории в законите, а медиите са едни лешояди, на всяка мърша скачат с безумие. Стига вече.

Напротив, медиите, ако бяха на място, нямаше да я оставят намира! Това е престъпник, емблема на проказата в цялата съдебна система, но доказателствата за престъпленията и се подминават от медиите като турски гробища. Много хубав филм, м/у другото!

ще я замести, щехме да помолим Роско да мирува, ама ха де? ЦИРК!

Най-накрая ще си отдъхнат във Върховния административен съд, пък и долните инстанции. Лакомията и чувството за безнаказаност и сложиха прът, не президента..

Венета .... Виолета .... Венета .... Виолета ?!?! Коя Марковска излиза в пенсия ...

Цялото изучено добре следвоенно поколение ще трябва да излезе в пенсия, да измре, защото пенсиите ни са нищожни, децата ни ги няма в България, въпреки че ги възпитахме и добре образовахме с помощта на "тъпата комунистическа държава". Да са му живи и здрави на управляващия оставащите тук милиционери, мутри, цигани и нови ислямисти.......

Молба за пенсия подава, защото знае, че ако образуват прокурорска проверка срещу нея /а не срещу неизвестен извършител/ или досъдебно производство по така събраните сигнали срещу нея, ще се наложи да я уволнят от заеманите длъжноти и няма да може да си прибере заплатите накуп, не че са и притрябвали сигурно.

Айде чао че ми писна да ти гледам грозната мутра навякъде! Да заповяда Момата :)

Да и са честити 20 заплати и таван на пенсията. Да се запрятаме да работим, че трябва пари да изкараме за нашите честни и скромни съдии, прокурори и останалата чиновническа напаст!

ГЕРБ нагледно показаха унищожителните си Умения ! ..... ГЕРБ(90+% от тях) Избраха Марковска ,Защитаваха я една седмица в България и пред Еврокомисията ! Следващата седмица я Нападаха и Притискаха от всички фронтове ! Накрая и скроиха чисто Мутренски номер-президентчето им кукла , напулно Незаконно Блокира клетвата и !!! Че президентчето е Нарушило Конституцията,казаха Президентите Петър Стоянов и Георги Първанов !! Очакваме Реакцията на Конституционният Съд ,и подвеждане под отговорност на Плевнелиев !!!

Браво, но не на бабичката Марковска, а на всички, които се обявиха срещу нея !!! Ако тая отдавна се беше пенсионирала, щяхме да имаме 1 проблем по-малко. Но пък нейният случай се "раздуха" навреме от управляващите, за да отклонят вниманието ни от националното предателство, което извършиха - харизването на газовото ни находище край Телиш на мафиотска американска компания, на практика без пари и за срок от 30 години. Дори и ДИР.БГ скри към момента коментарите по този ужасяващ за страната ни казус !!!!!!!!

Дон Кихоте,в този ред на разсъждения добави и Южен поток. Така е по-коректно,нали?

Съд за тая стара перверзница и любовника й.

Кой и как ли я натисна???

"В себе си нямам никакво съмнение, че не съм извършила каквото и да е нарушение по служба, а още по-малко престъпление..." Тази още се прави на луда! За какво СЪМНЕНИЕ говори. Нормален човек ЗНАЕ какво е вършил

Дърта вещица ! На все орания си заник претендира и да я издържам! Много сме нагли и затова няма да прокопсаме никога. Не хваля запада, но все ми се струва, че при същите обстоятелства ако този тетър се разиграваше някъде по към Атлантическия океан щяхме да и плащаме издръжка не за пенсия, а за затвор.

Да се разследва! Нищо, че се опитва да се измъкне.

Как може да е толкова нагла тая бабичк??? Да е за пенсия, но да се натиска да работи и да заема мястото на някой по-млад!!!