Разрешиха втора амнистия за незаконни строежи

Депутатите решиха строежи, изградени до 31 март 2001 г., без строителни документи, да не подлежат на премахване. Това предвиждат приетите промени в Закона за устройство на територията.

Обратно в новината

Коментари - Разрешиха втора амнистия за незаконни строежи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По таз логика Узаконете рушветите защото половин България рушветира. Узаконете черната заплата защото половин България получава заплата в плик, Узаконете неплащането на данаци, ток парно защото половин България не ги плаща и т.н

БРАВО ДРУГАРИ най после да узаконите ВСИЧКО КОЕТО СТЕ КРАЛИ ДО СЕГА.

Трябва обаче да има и ограничения за допустими параметри на тези строежи, защото това е дело на лобисти,който да облагодетелстват богатите стройтели. А презумцита е да се помогне на обикновенните хора с тясни къщи,желаещи да се пригодят към трудния живот ж България непозволяващ на хората да се развиват по нормален начин. На кратко живота тук е тъка направен че постоянно да си в нарушение.Тъка всички са претиснати до стената и си траят да не оберат калая.Сега имаме хотели и хотелчета и хора в парламента. Я какъв кеф. Ама и ние да разберем от тая работа,та да си мълчим. МИЛА РОДИНИ...

Дали сте се замисляли как на практика може да стане това? (бутайте всичко незаконно) - колко хора в продължение на колко години ще работят, за да се изчисти незак. строителство? и това при сегашното законодателство? А Вие дали случайно нямате някое балконче, барачка или гаражна клетка? Проверете - имате ли разрешения са строителство (позволителен билет) за къщите на Вашите родители, или сте им извадили удостоверения за търпимост? Или Вие сте роден тук, но сте живяли цял живот в "Правова държава" и сега сравнявате с там? А какво мислят Вашите роднини и приятели по този повод - всички ли са "Безгрешни" като Вас? Помислете...

Имаме гараж в двора,строен от баща ми , без разрешително за строеж. Приветствам решението!

А случайно някое кенефче в задния двор да искате да узаконите?

Нова врата за корупция-Как ще се доказва кога е посроена сградата.Ще се пълнят пак гушите.

Узаконяване на незаконни сгради, амнистия за неплатени данък сгради и парно...Наистина трябва оградят тази държава на дребните селски тарикати и мошеници, за да не сее зараза по света.

АМИ АКО Е НАДСТРОЯВАНЕ КВО ПРАИМ....................

Груба грешка на журналиста писал статията. Остъклените балкони ще продължат да са незаконно строителство - не защото за тях няма документ, а защото противоречат на архитектурния план. Те трябва да бъдат премахнати. Амнистията е за строежи, които спазват ограниченията на застроителния план, но са направени без разрешение.

Ами сега...

Има още наши хора за оправяне

Ми така е навсякъде по света! Който си плаща получава, което не става с пари, става с много пари! Справедливост и законност са размити понятия за силните на дена

Защо винаги трябва да се съгласяваме с властимащите ?Защо трябва да постъпват така,както им изнася на тях?Хората са демотивирани,от това че никои не им обръща никакво внимание,а идват избори?!България отдавна вече е изгубена за българите,не мислите ли?Историята само ще останови, че е имало някъде в пространството хубава държава ,а някои които са били много алчни са я погубили,безвъзвратно -жалко!А можеше сценария да бъде швеицаарски!

elena_ole

А стимули от държавата за тези, които спазвахме закона.

Какъв безсрамен начин да се докаже колко много властта обича митничарите, наркотрафикантите, и т.н. далавераджии, които много послушно си плащат за направените им услуги

Ако се стигне до узаконяване на тези сгради изрично да се отбележи, че при природна бедствие, всички разходи по ремонта или премахването ще са за сметка на собственика. Стига сте ни разплаквали с истории за хора без покриви и т.н.

...тази същата Лиляна Павлова, която беше втрещена от това, че на варненския плаж (на пясъка) Марешки си е построил виличка и как незабавно трябва да се премахне и се пъчеше и ежеше...Дрън, дрън- няколко дни по-късно Марешки каза по вестниците, че постройката няма да се пипа и така и стана. Да отиде госпожа министърката и да се убеди, че мнението й никой не го бръсне за слива. Жалки, жалки са нашите управници, че за жалост и ние покрай тях!Грабеж посред бял ден.... с такива закони нищо добро не очаквайте и ако сега имате протекцията на властта, утре вие и вашите деца ще живеят в тази мизерия, която оставяте!

Че ще узаконят всички незаконни строежи не ще и дума,но по добре да платят стойността на сградата по данъчна оценка.Вместо данъци по лихвите-приходи от новопостроените незаконни сгради.

Разбира се, знаете ли колко сделки за такива строежи са минали през дебелите къси пръстчета на натариус Фидосова!!!

"Браво" на правителството. Какво означава амнистия бе господа управляващи? Значи хората строят без да имат право, в разрез със всякакви закони и наредби и изведнъж не само, че няма наказание за тези хора, ами напротив - опрощават им се всички грехове. Ми то затова Българияя прилича вече на един "турски кенеф", защото всеки прави каквото си иска и след това държавата му обпрощава всичко. Ама сте много силни това правителство да ограбвате нормалните хора, както ще стане с данъка лихва. Богаташите със строежите няма да ги пипаме, с вилите като Пентагона няма да ги пипаме, обаче лихвите на пенсионер и нормални хора - дай да им ги вземем.

няма такава държава, няма! няма и по-овчедушни хора от българите! ще ги търпим всички мутри, ще се навеждаме пред тях и ще мечтаем да сме от тях. повръща ми се!

Браво разумно решение.

Какво му е разумното? Разумното е събаряне. Затова в България има такава престъпност. Само се чудя как така тази престъпност се разраства, когато Борисов е на някакъв пост - я главен секретар, я премиер.

Ами нали трябва да ти съборят и остъкления балкон, и гаражната клетка, и външната тоалетна, и навеса за кокошките! Вярно е, цяла България е незаконна и е лицемерие да се правим, че сме против незаконното строителство, като всички го ползваме. Всъщностние сме против незаконния гараж на съседа, но сме за нашия незаконен обор.

Хора, идват избори! Половина България е незаконна, а на хазната и трябват пари. Сметките са прости.

В статията има явна фактическа грешка - до 2003та година можеха да се узаконяват незаконни строежи - издаваха се удостоверения за въвеждане в експлоатация и т.нт. След 2003 може да се вади удостоверение за търпимост, което просто предпазва сградата от бутане - то не я прави законна. Предполагам, че това е норма за узаконяване - не за търпимост на сградите

Държавата озакони безаконието. Ама сомо за тези, които са нарушили закона до до 31 март 2001 г. За другите, които са нарушавали закона след тази дата няма озаконяване. Поредня случай когато държавата се подиграва с едни хора и облагодетелства други. Продължаваме по старо му - За кокошка няма прошка за милион няма закон.

Ало, временно управляващите! Нали се биехте в гърдите, че ще събаряте незаконните строежи? Даже по едно време гвоздеят на новините беше събарянето на една барака! Сега май изведнъж се оказа, че има много "наши" момчета (незаконно строили), които трябва да бъдат оправени. Нищо ново под слънцето :-(

Много правилно, защото когато казаха че ще ги бутат всички ревнахте как може нещо построено да се руши. Ха сега ревете пак.

И аз на времето това си мислех. Как ще ги събаряте? Дайте ги за детски и старчески домове! Интересна логика. Първо божа работа е, дали даден имот е функционален за социален дом. И второ, значи ако е социален дом може да е незаконен и да не отговаря на наредбите, а ако не е социален - не може. Дори да бяха решили да ги отнемат в полза на държавата, няма законов механизъм, по който това да стане.

как иначе плевналиев ще си узакони палата на брега на морето?

И пак не мога да разбера нещо - удостоверение за търпимост се издаваше за всички сгради построени преди 1987година без краен срок, каква е тази частична амнистия от 1 година в момента??? Търпима постройка не е законна - тя не се нанася в кадастъра, не влия на КИНТа на района, просто не подлежи на събаряне - в момента оправят ЗУТа и узаконяват сградите, както беше до 2003та година или просто издават удостоверения за търпимост?

Всички -- Вън ! Всичко -- на скрап !!!

Време беше да се приеме тази норма. Просто в момента се дава още една отсрочка за всички които не знаеха или не смогнаха да си подадат документите 2004та година. Не виждам някаква драма тук. Дефакто половин България е "незаконно" застроена, а и все пак става въпрос за строителство в собствен имот, което не противоречи на устройствения план

гошко, мамин златин - що си толкова глупав и прост?

Явно ГЕРБ за последно са решили да се ОСЕРАТ!

Не приемайте амнистията и бутайте всичко незаконно. Законът трябва да е над всичко, каквато и цена да се плати. Още повече, че ще я платят наглите и кралите и нарушителите. Така се изгражда правова държава, господине! Силата на правосъдието не е в размера на наказанието, а в неизбежността на самото наказание. Освен бутането на незаконните строежи трябва да се отнемат и имотите край морето и други апетитни места на крайно нуждаещите се многоимотни тарикати, сред които има съдии, прокурори, депутати, висши държавни чиновници и всичката друга сволоч!

,,,предлагам, вместо да се бутат да се отнемата от собственика и да се одържавят,, или направят общински да се раздадт на нуждаещите се...

Може и така, но в повечето случаи тези сгради са незаконни поради това, че са строени без нужната документация или защото са там, където не трябва да са - например във вододайна зона или защитен район.

Дали сте се замисляли как на практика може да стане това? (бутайте всичко незаконно) - колко хора в продължение на колко години ще работят, за да се изчисти незак. строителство? и това при сегашното законодателство? А Вие дали случайно нямате някое балконче, барачка или гаражна клетка? Проверете - имате ли разрешения са строителство (позволителен билет) за къщите на Вашите родители, или сте им извадили удостоверения за търпимост? Или Вие сте роден тук, но сте живяли цял живот в "Правова държава" и сега сравнявате с там? А какво мислят Вашите роднини и приятели по този повод - всички ли са "Безгрешни" като Вас? Помислете...

Първата амнистия кои я направи бе другарю и кой строи по балкана и морето.

Да живее страната на мутрите, далаверите и беззаконието!

Отдавна на тази територия всички ние, които спазваме законите, минаваме в графата "глупак".

Вече и на слепите им става ясно,че сегашните управляващи са един злокачествен тумор,който разяжда и унищожава страната ни,бавно и методично!Сегашните властници творят закони за собствено облагодетелстване и обогатяване.В момента властва анархията и беззаконието!Масово се узаконяват и прикриват престъпления,свързани с хората от управляващите Герб!Тези разграбват всичко останало в държавата,като за последно и след тях потоп!Дано дойде Видьов ден и всичките тези да изгният в затвора!

Накратко, всеки може да си прави каквото иска, защото ще го хване я давност, я амнистия. А най-сигурно е да правиш каквото правят властимащите. Те вече са скъперници и не си оправят бакиите с пари, а с разни закончета и наредбички. Законно, елегантно, а и по-доходно. Нищо, че и някой простосмъртен ще намаже, на народа също му трябва малко радост.

тоя идиот плевнелиев за какво летя с вертолет да се повози ли изродите винаги са си изроди но народа е за ебане че ги избира тия малоумници

1chovek

Защо ми се струва, че закона не е заради балкончетата на хората, а заради масивни строежи край морето, язовирите и тн?

ХИ-ХИ, САМО РАЗЛАЯХА КУЧЕТАТА С ТЕЗИ СТРОЕЖИ. НИЩО НЯМА ДА ИМ СТОРЯТ, ЩЕ ГИ УЗАКОНЯТ И ТОЛКОЗ, КАКТО И ВСИЧКИ ДРУГИ ЗАКОНИ И ЗАКОНЧЕТА, ДНЕС ТАКА, УТРЕ ИНАК........

Браво пичове .... така се създават традициите, след 5-6 години да чакаме третата амнистия и така до безкрай ....

От къде на къде? Явно строежите са техни. Ей аман от тази мафия бе

Хе хе и сега всичко покрай язовирите и морето ще стане законнно построено. Искам тежки наказания на ЧИНОВНИЦИТЕ допуснали незаконните строежи, дори ЗАТВОР, преди 89-та година така се постъпваше!

То не бяха хвалби и хеликоптери и на края ново 20,типичен мутренски похват.Да са живи и здрави,и на това краят се вижда.

Узаконяване на нещо незаконно? Защо да се ограничаваме само до строителството? Да вземат да решат всички, убийци, изнасилвачи, крадци и др. кримки да им узаконим престъпленията. Ще открадна кола и ще подам документи за узаконяване. ГЛУПОСТИ!!!

Е, това е мафията! Заграби, застрои и сега - узакони. Само погледнете София на какво прилича, колко строежа се "разрешиха" в Южният парк, Дървеница, Редута, Лозенец, Витоша и къде ли не още. А далаверата с околовръстното, започната от МАфиянски? А в Бургас, Варна, курортите... Останаха малко зелени площи, но и те са на прицел. Хей, ГЕРБерасти, ако това е вашата демокрация, колко мислите че ще продължи?

Помните ли шумотевицата със събарянето на сгради по черноморието? Помните ли голямата шумотевица и биене по гърдите как герб ще премахне всички незаконни сгради? ПО-ГОЛЕМИ ЛЪЖИ НИКОЙ НЕ Е ГОВОРИЛ ЗА ТИЯ 23Г.

Това е безобразие !Ако допуснем, че подобна глупост може да стане факт, то амнистираните незаконни постройки трябва да бъдат узаконени само и единствено след като се платят всички възможни такси и глоби заедно с лихвите ! Би било честно да се въведе и по-висок данък за подобен тип имоти.

A ти как мислиш, че ще стане, бе тъпоумни? Нали се гони взаимния интерес на обществото и индивида за разлика от предишните десароченгесарски управления!

Явно от ГЕРБ са се примирили, че втори мандат няма и да помиришат (освен ако няма изборни фалшификации) и сега приемат все по-малоумни и лобистки закони.