Жан Виденов: Станишев е демагог, Първанов беше неподходящ президент

Бившият премиер Жан Виденов проговори в предаването "Всяка неделя". Той направи анализ на прехода, посочи грешките на БСП, Сергей Станишев и Георги Първанов и каза каква е неговата версия за убийството на Андрей Луканов.

Обратно в новината

Коментари - Жан Виденов: Станишев е демагог, Първанов беше неподходящ президент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БСП трябва да върнат Виденов начело. Опонент на Б.Б. можеда бъде само честен и прям човек. Един диспут между тях ще бъде по-интересен от този на Обама и Ромни. Хлъзгавите нищоговорещи Станишев и Първанов не са сериозен противник.

Сега ще си пием горчивата чаша която сме си забъркали. Както се казва- простотията се лекува САМО с глад.

Още тогава спорехме с приятели за него. Те твърдяха, че е честен политик, аз им отговарях, че е предизвикал глад в България. На което ми казаха, да си помисля, кой на изток и на запад от България е имал интерес от политик, който да се грижи първо за интересите на България. Верният отговор е: никой. За това е била блокадата, за да падне. А и цялата тази организация на народа тогава (и аз бях по барикадите) - в България това не става без някой да те подтикне малко отвън... Едно беше ясно още тогава - че не беше корумпиран и не играеше за чужди интереси.

Жан Виденов е пример за човек с рядкото в България и въобще съчетание на голям ум, висок морал и здрав патриотизъм. Но една птичка пролет не прави. Ние даже не можахме да го оценим. Защото не сме на това ниво. Само такива хора могат да спасят и възродят България. Иначе сме загубени.

10-процентният данък е много добро нещо - независимо коя партия го е въвела - с оглед разумно регулиране на бизнес инициативността и потреблението, а ерго съживяване на икономиката (индустрия, аграрен сектор, търговия и услуги, в т.ч. туризъм) и повишаване на жизнения стандарт. Който икономист не е съгласен с тази теза, трябва да си върне дипломата - и без това у нас има само пишман-икономисти. Лошото е, че тук на власт са безродници и мафиоти, спрегнати с банките, които по всякакъв начин злоупотребяват с националните капитали. Няма кой да измете мафиотщината, затова и най-разумната данъчна политика дава нисък социален ефект.

По принцип си прав за плоския данък, обаче трябват и други неща, най вече - ефективна държавна и общинска администрация, и предвидима/последователна политика и законодателство. Тези неща, съчетани с нисък плосък данък, би могло да съживят икономиката. Но без тези неща, плоския данък единствено ощетява най-бедните хора, без да има особена полза от него.

Социализмът не е зверски, подъл и безчовечен, а онова негово изкривено подобие, което претворявахме в дела , беше такова. Я се огледай и се разходи из З. Европа. Че те там отдавна строят комунизма, с който ни мотивираха да се надяваме на светлото бъдеще. Значи има нещо друго, поради което се провалихме и никой не смее да каже на глас, или не проумява, коя е истинската причина за фиаското ни. Но...не трябва да губим надежда! Експериментът продължава - този път с псевдо капитализъм и още по- псевдо демокрация.

И сега и същото, икономиката е почти замръзнала. Затова и края на Бойко ще бъде като тоя на Виденов. Всички обещания за повишаване на заплати и пенсии ще се окажат ялови, просто няма кой да заработи парите. А защо стана така е много дълъг разговор за да се обясни с няколко думи. Шалтера си го дърпат самите управляващи, а не някой злодей.

Господа, поне констативната част на твърденията на г-н Виденов е вярна, а последствията от изказването му са ясни. Социализмът е неотменимо безчовечен и зверски подъл. БСП - Българския Социален Паразитизъм, безусловно ще насъска срещу г-н Виденов наемните си ПЕСове и съдружници (и съзнателни, и заблудени) в ограбването на хората. Г-н Виденов знае, че е в смъртна опасност заради изказаните истини. И да съм с възгледи непримиримо противоположни на г-н Виденовите, казал истината, той е за мен един от храбрите хора - по силата на историята и попаднали сред мерзавците, но имащи честта да застанат срещу им. Ще му стигнат ли сили в това и за това? Остане ли социалист, ще го оцапат и - не. Остане ли сам - не...

Ето на този цитат почти никой не е обърнал внимание и жалко! Защото показват какъв промит мозък е Жан, въпреки цялата му честност (изразяваща се в това, че не осребри престоя си във властта и вероятно се е опитвал да защити националните интереси). Но ... човек, който смята, че националният капитал СПРАВЕДЛИВО е попаднал в определени ръце ("у когото трябва"), човек, който не пледира, че в зората на демокрацията трябва да се даде равен старт на всички, човек, който не се възмущава открито от криминалния начин, по който неговите съпартийци извършиха прехода - такъв човек, каквито и истини да говори, не може да заслужи всеобщо уважение...

значи извода е прост народ- долнопробни управници. комунизма пекна само , кадето вирееше простотията. а народа не се поучи -на 10 рева за пари и ги "получи" и сега продалжaва сащото.всичко имат и отгоре и пак недостатачно.

Специално и само за всички почитатели на Жан мисля може да се организира един резерват с трицифрена месечна инфлация, окрадени банки, заплати от $15 и пенсии от $5 - да си живеят щастливо.

Абе то и аз съм умен, интелигентен и честен, но не напирам да управлявам държава. Има само един обективен начин да се оцени един премиер - с колко е повишил стандарта на живот на гражданите си. Няма друг критерий. Както и да го гледаме Виденов е най зле, а Костов най добре по тази класация. Кога ще ви уврат главите бе хора. Спомням си беше май 1996год. Предприятието в което работех спря поради липса на работа. Цялата администрация ни командироваха из страната да търсим клиенти. Обиколих много предприятия и всички бяха в нашето положение- бяха спряли или мъждукаха. Икономиката беше спряла. И ако за това не е виновен премиера с водената от него политика здраве му кажи.

На Жан грешките ги помним ,но заслужава адмирации за това ,че не открадна и стотинка въпреки най големите възможности за грабеж по онова време ,но за сметка на него Софиянски и Костов достойно се налапаха.

Как така Виденов не открадна стотинка и доведе държавата до фалит, а Костов завари опустошена държава и успя да я измъкне от кризата, пък успя и да се "накраде". Нещо комунистите се скараха с логиката. Гадни популисти.

Плебса крещи първосигнално ОСАННА (както винаги разбира се)! Един въпрос ме човърка и искам да го споделя: Дали кукловодите след дедо и боко не ни готвят новия месия?

Тюфекчиев. И земята е плоска, нали?

Гледах предаването "ВСЯКА НЕДЕЛЯ' по Нова Телевизия и дословно чух какво каза Жан Виденов.Той каза много жестоки истини за БСП и нейното ръководство,за договорката на Иван Костов с БСП,да не се рови много в миналото.Това обяснява,защо неговото правителство не направи закон за лустрацията!? За мен той си остава единствения честен комунист,който не се обогати от прехода,както се обогатиха мнозина висши ръководни дейци на БСП.

Прочитайки тази новина беше като свеж и хладен душ рано сутрин - освежаващо.... от толко дълго време имам чувствтото, че в бг се говорят само несъществени булшитс и истината се избягва или пресъздава и никога конкретизира - мисля, че трябва да потърся интервюто в ютуб. Киворкян показва каква е разликата между истинският тв журналист и разни каки подвизаващи се по разни телевизии само щото спят с некой... точно в десетката.

Абе ти наред ли си? Агента на ДС кИворкян показва каква е разликата между истинският тв журналист и разни нам кви си.....

Агент или ни, или каквото и да е там, Кеворкян си остава журналист от тежката артилерия Българска. Такива в мемента са на привършване и е добре да ги оценяваме по моженето им 23 години след фалш-революцията.

За съжаление на много другари,Жан казва и някои безспорни истини...

А защо са пропуснали думите му, че енергийните ресурси ни ги продават с 30 % по-скъпо от останалите държави?

Виденов каза това, което всички знаят, но не смеят да кажат. Освен, че има и повече информация като бивш Министър - Председател. Евала му правя.

По неофициална инф. от задкулисието Жан Виденов е бил предложен за поста МП от лицето Ал. Лилов. Не ви ли прави впечатление, че този човек не беше нито веднъж поканен в някое тв студио и да му се зададат нЕкои въпроси, касателно този непрехождащ преход. Ето, сега Кеворк Кеворкян има възможност да обере лаврите като журналист, ако го покани. Иначе Жан В. не е особено умен човек, съдейки по това, което каза. Прави му чест единствено това, че каза някои истини, за които останалите мушмороци не смеят да говорят...

Един от последните хора, които имат достойнство, възпитание и чест от партията, която вече нито е социална, нито е червена, нито е народна.

Абсолютно вярно!Опита се да попречи на грабителите-посочи публично Румен Петков, като шеф на банда измамници,беше лъган и мамен от проф.Т.Вълчев!

Не бях засегнат от кризата 1996-7г. Плащаха ми в долари или левовата равностойност за деня. Но добре си спомням, че той първи започна да изплаща външен дълг след мораториума на Луканов и подготви валутния борд, имаше и икономически растеж. И като се усетиха валутните далавераджии, че кранчето секва, подмамиха политиканите и му спретнаха едно улично превратче. В резултат - тарикатът Софиянски на бял кон и юруш на маслините.

Този човек от близкото минало ми става все по-симпатичен. Да, обърка тогава нещата, като всеки идеалист. Имаше мисия, но неизпълнима. Сега е помъдрял. Прилича си по това с Б.Б., но на последния е по-лесно. Не го плюе, защото го разбира!

Ти па къде виде мъдрост у Винету?!?!?

Ако Ж.Виденов направи партия-ще гласувам без всякакво колебание за нея!Защото знам,че е честен и достоен!

Не само вие, много хора биха гласували за Ж.Виденов .Кой не радее възстановяването на държавата и държавността, на морала , почтеността в политиката.

Аз също бих гласувал за този честен човек.

"...Жан Виденов никога не е имал реалната власт в държавата. Той беше кукла на конци, част от злокобен проект, в който до края не разбра, че е участник. Кукловодите го назначиха да извърши Масовата приватизация, след което да го хвърлят на кучетата. Питате се кои са тези кукловоди? Това са хората, които и в момента държат в ръцете си цялата икономика на страната. Най- богатите българи- които до един са свързани с бившето Политбюро на БКП, разкрива Мирослав Дърмов..."

По силата на законите за общественото развитие, начело на обществото застават най-подходящите за конкретния момент и обективните условия хора. Жан Виденов, с неговия морал, идеологическа принадлежност и интелект не беше ръководителят, съответстващ на обективно създалата се обстановка в България и извън нея и затова си отиде от властта.

Не зная дали е говедо, но това, което казва е истина!

Човека си каза нещата такива каквито са били а за боко нищо не спона защото най-вероятно нищо не знае... хубаво че е излязъл от помийната яма наречена политика. Няма никакъв смисъл за честен човек да седи в парламента или правителството защото колкото и да се пазиш ще те окалят от горе до долу. Към този момент политиката е пълна само с лицемерни крадци и измамници без изключение!

Ще ви дойде акъла, че Виденов е един от малкото честни ама е късно. Мандалото лопна както се казва и всички дружно сме се хванали за големите пръсти,

Политическата борба в България още от Освобождението е безмилостно жестока, а желанието за власт се предава на поколенията политици и затова които и да избираме все е някой нагъл наследник на комунистическа или нечия друга идеология (така е и сега) - всички искат само власт, затова ние трябва да прогледнем и да изберем личности, които не са наследници на разни комунисти, БЗНС-та, псевдодемократи и разни други следосвобожденски политически родове, чиято основна дейност е да заграбват власт и да избиват политическите си противници.

Той Алеко си го е казал...

Умела предизборна хитрост - Жан излиза отново на светло и обира симпатиите на хората от целия политически спектър, като оплюва всички ОСВЕН сегашните управляващи.

Верно честен,но много глупав и може би единствен,който не се обогати от власт.Те го лъжеха и той вярваше.Не беше политик и пълен провал като премиер.Незнам дали точно той трябва да дава квалификации.

Чесно момче, но допусна гафове. Не се вслушваше в почтени, честни и умни хора а се гавреше с тях. Беспорно от такъв политик има нужда държавата ,но с определени корекции. За някои неща си беше ренде и плах. Не му стигаше дипломацията. Вярваше само на определени хора, които не винаги бяха в час.

Браво Кеворкян ! Браво Жан !! Каквото и да приказват ,каквото и да пишат ,Вие си останахте хората които винаги са се стремяли да са честни . Поздравления!

И на него други са му виновни. Извинявай, ама като си министър-председател и като не можеш да се справиш явно си некадърен, а в следствие на твоята некадърност идва катастрофа, нямаща аналог след 30-те години на 20в. Еми нямаш място в националната телевизия да казваш кой какво.

Само за сведение - токът от Козлодуй се търгува в чужбина и от членове на ГЕРБ. След 18.00 часа всички овци, кози и овчарски кучета си свалят фалшивите кожи и се събират в глутницата, ако разбираш метафората. Не разсъждавайте по цветове, мислете трезво!

да се връща? Защото се справи "отлично" в онези години? Може и да е добър човек , но не е за тази работа. След като тогава не е успял да се пребори , сега какво те кара да мислиш ,че това ще стане ??? Хора мислете,не се юрвайте сляпо след поредната идея или личност!

Това жалко, некадърно говедо вместо да е на топло за дълго време, дава акъл за да могат други говеда да въздишат по него. Ужасявам се от простотата на голяма част от сганта, населяваща родината!

Подкрепям!!! И това негово твърдение - "Все пак, според него, сме се отървали сравнително леко през 1996-1997 година." доста неприятно ме изненада.

Май не си признаваш какво беше тогава. Дембели с таксита и мобофони дирижираха "всенароден" протест. Типична картинка: 30-40 тина фенове скачат върху тролей на Орлов мост, след което го подпалват; полицичта стои на 100 м. разстояние и гледа; транспорта спрян и хората ходят пеша. Втора картинка: палежи и грабеж на НС, арестувани има но познай защо не се каза какви са и с какво се занимават. Трета картинка: доларът скача до 3000лв, призова се пенсионерите да купуват долари; Софиянски идва на власт и доларът пада 1500лв; народът ряпа да яде.

Май и той е бил всред дембелите щурмували улиците и НС! Да, ама сега не го признават за "активен" борец срещу комунизма!

Забрави да посочиш сценариста,другарю-сценаристааа!...

Toва говедо вместо да е в затвора за дълго време, дава акъл из медиите за да могат други говеда под мен да въздишат по него. Ебати простото племе, заклевам се!

си прост! Ама много...

Виденов беше бушон, който обра негативите на един куп долни мошеници и родоотстъпници. Няма да се учудя ако той самият е честен човек, защото като такъв съвсем естествено би бил изритан от политиката, омазан и опетнен за сметка на други. Според мен сегашните боклуци, които са на власт, са много по-опасни и лицемерни от Жан Виденов, ако той изобщо е такъв. Имаме нужда от тотална промяна.

аззз

ебаси и омразните комунисти съсипаха живота на милиони хора и още имат наглостта да се изправят с лице срещу камерите и даже акъл да дават ужас и безумие....

Тук някой смятат Ж. Виденов за невинен???. Добре тогава защо въобще имаме Министър председатели, като не те а други били виновни. При Бойко се получава същото - той управлява, ама виновни са се некви други.

rado_7_6@

Изключително! Неслучайно Виенските Асаци са това което са!!! Дори не бих се сетил за такъв елегантно-хързулващ плот - вече използван и захвърлен седмак спатия го използваме пак, предизвиквайки симпатиите на хора от цялата политическа палитра!!! Сравнено с това, рачешкият канон на Гранд Мастър Бах е посредствена творба на неумел кръжочник!

Кой го знаеше и кой беше Първанов по онова време. 9 дупка на кавала. Жан призна, че е предпочел Кольо Добрев, ама и той подвил опашка.

Scorpi

късметлия е Жан, че не го обесиха на площада "платените" протестиращи на времето. само той си знае какво му е било тогава. как няма да се отегли от политиката. но истинските гьон сурати (Р.Овч) стоят и до ден и продължават да наглеят и грабят от българския народ. също така и да работят против националните интереси на България за сметка на тези на тяхната истинска родина - Масква.

Ал

Жалко, че се оттегли от политиката.

doncho

Айдеее... и Жан Виденов каза на позитанци, че Станишев е демагог а Първанов леке. Днес е хубав ден :)