150 000 корупционни сделки стават на месец у нас

Около 150 000 е бил средният брой на корупционните сделки в България през 2011 г. само за месец. Всеки четвърти от гражданите, контактували с администрацията, е трябвало да "дава нещо" в замяна на получените услуги, това показа проучване на Центъра за изследване на демокрацията и фондация "Фридрих Еберт".

Обратно в новината

Коментари - 150 000 корупционни сделки стават на месец у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбрах, че целта на това проучване на тази фондацийка е да покаже още един път какъв злодей е Иван Костов.Затова на изборите догодина ще гласувам за ДСБ.Лека ви работа и наздраве!!!

Публкацията не е подкрепена с нито един конкретен случай. Целта и е сриване на самочуствието на българите. Няма и нито дума за причината: безочливото ниво на експлоатация и абсурдната цена на труда в БГ.

Доста странно твърдение , как се определиха като брои . Ами излиза че се знае или е произволно . Тогава следва - КАКВА СЕ ПРАВИ ЗА ДА СЕ СПРЕ . ДА ИМАМЕ ДОВЕРИЕ КЪМ АДМИНИСТРАЦИЯТА.

"Рибата се вмирисва от главата". Самият велик нашенски министър-председател дава пример с обажданията си по телефона в защита на Мишо Бирата. А честните депутати разнасяха чували с бюлетини в залата на ЦИК. Да давам ли още примери?

В Вългария всеки е специалист и знае как се прави това и онова! но за специалистите по-долу ще обясня: начини има и по-добри от Вашите, ама никой няма намерение да се справи с корупцията, защото кой ще се кандидатира за министър или за депутат или за какъвто и да било държавен пост за 500-600 или дори 2000-3000 лв заплата за министър?

Точно това е трика, драги, да се кандидатират хора, които искат да работят, а не да въртят далавери. Има и такива, бъди сигурен...

sawo

Не били в състояние ли? Кой не е в състояние? Хората, на които това им е работата ли? Ами като не са в състояние да напускат, поне да не харчат парите на данъкоплатеца. Аз имам много проста идея - тайни клиенти и то много от тях. Отива човек все едно ще си върши някаква работа, като носи някакво записващо устройство. В момента, в който служителя му предложи да даде някакъв вид подкуп, човека му стиска ръката и си отива. На другия ден пристига заповед за дисциплинарно уволнение, като в мотивите се посочва тайния клиент, както и копие от записа на проведения разговор. Като изгорят само 10-20% от администрацията така, другите ще си помислят 5 пъти, преди да поискат пари за каквото и да е било, различно от отредената им заплата.

Всеки четвърти си признава че е давал. Всеки трябва да даде за да му свършат някаква работа в Администрацията. Иначе чакаш с месеци. Не е имало случай да не ми поискат явно или неявно. "На принтера и свърши хартията, няма пари за косумативи тоя месец, дарете 10лв. да ви разпечатаме формуляра." И давам, щото по-евтино ми излиза така. Вместо да се връщам три пъти и да чакам на опашки...