Лекари, зъболекари и фармацевти напуснаха заседание при президента

Представители на три съсловни организации в здравеопазването - на лекарите, фармацевтите и зъболекарите, напуснаха заседанието на Съвета за икономическо развитие и социални политики при президента на тема "Здраве и здравеопазване: ключови цели и решения", заявявайки, че не са имали възможност да изложат идеите си.

Обратно в новината

Коментари - Лекари, зъболекари и фармацевти напуснаха заседание при президента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя циркаджия некомпетентен, да престане да се меси навсякъде, че ще го махаме.

АБЕ ТИЯ СА РЯДКО НАГЛИ. ВИЗИРАМ НАЙ-ВЕЧЕ СТОМАТОЛОЗИТЕ. ДА ВЗВМАТ ДА СИ ПЛАТШТ ДАНЪЦИТЕ И ТОГАВА ДА РЕВАТ! ТО ИСКАНЕТО НЕ Е КАТО ДАВАНЕТО, МАЙ....

Значи учудих се много, когато преди 2 дни ми се обади мед.сестрата на личния ми лекар да ме уведоми че трябва по графика на лекаря да отида на ехограф (имах преди 6 месеца проблеми и той ми следи графика кога да ме прегледат профилактично - хихи) .... Цялото удоволствие е безплатно за мен понеже е покрито от базовата медицинска осигуровка в Онтарио .... Та си мислех, че Плевнелията вместо да си прави упражнения, може да излезе и обясни на Българите "Кога ще ги стигнем Канадците, та и подминем дори"

А кой ти направи тая металокерамична усмивка, дето я разнасяш по всички мении, а Плевнелиев. Може ли такава неблагодарност и неуважение сега!

Ехе-е-е-е ... златна зъболекърка имах (вижте ми зъбите на снимката, ако не вярвате ... ). За 1 час и 20 мин тя: 'отваря' зъба, бие упойка в пулпата и канала, изважда нерва, почиства добре канала, пращта те за рентгенова снимка за 10 мин., запълва канала на нерва, пак снимка да види дали канала е запълнен добре, след това - пломба и монтира коронка/(в случая -мост) ... Е, те това е специалист, който прави идеална зъболекърска услуга .. тази жена, бъквално ме спаси от протезите през следващите 20 години ... за съжаление , 'добрата' политика на всички управляващи спрямо лекарите и зъболекарите у нас, я 'пратиха' в Нова Заландия .... Сега ще трябва да ходя до там ..... тъпурници такива .....

E-h-e-e-e ...

Дребен и неудобен за всички факт - за цигари даваме три-четири-пет пъти повече, отколкото за здравни вноски. Отделно каквото даваме го крадат. А циганите - без коментар. Ами няма как да стане.. или ние започваме да даваме повече, или тези лекари и политици започват да крадат по-малко. Друг избор няма, или поне такъв без линчове и незаконни екзекуции.

Призива ми е към лекари, зъболекари, фармацевти пр. Специалисти по призваие, а не заради парата! Вие, както и останалата част от интелигенцията бяхте низвергнати по време на комунизма. Тогава на мода бяха тъкачки, шивачки, доячки, изкопчии , и пр. работливи, но неуки хора. Изведнъж решихте че сте много зле платени, това правилно, но защо си го изкарахте на гърба на колегите ви по съдба: учители, инженери, техници, че и прости, непревилегировани работници? Къде отиде Хипократовата клетва, която част от вас са дали? Идвам аз от нужда, той ми гледа портофейла. И разговора неминумо води до там колко сте зле. Аптекарите са най-алчни, следват ги зъболекарите. То е нормално, за лекар се изскваше по-висок бал на приемният изпит, т.е. по-малко "търгаши" са попадали там.

сър

Много време имаш да пишеш глупости.В кой свят живееш?В страната на Златките и Калинките. Абе върви на майната си!

квоа стааа бе ...спалият по пракингите в Германия??? набутаха ли ти го по Гоцеделчевски а?

Злобата човешка няма граници. Помисли си ако имаш нужда и ти се падне лекар с твоето виждане и мироглед! Не ти го пожелавам, но го заслужаваш!

Лекарите не са доволни от здравната система, пациентите - хич! Само управляващите са - няма друго обяснение, след като при толкова негативни отзиви толкова години вече нито едно управление не я променя! Изводът е ясен: тази здравна система, в сегашния й уродлив и безполезен за болните вид, е финансово изгодна само на тях, защото е на принципа "куче влачи - диря няма"!

В Германия въпреки огромните лични здравни вноски,които не покриват бюджетен дефицит държавата отделя 12% от бюджета за здраве.Анадън му?

Браво на лекарите, зъболекарите и фармацевтите!

Браво, колега! Трябва да си храним спонсорите!

Лечението в България е пародия.Лекарите са неподготвени,мързи ги,спят на нощни дежурства и не носят никаква отговорност за смъртните случаи в болниците. Да не говорим,че не обясняват на пациентите нищо,с ченгел им вадиш думите.Скоро разбрах защо:защото не знаят.Докато лекарят не започне да носи отговорност за смъртта на всеки свой пациент,нищо няма да се промени.

За 700 лв заплатка толкоз,Надке.Не че ги мързи и са неподготвени, просто са безразлични което е много страшно.А ти като почнеш да си даваш половината заплата за здравни тогава ще имаш шраво на глас.

А когато Надка/Пенчо/Иванчо почнат да си дават половината заплата за ЗО, това ще им гарантира ли качество на обслужването или пак така апатично и безразлично ще я лишават от право на глас?

наде, а ти в чужбина ходила ли си някога на лекар? искаш ли да ти кажа, че на 100% здравно осигуряване, аз една цитономазка чаках 3 месеца докато ми дойде часа, за личния си лекар чакам по седмица, при специалист ти се отделя по 5-10 минути за консултация, макар и да си чакал с месеци, така че стисга сте плюли по българските лекари, радвайте се, че все още има останали такива, ако пък случайно повече разбирате тук, пишещите във форума, ми запишете се медицина, вярвам от вас ще излезат прекрасни специалисти, като се има предвид изискванията ви.

В Северна Корея и Русия. Като си избираш чужбина, питай!

Те това е т.н. президентска двойка днес, празнодумие, некомпетентност, издънки, гафове, екскурзии, харчове, а мизерията и несправедливостта са до шията. Докога!?

Другари антикомунета, а сега един коментар от малко по-различен ъгъл. При либералната пазарна икономика не съществува понятието "да си помагаме", и не можеш да накараш по никакъв начин лекар да приема и лекува неприятни за него хора. При сегашната система колкото и жалко да звучи ,но парите управляват света, а личността е на втори план. И да ви кажа лекарите-комунета много добре знаят правилата на играта и не чакат да ги дундурка някой и хич не ги е еня за вас. И бат Бойко знае че всичко става с много пари и затова си мълчи пред тях. Иначе най-големите и безплатни специалисти са в "болницата" в Малашевци и Бакърена фабрика.

Точно тези съсловни организации проглушиха ушите на всички,че не ги канят на дебати за проблемите в здравеопазването.Вместо да се врътват,когато не им изнася,да вземат да излязат с ясно,реалистично и изпълнимо становище по проблемите,а не само да пищят за привилегии и че се насажда омраза към лекарите

Плевньо пак е намачкал комунистите!

Плевньо комсомолеца.

Немам думи!!!

на хората им писнало да слушат тъпотии и напуснали, хормално е.

Прави са докторите, няма какво да си губят времето с тоя игнорант некомпетентен.

така ще е докато парите отиват за магистрали.

Добре казано: Всичката пара в свирката или съкратено- ГЕРБ.

Тоя палячо виждал ли е на какво приличат поликлиниките и болниците, на кочини. На какво приличат стаите за детска здравана консултация, на кочини, без лампи, с изпочупен инвентар, тоалетните запушени...мръсотия до шия. И тоя дрисльо тръгнал да прави електронно здравеопазване, да говори, че децата били бъдещето. Това е престъпно, което става в здравеопазването, а престъпниците са във властта.

а вие господине виждали ли сте автомобилите на тези които работят в здравните заведения или техните домове и банкови сметки?

Да, този който спаси живота ми преди 7 години, един прекрасен хирург от МА живее в панелка, има 10 г. Голф, който сам поправя.

Това, което казвате, е доказателство, че сегашната система не работи. Мизерията и корупцията вървят ръка за ръка.

Искам да попитам, ако някой знае нека ми отговори. Лекарите освободени ли са от издаването на касов бон когато получават пациентска такса? Щом Дянков иска да сложи мобилни касови апарати на автоматите за кафе не би ли следвало и те да имат?

Не знам съдебната или здравната система са най-нереформирани. Според ЕС е съдебната. Като % от БВП най-малко харчим за здравеопазване и образование в Европа. Не знам за какво харчим като % от БВП в повече, за пенсии ли или социални помощи. Наистина трябва да се вземе кардинално решение какъв модел да се приложи за здравната система и да се наложи с закон. Може би модела от Великобритания е най-уадачен.

Днешната система е по английската,Коко! Но българските здравни ЧИНОВНИЦИ я деформираха .Не случайно подчертавам -чиновници.

Тези съсловни организации са стара мафия, чиято единствена цел е точенето на средства и съпротивата срещу всяка промяна на статуквото. Вижте само какви са им реалните искания - да говорят първи на сбирките, а не да променят нещо в схемите, които те самите са създали..!

"Схемите" не са ги създали те, а политиците - източването на Здравната Каса е основен приоритет на всяко управление. И ако тия, които спасяват животи, не се изказват първи, то кой? Презитентът, които раздавал рушвети ли?

Схемите са създадени с благословията и активното участие на браншовите организации. Всъщност тези схеми са измислени от браншовите организации - само те са достатъчно големи специалисти в дадената област. И разбира се - без подкрепата на политиците - схемите не могат да работят. Това им е проблемът на браншовите организации - политиците искат да им променят схемите. Не знам дали е за добро или за далавера. По-скоро второто, макар че положението по-лошо не може да стане. Но едно е безпорно - браншовите организации са двигателя на далаверите.

И защо така обидихте т.н. президент, пожарникарският послушко, така напоително сричаше от листчето!!!!

Учудващо е защо ББ, един безспорно много умен и бързо схващащ човек (макар и необpазован), се е обкръжил от такива очеваДни нищожества като палячото Плевналиев, и т.н. (мини)стърка на здравеопазването - с диплома от юрид. факултет и 1 год. стаж в психо-диспансера, може да се сравнява по подготовка и знания само с "калинките"... Изказванята на палячото са достойни само за хyмористичните предавания - напр. очаквал бил 3 милиарда инвестиции във водното стопанство(?!), Мерцедес да изнесе пройзводството си в България (не в Чехия, Словакия или Полша, като Фолксваген?), вело-алея по Дунава с ОГРОМНО ИКОНОМИЧЕСКО значение и др. под. бисери на мисълта !

Всъщност ББ е вероятно доста по-образован от вас, освен ако не сте професор. Без Рабак или АОНСУ. Що се отнася до образованието много са малко тези с квалификацията и опита на РП. Повечето от "великите специалисти" на БСП са с АОНСУ или Рабфак, а в най-добрия случай са специалисти по съветски униформи и история на БКП. Влезли с връзки или като доносници на ДС. За това че са били само партийни и комсомолски секретари няма да коментирам - това им е "квалификацията". И осв3ен да се продават на Русия за друго не стават

Толкова е образОван Борисов, че пази страната от тероризъм с Дюнери и единствената дума на чужд език, която знае е Конграчулейшън. Това сигурно го е научил докато е пазил пред вратата на Тато - нали все пак "кариерата" му в "охранителния" бизнес там започва, след като напуска МВР, защото не иска да напусне БКП и да се деполитизира.

Една зъбна корона ми струва 150 лева, плюс 60 лева за лечението. Един мост с 3 корони е 450-550 лв. За какво здравеопазване си говорим? Докторските кабинети станаха канцеларии с компютър, но мръсни, вехти, дори без мивки,без елементарна медицинска апаратура. Зъболекарят ми въобще не облича бяла престилка, бърка из устите ни без да си мие ръцете, няма течащта вода в машината си, няма дори салфетки, сестрата е стогодишна, с напукани пети, слага ми на шията един лигавник от найлон, завързан със спирален кабел от телефонна слушалка.. Това е демокрацията...

Не, това не е демокрацията. Това, което ти/ни се случва е разбирането на управляващите ( не само последните) за здравеопазване по български!

Естествено, че аптеките трябва да са без магистри-фармацефти! Иначе как ще отварям аптеки по градове, села и паланки, ще секне бизнеса с йофтинките лекарства, а всеки знае, че за всяко апчих трябва и американски антибиотик!!!!

Тия ,които пишат ,че сега има някакво здравеопазване ,е врема да изтрезнеят/или да се събудят/.Здравеопазване ,лошо или добро ,качествено или некачествено ,безплатно или не съвсем ,имаше по времето на социализма.Сега има платени медицински услуги!Това е положението!

Ако някой наистина иска да направи нещо за здравеопазването у нас трябва да озапти алчността на жабо/лекаско/фармацефтицгните акули като създаде алтернатива : 1. Здравната каЦа да финансира свои аптеки - там да работят на заплата (както и в частните аптеки), 2. Да закупува директно (без посредници-комисионери) на световния пазар лекарства и други медикаменти и да създаде централни складове и дистрибуция за аптеки, болници и т.н. Като най-голям купувач в страната има възможност да постигне най-ниските цени ! Освен това може да организира внос и узаконяване на алтернативни (генерични) лекарства от трети страни - Индия, Китай и др., като по този начин упражни ефективен натиск и върху останалите доставчици. 3. Да финансира създаване на поликлиники, в които да има лаборатории за анализ на кръв/урина/ЕКГ, рентген и др. под. - да не се налага да плаща на частници скъпо-и-прескъпо. Напротив - ще обслужва и частни лекарски кабинети и ще печели пари.

Считам, че Вие просто сте Написали описанието на Задачите за Работната Група. Поне в Начална форма. Очевидно ще има и други.

Все по-често така ще става, докъто и най-заблудените не проумеят, че Плевнелиев е възможно най-лошия избор за тази институция.

Електронното правителство е готово. Сега остава да направим електронно здравеопазване. Драги президенте преди да правиш нещо електронно, сиреч преди да формализираш една предметна област и да я моделираш и кодираш на съответните езици, тази област откъм административно организационна гладна точка трябва да е напълно ясна. Не можеш да правиш нещо "електронно", ако не си установил правилата на поведение в него, зощото не можеш да формализилаш нещо, което не е ясно как работи. Жалко, че си завършил изчислителна техника, но сигурно си колкото строителен инженер, толкова и енженер по ИТ.

Разбирам колко е дразнеща за някои червени кратуни ИТ-дипломата на РП от Техническия университет. И званието "инженер". Тази квалификация няма нищо общо нито със съветските униформми на Станишката, нито с историята на БКП на доносник Гоце, нито с Рабфака на повечето "академици" в БАН и "дипломите" от АОНСУ на висшите партийни номенклатурчици. Пък и РП не е бил доносник - те в БСП-то си обичат доносниците на ДС. Много екземпляри се изживяват като велики програмисти, само защото са се научили да натискат клавишите на клавиатурата. А научаването на "Офиса" за тах е достойно за Нобелова награда. Хайде, поне за Сталинска премия. И само за сведение, РП никога не е имал претенции за строителен инженер или за архитект. Както възпитаника на АОНСУ Доган за велик хидроинженер. РП е бил проджект мениджър, при това доста добър, даже и по жестоките немски стандарти. Това е причината да се справя добре на всяко работно място което заема. Както се казва - инженерът е като дялан камък, където го сложиш все става.

Изчислителна техника и Информационни Технологии едно и също ли са бе, платен? И какво общо има това образование с подкупите, които е раздавал на общинари от ГЕРБ по време на строителството на бизнеспарка?

Чак толкова жлъч не е необходима. "Пешо" правилно е отбелязал, че за да преведеш нещо на "електронен" език е необходимо то да е изчистено формално и да има ясни правила. Известно е, че компютърът прави не това, което искаш, а това, което му кажеш. И ако Р.П. има диплома за ИТ специалист (дали изчислителна техника или информационни технологии е без значение) би трябвало да знае тези елементарни неща без да е велик инженер. Останалото от коментара Ви са бла-бла и упражнения на пръстите по клавиатурата та да не Ви хване артрит.

Инженер звание ли е или специалност!!!! Ами тогава, ако е звание, България ще да е страната с най-много звания!!!!!!

Както каза г-н Президента преди ден в Австрия - апатични сме. Друго обаче освен да напуснем страната, както докторите са напуснали заседанието не можем и да сторим. Тези, за които гласуваме държът да дръпнат едно похвално слово за себе си и правенето си, а всичко порочно и пропаднало е заради ''предишните". Президентът е добре да разбере, че ''подаръчно'' създадената бизнес класа е гнила, че дори да ''чистиш блатото" те си хвърлят боклуците там. Иначе може да си прави колкото си иска конференции, но с все по-малко хора, които да им ръкопляскат.

ТЕ СА СВИКНАЛИ ПРИ ГОЦЕ 23 ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ДУНДУРКА!

Марго, кога ще опреш до болница, че хем да ти предпишат една клизма в повече, хем и ще те таксуват, за да не си мислиш, че те ''дундуркат". Ако лекари, учители и полицаи са ти криви в държвата на олигарсите, по-добре се запиши за следващото т.нар. ''риалити'' - не за друго да се посмеем на телесните ти кухини.

ТВОЯТА КУХИНА Е НАЙ-ОТГОРЕ!

Да не дава Господ, от доктор здраве и от зъболекар зъби. /Народна поговорка/

Платеното здравеопазване е липса на здравеопазване. Здравните вноски трябва да се поемат от бюджета на държавата и тя да упражнява ефективен контрол в здравеопазването.

Ало, коневръза! Оня, с Червените ескадрони. Дето 45 години ни лъжеха че здравеопазването е безплатно. Здравеопазването винаги е платено. Винаги и навсякъде. Платено, и то много скъпо. Въпросът е кой го плаща и как го плаща. И дали ползва услугата адекватно на това което плаща. В това е проблема. Не може 2 млн работещи да плащат здравеопазването на 7 млн (от които 5 млн не пласщат) и всичко да е в ред. Пък и нека да попитаме тия 2 млн дето плащат здравни вноски дали искат техните пари да се ползват за здравеопазване на мутри, мангали и всякава пасмина дето не си плаща. И да се съобразим с тяхното мнение, а не с мнението на авантаджиите и червените популисти.

Алоооо, Койчо от Голямо Бърдучево, Кой ти каза, че здравеопазването трябва да е скъпо за да е ефективно? Те Червените ескадрони ще те оправят, няма да мислиш правилно ама поне няма да заблуждаваш хората , клакьор недъгав!

Моля ви не поставяйте под общ знаменател цяло едно съсловие състоящо се от толкова различни хора.Голяма част от нашите лекари обичат професията си чието призвание е да помагат на хората изпаднали в беда.И те достойно го правят.Не мога да си представя лекар който се пазари за пари до като в тоя момент някой болен очаква помоща му.Но не е задължително ако ние сме бедният народ на Европа те да са пък бедните лекари на Европа.Аз лично нямам нищо против един добър лекар да е богат.За съжаление мнозинството богати хора в България съвсем не са лекари.

Ти не можеш да си представиш тъкъв лекар, ама аз съм го виждал с очите си как става:)

И аз съм виждал.

Лекарите в България мислят само за пари и коя фармацевтична фирма, къде ще ги изпрати на екскурзия. Ако случайно са пропуснати, не чакайте да ви се предпише лекарство от тази фирма, дори и да е най-доброто за Вас.

Хубаво е да има повече пари за здравеопазване. Но още по-добре е ако те се харчат рационално. Защото основният проблем у нас е чет парите, така както не стигат се харчат нерационално. Направо да си кажем - здравната система е като каца без дъно - колкото и да наливаш, все няма. По-добре е разни номенклатурни мушмуроции като т.н. д-р Райчинов да се занимават с некадърността на докторите-убийци, а корумпираните доктори, с далаверите в здравните заведения, с бездушното отношение към пациентите. Защото нека не забравяме че здравната сиостема не есъздадена за да създава удобсртва на този или онзи, а да осигури лечение на пациентите. Що с еотнася до парите - толкова има. Когато има повече ще има повече и за здравеопазване. И да не забтравяме че навсякъде в цитираните държави има доплащане. както е при нас при зъболекарите. И зъболекарите са си доволни. Но лекарите, при това некадърните искат хем да не работят хем пшари да вземат. Е, свърши тази.

Да си тръгнеш преди да ти дойде редът да говориш и да твърдиш, че не са ти дали думата - това е поредната наглост лекарска и зъболекарска!

През изтеклите 10м. в семейството ми бяха направени две тежки опе- рации.Възхитен съм от професиона- лизма и отношението към болните от персонала на болниците "Св.Ека- терина" и "Токуда" и специално от проф.Г.Начев и доц.К.Драганов.

И аз съм опериран от Драганов, супер е.

разделяй и владей- стара форма на управление, но ефективна.който е умен ще разбере.

Кво реват па тия И на платен преглед да отида, пак никаква файда. Знаят си 3 илача (от които взимат комисионни) и по бързата процедура ти пишат рецепта и с шут в гъза те изпращат. Ако сглупиш пак да отидеш, пробват със следващият илач в листата..

Не бях добре със слуха.С направление отидох на уши ,нос ,гърло.Лекарят останови,че ухото трябва да се почисти с някакъв апарат.За да ми почисти ухото,както трябва ходих три пъти и плащах таксата три пъти,общо девет лева.Естествено повече при този лекар не искам да ходя,но не знам какви са другите от бранша.

9-те лв. ли ви бяха проблема? Все пак ви пожелавам да сте здрав.

Късно е , либе, за китка - "предстоящата" реформа друг ще я прави! Коя ли подред "предстояща" реформа е тази...

Специално стоматолозите лъжат ама като сигани лъжат! Нямало пари за тях - абе - оу! Аз под 80 лв не ми се е случвало да оставям при ваште колеги! 100% здравноосигурен?! Карат ми мерцедес - оборудване за милиони си накупили - е откъде тия пари, при положение, че от здравна каса ми се полага 1 черна пломба на година?!?! а?

България е на предпоследно място по качество на здравеопазването в класация, включваща 34 държави, се посочва в анализ на Европейската комисия. Страната ни е класирана на тревожното предпоследно място заради допуснати медицински грешки, продължителност на престоя в болниците, както и заради повишението на разходите за болнична помощ със забележителните 16,3 процента за една календарна година при продължаващо влошаване на качеството!

Това е истинска "изненада"! Че кои са на последно?!?

Целия ГЕРБ и хората им са СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВСИЧКО! ПОРЕДЕН ПРИМЕР...

Аз се чудя какво има да се договаря в здравеопазването. То такова вече няма. Може би само в София и някои по-големи градове има още болници и лекари. По-добре да ни се дават здравните осигуровки и ние сами да си плащаме като имаме нужда, където искаме.