Брюксел предлага библиотеки в моловете

Откриването на библиотеки в моловете e eдна от мерките, които Евросъюзът предлага срещу неграмотността.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел предлага библиотеки в моловете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В МОЛ Пловдив вече има такава книжарница- библиотека, където освен, че можеш да си купиш книги, имаш възможността да вземеш коя да е от всички и да седнеш спокойно да си четеш на по чаша чай например. Идеята е много добра и е харесвана, защото винаги е пълно с хора, при това млади.

Вместо библиотеки в моловете много по-разумно ще бъде да обновим сегашните си библиотеки. Да ги стоплим, осветим , да внесем уют в тях. Да изхвърлим старите мебели и оръфаните книги, да спрем да шъткаме на децата, да се постараем идването в библиотеката да бъде празник! Това е верният път - а не поредната брюкселска глупост! А, между другото, няма да е лошо заплатите на библиотечните специалисти да станат поне като на продавачка в мола - ама надали- чак такова безумие нито Брюксел, нито Б.Б., нито други упрявляващи ще обземе

Няма как мъжете да упражняват учителската професия при тези равнища на заплащане. Тогава децата му трябва да мизерстват.

Когато посещавам МОЛ в Швейцария, прекарвам по час-два в книжарницата, в която можеш да четеш като в библиотека. Има кресла, осветление, масички за четене и писане. Това стимулира хората, а примерът на едни се копира и от други. Идеята не е нова, принципът работи, просто трябвва да се изпълни. И всичко, което е свързано с образоването на населението, че необразованите се оакзват тежест не само за самите себе си, но и за образованите. Не само тежест, но и опасност. Ами над 10% от населенеито все още гласува за БСП!! Това е наистина парадоксално, но да не забравяме, че при простотията парадоксите са типична ссимптоматика.

Тоа па, "като посещавам МОЛ в Швейцария"... Къв си смешен самооо...

Те сега са изложби та мисля не е проблем и по една библиотека да има

идеята е добра, при тях се прави, ако се финасират и нашите библиотеки както се финансират европейските, ще се справим с тази задача, според новите стандарти библиотеките ще обучават и образоват, те са част от програмата "Учене през целия живот",дано българските богаташи се съгласят да открият библиотеки в своите молове, дано влязат и прочетат и някоя полезна книга

Неграмотност и библиотеки в молове... Все едно на щъркел да сложиш да яде в чиния...Имаше такава приказка...

Човече, има си начини да стане интересно за все повече хора и трайно. Това, че не знаеш ккак, не значи, че е като щъркел да яде от чиния. Има сси начин за щъркела да се поднесе и в дълбок съд. АКо спреш първото предположение за невъзможност, означава, че не си посещавал и ти библиотеката в града си. Вземи попрочети малко да ти дойде акъл на мястото си и да поработи, както му е работа, а не да блудства из нета.

Пропуснал си часовете за ограмотяване.

40 % е дялът на ромчетата в училищата. От там идва това НЕДОРАЗУМЕНИЕ ! А ако "умниците " от Бруксел са загрижени за ромчетата в България и Румъния да ги вземат при тях и да ни покажат как да ги социализираме. А за библиотеките, ако ги направят в западните молове съм сигурен, че западно европейците ще ги купят като храна за ядене и ще се чудят защо не могот да ги сготвят. На запад отдавна не четат тази мярка е по скоро за тях.

НЯКОЙ ДО МИ КАЖЕ ,КАКВО ЗНАЧИ МОЛ-АБРИВИАТЕРА НА КАКВО? НЯМАШЕ НЕГРАМОТНИ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩО СЕГА ИМА НЕГРАМОТНОСТ.НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ?ИМАМЕ УЧИЛИЩА,1 МИЛИОН ВИСШИ,-ЗАЩО СМЕ КАТО В БАНГЛАДЕШ.

Голяма заслуга за неграмотността на нацията ни имат и учебниците. Сега в БГ има три големи издателства на учебници - Просвета, Булвест и Анубис. Всъщност, както се разбра скоро, Анубис и Булвест са една фирма, т. е. издателствата са само две и си държат нещо като картелче. Ясно е, че са политически обвързани. Собственикът на Булвест-Анубис се казава Владимир Топенчаров (внук на онзи същия Топенчаров от БСП). Да не говорим за Просвета. Така двете фирми държат високо цените на безплатните учебници и не допускат никой вътре в системата. Не съм специалист, но практиката е показала, че това няма как да не свали качеството, в случая на учебниците. Резултатът е видим!

Трябва да се вдигне ДДС за книгите. Ако книгите са скъпи ще стане престижно да се купуват а и да се четат. (Майтап)

И без това ДДС-то на нашите книги е най-високото в Европа - заедно с още една две страни... А 41% неграмотни сред 15 годшните - това си е чисто преброяване на мангасарчетата.

Библиотеки в МОЛ, това добре. Но в библиотеките влизат грамотни хора,които вече знаят да четат, а не неграмотни да се учат.

Но трябва и големи табели "Намаление!", иначе никой няма да влезе в тях...

+1 и дано да могат да прочетат табелата , че иначе всичко отива "по дяволите".

С къфто се събереш такъв ставаш. И в Брюксел вече се побългариха. По тъпа идея не съм чувал.