Таванът на пенсиите пада, обмислят коледни добавки

След 1 януари 2014 г. за новоотпуснатите пенсии няма да има таван. Това е стимулът за хората да се осигуряват върху реалните заплати, които получават, каза социалният министър Тотю Младенов в интервю по БНР.

Обратно в новината

Коментари - Таванът на пенсиите пада, обмислят коледни добавки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо тавана на песиите не се обвърже с минималната работна заплата???

новоотпуснатите без таван ,а тези с тавана каква им е вината че са прецакани

предложиха тавана и той падна за нула в реме още от първото предложение а коледните ги обмислят от миналата година по това време и още ги мислят е дано до края на мандата на ГРОб да решат нещо , то даваха заради инфлацията ВЕДНЪЖ ТО ДАВАХА ,ДВАЖ ,ТО ДАВАХА И ТРЕТИ ПЪТ е ХАЙДЕ СТИГА ТОЛКОВА кОМПЕНСАЦИЙ издадоха сси душите особино за пенсионерите си разкъсаха душите от даване .стига толковааа.

Предизборно? Купуване на гласове? Епа БСП не направи ли същото? :) Още едно доказателство колко са еднакви всичките горкички фашистко-червени партии, нетърсещи отговорност една на друга последните 60 години!

от времето на Тато : "Не могат да ми платят толкова малко, колкото мога да им работим" Голямо крадене е падало и продължава.

23 години не могат да го разграбят, бебо. Ама какво ли ти разбира кухата лейка. Я вземи да се готвиш за училище, вместото да ни размахваш глупостта си по форумите!

Наблюдавам лицето на тази гадина и стигам до извода, че БОГ е много търпелив след като допуска такива като този , Дянков , Борисов и цялата тази престъпна антибългарска гмеж да се разхожда и РУШИ онова което ТОЙ е сътворил

само за новоотпуснатите пенсии няма да има таван, а за старите ще има? Щото иде време вие - шопарите ли да се пенсионирата. А европейски съд за дискриминация искаш ли? Не че втори мандат ще видите, ама нейсе, да попитам все пак.

ТАЗИ ГАДИНА ОТ СНИМКАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА ТАКА КАКТО СЪДЕХА В РИМ. ТОЗИ Е ВИНОВЕН ЗА ПОЛИТИКАТА НА ГЕНОЦИД И РАСОВО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ ТОЙ Е ЧАСТ ОТ ПЛАНА "РАН - ЪТ" ПРЕДВИЖДАЩ РЕДУКЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДО 5 МИЛ. ДУШИ , КОИТО ЩЕ СА СЛУГИНАЖЕН ПЕРСОНАЛ НА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ. КАКВО ЗАСЛУЖАВА ТОЗИ ЗА ГЕНОЦИДА ПРОВЕЖДАН СПРЯМО НАРОДА СИ. ВЪПРОСА ОПИРА ДО ТОВА ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ПРИТИСНАТ ОТ МИЗЕРИЯТА ВМЕСТО ДА СЛОЖИ КРАЙ НА ЖИВОТА СИ ДА ИЗВЪРШИ ПОДВИГ ЗА СВОЙ НАРОД.

от подкрепаджия, м.до на масона Косьо Тренчев - трупа? Подкрепаджиите отдавна са дясна ръка на Сорос и як гръб на олигархията.Косьо нарипва само ако има заплаха за богаташите - иначе е борец за социален мир (не за социалните права на трудещите се, а за потискането им и съглсие с олигархията).

Не, таванът не трябва да пада а всяка година да се променя с % на инфлацията. Какво значи един шапкар да получава по 1800 лв. пенсия? За това, че е търкал бюрата и е задкулисничел по телефона. Трябва винаги да има растящ таван. Да не се противопоставят пенсионерите на привилигировани и на ощетени. Таван има от 1992 год. На някои пенсионери им минаха старините в таван. За някои други след 2014г. не. Ще стане тя каквато ще стане. Пък нещата отиват на по-зле. Пък и циганското бъдеще?????????? кой ще ги изкарва тия пари ?????????

Това не е истина. В България добрите новини има право да ги съобщава само Б.Б.

не разбрах - в опита да излъжат бъдещите пенсионери? Ами само идиот може да им повярва, особено на фона на убийствената им антисоциална политика.

Идат избори. Колкото процента увеличат пенсиите, толкова да получат на изборите.

Мисля си дали да не получат само един среден пръст изотзад.

Едноокият каза По първа програма за плана ЛУКАНОВ, РАН, ЪТ.че сега имаме модерна икономика. ТЕ ТОВА Е!!!! От тази икономика ще дойдат кинтите.

кинтите ги няма, усвоени са от банковите им сметки. Виж само Шимон Дянков какви бузи направи,а и другите какви кръгли прасета станаха.

Тавана на пенсиите не пада. Лъжат, защото дядо ми сега получава 700 лв. и след Нова година, ако не му я намалят пак ше получава толкова. Затова най-добре е догодина да падне правителството на ГЕРБ и от там от самосебе си ще падне и тавана на пинсиите. Затова народе мили на нож срещу мародерите от ГЕРБ начело с феодала от Банкя.

To щото преди да дойде ГЕРБ на власт .... нямаше таван на пенсиите!?!?!? Падането на едни и идването на други на власт не може да реши проблема с пенсиите. Вашият дядо и моят и .... много други дядовци и баби са си внасяли пенс. осигуровки НО, някой ги е похарчил за друго или за себе си или .... така,че ...тези пари вече ги няма! Всички пенсии сега се плащат от всички млади хората които работят и плащат осигуровки ... а те не са никак много и все повече ще намаляват ( някои от тях ще потърсят по-добри условия в др. страни, други ще преминат в сивия сектор ... щото почти всички, които карат супер коли са .!.!.!.... безработни. И какво ще правим след време .... ???

Абе,другарю много от рано започна с комунистическата пропаганда,бе...

Без да обмислят, цената на тока рипна 13 процента и още 25 след дни. Някак си спонтанно храната скочи със 100 процента. Горивата станаха източник на невиждано богатство на номенклатурата, преквалифицирана в бензинова мафия. Лекарствата имат доходи по-високи от наркотиците. Но ГЕРБ ОБМИСЛЯТ в някакво виртуално бъдеще компенсиране на онези, които дотогана не умрат - целта на това нацистко управление от синовете на бившите партийци на Тато. Създали от Държавна сигурност някакво ГЕРБ. Дали храна на крайната десница да запашва и да готви пуч. Зарада парите, заради муфтата, заради алчността на бивши хора. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!

d4

Най-много и успешно се лъже преди избори, по време на война и след лов и риболов... Ото фон Бисмарк. Май наближават пак избори...

Г-н Тотю като кажете нещо,поне го изпълнявайте,или изобщо не го коментирайте.Ние че сме абдали,така е ама баста де!така и така пиша моля Ви направете ми калкулация с доход 270лв.как да ги похарча?Много ще Ви бъда благодарна.

Който гласува за ГЕРБ е червен!

Как може да вдигате заплатите на държавните служители с 35% които не вършат кой знае какво,а на пенсионерите нищо,при това непосилно увеличение на парно,ток и вода.Изобщо издръжката на живот става проблем на много семейства.Три години са това.

Чухте ли го сутринта на живо по БНТ този "сладур"( това го няма в статията) ? - Тези на държавни заплати няма да ги карат сами да си плащат осигуровките, защото нямало пари за еднократното вдигане на заплатите им. Това в прав текст означава, че държавата не вкарва нито лев в пенсионните и осигурителни фондове. Айде осигурявайте се!

Вече никой не ви вярва.Днес кажем едно,утро друго и така ...............!

Пак се правят на загрижени- ''ще направиме.. " , " мислиме....." - един вид само благосъстоянието на хората им е в главата. Да ама накрая все нещо им попречило. Гнусни боклуци

Лекенца, знаете ли по колко задържания се правеха? И как ? Ама не задържания родилки, а на айдуци- често не твърде безопасни. Задържаш сам - без качулки и телевизия. Самичък! Ама трябва да имаш дупе. И сега за награда таваните на онова поколение няма да паднат.Ще падат само на новоизлюпените- равенство пред законите.Тъпунгери

Знаете ли откъде идва изразът:"Ей ти булка,Спасов ден."Важи за обещаните пенсии.

Ей хора да не е дошло време за избори ! Много често започна да се повтаря думата пенсия и нейното увеличение, а ?

а защо граничар ти трябва и в момента да получаваш 700лв нима на полето е по лесно било в студ и пек като тебе ,но и с превиване на гръб лекар с дежурства и отговорност за живота на другите и учене цял живот учител с пенсия 250 лв и създал всички други професии професор просто да не говорим знаем ви привилегийките още от едно време и сега дращите излишно вие пак сте най добре

За да се стигне до пореданата ЛЪЖА , за да се говори за геноцида над старите ни хора, значи ГЕРБ и бабаитите са се награбили, насмукали, оформили са частните си милиардни сметки в чужди банки. И сега великодушно са решили да отпуснат стотинки преди изборите, белки излъжат отново оглупелите от недоимък покорни човекоединици. Плиткостта и наглостта на тези бивши наши съграждани, докопали кокала, е невероятна, невиждана и нечувана Това и в литературата го няма. То бива лъжи, бива евтини пинизи, бива улично недовъзпитание, ама такова чудо, плод на тежко детствот по приюти не е имало никога. Уплаха и ужас от възможността да загубят изборите дори при наличието на такива изпедепцани фалшифификатори като Цветанов, като кмета на Пловдив, като цялата роднинска шайка, наричана ГЕРБ, ги карат да губят и малкото разум на елементарни , малки хорица. На нас такива не ни трябват, да си вървят на село при говедата. Стига!

Българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за здраве, пенсии, заплати, благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета, и не ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!И накрая, КОЙ Е КРАДЕЦ, всеки сам ще реши. Аз лично този въпрос го решавам "Според делата". Така, както Иисус е съветвал.... Моят призив КЪМ ВСИЧКИ е: Гласувайте според това, КОГО СЧИТАТЕ ЗА ЧЕСТЕН и ПОЧТЕН и КОЙТО НЯМА ДА КРАДЕ(ИЛИ ЩЕ КРАДЕ НАЙ-МАЛКО), а не според сини, червени, пембени и тем подобни безполезни пристрастия и зависимости, зад които се крият КРАДЦИ!!!

Благодаря за анализа, разбрах че и сегашните не са по-малко крадци от предишните, а мисля че и по-големи в някои отношения. Аз няма да крадя, даже не искам и заплата и комисионните на премиер, имам ценз образователен, имуществен и семеен. Ако ме избереш веднага ще премахна плоския данък и ще въведа данък поне 10% на транзакциите към и от офшорни компании, справедливо отчитане на цената на тока и горивата, ще разпределя бюджета справедливо и хармонично за всички сфери и слоеве в обществото.Това е само една част. Кво ще кажеш ?

krassikat@

Не те познавам и ти нямам доверие! А ако си КОМУНОИД, значи си и КРАДЕЦ! А за съдбата на КРАДЦИТЕ съм дал предписание по-горе...

krassikat@

Предната реплика беше по принцип...А иначе, в сои отношения сегашните са по-големи КРАДЦИ? как кореспондира тая оценка с факта, че България строи НАЙ-ЕВТИНИТЕ МАГИСТРАЛИ В ЕВРОПА?И изобщо не желая да махаш плоския данък!А ако говорим за тока и особено за горивата, май искаш да напускаш ЕС...Хубаво е да си го кажеш в аванс... И т.н. идеен неграмотнико...

Ке паднат на министеро мандракуките.

министърът!Аз като от 2010 год.си получавам само 60% от изработената пенсия,колко още да чакам да ме краде държавата?Или държавата чака да отида в отвъдното-няма друго обяснение.Значи тези,които са ограбени ще продължад по същия начин,а новопенсионираните-без таван.Впрочем,колко години трябва да си се осигурявал на новия праг и как така,внезапно през 2014 таванът изчезва-една година ли ще се плащат новите осигуровки?Много гнила история...

Не си сам а 48000 българи и за тях ще си остане тавана но за новите пенсионери от които ще са и герберчетата няма таван е по голяма глупост ева ли може да се измисли , а след време тези 700 лева май ще са минималната пенсия нали така , а после иди гласувай за тия п. п. и други....

КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА СЕ ЗАВЪРТЯ ОБРАТНО НА УРАВНИЛОВКА. СЕГА ИЗЛИЗАШ С АКТУАЛНА ПЕНСИЯ ПО ФОРМУЛАТА НА КСО, А ЗАМРЪЗЕНИТЕ ПЕНСИИ ОТ 2008 Г. ДА ИМА ДА ЧАКАТ СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРИЗНАНИЕ.

Какви ти 136ле мин пенсия,като на мен все още ми превеждат по 120лв във картата,е затова само БСП при тях взимах 190лв

Това е стимулът за хората да се осигуряват върху реалните заплати - Ай,Стига глупости - за "здравните осигуровки", които се вземат от всяка заплата - какъв е стимулът да се плаща за една и съща услуга в пъти повече?

Жалко е че този клошар-демагог лаже толкова нагло хората които зависят от него и се чуствам умърсен че той и хора като него определят бъдещето ми. Правят същия подход на тройната коалиция , но по по-груб и грозен начин. Нямат чест. народа е казал "в мътна вода, лайната плуват най-отгоре"

ок лъди вопа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Обещаваш мижаво повишение на доходите някъде в далечното бъдеще, а още днес българската икономика, както и всеки български гражданин, се нуждае от завъртането на средно европейски месечен финансов оборот. Лошата новина е, че след повишението ще се намираме в по-неплатежоспособна позиция заради непрестанното покачване на цените. Още по-лошата новина идва от липсата на политическа непримиримост към ниските доходи. Не подхващаш всенародна кампания за нарастване на доходите а смотаваш проблема като се утешаваш с непрозрачното управление на предишни правителства и с неочакваната финансова криза. Утре ще се оправдаеш с някоя непредвидена война или природен катаклизъм. А фактът си е факт: всички европейски страни, със сравними с България територия и население, се справят успешно с проблема за нарастване на доходите, а тук към днешна дата проблема е обявен за неразрешим.

Няма никакъв смисъл да се осигурявате на реалната заплата.Вижте на кого увеличават пенсиите - на тези,които цял живот не са внасяли пари на държавата.На тях се увеличават пенсиите,на тях се дават социални и те на практика получават повече от тези,които са плащали.

9999999999

Първо се оправя инфраструктурата, а после доходите. ТАКА СЕ ПРАВИ ПО СВЕТА! В края на тоя мандат - 10%, през следващия мандат - по 10% всяка година общо над 60%! НЕСИМВОЛИЧНО! А след ТРЕТИЯ МАНДАТ НА БОКО, може и да осъмнем с повече от двойно увеличение на доходите... Ако всички КРАДЦИ от 90-а год. насам действаха по тоя начин, сега да сме с 1000 евро пенсия(минимум!). Но за съжаление, досега освен КРАЖБИ, друго не видяхме!

Колко мъка в това лице. Страда за всички ни как да ни угоди. Защо бе, Тотьо, вдигаш ограничителния таван за отпуснатите след 2014 пенсии, а за моята ще продължи. Правил съм вноски, законът ми определя пенсия дълги години намалена от шибания измислен таван и ти го прилагаш върху група пенсионери за сметка на други. Хайде, следващия път обясни разбираемо защо ме дискриминираш, спрямо бъдещите пенсионери след 2014, между които ще си и ти.

За да има за тях, трябва да откраднат от някой. От кой, ако не от другите. Ако зависи от мен тия пенсии изобщо не заслужават заради геноцида и българофобската им политика. За тях трябва да се отвори Белене.

От както са на власт Герб,пенсиите не са мръднали.Предното правителство поне на няколко пъти увеличава пенсиите,имало е и коледни.Тия са само по голите обещания.Никъде по света няма пенсии в порядъка на 70-100 евро.В Библията е записано-По делата ще ги познаете.

Както се вижда много неща в България падат - националното самочувствие,жизненото ниво и нивото на река Дунав,кабелите на тролеите,козирки на банки,балкони,стени на стари сгради,изгнили дървета,рейтинги на политици,и най-вече доверието в държавата!Нямаме вече доверие в държавата , и толкоз!А сигурни ли сме ,че ще оцелеем без държава ,както през турско?Сигурни ли сме ,че изобщо че имаме държава ,а не територия?Аз лично съм песимистне/не защото избрахме да целуваме задниците на американците ,вместо ръцете на руснаците/.А за пенсиите - докато решат да ги увеличават ли ,да ги намаляват ли - а останал някой пенсионер,я не....

А дъното на пенсиите, господа?? Какво правите с дъното на пенсиите? Как се живее със 150 лева цял месец?? Кой от вас може с тези пари да си купи свястна храна, лекарства, да си плати тока и парното? За дрехи и обувки да питам ли??

НЕКОЙ ГЕРБЕРАСТ МИ ИЗТРИ ПОСТИНГААА - на изборите ще получите ШУТ исках да кажа, герберасте :)))))))

Този подход е максимално вреден за пенсионната система.Всяка го- дина трябва да се осъвременява мах.осигурителен доход и на тази база да се определя мах.размер на пенсиите в размер на 35% от дохо- да. Всичко друго е в зависимост не от осигурителния принос,а от воля- та и желанието на Тотьовци.

Максимално вредно е да ми казват колко да внасям за пенсия! Който иска висока пенсия, да внася повече, ама не в общия казан, а в ЛИЧНА пенсионна сметка! Ама тогава чиновниците няма да има какво да правят и да разпореждат! Сега от казана "нашите хора" гребат с големия черпак, а другите само духат супата!

Абе, ама пови се някой по новините и ви каже някоя глупост, а вие веднага се връзвате, ама човека се шегува. Има време, като наближи момента ще каже, че това всъщност ще се случи 2024г.

Тоя дебил няма ли кой да го спре да говори все недомислици?

kgb777kgb

Сигурно си от някоя социалистическа дружинка , иначе нямаше само да искаш / пенсии , майчински , детски и ....../ . Дай да караме поред : 1. Пенсии ако ти внасяш по 15 лв. на месец а Гошо блъска като бесен и внася по 150 защо да вземем от неговото и да ти даваме на теб - това се нарича социализъм или какъвто искаш "изъм" 2.Детски - трябва да се забранят със закон - който иска деца първо ще си направи сметката какво може да осигури и тогава Еб......то 3.Социални помощи - само за една година , ако преди това поне 3 години си внасял всички вноски в бюджета Резултат - няма цигани , които да източват държавата , няма вечни безработни и вечни майчински , земята ще се обработва / за да се хранят / и няма да пустее , менемална работна заплата над 500 лв. , минимална пенсия над 300 лв. След 3 години по две нагоре ! И не ме питай за сегашните доходи и пенсионери , за тях питай Костов / направи мин. заплата 120 лв. / царчето , станишев и доган !

Това, което скоростно трябва да "падне" е оставката на този министър-недоразумение. Ако "падне" тавана на осигурителния доход, най-активните и кадърни българи ще намерят начин да избягат в сивата икономика ... или в чужбина. Тук ще останат предимно онези, които "таванът" на осигуровките не ги засяга.