СЗО: Газовете от дизелово гориво причиняват рак

Газовете от двигатели с дизелово гориво причиняват рак у хората и принадлежат към същата канцерогенна категория като азбеста и арсена, обявиха експерти на Световната здравна организация, цитирани от световните информационни агенции.

Обратно в новината

Коментари - СЗО: Газовете от дизелово гориво причиняват рак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дизеловите двигатели Евро-4 и Евро-5, които се поставят на съвременните леки автомобили нямат нищо общо с двигателите на Икарусите и другите автобуси. СЗО не вижда ли, че от ауспуха на съвременните автомобили не излиза никакъв дим и сажди, а и миризмата е коренно различна от пушещите стари дизели. Поредно неподходящо съобщение.

Съвремените катализатори за автомобили са еднакво добри както при бензиновите, така и при дизеловите двигатели, така че проблема не е в катализаторите, а в самия петрол и саждите които се получават - те наистна могат да причинят рак .... Петрола поради намаление на запасите става все по "тежък" , даже се стигна до там че в Канада яко правят нефт от катрана в Алберта ,... Обаче най-тежките тежките фракции от петролната дистилация няма начин как да се "скрият" - рафинериите няма сметка да ги изгарят, и затова тия тежки фракции се блендират в крайния продукт - а оттук и саждите при горенето на горивото в двигателите ...

Всички знаем кой управлява СЗО! Господарите на света. Понеже дизеловите двигатели са по евтино гориво. С него можем а използваме и други алтернативи за горене.На дизеловите мотори не е отделено толкова внимание за разработка. Той има огромен потенциал. СЗО са последните който ги е грижа за здравето ни. Нали те измислят новите щамове. Да живее дизела. Той е нашата свобода. Дизела е първата производна от преработката на петрола. Трябва да е в пъти по евтин от бензина. Уж замърсявал повече от бензина и трябва да го облагаме с повече налози. НЕ защото той е нашата алтернатива да не ни съдират кожите.

Че се качим на високо дрво, Лепа Брена, да полюбим првоо...! Дека скрихте салама, изобретен от РБ-учоните, салама против рака, а ?!

Честит "чист" въздух на непушачите

Нищо ново, това се знае отдавна. Хайде сега да забранят употребата на ДВГ в населени места! Особено край детските заведения и площадки! Който държи да кара колата си да го прави в къщи! Никой не е длъжен да им диша газовете!

А газовете от бензиновите коли може би са полезни?

Който ги е вдишвал, знае, че и те не са цвете за мирисане. Затова решението за екологично гориво е - газ (пропан-бутан). Прочетете какво се отделя при горенето на изпарена газ. Производителите да вложат технологичните си усилия в направата на още по-безопасни, икономични и дуракоустойчиви заводски монтирани газови уредби. Хен има мощност, хем е икономически обосновано - под половината от цената на бензин/дизел е, хем е ЧИСТО, и в двигателя и в атмосферата.

Елементарно. Да направят двигатели на водород, или на спирт, или на електричество.... Ама не искат, или не им стиска. Абе те и алкохола и цигарите са вредни и предизвикват заболявания, ама не ги забраняват. Кой да посмее да наруши нефтения монопол?

Ааа цигарите ги забраниха на закрито,скоро ще е алкохола на открито и секса на светло .

А какво мисли СЗО за газовете отделяни при прекомерна употреба на бобена яхния?

valsodar

След като забраниха тютюнопушенето на обществени места, като опасно за здравето на околните е в реда на нещата да забранят и дизеловите автомобили по същата причина.