Няма договор за по-евтин газ, обяви ”Булгаргаз” и поиска ново увеличение

Отстъпката 11,1 на сто от цената на газа България ще получи, когато акционерите от “Южен поток-България“ решат отворените въпроси по проекта и се подпише окончателното инвестиционно решение. Възможно е от 1 юли цената му у нас да се повиши.

Обратно в новината

Коментари - Няма договор за по-евтин газ, обяви ”Булгаргаз” и поиска ново увеличение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aбе плювачи,Вие не разбрахте ли,че Русия заради отстъпката за газта,иска от нас да участваме с повече парични средства в проекта "Южен поток".Отново се мъчат да ни извиват ръцете,а Вие ръкопляскате!?.За пръв път има правителство,което се мъчи да защити националния интерес.

Пак циганската електронна HIGH-TECH система " тука има, тука нема".

Оставка за този с леко отворените устни за ГРАНДОМАНСКАТА ЛЪЖА и после ОСТАВКА И НА ОНЯ Б.Б. и т.н. Такава измислица са тея ,че ....

Гарнирано от ГРОБ! ГраБим България! Генерално поскъпване! обещанията се изпълняват - от как са на власт нЕма лабаво - нишо не е поевтиняло. айде честито!

Такъв трябва да е човека, нали тук е пълен цирк...

Нашият народ това ще му случва още и още... Да се надуват цените до небесата, а доходите да не мърдат. Мизерия - това заслужава българина, защото само мълчи и търпи. Малко ни е...

те го увеличавали само с 4-5 % ми нали като го увеличиш 5 пати ето ти 20% тези руснаци да си наврат тази траба в газа

Ти май не правиш разлика между Булгаргаз и руснаците. Никъде не прочетох , че руснаците вдигат цените Просто на държавата и трябват едни кинти !

просто -и по-точно,на тиквата и трябват кинти... ето така кажи.. и като няма- да краде откъдето му падне...

Отново ще ни го набутат и ние пак ще си мълчим и ще си плааме, защото не сме народ, а стадо! Смеем се на гърците, но те се надигат за всяко увеличение в цените, за всяко намаляване на доходите им и въобще за всяко нещо което бърка в джоба им и за някой неща си запазват привилегиите. А ни е търпим и викаме Бойко ни виновен, Станишев ни крив....Никой не ни е виновен. НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЩОТО СМЕ ОВЦЕ!

ПО- ЕВТИН ГАЗ, АМА ДРУГ ПЪТ, А СЕГА ДРУГАРЯ ОУРЛИК ДА ВИ ОБЯСНЯВА КАКВА СТАНА РАБОТАТА, ЕЙ СЕГА МУТРАТА ЩЕ ВИДИ КАКВО ЗНАЧИ ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ, А ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО ПРИПАДАТ ПО ГЕРБ ХУБАВО ДА СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ.

Това чудесно се връзва с новината за по-високо заплащане на висши държавни служители. Министър Добрев се оказава е кадър, който договори такива условия, че заслужава много по-висока заплата - поредния твърд преговарящ, на който години наред ще плащаме договореностите. Ако такива ще ги договаря, по-добре да си останем на досегашните споразумения.

в пазарна икономика фалира. Булгаргаз счита , че е приставка на Газпром и може тук да диктува безнаказано редица цени, калкулиращи тази на газта.

Булгаргаз е 100% Българска държавна собственост, така че редно е да се пише "Държавната Булгаргаз поиска от Държавата да вдигне цената на газта" .... Тука няма нищо руско, ами Герберите изпразниха бюджета и сега се мъчат да съберат пари за пенсии чрез рекет :)

не за пенсии- баце , не за пенсии.. идат избории- трябват подкупи.... за голямата политика требе - голема пара... тия пари са за джоба на тиквеника- да си докара човечеца поне още един мандат... п.с.- и ще го докара- кат гледам какви са коментарите тука -прогнозирам 100 на 100- следващ премиер - тиква номер 2

май само при нас се вдигат (само вдигат! забележете) цените на всички енергоносители по няколко пъти в годината, доколкото имам спомен във всички държави в Европа, също има некво вдигане по 5-10 цента, ама на няколко години веднъж.... и там има фактори: долари, доставки, тръби, ддс, акцизи, даже и крадци .... амааааа

и представи си - дори понякога - падат тия цени тук .... за разлика от тиквената република... дето на цар тиква - все му малко парите ....

Дяловете в Южен поток са 50% Газпром, 25% италианската Ени, 15% Газ дьо Франс и 15% Винтерстал (поделение на BASF). .... Или с други думи тръбата не е само руска .... Това нито се казва, нито се коментира от Тиквоний .... От друга страна, газовия монополист в България е Булгаргаз и той винаги е бил използван да попълни дупки в бюджета чрез игри с цената на газта .... :)

Провинциален гупак. Изкуствовед. Ха, ха, ха.

A бе вие луди ли сте,всяко начинание което е проти руските интереси се убива още в зародиш.досега не се е родил още управник които да е поставен на власт и да управлява без знанието и благословията на москва.от 19ч4 година когато е срязана пъпната връв на българия с Eвропа и с целия цивилизован свят до сега( и все още продължaва)българия се управлява с негодници-българоубиици които защитават руски интереси,и от тази мъртва хватка излизане няма.така ще бъде докато смърта ни раздели.по е възможно Xодурковски да стане прзидент на Pусия отколкото българия да се освободи от оковите на москва.

Просто момчето се изфука по примера на бащицата. сега ще се врътне обратно и така до новите избори. Бащицата постоянно се врътка и по едно време дори се оплакваше, че не го разбирали... Явно отново ще трябва да се обади за покровителствуване на следващото си протеже на Ваньо Танов или на вестикарчетата да не безпокоят повече неговото министърче...

Лъжите скоито ни засипват ежедневно нямат край, не бива такива дебили да ни управляват, защото ще затрият целукупния български народ ! От управлението на сегашните мутри е ФАКТ постоянното увеличение на цените и на безработицата. И постояното намаление на доходите и оптимизма на хората !

Делянчо взе енергетката в свои ръце и.......резултата е налице......

това копеле добрев като се върна от москва нали ни каза че е договорил по евтина газ

Т.е.- на КУКУВО ЛЯТО!

Виж кои са съакционерите в Южен поток - италианци, австрийци. Южна Европа е заинтересувана от Потока! А някакво си нашенско магаре се е запънало на моста и спира проекта в услуга на американските си господари, които не искат силна Европа, а още по-малко връзки Европа - Русия!

И каква стана тя? Не било компот, а колело, и не го спечелил, а му го откраднали... Не било намаление занещастните пенсионери, от които мародерите -монополисти измъкнаха и последните стотинки за хляб и лекарства, а увеличение. Защото държавата прави асфалт, Борисов се учи на азбуката, тъпанарите на ГЕРБ трупат пачките, а народът стиска зъби и готви гьостерицата. Така не се живее, така се отглеждат мръсни типове без морал - а именно гербери в тандем с чуждите компании. Егати демокрацията им, егати държавата!

ако руснак ти каже "добар ден" се огледаи ден ли е или нощ. нашят балгарски народ беше честен и почтен преди комунягите да го яхнат. сега не може да се каже сащото.

Беше почтен преди да разбере ,че от почтеност файда няма. Че трябва да слушкаш и да папкаш само ако си с правилните хора.

ПЕМ

Има няколко свойства, които в България всеки трябва да запомни, защото те са закони: 1) Газът, бензинът и токът винаги поскъпват; 2) Заплатите и покупателната способност винаги намаляват; 3) И да има и да няма реколта пшеницата, царевицата, хлябът и олиото винаги има причини да поскъпват - независимо, дали е нямало или имало сняг; 4) Партията, която печели изборите винаги е проект, който цели продължението на горните 3 тенденции.

Е все пак има и добра новина за нашите министри освен повишението на газа ще се повишат и заплатите им до 7 000лв.Все пак трябва да компенсират някак си високата инфлация.

Ти по-добре прочети историята за онези доведени от Стамболов - Сакскобургите, вкарали страната в три войни и три НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ. Като и в първата и във втората световни войни сме били против руснаците, и в двете сме загубили и то много.

юли

Нещото, което може с магическа пръчка да реши някакъв проблем съществува само в главите на полудели учени, не успели да убедят околните или в главите на невежите, които вярват в чудеса. Има едно нещо, което в цивилизацията му казват ноу-хау. Просто това означава - вземаш се в ръце и свършваш някаква работа по твой си начин и постигаш резултат. Няма ли резултат, означава, че си бачкал напразно. Ами точно това стана при Вашия ББ и Добев, щяха да свалят цените по свой си начин, със свое ноу-хау, а резултатът нула. Извод ГЕРБ немат ноу-хауто да управляват резултатно, виж за приказки ноу-хауто им е големо.

деер

22 години сме си тъпаци!

1chovek

Не знам руснаците или нашето правителство се опитват да ни цакат, но специално проверих - цената на петрола ПАДА, не се качва. Така че някой лъже много сериозно.

"Може и да греша. Аз гледах интервюто на министър-председателя тази сутрин и той каза неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Ако "Белене" обаче се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позициите си за 59-те км в "Южен поток" и възвръщаемост над 8%, а не 8%, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15%, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи не греша и наистина причината е конфузът в Катар" - каза Трайков в кулоарите на парламента, цитиран от Медиапул.

НЕ МИ ТРЯБВА ЕВТИН ГАЗ,СТИГА МИ РАДОСТТА ОТ ВОЛЕЙБОЛИСТЧЕТАТА ЮНАЧЕТА!

Не ги разбирам тези работи, но г-н президента ни каза, че за разлика то някои други ще пътува само на запад. Ми защо не ни осигури евтина газ от САЩ, Германия, Англия. Пък как виждате г-н министъра ни на енергетиката /това дете Дилянчо/ да води успешни преговори за намаляне на цената на газта със старите хиени от Русия? Аз не мога да си го представя. Виждам само ирония от тяхна страна и подигравки за целия ни министерски кабинет.

сър

Какво има за разбиране? Екскурзиант. Договорил 20 лв. с Бил за създаване на силиконова долина. Догодина ще спре да обикаля като му затворят кранчето.

Каква радост сред червената пасмина! Увеличават газа! С един куршум - 2 заека. Хем помагаме на Матушпка Русь да си върже бюджета, хем можем да плюем по ББ. Това че ще го отнесе целокупният български народ в БСП малко ги интересува - тах всъщност България никога не ги е интересувала. освен когато е трябвало да я направят 16-та република на СССР. С единодушно гласуване в ЦК Н БКП. Как иначе!? Вече стана ясно че руснаците искат да ни прекарат. По стар съветски обичай. Но нека не се опитват да се правят на чак толкова отворени - знаем че те винаги са крили змия в пазвата си. И окупацията на България от съветската армия-окупаторка винаги трябва да ни държи нащрек. А червените кратуни могат и да не се радват толкова на руските и съветски успехи. Че току-виж открили шистов газ и руснаците ще има да се чудят къде да си заврат тръбата от "Южен поток".

... да си заврат тръбата от "Южен поток", в газовите кладенци на "Шеврон".

Ей го батко бе ! :)

Да се вдига цената на газта дотогава докато цялата червена пастмина в ГЕРБ не започна да реве от болка. Ние ще оцелеем но те не.

Оня глупак KGB нема ли да се изцепи и да разясни некои работи за комунистите.Те пак са по-виновни.

То KGB и IQ146 са един и същ смърф, който "мрази" много силно! И понеже омразата го задушава, я ръси наляво и надясно!

Крайно време е Европа да се намеси и да СПРЕ безчинствата на Русия и нейните КРАДЛИВИ български лакеи! Ясно е, че на нормални бизнес отношения с руските олигархически КРЕТЕНОИДИ не може да се разчита! Те са готови и болен на легло да "оправят", ако са в монополна позиция. Та ако се намеси Европа, бързо-бързо ще си свият перките тези изнудвачи, руските газови монополисти! И тогава ще разберат що е това пазар и има ли място в безумната ценова политика на ИЗНУДВАЧИТЕ! Къде е общата европейска политика, защо Европа ни оставя самотни в борбата с безскрупулните ИЗНУДВАЧИ и МАРОДЕРИ? Борисов, бегом в Брюксел и при Меркел, нали сте много близки, моли за помощ, че това ще е КРАЯТ на България!!!

сър

Точно Европа е виновна за цената.Да не би Русия да прави акциза 4 пъти по-голям от тоя в Америка?Прибави и ДДС върху него. Ама какво да обяснявам на ниското ти IQ.

Абе, глупако! Германия - моторът на Европа прокара две, а сега готви още две тръби под Балтика. Самата тя потребява около 100 млрд нм3 газ, а "Потокът" ще доставя 120! На добра цена. А продажници като теб тикат България в далечната периферия на американските интереси, за което няма да получим нищо друго, освен потупване по рамото, парички за разни фондацийки и инаститути, и някоя комисионна за избрани. И демокрация в излишък! Забравих и противоракетен щит!!!

Долу мутрата премиер и неговото перекенде цуцко апартаменчето.Управляващата пасмина и калинките и живеят као бурнейски махараджи, а народо мре от глад!

Долу, долу, колко да е долу? То по-долу от Станишката трудно ще стане. откакъто с енадупи на Доган май му хареса да стои в поза "партер". Нали е комунде - щом трябва да слуша матушка Русь и да ги шибат ще даде. Отзад. Даже и без пръчка.

по добре боко маисъла да остане по дълго на власт,така със сигурност ще целуне куршума,няма човек, няма проблем.

и сега ще кажат от дкевр че са успяли да договорят много по-ниско увеличение от исканото да речем 11%

Какво стана бе момчета. Поредния балон май се спука. Едва ли някой вече ви вярва.

Имаше едно време един виц: Влака от Европа за България спира на гара Букурещ. Тук трябва да прекача един вагон за София . Във влака пътува и бай Ганю. През прозореца на влака той прави разни смехории. По едно време разбира, че вагона му от дълго време не помръдва. Пита един железничар от перона -защо влака не се движи. И получава отговора - "ДОКАТО ТИ СЕ ПРАВЕШЕ НА Г.З, ВЛАКА ЗАМИНА ЗА БЪЛГАРИЯ." Струва ми се, че докато ние се правим на интересни, влака с енергийните проекти - АЕЦ Белене, Южен поток, и други ще заминат нанякъде. А ние ще останем с хитрините си. Всъщност тези, които ни вкарват в тази схема ще са се нагушили и ще отидат да се измъчват на плажовете я на Палма де Майорка, я на Хаваите, я... А ние ще стоим и в къщи с шалове около врата...

ами нали това мнооооооооого кадърно момченце ходи през април в Москва и лъга как било хубаво договорена ниската цена, после лъга за някакви причини, които "технологично" бавели новата "по-ниска" цена. сега вече технологията май лъсна - договарял нашият "кадърник" всъщност по-висока цена, да спази традицията от предишните... Всъщност как си ги назначават тези момченца като министърчета, по тъпота, сладкодумство или просто за да се отчете наш млад кадър-активист

Що го тормозите и що сакате от момченцето !!!!!

искайте сега от приятелите си-американците да ви доставят евтин газ.нали те ви командват.хак ви е.

на съвеЦката газ. Тя е най-калорична и екологична.

Типично за България - обещават да вдигнат пенсиите, а вдигат заплатите на министрите, обещават намаление на цената на енергията(в момента в цял свят пада), а тук я вдигат. Така ще бъде, докато сме "калпав материал" - единственото верно нещо, което е казал ББ.

не вдигат пенсиите. За да имат достатъчно аванс за своите заплатки..Криза е...

при тези е така

Помните ли какво каза главният лъжец на републиката когато откриха газ до нос "Галата".Цената на газа щяла да падне с 20%,ха ха ха,а какво стана ,чакаме руснаците да ни намалят цените.Надупени с нашата газ от американците чакаме милостиня от руснаците.Защо ги търпим да ни лъжат не мога да си обясня,прост народ-слаба държава.

Нито като руските проекти и българските бизнесдалавераджии. Още не подписали и...работата с плащането от нашата държана започнало ..

Още от утре Добрев да почва да копа шисти, ръчно, за да не замърсява житото.

ДЕЛЯНЧО, ТРУДНО Е С ЕДИНИЯ КРАК ДА СИ В САЩ, А С ДРУГИЯ В РУСИЯ- ЩЕ СЕ РАЗЧЕКНЕШ ,БЕ, МОМЧЕ. ХУБАВО Е ЧОВЕК ДА СЕ ПРАВИ НА УМЕН И РАЗБИРАЩ, НО НЯМАШ КЪСМЕТ - ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНТАТА ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СА НАИСТИНА УМНИ И РАЗБИРАЩИ ХОРА. А ТИ САМО СЕ ОПИТВАШ ДА ИЗГЛЕЖДАШ ТАКЪВ. НЕ СИ ЗА ТАЗИ РАБОТА , МАЛКИЯ. ИДИ СИ, ДОКАТО НЕ СИ СИ ОПЛЕСКАЛ БЪДЕЩЕТО. А ТИ СИ МЛАД И ИМАШ МНОГО ГОДИНИ ПРЕД СЕБЕ СИ. НЕ МОЖЕШ ВИНАГИ ДА РАЗЧИТАШ САМО НА ГОСПОДАРИТЕ СИ.

Дилянчо изглеждаш като селянин в Париж.Не е лесно да се занимаваш с неща които никак,ама никак не са ти ясни. Ти си пълен профан.

Да цената на газа е такава и стига сте сравнявали цените, с тези на които купува Германия например. А какво е потреблението в Германия, може ли да се сравни с това тука. Естествено, че ще е по-ниска цената, като купувате нещо на едро има отстъпка, нали?

Всяка държава следва да държи на своя интерес. Тогава за какво са ни договори и съвместни проекти с имперски монополисти ? Да се надбягват помежду си.

Стига сте се оплаквали,а си плащайте реалните сметки!Не може цял народ да работи и плаща евтините сметки за топлото на София и др.Топлофикации!Какво са виновни,селищата без Топлофикации,които ползват еленергия,че да им вдигат цената на тока,за да им е евтино на софиянци?Топлофикациите да си пласират скъпия ток сао на собствените абонати,за да не се отказват от парното и да говорят глупости,че с ток е по-евтино отоплението!За селищата без Топлофикации да се премахне добавката в микса от цени за еленергия цената на тока произвеждана от топлофикациите!Никой не е длъжен да плаща за нещо,което не ползва!Спрете да се гаврите с народа!

Как точно ти ми плащаш част от сметката, че не ми е много ясно?

Като ти плащам произведения ток от Софийската топлофикация например поизвънредно високите златни цени,за да ти е ниска цената на парното,а ти пак се оплакваш,че ти е скъпо.От къде накъде аз трябва да плащам добавка за произведен ток по лукс цени от топлофикациите,когато в нашето населено място няма топлофикация и нямам друга алтернатива,освен аз да стоя на студено,за да ти е евтино на теб парното?