Стефановден ”затваря кръга” на старата година

Православната църква почита днес паметта на Свети Стефан - първият християнски мъченик и първи служител - архидякон - в устройващата се Йерусалимска община-църква.

Обратно в новината

Коментари - Стефановден ”затваря кръга” на старата година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм Таня. Имам ли имен ден?

Може би на св.Татяна - 12 януари

На всички, носещи имената Стефан, Стефания, Стефана, Стефка, Стояна, Стоян, Стоил, Венцеслава, Венцислав и производни от тях - да им се свети името!! Дръжте се, братя и сестри, Господ ни изпитва около месец и накрая ни въздава! Спомнете си какво означава "Стефанос" - трънен венец. Носим си кармата, но накрая става нашто. И на Спасителя са му се подигравали по пътя км Голгота и са го обрамчили с трънен венец, но е останал, а другите никой не ги и помни. да не забравяме и Св. Първомъченик Архидякон Стефан, пръв загинал за Христовата вяра! Това сме ние - даваме и изгаряме, но не напразно. После се сещат за думите ни, когато ни ожалват. Но да празнуваме, нищо, че атеистите не признават този тежък празник за официален и мирски и карат народа да работи дори и днес, на третия ден от Коледа и Рождество Христово! Честито и свято името ви, прегръщам ви и ви желая мир, упование и просперитет за вас и близките ви.

И понеже си Стивън- поздрав от Стивън Тейлър-Aerosmith-,,Dream On,, :)

Аз съм Таня. Имам ли имен ден?

Какви са тия глупости за затваряне на годишен цикъл?! Църковната година започва от 1 септември и завършва на 31 август, т.е. днешния ден не я касае. Дори и да съобразим със светския календар - на 31 декември е Отдание на Рождество, така че пак има още празници до края на годината...

Честит Имен Ден на всички Стефановци и Весели празници на тези, които празнуват с тях!!! И на всички останали!

честит имен ден на всички които носят тези имена и да почерпят подобаващо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кога празнуват Стоиловците? карат ме да черпя на различни дати и се прецаквам.

Стоил Стоил има имен ден на 27 декември, когато православната църква чества деня на Св. Стефан. Името Стоил е българско и носи значението на глагола стоя. То е израз на родителите детето им да остане живо. Честит имен ден! Весел празник.

Ч Е С Т И Т ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ СТЕФАНОВЦИ КАТО ИМ ПОЖЕЛАВАМ ЩАСТИЕ РАДОСТ И ДЪЛГОЛЕТИЕ.У С П Е Х.