За майчинство вече гледат дохода 2 години назад

Обезщетенията за майчинство и безработица ще се изчисляват въз основа на осигурителния доход за 24 месеца назад, а не за 18, както е сега.

Обратно в новината

Коментари - За майчинство вече гледат дохода 2 години назад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И таз добра.Нямам вече думи.Дайте да ги направим поне 60 год.- че да се знае в тази държава никой да не остане!!!

Абе хора, всички искат от държавата, ами нали това са парите на данъкоплатците т.е. нашите пари. За да дадат на майките, трябва да вземат от пенсионери, студенти или други. Само при социализма имаше 2 години майчинство и 6 г. пазене на работно място. Никъде по света няма такъв филм вече...

Това решение за размера на обезщетението от 240 лв. е абсурдно. По този начин, като се фиксира и не се отреже възможността да актуализирането му с МРЗ просто инфлацията изяжда сумата за 6 месеца. Тези 16 милиона лева могат спокойно да се вземат от бюджетите на Народното събрание - да си понамалят техния бъджет малко или пък да се опитат да поживеят 240 лева на месец. Може да се вземат и от бюджета ва МВР - не мисля,че катаджиите са толкова закъсли.

А ако забременее ученичка в 12-ти клас, ожени се и роди, какво правим?

Как какво- правим бал и кръщене с едно гости! Ученичката се ОМЪЖВА! И ако може подаръците в пари!

Питане: Некой видял ли е циганин в учебна кола, циганка семейна със сключен граждански брак?- Всички циганки са самотни майки.

Майната и на такава държава и на управниците и!Не и трябват нито учени,нито опери и театри,нито деца,грамотни хора и пенсионери. Държавата на мутрите,циганите, чалгарите и милиционерите.

Абе да го правят направо 20 години, стига са се мъчили всяка година да каяват с по наколко месец, тъпаци!

Може и да сме с най - дълъг срок на обещетение за майчинство в ЕС, но за сметка ан това еднократната помощ за разждане в повечето страни от ЕС е 2000 евро ( включително и Гърция, която също е в криза, като там не се изискава бременната да има повече от 4 месеца осигоровки)

2000 евра е, защото на 4-тия месец зарязваш бебето и се връщаш на работното място. Прост народ.

Не,глупако,не си зарязват децата,а си стоят да ги гледат,защото мъжете им имат достатъчно пари да ги издържат.Тези,които тръгват да работят, си наемат слугиня-българка да им гледа децата.

И понеже у нас всичко трябва да е така както е у другите евро - страни, /с изключение на заплати/ пенсии разбира се/, очаквам в много скоро време да се посегне на едно от малкото останали прекрасни неща от миналото , а именно две годишното майчинство. На фона на топящия се българин ако и на това посегнат, ще ги призная в геноцид спрямо българите.

а колко години са се осигурявали 12 годишните ромки, 4е цял живот получават обезщетения за самотни майки

Плащане на бременност, майчинство, детски .... трябва да има само и ЕДИНСТВЕНО за пълнолетните и отговорните родители. Тези които изпълняват Конституционните си задължения - образованието е задължително. Да се поощряват и родителите с по-високо образование - висшистите и студентите.

МАЙЧИНСТВОТО В ХОЛАНДИЯ Е .....3 МЕСЕЦА , А НЕ 2Г. !!!!!!!!!!!!!!

А, доходите в Холандия как са? Сигурно са като в България и затова ги даваш за пример. Ако ще говорим за това то в САЩ е 3 дни, т.е. нещо като болнични за настинка.???????????????

Доходите в Холандия са колкото са си извоювали хората през годините. Никой не седи, да чака някой чичко, да дойде да му ги повдигне.

да но в балгаря са наж ниските заплати уваяеми господа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Май ще трябва да се напъна да родя до края на декември, че да не ме хване бюджет 2012. Мръсни идиоти. Крайно време е Дянков да си ходи у тях.

дянков, тотално ни сасипа дарявата. да си варви червеж. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То е ясно, че е геноцид, защото нямаше да има избор на екип- при големите първоначални разходи за бебе кой му се дават пари ей така. Бъдещите майки трябва да им изплащат дълговете на болниците от лекуването на пациенти без осигуровки, до там го докарахме.

Абе хора, всички искат от държавата, ами нали това са парите на данъкоплатците т.е. нашите пари. За да дадат на майките, трябва да вземат от пенсионери, студенти или други. Само при социализма имаше 2 години майчинство и 6 г. пазене на работно място. Никъде по света няма такъв филм вече...

ах горките, миличките.. нямало кой да им храни чааветата. еми дайте си сметките да ви преведем по някоя стотинка !

На мене може да ми гледате и 10 години назад. Няма проблеми!

Единствената дума, с която може да се нарече това е ГЕНОЦИД. То не бяха промени в плащане на болничните /първите 3 дни, които повечето работодатели не плащат/, промени в срока на осиг.стаж от 12 на 18 м-ца, от който се изчислява майчинството за първата година и куп други, с цел спестяване на пари в бюджета, та сега нови промени. Обаче не им стиска да премахнат плоския данък и да намалят данъчното бреме на хората с ниски доходи, нито да премахнат максималния праг на осигуряване, нали?

ако някой се сеща по-антихуманна политика от сегашната, нека отговори.

Има- 145 лв пенсия и по една супа чиста водица и четвърт хляб на ден от социалната кухня

Тия говеда много умело лъжат, използвайки неосведомеността на хората. Първо, вдигайки мин.осигур.праг с около 5-6%, в бюджета ще постъпят повече суми по фонд ОЗМ, който е 3,5%; второ - увеличавайки срока за изчисляване на обезщетенията с + 6 месеца, пада размера на сумите, изплащани за болнични и бременност. Обобщавам: хем постъпват повече суми от увелич. прагове, хем намаляват обезщетенията, хем нямало от къде да осигурят някакви жалки милиони и да вдигнат геноцидния праг за просъществуването на 2 жалки създания /майка+бебе/ с 30 лв. То не стига, че се раждат все по-малко деца, тоест от предвидените бюджетни суми се изплащат все по-малко, но и при посочените от мен факти нямали пари за някакви си 30 лв.! Пепел им на мозъците и на езика! Лъжци и мошеници!

Господа управляващи, как с тези нововъведения стимулирате раждаемоста в България. Положителният прираст идва от раждането на трето дете!!! Това което си гласувате в парламента се нарича геноцид!!!!!

Цялата политика на ПП ГЕРБ е точно такава - фашистко-геноцидна. Факти и доказателства - колкото искаш. Изтребват и изхвърлят уморени от плащане на осигуровки кандидат-пенсионери да НЕ получават нищо; майките с децата ги моряс със суми, ДВА пъти по-ниски от прага на оцеляване. Думите са излишни!

Е това с третото дете е заради циганите. Аз пък не искам да им давам за всяко от 10-те им крадливи деца и един лев, ама се налага.

Подкрепях взимането назад с 1 година и половина, заради измамите и фиктивното назначаване на работа, но 2 години са абсурд! Това е чисто неказано понижение на майчинските. С тази инфлация заплатите и цените се менят и заплатите от преди 2 години, които влизат в изчисляването, са обезценени!!!

Още малко и ще вземат да смятат целият стаж. Кажи речи сметка като за пенсия - така се стимулира раждане над 50г. Накратко - поредните тъпотии!

bobsyn@

Отвързаха много плащания от минималната заплата именно, за да не се променят разходите заедно с повишението на доходите. Успоредно с това увеличават срока за изчисление на болнични и майчинските, за да се осигуряват на реалния доход интересно ми обаче дали някой мисли за това, че на места има малко работодатели и хората са поставени пред избора дали да имат работа или да настояват за осигуровки, но да остант безработни.

боклуци. това си е чист геноцид чийто главен изпълнител и идеолог е едно хюмне имащо се за велик икономист обслужващ чужди интереси

Е, откъде да вземат парите бе, дарги??? Може би ти ще дадеш повече от твоя джоб, или от парите за образование, или за болниците? Пари за никого няма, стига сте ревали кое било подигравка- като не го устройва никой да отива на запад, да видите там пък как дават....

Пари има за много социални плащания стига да не се крадат от управниците ни! Ти, драги, ми кажи от какви пари е този охолен живот на група олигарси в България, от "производството", което развиват или др.стопанска дейност или от присвояването на народната пара???

На "запад" дават - еднократни обещетения по 2000 евро.

Как ще има като 1.5 милиарда бяха взети от здравните ни вноски и изхарчени за всичко ,което му хрумна на Дянков.Пари няма,ама има 20 заплати на пенсиониран шапкар,има 100 долара на ден за наемник в Афганистан,има нови лимузини за депутатските г*зове,има 50 милина годишно за 240 дупедати-хрантутници,нали?За музей на соца , за спортна зала и Лувър има ?За 3 км шосе има 75 милиона?

не бери грижа отдавна съм взел мерки, и като гледам съм взел правилното решение драги