Вчера той разговаря първо с главния прокурор Сотир Цацаров, след което беше обявено, че са обсъдили "насилствения екстремизъм"

Днес на срещата в Министерски съвет с Борисов Цацаров е присъствал отново, а съобщението за нея беше изпратено не от пресслужбата на правителството, от тази на прокуратурата. От него става ясно, че в разговорите е участвал и посланикът на Русия Анатолий Макаров.

Борисов и Чайка са обсъдили актуални теми по линия на сигурността и борбата с тероризма. Премиерът е отбелязал, че имаме интерес руски туристи да посещават България и благодарил на службите на двете страни, че са осигурили спокоен сезон за тях.

Борисов обърнал внимание и на търговско-икономическите отношения между България и Русия, като изтъкнал, че ще е от взаимна полза тяхното развитие да продължи, се уточнява в лаконичното съобщение, в което Чайка изобщо не е цитиран.

Междувременно той се е срещнал и с патриарх Неофит, съобщиха отново от прокуратурата. На разговора са присъствали и архимандрит Филип - настоятел на Патриаршеското представителство в София, представител на Московската патриаршия и на цяла Русия към Българския патриарх, и отново Цацаров, заместникът му Ася Петрова и посланик Макаров.

"Вярата и православието са изключително важен спояващ елемент между хората в обществото и православните народи", е подчертал руският генерален прокурор.

Патриархът му е подарил книгата "Летопис на Българската православна църква" и диск с песнопения в свое лично изпълнение.

Юрий Чайка ще се срещне и с правосъдния министър Цецка Цачева и с вицепрезидента Илияна Йотова.