"Детективите заявиха, че са намерили "съществена находка" по време на продължилия четири часа обиск на жилището му, но уточниха, че това не е предсмъртна бележка", посочва "Дейли Мейл", цитиран от ТАСС и БТА.
 
"Снощи полицаите извършиха обиск в дома на семейство Лубиц в малък град северно от Франкфурт и в квартирата му в Дюселдорф, като конфискуваха компютър, лаптоп и други материали", отбелязва вестникът, който допълва, че пилотът е живеел и на двете места.

Вижте снимки >>>

Представител на полицията заявил за изданието, че полицаите са открили нещо, което "може да се окаже ключът към това, което се случи", но отказал да уточни за какъв предмет става дума.

"Дейли мейл" отбелязва, че пилотът е имал периоди на депресия. От "Луфтханза", собственик на "Джърмануингс" заявиха, че Лубиц е минал всички психо-и физически тестове.

Записите от черната кутия на разбилия се във Франция самолет на авиокомпанията "Джърмануингс" сочат, че катастрофата е била причинена съзнателно от втория пилот, 28-годишния Андреас Лубиц. При катастрофата загинаха над 150 души, мнозинството от които граждани на Германия и Испания.

Изявленията на прокурорите, че вторият пилот умишлено е разбил самолета  добавя ново и напълно неразбираемо измерение към катастрофата, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

"Тази новина ме потресе много дълбоко. Тя надминава всичко, което мога да си представя. Това е нов товар за семействата в тези дни, изпълнени със страдание. Не знаем всички причини", продължи канцлерът и обеща, че Германия ще направи всичко възможно, за да помогне на следствието.

По двама в кабина

След авиокатастрофата във Франция големите германски авиокомпании изразиха готовност да въведат правило, според което в пилотската кабина винаги трябва да има най-малко двама души, съобщи ТАСС, цитирайки ръководителя на Федералното обединение на въздушния транспорт (BDL) Матиас фон Рандов.

Той отбеляза, че това правило са готови да въведат компаниите "Луфтханза", Еър Берлин и Кондор.