Медиите ще ме нападат и аз не съм изненадан от това, защото нашето правителство дойде на власт след 1 година протести. Не съм изненадан, че има атаки, по-странно щеше да е ако ги нямаше”, каза служебният премиер проф. Георги Близнашки пред Нова телевизия.

Той е категоричен, че олигархията няма да се откаже от своите позиции лесно.

Ваньо Танов е перфектен професионалист

На въпрос ще махне ли Танов или ще изчака той сам да се махне заради обществения натиск, Близнашки отговори, че той поема отговорността за това назначение:

Ваньо Танов е перфектен професионалист. Ако в началото имах някакви колебания с оглед на обществените реакции, сега съм сигурен, че това е правилният избор.

Положението в Агенция „Митници” е изключително тежко и там трябва да влезе опитен човек, който познава работата и да я свърши в най-кратки срокове
".

По думите му обвиненията срещу Танов са се оказали несъстоятелни, тъй като прокуратурата прекрати следствието относно записите между разговорите му с Бойко Борисов.

Той допълни, че някой трябва да запретне ръкави и да свърши работата в най-кратки срокове.

КТБ

"Разломът в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев е разлом в недрата на олигархията. За да излязат от тази ситуация, те тръгнаха в различни посоки и се стигна до цялата драма и падането на правителството. Нещата са взаимно обвързани. Не смятам да заема ничия страна”, коментира Близнашки по отношение на конфликта между Пеевски и Василев.

Правителството много внимателно следи това, което се случва около КТБ, наблюдава действията и на Управителния съвет на БНБ.

"В тази фаза, не можем да се намесим, но готвим различни варианти за решение. Когато имаме пълна яснота, ще трябва да влезем и политическо решение”, заяви Близнашки.

"Днес приех представители на един много мощен фонд, който има желание да се намеси. Тези хора са готови да вложат и пари, така че ще приемем предложения от различни групи инвеститори, за да търсим изход от създалото се положение”, поясни служебният премиер.