Народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев, който е трикратен европейски и трикратен световен шампион по кикбокс, стартира кампанията "Спорт срещу агресия", съобщи пресцентърът на партията.

Вижте снимки >>>

Инициативата се реализира в партньорство с организацията БИС (Благотворителност и спорт), която подкрепи идеята спортът да се популяризира като начин за преодоляване на агресията в обществото ни.

Край Паметника на българо-съветската дружба във Варна, където по традиция БИС провеждат тренировките си, множество варненци заявиха своята съпричастност към каузата.

"„Благодаря за подкрепата на всички позитивни млади хора от БИС, които се включиха в кампанията. Те са прекрасно доказателство, че масовият спорт е източник на здраве и енергия, независимо от възрастта или начина на живот", коментира Владимир Вълев, който е известен със спортния си прякор Питбула.

"„Като хора, които се вълнуват от случващото се около нас, не можем да останем безразлични към зачестилите прояви на насилие. Особено тревожни са случаите на агресия сред децата. Убедени сме, че спортът има важна роля за ограничаването на агресивните прояви", категоричен бе треньорът от БИС Николай Добруджански.

Владимир Вълев заяви амбицията си кампанията да се разгърне, като обхване и училищата.

"През лятото планираме тренировки на открито и на плажа, а след като започне новата учебна година имаме готовност да организираме подобни спортни събития с участието на ученици. Вярвам, че учителите и родителите ще откликнат позитивно на идеята", каза шампионът.

Той спорели намерението си да покани големи имена в българския спорт, за да се включат в кампанията.

В днешната тренировка Питбула се включи заедно със съпругата си и с 5-годишния си син, облечени с тениски с посланието на кампанията - "Спорт срещу агресия".