Съпредседателят на „Патриотичен фронт“ заяви, че преди ръководният орган на коалицията да реши, решение трябва да вземе политическият съвет на НФСБ, ръководството на ВМРО и отделно консултативен съвет на 14-те партии, който ще заседава във вторник.

Така че по-рано от вторник няма да чуете нашето „не“, но най-вероятно това ще се случи“, обясни Валери Симеонов.

Аз съм откровен към вас, казвам какво е моето лично мнение – ако зависеше от мен щяхме да сме напуснали още, когато назначиха Орхан Исмаилов", уточни той.

Симеонов: Орхан Исмаилов е внимателно отглеждан продукт на ДПС

"Целта на предложения от РБ зам.-министър на отбраната е да разбие военното разузнаване", заяви Симеонов.

Той посочи, че още като млад лейтенант, на 23 години, Исмаилов е преместен от Велико Търново в София, където започва да се занимава със секретна военна информация. След това отива в Комисията по досиетата - все места, където има класифицирани данни.

"Казахме някои от тези неща на г-н Бойко Борисов и го предупредихме, че ще изнесем и други данни", заяви Симеонов.

Орхан Исмаилов отрича всичко

Нароченият от Патриотичния фронт заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов проговори пред bTV.

В първото си телевизионно интервю той поиска патриотите да предоставят доказателства, че работи за чужди служби. Той заяви, че е готов да си подаде оставката, ако точно той е най-големият проблем на държавата и правителството.

Симеонов отново атакува реформатора Корман Исмаилов

Двамата от край време са в изключително изострени отношения, които се влошиха след назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

Симеонов обясни защо е готов да жертва ключовата роля на ПФ за стабилност на правителството, само и само да извади НПСД от властови позиции в държавата.

"Има ли връзка между Корман Якубов Исмаилов и лицето Неждет Мензир - бивш директор на службите за сигурност в Истанбул, бивш министър на транспорта, човек на службите?" С този човек през 2005 г. Корман Исмаилов е имал фирмени отношения, заяви Симеонов.

Той назова номер на фирмено дело и уточни, че Исмаилов е прехвърлял дружествени дялове на Мензир.

"Нашите служби да дадат обяснение", призова Симеонов.

АНКЕТА: Да се съобрази ли Борисов с исканията на ПФ?


КРЪСТОСАН ОГЪН: За обвиненията на ПФ, че Орхан Исмаилов е "турски агент"