По думите на Ананиев Министерството на регионалното развитие и благоустройството е потвърдило, че започва промяна на наредба от 2001 година, след което знакът може да се въведе по пътищата у нас, съобщиха от пресофиса на "Движение България на гражданите".

Ананиев съобщи, че в отговор на негов въпрос до МРРБ във връзка с въвеждането на знака, от ведомството са потвърдили готовност да се пристъпи към промяна на Наредбата и на БДС, като част от процедурата.

Знакът ще се въведе по аналогия на предупреждението в знак А20 "Велосипедисти", а Агенция "Пътна инфраструктура" отговаря да е поставен на местата, където има маршрути, използвани често от мотоциклетисти като Кресненското дефиле, Подбалканския път и направлението София - Боровец.

Освен тях има и други трасета, на които знакът ще се сложи, за да се предупреди за рисковете и да се гарантира сигурността на пътуващите.

В профила си във Фейсбук Ананиев публикува проект на знака, предложен от мотоциклетистите, които имаха среща с транспортната комисия през май.