Днес ще остане студено, в низините - с мъгли и ниска слоеста облачност. Дневните температури ще са от 1 до 6 градуса. В Западна България е възможно да превали слаб дъжд, по високите полета - слаб сняг.   

Утре ще има променлива, в низините-често значителна облачност, почти без валежи. Минималната температура ще бъде от минус 2, минус 3 на север до плюс 2 градуса в южните райони. През деня над планините и източните райони ще се появи слаб вятър от юг и температурите ще се повишат. Дневните ще са от 3-4 по поречието на Дунав до 10-12 градуса в крайните южни райони. 

В събота минималните температури ще са от нула, минус 2 в северозападните райони до плюс 5 градуса в южните. Облачността ще бъде значителна, с временни  разкъсвания над централните части на страната.

В крайните североизточни райони е възможно да превали слаб сняг или мокър сняг (по крайбрежието - слаб дъжд), а в югозападните и северозападни райони - слаб дъжд.
В Северозападна България не е изключено образуване на поледица при задържане на приземните температури малко под нулата в утринните часове. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от около 3, 4 градуса на североизток  до 13 в крайните южни и югозападни райони. Около и след обяд над Северна България ще започнат валежи. 

Преваляванията е възможно да бъдат както от дъжд, на североизток - и от сняг, така и в смесени: суграшица или леден дъжд. Възможно е и преминаване на валежа от твърда в течна фаза за различните райони, както и обратно.

В неделя температурите северно от Стара планина ще се понижават. Преди обяд слаби превалявания са възможни над цялата страна, като на юг ще са от слаб дъжд, а над Северна България - от слаб дъжд и сняг.
Валежите ще се активизират и почти навсякъде в северните райони ще са от сняг, като ще се образува и снежна покривка.
В Южна България валежите ще са от дъжд, в планините - от сняг.

Температурният контраст между най-северните и южните райони ще бъде съществен: в неделя от 3-4 на север до 12-13 на юг, а в понеделник от около нула градуса на север до 11-12 градуса в крайните южни райони. Преваляванията от сняг на север и предимно от дъжд -на юг ще продължат и в понеделник.  

Във вторник изключително сложната обстановка ще продължава. Ще превалява над цялата страна, като на места в Източна България и най-вече около Източна и част от Централна Стара планина са възможни обилни валежи.