Най-голямо количество сняг през последните 12 часа е валяло в Разград, съобщиха от НИМХ. Данните са за последните 12 часа.

В Разград, Велико Търново и Сливен са отчетени 18 л/кв. м.; в Разград– 16 л/кв. м.; в София - 4 л/кв. м. Снежна покривка е натрупана в Разград – 4 см.; в Драгоман – 3 см.; във Велико Търново – 1 см.

Сняг е паднал през тази нощ в три общини в планинската част на област Монтана, съобщиха от Метеорологичната станция в града.

Тънка снежна покривка е покрила градини и раззеленени овощни дръвчета в някои селища в общините Чипровци, Георги Дамяново и Вършец.

В повечето селища на региона тази сутрин температурата е била от един до пет градуса. Синоптиците прогнозират възможни слани за утре сутринта.

През цялата нощ екипите на Областното пътно управление от Монтана са разчиствали и опесъчавали пътя през старопланинския проход Петрохан /1760 метра височина/, който свързва Монтана и Берковица със София.

Във високата част на планината снежната покривка е около 15 сантиметра. Пътят е проходим при зимни условия, обявиха от пътното управление.

Габровци също осъмнаха тази сутрин със сняг след проливния дъжд, завалял късно снощи. Данните от местната метеорологична станция показват температура от 1 градус.

От общината съобщиха, че уличната мрежа в града се почиства от машини на предприятието "Благоустрояване". Пътищата са мокри и на места заснежени. Няма нарушения на електроснабдяването.
Градският и междуселищният транспорт се движат по разписание.

Снежната покривка на прохода Шипка е между 8 и 9 сантиметра. Пътят през прохода се почиства и се опесъчава. Според прогнозата, и тази нощ се очакват превалявания от мокър сняг и дъжд, а температурата няма да надхвърля 1 - 2 градуса.

Априлски сняг натрупа над 5 сантиметра  и в Антоновско. Заради мокрия сняг клоните на дърветата са натежали и увиснали. В администрацията няма сигнали за щети.

Снежна покривка днес има и в Омуртагско. Там е натрупало около 2-3 см. В областта пътните настилки са мокри, вали дъжд.

Сняг затрупа и костинбродските села Градец и Царичина. В София не се образува снежна покривка, но пътната настилка е мокра и хлъзгава.

Преваляванията постепенно ще спират и топлото време ще се завърне още в началото на следващата седмица, като температурите ще се покачат до 20-25 градуса.

Следете прогнозата >>>