През нощта облачността ще се увеличава и в петък преди обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд, които през деня ще обхващат и други райони.

Минималните температури ще са от нула до 5, а дневните от 5 до 12 градуса.

Над северозападните райони ще се усилва север-северозападният вятър, а над източните - такъв от североизток и с него ще прониква студен въздух.

Привечер и през нощта срещу събота преваляванията ще обхващат по-голямата част от страната и от север ще преминават в сняг. Понижението на температурите ще продължи.

В събота преди обяд ще бъде облачно. На много места ще вали сняг, освен по Черноморието и в югоизточните райони, където валежите ще са от дъжд. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до 4, а дневните няма да се повишат и ще бъдат от около минус 2 до 2-3 градуса над нулата. Около и след обяд валежите ще спират от запад и до вечерта ще спрат навсякъде.

Минималните температури ще бъдат от минус 9 до минус 4 в неделя, а дневните - от минус 1 до плюс 4.

Сложна синоптична обстановка ще се създаде в неделя. Още преди обяд от югозапад ще започнат превалявания, които бързо ще обхванат цялата страна и на места ще бъдат интензивни.

Преваляванията ще бъдат от дъжд над южните и голяма част от източните райони и от сняг по високите полета и северозападната част на страната. Не са изключени и поледици и обледенявания.

В последните дни преди Нова година ще остане студено, с минимални темпертатури от минус 7, минус 8 до минус 3 и дневни от минус 4 до плюс 1.

Преваляванията в понеделник навсякъде ще са от сняг, но постепенно ще отслабват и спират в по-голямата част от страната.

Вторник слаб сняг ще вали само над крайните южни и източни райони, а в сряда отново ще превалява сняг над южните и източни райони.

Ще духа слаб вятър от север-североизток. В планините времето ще бъде много студено, ветровито и неподходящо за туризъм, с опасност от измръзвания.

Следете прогнозата на Дир.бг>>>