Тръмп крещи на журналисти: Тихо! Сядай долу!

stat
21:05  |  17 февруари 2017 | По света / Редактор Надежда Христова /  
Доналд Тръмп обвини медиите, че не уважават американския народ Доналд Тръмп обвини медиите, че не уважават американския народ
Сн.: БТА

Американският президент Доналд Тръмп влезе в словесен сблъсък с журналистите на извънредна пресконференция снощи.
Държавният глава обвини медиите, че не уважават както подобава американския народ, съобщи БНТ.

ихо, тихо, тихо!" и "Сядай долу! Сядай" - така Доналд Тръмп викаше към журналистите по време на 77-минутната си пресконференция. Той заяви, че иска да се обърне пряко към американския народ.

"Пускам си телевизора, разгръщам вестниците и ми съобщават за хаос. Хаос!? Точно обратното е. Тази администрация работи като фино настроена машина, въпреки че бавят одобрението на кабинета ми", категоричен бе президентът на САЩ.

За протестите срещу антиимигрантския му указ, зачестилите расистки прояви и оставката на съветника по националната сигурност Майкъл Флин, Доналд Тръмп обвини медиите.

В случая с Флин президентът не видя проблем в разговорите му с руския посланик във Вашингтон, а в публикуването на изтекла от службите информация за тях.

"Течовете са истински. Вие писахте за тях. Течовете са абсолютно истински. А новините са фалшиви, защото толкова голяма част от новините са фалшиви. Нивото на непочтеност сред журналистите е извън контрол", констатира Тръмп.

Той заяви, че не притежава нищо в Русия, няма сделки там, какот и заеми.

Американският президент обаче получи съвет от премиера на Австралия Малкълм Търнбул: "Един много велик политик - Уинстън Чърчил, е казал, че политици да се жалват от вестници е все едно моряци да се оплакват от морето. Няма много смисъл".

Последно в По света


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.