Късно снощи съдът ги освободи под гаранция от 1000 лева за всеки, предаде Нова.

Четиримата се предадоха сами в полицията три дни след инцидента. На 20 април Пловдивският районен съд определи арест на четиримата задържани - Християн Л., Димитър Т., Александър Г. и Марио Г.

Решението си тогава Районният съд обоснова с това, че на 14 април 2017 г. на 145-я километър на автомагистрала "Тракия", край Пловдив, задържаните са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство.
Съдът прецени, че не е налице опасност четиримата да се укрият, но има опасност същите да извършат престъпление.

Решението на съда подлежеше на обжалване или протест.

Късно вчера в съда стана ясно, че обвиняемите са били в чужбина. Признават, че проблем на магистралата е имало, но твърдят, че не са удряли никого.
Не казват къде е втората кола и кой е пътувал в нея.

Междувременно, полицията продължава да издирва и още двама мъже, участвали в инцидента. Единият, който е отнел телефона на репортера Мария Милкова, и човекът, който е ударил в лицето Огнян Пенев.

По-рано бе съобщено, че в неизвестност е основният заподозрян за отнемането на телефона на репортерката.

Какво се случи на 14 април на магистралата

Около 22 часа същия ден шестима души, заедно с още едно лице, което е обявено за общодържавно издирване, пътували в два леки автомобила „Ауди“ в посока от София към Свиленград.

На 145-ия километър на магистрала "Тракия" те застигнали лек автомобил, който изпреварвал друга кола. Пътуващите в двете аудита принудили водача на лекия автомобил да спре извън аварийната лента на магистралата, като преследвали колата и подавали различни сигнали да спре.

Непосредствено след това колите на шестимата спрели на пътното платно, като затворили движението в тази посока на магистралата за всички моторни превозни средства. Обвиняемите и издирваният мъж нападнали шофьора на спряната кола - оператора на Нова телевизия Огнян Пенев и спътничката му - репортерката Мария Милкова.

Мъжете опитали да счупят стъклото на репортерския автомобил и да отворят вратата, като счупили дръжката на задната врата на автомобила им. Пенев и Милкова отворили доброволно вратите на автомобила си, след което обвиняемият Румен М. нанесъл побой на оператора, а обявеният за общодържавно издирване Р. Ч. отнел със сила мобилния телефон на Мария Милкова.

Основният заподозрян за побоя – Румен Мишев, чието описание съвпада с описанието на мъжа, нанесъл удари над оператора беше оневинен напълно още на 20 април. В негова полза е свидетелствал цял отбор по кикбокс, който участвал в състезание в Сърбия. Румен Мишев и Стилиян Георгиев били с отбора в Сърбия по време на инцидента.