Журналист на в. ”Велт” е арестуван в Турция

stat
19:28  |  17 февруари 2017 | По света / Редактор Надежда Христова /  
Кореспондентът на ”Велт” може да остане 14 дни в ареста, докато застане пред съдия Кореспондентът на ”Велт” може да остане 14 дни в ареста, докато застане пред съдия
Сн.: Shutterstock

Кореспондент на германския в."Велт", който е бил издирван от турските власти, се е предал сам на полицията и официално е бил задържан, съобщи ДПА.
Дениз Юджел, кореспондент на в."Велт" в Турция, е първият германски журналист, поставен под арест в условията на извънредното положение в Турция, при което властите закриха десетки медии и изпратиха в затвора голям брой турски журналисти, предаде БТА.

Неговите адвокати работят по предположението, че той е бил издирван във връзка с твърдения, свързани с тероризъм, потвърди германският вестник.

Апартаментът на Юджел е бил претърсен от полицията. Прокурорите не са предоставили информация на неговите адвокати за твърденията срещу него, според в."Велт".

43-годишният журналист има двойно гражданство - германско и турско и следователно неговият случай се разглежда от турските власти като вътрешен. При действащото сега извънредно положение журналистът може да бъде задържан под арест до 14 дни преди съдия да реши дали той да остане в ареста.
Последно в По света


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.