Журналист на в. ”Велт” е арестуван в Турция

stat
19:28  |  17 февруари 2017 / Редактор Надежда Христова / обновено преди 51 минути

Кореспондент на германския в."Велт", който е бил издирван от турските власти, се е предал сам на полицията и официално е бил задържан, съобщи ДПА.
Дениз Юджел, кореспондент на в."Велт" в Турция, е първият германски журналист, поставен под арест в условията на извънредното положение в Турция, при което властите закриха десетки медии и изпратиха в затвора голям брой турски журналисти, предаде БТА.

Неговите адвокати работят по предположението, че той е бил издирван във връзка с твърдения, свързани с тероризъм, потвърди германският вестник.

Апартаментът на Юджел е бил претърсен от полицията. Прокурорите не са предоставили информация на неговите адвокати за твърденията срещу него, според в."Велт".

43-годишният журналист има двойно гражданство - германско и турско и следователно неговият случай се разглежда от турските власти като вътрешен. При действащото сега извънредно положение журналистът може да бъде задържан под арест до 14 дни преди съдия да реши дали той да остане в ареста.


Последно в По света


Германски психолог: Отглеждаме разглезени и незрели деца

Много от днешните родители всячески се опитват да щадят децата си. В резултат от тези прекомерни грижи младежите често се оказват неподготвени за реалния живот.