59-годишна жена е ударена от жиците в главата, но е отказала да бъде откарана в болница, съобщиха за Дарик от Центъра за спешна медицинска помощ. Лекарите от линейката са извършили преглед на жената и няма опасност за живота й.

От полицията заявиха, че сигналът е получен малко след 13 часа. Наложило се временно служителите на реда да регулират движението в района заради инцидента, предаде "Топновини".

"Мина багер с натоварен върху платформата му багер. В същия момент чух силен трясък. Кабелът рухна на сантиметри от колата ми. Изкара ми акъла", разказа Иван Георгиев, който по това време бил с буса си в района на Стоматологичния факултет, цитира го "24 часа".

12 автомобила, паркирани на бул. "Христо Ботев", са с ожулени тавани и одраскани врати, а някои и са със счупени огледала.

"Ще ми струва между 100 и 120 лева да оправя пораженията. Съмнявам се дали ще ми възстановят щетите", каза Лазер Калеев, по чийто опел ясно личи следата от падналата жица.

Шефът на КАТ Радослав Начев обясни, че ще бъдат описани всички пострадали автомобили. Ако щетите са над 3000 лева, срещу шофьора на влекача ще бъде образувано досъдебно производство. При по-малки поражения ще му се състави акт.
Возилото е на транспортната фирма ПИМК.

Това е поредният случай на скъсани тролейбусни жици от неработещата от години контактна мрежа. През лятото на 2012 г.  при подобен инцидент в Пловдив почина 42-годишна жена.

Тролейбусната мрежа отдавна не е в експлоатация и по нея не тече ток.  Собственост е на Ангел Батаклиев, чиято фирма "Градски транспорт" бе обявена в несъстоятелност. Той продължава да отказва да демонтира жиците.