Кола бомба експлодира край новата автогара в сирийския пристанищен град Тартус, предаде агенция САНА, цитирана от БТА.

Според държавната телевизия "Сурия" друг атентатор самоубиец се е взривил сред множеството пътници в самата сграда.

Бойци от екстремистката групировка Джебхат ан Нусра изстреляха днес три минометни реактивни снаряда по град Джебла край Латакия, на 340 км от Дамаск.

По данни на телевизия "Сурия" мините са експлодирали на местна автогара. Има загинали и ранени мирни граждани и броят на жертвите расте.

Когато линейки започнаха да извозват пострадалите, атентатор самоубиец се взриви край входа на местната болница "Ал Асаад" и това доведе до нови жертви.

Четвърта експлозия избухна край сградата на енергийното управление в града.

"Ислямска държава" пое отговорност за днешните атентати в Сирия.

На 20 май най-малко 21 цивилни, сред които седем деца, бяха убити при въздушни бомбардировки на силите на режима в няколко села в централна Сирия. 

Четиринайсет души, включително четири деца, загинали в село Ал Хула и съседни селища, върху които от хеликоптери били хвърлени варели бомби.

Други седем мирни жители, сред които три деца, загинали по-рано при въздушни удари на силите на режима в обсадения град Растан.


Русия изрази безпокойство заради атентатите

Днешната серия от атентати в западната част на Сирия предизвикват безпокойството на Русия и показват нестабилността на ситуацията в региона, заяви пред медиите прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Без съмнение, нарастването на напрежението и подобна терористична активност не могат да не предизвикат повишено безпокойство. Това за пореден път показва колко нестабилна е ситуацията в Сирия, както и необходимостта от енергични стъпки за продължаване на преговорния процес", подчерта той.

Песков отказа да коментира дали заради атентатите Русия може да преразгледа решението си да съкрати своя контингент в Сирия.