Местните власти идентифицираха жертвата като Сафи Роуз Русос. Според британските медии тя била на концерта на американската попзвезда Ариана Гранде с майка си и сестра си.

Много от ранените в атентата продължават да са в тежко състояние, а най-малко 12 деца са приети в болница, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Редица хора са с много, много тежки рани. Те се нуждаят от интензивно лечение и ще останат дълго време в болница", заяви представител на местните медицински власти.

"12 деца са приети в Кралската детска болница на Манчестър. Другата болница е приела главно възрастни, а е имало и ранени, които са се придвижвали със собствени автомобили и вероятно са отишли в различни здравни заведения. Някои от тези хора вероятно са деца", каза представител на службата за бърза помощ на Манчестър.

Първата идентифицирана жертва на терористичното нападение в "Манчестър Арена" е 18-годишно момиче. Казва се Джорджина Каландър, тя е издъхнала в болница.

Най-малко 22 души загинаха снощи и 59 бяха ранени, включително много деца, при самоубийствено нападение в края на концерт в северния английски град Манчестър.

Британската полиция съобщи в "Туитър", че е арестувала 23-годишен мъж в южната част на Манчестър във връзка вчерашното терористично нападение.

Атентаторът е загинал на място при експлозията в "Манчестър арена". Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое в социалните мрежи отговорност за атентата.