Въпреки лицемерната им критика към разюзданите нрави на Запада.

Той лично не вярвал, че Доналд Тръмп е имал контакти с проститутки в Москва, казва Владимир Путин и уточнява, че новият американски президент, който е организатор на конкурси по красота, тъй или иначе „е общувал с най-красивите жени в света”.

"Мъж и половина"

Това е поредното в серията подобни изказвания, сред които особено изпъква коментарът по адрес на тогавашния израелски президент Кацав, изправен през 2006 година пред съда по обвинение в изнасилване: Всички му завиждат, защото е мъж и половина, каза тогава Путин, без да знае, че микрофонът му е още включен.

Всичко е позволено?

Интересно как подобни дрънканици се вписват в руските традиции, похвалени тези дни от външния министър Лавров, който ги противопостави на „пост-християнските” ценности на Запада, според които в личния живот и във външната политика всичко било позволено? И какво ли точно означава за Русия връзката между личен живот и външна политика, конструирана от Лавров? Може би, че мисленето на Путин за жените отговаря на представата за му за онова, което великите сили могат да правят с малки страни?

*Текстът е публикуван в DW>>