Вчера МВР разпространи снимките на жена и момченце, за които търси информация по разследването на тежко криминално престъпление.
Предполага се, че това са 5-годишният Никита Леонтиев, чийто труп беше намерен в куфар край Пасарел, и майка му Ана Леонтиева, открита разчленена край Приморско.

"Мъртвото дете е разпознато от неговата баба в Русия", съобщи упълномощеният при президента на Русия по правата на детето Павел Астахов, цитиран от Интерфакс и "Фокус".

Няма съмнение, че мъртвата жена е майката на детето, казват неофициално разследващите пред "24 часа".
Първата експертиза обаче не показала това 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия. Разследващите се надяват да му бъде взета проба, когато той пристигне у нас.

“Мъжът трябва да дойде, за да прибере тялото на момчето, до момента не е разпитван”, обясни криминалист.

Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените.

Майката и убитото момченце пристигнали в България от Кипър. Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България.

По случая се издирва мъж от кавказки произход, за когото се предполага, че е напуснал страната и е заминал за Кипър.

“Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето”,
казва криминалист пред изданието.

Момченцето е убито двайсетина дни след майка му.

Към момента няма категорични данни, че майката и детето са живели в Приморско, където бе обискиран апартамент, даван под наем, пише "Труд".

Жилището е собственост на руснак, ветеран от войната в Афганистан, който има няколко имота у нас, които дава под наем. Той е женен за българка Весела, с която повече от 3 години живеят в Кипър и имат бизнес там.