Вчера от МВР съобщиха за жестокото нападение, извършено през нощта на 20 май, два дни след което жертавата е издъхнала в болница.

Въпреки, че срещу него има веществени доказателства, 24-годишният Тунджай Киров от Севлиево, отрича да е нападнал младата жена. Силвия оставя 16-годишен сирак.

Прокуратурата обаче е категорична, че точно той е нападателят.

"Доказателствата са категорични, в него са намерени вещи на починалата, иззети са дрехи с които е бил, имаме запис от камера. А обувките му отговарят на кръвонасяданията по тялото на жената", заяви градският прокурор на София Емилия Русинова пред bTV. 

Софийският градски съд остави в ареста рецивидиста, който вече е осъждан 6 пъти - за грабежи и опит за убийство. Излязъл от затвора миналата година.
Сега ще бъде съден за убийство и може да получи от 15 до 20 години или дори доживотен затвор, за какъвто от държавното обвинение заявиха, че ще настояват.

Когато разбрал какво е сторил, Тунджай, който е с начално образование и е музикант, съжалил, че ще влезе в затвора, но не и за това, че е убил човек, коментира Ангел Бадънков - началник на Криминална полиция.

Вчера разследващите разказаха, че жената е нападната, след като късно през нощта влязла в бензиностанция да си купи цигари. Тъм бил и Тунджай. Прибирал се от казино, където изхарчил всичките си пари. Огледал я, видял че носи чанта и решил, че е подходяща жертва. Проследил я, нападнал я в храстите и я пребил жестоко с удари в главата и ритници в корема.

По-късно Силвия се съвзела, успяла да се прибере вкъщи, но по-късно състоянието й се усложнило и тя починала в болница. Причина за смъртта й е - травматичен панкреатит.

Съседка на починалата млада жена заяви, че убиецът й заслужава смърт.