Наблюдаващият прокурор има намерение по това дело да иска най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Инцидентът станал в събота - 20 май, в 2.40 часа, в близост до бензиностанция.
Жената влязла вътре, като мъжът вече бил там. Тя си купила цигари, излязла и се е отправила към дома си в „Люлин“.

Той незабавно я последвал, настигнал я в непосредствена близост до бензиностанцията и я нападнал. Нанесъл й множество удари с ръце и крак по главата и тялото. Установени са счупени ребра и тежка черепно-мозъчна травма, уточни Арнаудова.

При ударите жената изпаднала в безсъзнание, а когато се свестила, установила, че й липсва дамската чанта, в която имало лични документи,  около 80 лева, към 12 грама златни накити, банкови карти и мобилен телефон.

Успяла да се прибере в дома си, откъдето повикали помощ на тел. 112. Тя била откарана в болнично заведение, но на 22 май починала. Арнаудова уточни, че смъртта е в резултат от нанесените множество удари и тежки травми. Съдебно-медицинската експертиза е показала, че причината е травматичен панкреатит.

Категорично е бил изключително жесток извършителят и й е нанесъл множество травми, подчерта Арнаудова, която уточни, че той арестуван два дни след инцидента.

Това е 24-годишният Т.К. от Севлиево, криминално проявен и осъждан за грабеж.
Арнаудова посочи, че той е осъждан шест, като по-голямата част от присъдите му са за деяния, извършени от него като непълнолетен. Осъжданията му са за престъпления против личността, има и една кражба, има още един грабеж, има присъда за опит за убийство, както и за закана с убийство.

Всички тези наказания са били групирани от съда и общото наказание е изтърпяно през юли миналата година. След като е излязъл от затвора, е напуснал страната и се е завърнал в България в деня или предходния ден преди настъпването на този тежък инцидент, уточни прокурор Арнаудова.

Прокуратурата вече е внесла делото в съда и ще поиска постоянния арест за извършителя, като срещу него са събрани достатъчно доказателства.
Разпитани са служители на бензиностанцията, иззет е видеозапис, извършено е претърсване и изземване в дома на задържания, където са открити част от откраднатите от жената вещи.

Има извършени разпознавания и освен това, има извън процесуално неговото самопризнание пред разследващия орган.  Той тогава е признал за извършения грабеж, но не е знаел, че е настъпил смъртният резултат, уточни Анаудова.

Тя изрази надежда съдът да уважи искането на прокуратурата.

"Правната квалификация е, че това е грабеж, придружен с причиняване на телесни повреди, довели до настъпване на смъртта“, каза още говорителят на прокуратурата.