След инцидента американското президентство остана отцепено за около час, а околните улици бяха отцепени, което наруши автомобилното движение в района. 

Сикрет сървис написа в Туитър, че автомобилът "не е преминал през бариерата за сигурност на комплекса на Белия дом" и не са произведени изстрели. Случката е станала на югоизточния вход.

За жената е установено, че е жител на Ла Верн, щата Тенеси, както и че Сикрет сървис и преди се е сблъсквала с нея в района на Белия дом, като се е стигало до неуточнен брой арести "за различни криминални прояви". Службата заяви, че на жената са повдигнати неуточнен брой обвинения и е била предадена на полицията на Окръг Колумбия.

Местен коресподент на телевизия "Фокс нюз" написа в Туитър, че очевидец видял служители от охраната да извеждат жена от автомобила с насочено към нея оръжие. Той публикува снимка, за която посочва, че според очевидеца на нея е автомобилът, бял миниван "Шевролет". На излъчени кадри на живо от Ройтерс се вижда миниванът, който отзад е с емблема с американското знаме, а задното и страничното му стъкло са счупени. На кадрите се вижда как служител от охраната проверява отдолу автомобила. 

В този момент президентът Доналд Тръмп тъкмо приключвал срещата си с австралийския премиер Малкълм Търнбул. Той остана в Белия дом, докато случаят се разследваше.

Сикрет сървис заяви, че няма ранени служители от охраната.

В съобщение в Туитър Тръмп изказа похвали за действията на службата:

"Благодарности към прекрасните мъже и жени на Съединените щати и към Сикрет сървис за добре свършената работа!"