Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ при БАН, цитиран от dariknews.

Предупредителният код е в сила за областите Благоевград, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Хасково.

Ще бъде горещо с максимални температури 35- 36 градуса, за района на Благоевград температурите ще достигнат 38 градуса.

Времето на 5 август: Горещо, на места следобед ще превали

И в сряда времето ще се задържи горещо, но с временни увеличения на облачността, още преди обяд над централните и източни райони от Северна България, по-късно през деня и в останалата част от страната, съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС.

На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб, по морския бряг до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна, между 32 и 37 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна, малко по-високо от средното.

В планините ще е топло, в предобедните часове все още предимно слънчево. По-късно облачността ще се поувеличи, развивайки се и купесто-дъждовна. На места краткотрайно ще прегърми и превали. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 26°, на 2000 м. около 18 градуса.

По Черноморието ще духа до умерен североизточен вятър. Ще има временни увеличения на облачността, но без превалявания. Максималните температури ще са около 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението ще е 2-3 бала.

Следете прогнозата >>